תגידו

Superdror

New member
לא נסע מהר, ראות טובה, אין שמן על

הכביש - עם כל הכבוד, לא רואה מקום לשום תאונה שתיגרם בגלל "ידיים שמאליות. אולי התעסק בפלאפון, אולי הרים משהו מרצפת הרכב, אולי הוריד מבט אל הרדיו כדי לכוון תחנה - שנייה או שניים של חוסר תשומת לב במקום בו אין מקום לכך, 0 סובלנות.

costaet

New member
הוא איבד שליטה

כן, בערך ב-20-30 קמ"ש, נכנס באבן שנמצאת בכיכר והנה, טוטאל לוסט... לא סגור אל איך הוא עשה את זה, יאמר להגנתו (???) שכן היה רטוב (אבל לנהג נורמאלי זה תירוץ?) .

Superdror

New member
תירוץ לנהג נורמלי ?

שטויות במיץ עגבניות לדעתי. אף אחד לא מאבד שליטה ב20/30 קמ"ש סתם ככה וכמו שאמרת, במקרה הזה יש גורם חיצוני - מים. אולי היה מדובר במים עם שמן/דלק שנזלו מרכבים חולפים, אולי בוצה שצפה על המים וגרמה להחלקה, אולי מצב צמיגים גרוע מאוד. שום דבר שקשור לנהג ולמספר השיעורים שעשה. תיקח פנייה על כביש משומן טוב ותגלה מהר מאוד שהאוטו לא באמת שואל אותך מה לעשות - ודבר כזה יכול להכשיל גם את הנהג הטוב ביותר.

costaet

New member
קודם כל

אין שום בעיה לאבד שליטה ב-20/30 קמ"ש, במיוחד בכביש רטוב עם צמיגים צרים... אני אנסה לברר מה בדיוק קרה שהוא נכנס בכיכר... דבר שני, גם בשמן האוטו שואל אותך מה לעשות, השאלה היא האם תדע לענות.

Superdror

New member
אני נוהג על רכב עם צמיגים די צרים

על ג'נט די קטן וחתך גבוה מזה כמה שנים ומעולם לא חשתי בעיית "אחיזה" במהירויות נמוכות תחת שום מצב, לא בלימה, לא האצה ולא כלום. תקינים תקינים מנקזים מים כראוי וממשיכים לאחוז בכביש. וכתם שמן הוא גורם מפתיע, שבנסיבות ובמקום מסוים יכול לגרום לתאונה קלה, כן. תדמיין מצב של פנייה "חדה" בסמוך למדרכה, כתם שמן על הכביש יפתיע אותך כשגלגלים האחוריים יחלפו על פניו, אחורי הרכב יברחו לך יפה מאוד החוצה ואם תהיה מספיק קרוב למדרכה, גם "תיקון" מתאים למצב לא תמיד יעזור ואתה עלול לפגוש במדרכה. אני בטוח שיש גם דוגמאות זהות לזו מעולם מירוצי המכוניות, בהם לא מדובר בנהג א' או ב', אלא בנהגים מקצועיים.

costaet

New member
עד כמה צרים?

היית צריך לנסוע איתי פעם באוטו הישן שלי, אקסנט שיושבת על 155/80-13 עושים דריפתים בכיכר ב30 קמ"ש, כשרטוב כמובן ובלי כיתמי שמן (ככל הנראה). ואני ממש לא צוחק. צמיגים תקינים של חברות איכותיות.

Superdror

New member
אז הייתה לך בעייה אחרת ברכב.

אולי כיוון פרונט, אולי תאונה מהעבר, אולי בולמי זעזועים גמורים וכו'. אני נועל צמיגים די זהים 155/70/r13

אוראל1988

New member
או שאולי

הוא לא יודע להחזיר הגה אחרי פנייה כמו שקראתי אצל מספר משתמשים בפורום. ולמה אני אישית אומר שזה רע? כי לא מדובר במבחן במת' שאתה נכשל ונכשל וזה לא נורא, מדובר פה בכביש ובחיי אדם. לכן בשורה התחתונה מי שלא הולך לו בשיעורי נהיגה והגיע למספר מופלג מאוד של שיעורים ונכשל בכמות רבה של טסטים (לא בגלל ששכח לאותת), שישקול מחדש אם הוא באמת ראוי לרישיון נהיגה. שהרי בתור
הנהיגה היא הדבר הפשוט ביותר, אח"כ (ויעידו כל בעלי הרישיון) זה ממש ממש ממש לא ככה
אז אם בתור תלמיד נהיגה בן אדם לא מצליח, אני לא רואה שום סיבה למה עליו או עליה לצאת לכבישים כשאף אחד לא יוכל להשתלט על הרכב כשחס וחלילה יהיה צריך.

