תגידו

miracle16

New member
לא אני מרגישה בדיוק ההפך

אני מרגישה שמגיע לי רשיון ואני מרגישה שאני מוכנה מאוד איך אתה אומר שאני לא מוכנה אחרי שאני רושמת שהייתי צריכה לעבור אבל בגלל שיש נהגים חארות על הכביש לא עברתי?!?!? אני באמת נוהגת טוב ועוד יותר מזה המורה משך אותי פה.. הרבה.. יכולתי לגשת ממזמןןןןן איזה פורום מעודד משהו... ממש פורום טוב

miracle16

New member
הטסטרית הייתה מרגישה ככה

אם לא לא היו מתפרצים לי לכביש היה לי טסט מעולה.. הטופס הירוק חזר ריק חוץ מההתפרצות הזאת לכביש ומה אני אעשה שלא יכולתי לנחש שיתפרצו לי לכביש ולבלום מראש.. כשראיתי את הרכב מתפרץ בלמתי בשנייה שראיתי אותו וככה גם היא

costaet

New member
אבל היא לא הרגישה ככה

אחרת היה לך כבר רישיון. את לא יכולה לדעת אם היה טסט מעולה כי את לא סובייקטיבית לא משנה כמה תחשבי שאת כן. מה ז"א ריק "חוץ מ..."? אני אוהב את השאלות האלו, כל יום יש כאלה: נהגתי פצצה חוץ משכמעט דרסתי משהוא, היה טסט מעולה חוץ מאיזה שכמעט נכנסתי בו... בקשר למקרה הספציפי שלך, כן צריך לצפות התפרצויות כאלה לכביש וצריך להיות מוכן להן אחרת אין לך מה לחפש בכביש פשוט ככה, זה מתכון לתאונה.

miracle16

New member
אז זה הקטע של דרסתי אף אחד

וגם לא הייתי קרוב לעשות תאונה! בלתי בדיוק מתי שהיה צריך לבלום! הייתי מוכנה להתפרצות וגם בלמתי כשהיה צריך אבל מה לעשות שהטסטרית נבהלה גם היא ולמה ביחד איתי אני לא חושבת שזאת הייתה בעיה שלי הגבתי טוב בדיוק כמצופה ממני

costaet

New member
נכון, הטסטרית מניאקית...

כמו שאמרתי מקודם, את לא יכולה לשפוט אם נהגת נכון כי את ממש לא סובייקטיבית לא משנה כמה שאת חושבת שכן!!! חוץ משאת לא סובייקטיבית אין לך את הניסיון והידע לקבוע. "הטסטרית נבהלה", סביר להניח שהיא לא נבהלה אלה חכתה לרגע האחרון שאולי בכל זאת תגיבי בזמן וכנראה שאת לא הגבת בזמן בגלל זה אולי את חושבת שהיא נבהלה. אין לה סיבה להבהל, לא יש את הניסיון ואת הכישורים לצפות דברים כאלה, ודי בטוח שכאלה דברים לא מבהילים אותה. אם היית מגיבה בדיוק כמצופה ממך היה לך רשיון. התפרצות לכביש זה לא חדש וזה קורה כל הזמן והרבה, זה לא משהוא חדש או נדיר שיקרה בטסט.

Krishi

New member
אני חושב שאתה קצת קשה איתה ולא בצדק

במקרה שהיא ציינה אין אפשרות "לתת זמן ולראות איך הנבחנת מגיבה"... ככה שהטסטרית לא כל כך יכלה לראות מה היא עושה ורק אחר כך להחליט לדפוק לה ברקס... התגובה צריכה להיות מיידית. אני בטוח שהטסטרית נבהלה כמו כל בן אחר והאינסטינקט שלה היה ללחוץ על הברקס, אולי היא לא שמה לב שהתלמידה לחצה גם על הברקס או שהיא שמה לב והייתה בכל זאת מניאקית והכשילה אותה... בכל מקרה אין פה שום מצב שבו התלמידה אשמה. הכי מצחיק שאתה אומר שצריך את הכישורים והניסיון לצפות לדברים כאלה. למרות הדריכות הכללית לממצבים כאלה אף אחד הוא לא מגלה עתידות. ואף אחד לא יודע מתי יפרוץ להם ה' יודע מה לכביש. הכישורים והניסיון באים לידי ביטוי לא בחיזוי עתידות אלא בתגובה המהירה למצב החדש שנוצר.

costaet

New member
לא ממש מסכים איתך...

ברגע שאתה רואה "פוטנציאל" להתפרצות, ועם כל הכבוד ב-90% אם לא יותר אפשר, אתה פשוט שם רגל מעל הברקס או מעט כך שהתגובה שלך מיידית ואין שום קשר לניבוי העתיד. זה מה שהמורים עושים, במקרים שהם רואים משהו מסוכן הם מתכוננים ובשניה האחרונה דופקים תברקס של החיים שלך כדי שתבין ותפנים, הם לא מופתעים ולא נבהלים למרות שלתלמיד זה אולי נראה ככה. ראיתי את זה הרבה פעמים (הייתי בהרבה שיעורים לא שלי הרבה אחרי שהיה לי כבר רישיון) ובאמת התלמיד לפעמים מתחיל להתלונן "למה נתת ברקס, אני ראיתי אותו" וכל מיני דברים כאלה.

