תגידו...

תגידו...

אין לכם הרגשה של פספוס? כאילו יכולתם ללכת לכל כך הרבה יחידות טובות ובסוף בחרתם באיזה שק"מיסט או פקידה? אני עברתי גיבוש שלם של טייס ובסוף חתמתי ויתור, תגידו שאני לא דפוק... וסתם בשביל לדעת, מי מכם יודע לאיזה תפקיד הוא מתגייס?

light angel

New member
../images/Emo2.gif

מי אמר שבחרנו להיות שק"מיסט או פקידה?
אני עדיין מתמיינת למודיעין אלקטרוניקה... אחרי שהעיפו אותי מהאזנה. וכמעט לא ראיתי פה בפורום אנשים שהולכים להיות פקידים, אז אני לא מבינה על מה אתה מדבר.

../images/Emo11.gif

כמובן שנתתי דוגמא קיצונית. רק התכוונתי, להדגיש את זה, שככל שהגיוס מתקרב, האם אתם מרגישים החמצה או שהתפקיד שבחרתם הוא לא התפקיד שאתם הכי רוצים?

light angel

New member
למה שנבחר תפקיד שאנחנו לא רוצים?

אני קיוויתי מאוד להתקבל למודיעין, ואחרי שלא קיבלו אותי אני מקווה להתקבל לאן שהעבירו אותי.

מה קורה גבר?

אני לא חשבתי שתלך על תפקיד שאתה לא רוצה, כמו שאני לא הייתי הולך על שריון או תותחנים... מה שכן אני מתחיל להרגיש שיכולתי להיות טייס, חובל, מטכ"ליסט ובחרתי דווקא את הצנחנים (עם כמה שאני מוטרף על החיל הזה, ואני יודע שהוא מכובד ואפשר לצאת ממנו בקלות לקצונה)... רציתי לדעת אם יש עוד כמה שמרגישים כמוני. יש מבין?

light angel

New member
אני לא גבר ../images/Emo11.gif

והבנתי אותך, אני פשוט לא מזדהה עם ההרגשה...

גבר גבר - הותקלת!!

קודם כל - מזל טוב על הויתור בסוף גיבוש טייס. אין לי כוח להסביר את עצמי עכשיו אבל לדעתי ומניסיוני עשית לעצמך טובה. שנית, אתה עוד לא בדובדבן. אל תספר לי סיפורים - אלא אם התגייסת לפני חודש(מה שלא קרה) אתה לא ביחידה. (בנוסף - אתה מודע לזה שרק חצי מהצוות מסיים מסלול, בערך). שלישית, לא לכל אחד מתאים להיות טייס בשייטת מטכ"ל. אלו יחידות שדורשות משהו אחר מהלוחמים שלהן אבל מצד שני מציעות להם סוג אחר של שירות, מה שלא מתאים לכל אחד מאיתנו. רביעית ואחרונה, לא הבנתי מה אמרת על צנחנים. צנחנים זה מקום טוב כמו כל חטיבות החי"ר. אפילו עושים את אותה עבודה. אל תתפוס מהם יחידה מובחרת או משהו בסיגנון. נ.ב. אם אתה שואל אותי לדעתי - צריך לפרק את דובדבן כבר מזמן. כן, אני יודע מה הם עושים. אתה לא חייב להאמין לזה אבל אני יודע. הם עוד אחת מהיחידות שיש בצבא הזה שאין הצדקה לקיומן. שוב, לדעתי בלבד. אישית במקומך הייתי מחפש להגיע לאחת היח"טיות של צנחנים עם עדיפות על הסיירת. בהצלחה בגיוס.

נשאר גיבושון שלאחר הגיוס

ועם כל הכבוד אני לא ממש פוחד ממנו, עברתי ימים בצבא, שהיו הרבה יותר קשים. אבל מה רע בדובדבן? זו אחלה סיירת.

יש לך כמה טעויות.