Krishi

New member
נהגים מטומטמים לא חסר

אבל זה לא בהכרח באשמתם מלבד אלא שעושים את זה במודע ובזדון... יש את האלה שהמורה נהיגה לא לימד אותם כמו שצריך ו/או שהטסטר העביר אותם שלא בצדק.

Krishi

New member
אין לך זכות להגיד דבר כזה..

אלא אם אובחן אצל הבן אדם בעיה פיסית או נפשית שבגינה באמת לא כדאי שהוא יעלה על הכביש... לכל אדם כישורים שונים ברמות שונות... יש כאלה שזה בא להם בקלות, יש כאלה שצריכים לעבוד קשה בשביל זה ויש כאלה שבאמת לא יכולים. אלה שזה בא להם בקלות יעשו קצת שיעורים ויעברו בטסטים הראשונים. אלהשצריכים לעבוד קשה בשביל זה יעשו המון שיעורים והרבה טסטים אבל הנקודה היא שבסופו של דבר הם ילמדו! לא חסרים דברים אחרים בעולם שלחלק מהאנשים זה קל ולחלק מהאנשים זה קשה יותר... אבל גם לא חסר כאלה שאחרי הרבה מאמצים השתפרו ולמדו ונהיו מצויינים בתחומם. אתה אומר למה כן? אני אומר ההיפך. כל הכבוד להם שהם מנסים למרות כל הקושי. ואם הם הצליחו בסופו של דבר זה לא בחסד אלא בזכות וזה מראה שהם כן יכולים לנהוג ומגיע להם כמו כל אחד לקבל את הרישיון.

Sup1

New member
זה מה שאתה לא קולט

יש דברים שפשוט אי אפשר לרכוש. לא משנה כמה תנסה. אני מכיר אנשים שיש להם שכל-אני מקנא. אבל מה לעשות שאני איתם באוטו הביצים רועדות. וכל יום הוא נוסע המון, ועדין לא לומד מהטעויות שלו, ושלא נדבר על זה שהוא משתפר...

Krishi

New member
טוב אל תיכנס איתי לקטנות..

כבר אמרתי בהודעה אחרת שיש טסטרים שמעבירים אנשים שלא צריכים לעבור.. אבל זה המיעוט. הרוב עובר כי הוא באמת צריך לעבור

costaet

New member
או ש...

או שהנבחן לא נתקל בשום מקרה שמצריך skills, מה שמאוד סביר כי הטסט הוא בסך הכל 20-25 דקות...

Krishi

New member
זה שונה..

בטסט אתה נבחן על כישורים בסיסים... ואת זה הטסטר חייב לבדוק. את הרוב אתה לומד מניסיון על הכביש בתור נהג

costaet

New member
לא ממש קשור.

כך לדוגמא את המקרה שדירבנו אליו מקודם, אם לאותו אחד (אחת?) לא היה מתפרץ אותו לכביש היה לו רישיון...

Superdror

New member
יש קורסים מתאימים גם למקרים כאלו.

ובכלל, מישהו מעיר לה על הנהיגה שלו בצורה נכונה ? מדריך ומסביר לו מה לא בסדר? איפה הוא טועה ? אולי הוא לא מבין מה לא בסדר בזה בכלל ? אני מכיר הרבה אנשים שאוהבים לנסוע בנתיב השמאלי מחוץ לעיר, על 90 קמ"ש ולא מבינים למה אנשים מתעצבנים ולמה נותנים על זה דו"חות בכלל. נתקלתי בדבר אצל מכרה שלי, הערתי לה פעם אחת, בצורה יפה, מסבירת פנים והגיונית, הפלא ופלא, וינקר לימין, חזרה לימין ונשארה שם.

למעלה