תגידו

Krishi

New member
להיכנס לראש שלה?! חחח

חחחחחחחחחח... הרגת אותי פה.. חחחח מה שאתה צריך לעשות זה להאט לפני המעבר חציה כדי להיות מוכן אם יש לה משאלת התאבדות והיא תחליט לקפוץ לכביש... ולא לקרוא מחשבות...

Sup1

New member
אתה צודק, שוב חלקית

נכון אתה צריך להאט אבל אתה לא תיסע 5 קמש נכון? אתה תסע 25-30 ואם היא תקפוץ פתאום זה מהירות גבוהה מידי ואכלת אותה,היא על השמשה. ומכן נובע שאתה פשוט צריך להבין מה היא רוצה לעשות.

Superdror

New member
במצבים בהם אתה רואה את הילדה

אין שום מקום למחשבה, שום מקום לטעויות ושום מקום להפתעות. עוצר במעבר החצייה ומאפשר לה חצייה בביטחה. לא ניתן לעצור ולאפשר לה לחצות בביטחה - ריבוי נתיבים בכביש למשל, מאט את מכוניתי ומתקרב אל מעבר החצייה כך שהיה ותחליט לרוץ אל הכביש - אני אספיק לבלום בלי לפגוע בה. אין שום מקום לטעויות ושום מקום לנסות להבין מה היא רוצה לעשות. מדובר במצב בו הכללים והחוקים ברורים, גם בחוק היבש וגם בהיגיון הבריא.

Krishi

New member
אז כמו שאמר דרור מעלי...

הכי בטוח: לעצור ולתת לה לעבור ובמהירות של 25-30 קמ"ש מרחק העצירה הוא אפסי עם הבלימה היא מיידית... מלבד זאת כמובן אפשר לראות אם היא מסתכלת עליך ומבחינה בכך שעכשיו תחצה מכונית את המעבר חציה.. או לראות אם היא מתחילה להתקדם לכיוון הכביש.. אבל זה בתוספת וזה לא מדע מדוייק.. בטוח שלא קריאת מחשבות.. חח...

Sup1

New member
נו אתה אתה ראש קטן?

כל אחד שתראה שעומד ליד כביש תעצור לו שיחצה? זה אומר עצירה כל 20 מטר. טיפה היגיון.

Krishi

New member
אה?

איפה אמרתי דבר כזה? אמרתי שזה הכי בטיחותי.. אבל להאט זה גם בסדר... אי אפשר לצפות דברים כאלה... אין כזה דבר להיכנס לבן אדם לראש.. תיצא מזה בן אדם..

Superdror

New member
חביבי. אני לא יודע מאיפה הקישורים

להכנס לילדה בת 4 לתוך הראש, אבל אני בטוח שהקישורים האלו לא קיימים אצלך והדבר היחידי שאתה יכול לעשות נגד זה: 1. לעצור ולתת לה לעבור. 2. לחלוף על פני מעבר החצייה ב20/30 קמ"ש כשהרגל שלך כבר מוכנה על דוושת הבלמים כדי לעצור את הרכב. ילדה בת 4 יכולה לראות פרפר ולקפוץ אחריו לכביש, יכולה לראות את סבתא שלה שבאה לבקר ולרוץ אליה אל צידו השני של הכביש, יכולה לברוח מכלב שהסתתר לך אחרי מכונית, יכולה להיבהל מרעש של פיצוץ באיזור, יכולה לשמוע נהג אחר צופר ולחשוב שהוא מסמן לה לעבור. חביבי, אולי אתה קורא בקלפים, בקפה או עוסק במאגיה בזמן נהיגה, אני לא ואף אחד אחר לא . תעשה טובה לכל ילדי ישראל, כשאתה רואה ילד במעבר חצייה, תתן לו לחצות כשאתה יכול, אם אתה לא יכול, תאט למהירות שתאפשר לך לעצור את הרכב בלי לפגוע בילדה, גם אם תתפרץ לכביש. אל תיקח לילדה המסכנה את החיים בגלל שהמאגיה שלך כשלה.

gold ayelet

New member
לא קשור אם מסתכלים או לא..

פעם פניתי ימינה לכיוון מעבר חצייה וראיתי שם ילד וידעתי שהוא עומד לקפוץ לי לכביש.. הוא עמד הסתכל עליי ואז הוא קפץ לכביש.. ובלמתי.. כן צריך להיכנס לראש שלהם! וכל מכונית אתה צריך לצפות שאולי הנהג משוגע והוא לא יאותת או לא יודעת מה...

ולא יכול להיות שיש אנשים

שקצת יותר קשה להם מכל אלה שעוברים בשיעור 30-40 וצריכים יותר שיעורים? לא יכול להיות שהמורה מושך יותר מידי? בטח שיכול להיות! זה ממש לא נכון להגיד שמי שעשה 120 שיעורים לא מוכן! אם כבר הוא יותר ממוכן הוא יהיה בסוף הכי מוכן הוא תירגל הכי הרבה!אני לא מבינה מה אתם מנסים להוריד לאנשים פה את הבטחון??למרות שגם ככה קשה להם?