Superdror

New member
אין הרבה תלמידי נהיגה

שיש להם את היכולת לזהות התפרצות או לצפות צעדים עתידים לקרות - וגם אלו שכן יש להם, לרוב, היכולת הזו לא מחודדת מספיק. ולמורים לדעתי יש רגל קלה על הברקס, במקרים של התפרצות לכביש הם אפילו לא נותנים לתלמיד הזדמנות ללחוץ על דוושת הברקס, אלא מדביקים אותה לרצפה הרבה לפני. וגם אם התלמיד כן מגיב, לעיתים, אחרי שדוושת הבלם כבר החלה לרדת למטה.

MissPop

New member
נכון לי קרה מקרה

בטסט האחרון הייתי לפני קו עצירה עם תמרור עצור, לחצתי חלש על הברקס, עצרתי לכמה שניות, העברתי לראשון והתחלתי לגלוש להסתכל אם יש מכוניות. הוא ישר שם לי ברקס.
לא רציתי להתווכח להגיד שלחצתי, גם ככה הטסטר הזה חרא התווכחתי אתו מאוחר יותר בטסט גם על טעות נוספת
יש כאלה שלא נותנים הזדמנויות חושבים שהם בשיעורי נהיגה, לפני שמספיקים לעשות משהו הם כבר עושים... זה מייאש

Krishi

New member
תקשיב..

אני שנתיים ו-3 חודשים על ההגה... אני מאמין, מבלי להתלהב או להשתחצן, שאני נהג מצויין יחסית לזמן שיש לי רישיון. ואני אומר לך, שכשאני נוסע בצומת שיש לי רמזור ירוק, אין לי שום דרך לצפות שרכב שנמצא בכביש שאני חוצא יחליט לעבור באור אדום. אין לי שום יכולת לצפות שרכב שיוצא מחניה או מפניה יחליט לעשות את זה בהתפרצות מבלי לתת לי זכות קדימה. אין לי שום יכולת לראות רכב שנמצא בנתיב לידי מחליט לחתוך אותי מבלי שהוא מאותת. וקרה לי כל אחד מהמקרים האלה ועוד. מה שאני כן יכול לעשות זה להגיב למצב הזה במהירות. לשנות כיוון או לעצור עצירת חירום ועוד כל מיני דברים אחרים... ותאמין לי שגם המורה מופתע לא פחות מהתלמיד, הוא פשוט יודע לשמור על קור רוח ולא מראה את זה. אבל זה לא גורע מהתלמיד שביצע גם הוא את בלימת החירום.

G e o r g i a

New member
קוסטה, יקירי, אני מבינה שאתה פשוט

נהג נפלא, נכון? אין מצב שיום אחד יתפרצו לך לכביש ככה שתבחין רק ברגע האחרון, נכון? יש לך כוחות על טבעיים, ומה שיותר מדהים זה שאתה יכול למתוח ביקורת בלי היסוס על מקרה שלא היית נוכח בו. ישר כח.

costaet

New member
לא טענתי שאני כזה

אף פעם לא אמרתי שאני נהג נפלא, ואפילו לא אמרתי שאני נהג טוב. (שלא כמו קרישי הכריש
). גם לא העברתי ביקורת... פשוט טענתי שאותו אחד שהיה בטוח שהוא במה שהוא בטוח לא יכול להיות בטוח במשהו בטוח כי הוא (היא?) לא אובייקטיבי.

Krishi

New member
אוקיי עכשיו עברת כל גבול!!!!!

איך בן אדם יכול לרשום "קרישי" עם "ק" שניה לפני שהוא רושם את זה "כריש" עם "כ"?!?!?!?!?!?!?!? זה על אותו שורש!!! זה לא עם "ק"!!!! זה עם "כ"!!!!!! פיו.. זה היה טוב

Krishi

New member
תגיד לי...

אני נראה לך "קריש דם"? להפעיל קצת את הראש.. קצת היגיון.. מה כבר ביקשתי פה...

Sup1

New member
אתה צודקת חלקית

אז זהו שאתה מציין רק דוגמא אחת שרק תגובה מהירה יכול להציל את המצב אבל מה קורה שנוסעים בכביש מהיר,רק הניסיון בלקרוא אנשים יכול להציל את המצב ולא תגובה מהירה. דוגמא שניה: במעבר חצייה-איך תדע שהילדה הקטנה לא תקפוץ לך לכביש? תגובה מהירה פה לא תעזור בגרוש. אתה פשוט צריך להיות מנוסה כדי להיכנס לראש שלה ולראות לפני ההתנהגות מה היא רוצה לעשות(לחכות לאמא שתבוא לאסוף,או לקפוץ לכביש).

Superdror

New member
שום דבר.

במקרה של ילדה קטנה במעבר חצייה אתה פשוט צריך לעצור במידת האפשר, כך שחציית הילדה תעשה בביטחה בלי לסכן אותה ואותך ואף אחד אחר מהמשתמשים בדרך. מעבר לכך, תיסע במהירות המתאימה. אם יש ילדים ובית ספר באיזור, אז כן. גם 35 קמ"ש לעיתים זה הרבה. איך לתפעל מצבי חירום, מעבר ליכולת של "קריאת הכביש" - קורסי נהיגה מתקדמת.

למעלה