Sup1

New member
בדרך כלל...

בדרך כלל האנשים שנמרחים עד שיעורים 100+ הם לא סתם נשארים כי כיף להם, יש להם בעיות בנהיגה. ואם כל הכבוד המורה והתלמיד בדרך כלל מחכים שיפול להם איזה טסטר רחמן שיעביר תטסט למרות שלא בטוח שמגיע להם רישיון. ומה לעשות לבני אדם יש בעיות שלא יעברו גם אחרי 100 שיעורים. וכן יש אנשים שלא צריכים לקבל רישיון גם אחרי שהם עשו 200 שיעורים.

Superdror

New member
חדל שטויות.

אני לא מכיר שום אדם שצריך לשים לו תווית "Born not to drive". עם כל הכבוד, מתרגלים, משתפרים - מצליחים. כמו בכל דבר. כמו תרגיל במתמטיקה, כמו בעבודת יצירה, כמו בעבודה, כמו בלימודים, כמו בכל דבר בחיים. מתרגלים - משתפרים. ותאמין לי שאפשר להכשיל תלמידים לא רק 5 טסטים אלא 30 טסטים, בקלות ובצדק, באמת שבלי בעיה. אני מכיר מספיק אנשים שקיבלו רשיון אחרי 28 שיעורים וטסט 1 ועדיין, הייתי מחזיר אותם לשיעורי הנהיגה, ללמוד הרבה דברים.

Sup1

New member
איך אתה יכול להשוות

מה אתה משווה בין פיתרון תרגילים במתמטיקה לבין רישיון להרוג.

B B A

New member
נהיגה היא לא יכולת או ידע שנולדים

איתו,היא יכולת נרכשת כמו מתמטיקה. מתרגלים ומשתפרים וכמו בכל תחום שכזה יש גם כאלו שלוקח להם יותר זמן ללמוד. ותפסיק עם השטויות של "מי שעושה מעל מאה שיעורים לא צריך לנהוג...". אני מכיר הרבה אנשים שעשו 70-80 שיעורים ויכולים ללמד אותך ואותי לנהוג.

costaet

New member
יש כאלה נכון

קודם כל 130 במקום 30-40 זה לא קצת יותר, אלה ממש הרבה יותר. דבר שני, זה מקובל אצל אנשים כאלה לחשוב שזה באמת בסדר גמור ונורמלי והם לא לגמרי מודעים למצב. מניסיון המצב לא כזה, אני מכיר אנשים כאלה שעכשיו בערך שנתיים אחרי שקיבלו רישיון עדיין נוהגים ממש לא טוב, עושים המון טעיות וכמעט תאונות (במקרה הטוב), אישית אני מכיר בחור שעבר מספר לא מבטול של פעמים באור אדום (לא נתפסף ולא עשה תאונה) בלי כל כוונה לעשות זאת פשוט לא שם לב, אחד אחר עשה טוטאל לוסט בכיכר, עוד משיהו שגם דפק את האוטו כמה פעמים... אבל כל זה לא משנה כי אילו דוגמאות ספציפיות ולא כלליות. אבל בכל זאת אולי הודעות "נחמדות" כאלה יכניסו טיפה מודעות לאותם אנשים לגבי הנהיגה שלהם והם יקפידו להזהר יותר...

Superdror

New member
ומה הקשר בין לרסק אוטו בכיכר לבין

מספר השיעורים שאתה עושה?

costaet

New member
אין קשר ישיר

אבל זה קרה למישהו לשכן עשה הרבה שיעורים.
גם ציינתי לשזה דוגמא ספציפית ולא מחייב את הכלל.

Superdror

New member
מה הסיבה שהוא ריסק אוטו בכיכר?

אין שום קשר בין מספר השיעורים לריסוק הרכב. אני מוכן לנחש שאת התאונה הוא לא עשה בגלל שהוא ידיים שמאליות שאסור לעלות על הכביש, אלא בגלל אופן הנהיגה וקלות הראש שבה נהג.

Superdror

New member
מה הסיבה שהוא ריסק אוטו בכיכר?

אין שום קשר בין מספר השיעורים לריסוק הרכב. אני מוכן לנחש שאת התאונה הוא לא עשה בגלל שהוא ידיים שמאליות שאסור לעלות על הכביש, אלא בגלל אופן הנהיגה וקלות הראש שבה נהג.

costaet

New member
גורם התאונה

מה ז"א קלות ראש או אופן נהיגה? לא נסע מהר זה בטוח (הבחור נוסע ממש לעט, כל הזמן)... אני מניח שזה שילוב של השניים, גם ריחף קצת, וגם בכל מה שקשור לנהיגה יש לו ידיים שמאליות.

למעלה