1)אתה מדבר על גיבוש יח"טיות למאותרי דובדבן ואני לא מגזים שאני אגיד שזה הגיבוש הכי קשה שיש לצה"ל להציע ולא פחות. כן כן, יותר מכל השייטת/מטכ"ל/טייס וכו'. אז עד שלא עברת אותו - אתה לא בדובדבן. (בוא נגיד 50% נופלים רק בגיבוש הזה ועוד 50% נופלים במסלול). 2)אתה לא צריך לפחד ממנו...אבל תתכונן לדבר הכי קשה שעשית. שוב, אני לא מגזים. זה לא אומר שאתה לא תעבור, זה רק אומר שאתה לא צריך לזלזל בכלום ולא להבטיח לעצמך מקום בשום צוות. 3)דובדבן היא לא סיירת. יש הגדרות לדברים האלה והיא לא סיירת בשום מובן של המילה. היא יחידה מובחרת, וכן, היא טובה מאוד. 4)סעיף 3 לא פוסל את הטענה שלי מההודעה הקודמת שלדעתי היו צריכים לפרק את היחידה הזאת לפני כמה שנים טובות. אותה ועוד כמה יחידות שהצבא שלנו הנפיץ ברוב חוכמתו למען הוואסח.שוב, דעתי. 5)אין הרבה רע בדובדבן אבל קודם צריך להתקבל. 6)שוב, אם אתה שואל אותי לדעתי האישית - לך תעשה גיבוש יח"טיות כמו כולם(לא כמאותר) ותנסה להגיע לסיירת או מגלן. עדיפות למגלן. בהצלחה חביבי. אגב, מי זה אבא שלך?

אהיה חייב לאכזב אותך

1. הגיבוש הקשה ביותר הוא של טייס. 2. אם אני לא עובר אותו אני עושה גיבוש לשייטת. 3. דובדבן מוגדרת כסיירת. 4. חבל שזו דעתך, אבל תהנה אחי מה אני אגיד. אבל דובדבן מבחינתי זה המקום הכי טוב בצה"ל. 6. יש בדיוק שתי סיבות שעשיתי את הגיבוש לצנחנים: אבא שלי מפקד בכיר, אז הוא לא יהיה מפקד ישיר אבל עדיין מפקד. הסיבה השניה היא דובדבן. אם לא אהיה בדובדבן קשה לי להאמין שאני אמשיך בצנחנים. 7. תודה ובקשר לאבא שלי נסכם בזה שהוא קצין בכיר.

התבלבלתי חכה

אני לא צריךלעבור את הגיבוש לדובדבן בגלל שעברתי גיבוש לטייס. אני צריך לעבור ראיון

אתה ממשיך לטעות.

1. אתה עוד לא היית כ"כ בצבא ואתה מתווכח בכל זאת. מהרבה מאוד בחינות גיבוש טייס הוא בדיחה לא מצחיקה. הוא לא נועד לסנן באותה צורה כמו גיבוש מטכ"ל/שלדג לדוגמה. הוא בכלל לא קשה פיסית, אגב. 2.אני לא יודע איך תקבל גיבוש שייטת אח"כ אבל אוקיי. 3.דובדבן היא לא סיירת. לך לאבא שלך ותשאל אותו שוב. סיירת היא יחידה בעלת הכשרת סיור ספציפית אשר היא גורם הסייר עבור כוח אחר. דובדבן לא עוברת הכשרת סיור ולא מסיירת עבור אף אחד. אז תפסיק להתווכח. 4.אני שמח שזו דעתך. אולי היא תשתנה אחרי שתתגייס ותראה איך הדברים באמת. אתה מדבר כאילו בכל שלב שואלים אותך מה אתה רוצה לעשות. אם אתה נכנס לצנחנים יהיה לך קשה מאוד לצאת - אלא אם אבא יעזור מה שכנראה יקרה לפי איך שאתה אומר את הדברים. אם אתה שואל אותי צנחנים זה מקום טוב ולא הייתי מוותר עליו כ"כ מהר.

חבל...

1. אני עוד לא בצבא, אבל את המידע שלי אני מקבל מאנשים שנמצאים בצבא הרבה יותר זמן ממך, אז אל תתפוס יותר מדי. גיבוש טייס הוא הקשה ביותר, תמשיך להתווכח אבל נכון לעכשיו זאת האמת. 2. קיבלתי הבטחה מהאנשים הנכונים שאני אוכל להגיע לגיבוש של יחידה מובחרת שאני ארצה כמעט בכל שלב. 3. בדקתי ובזה אתה צודק סליחה. דובדבן מוגדרת כיחידה מובחרת אבל לא סיירת. 4. גבר, דובדבן זה החלום שלי עוד ממתי שינקתי. תמיד שמעתי סיפורים ממי שהיה המפקד ש אבא שלי. לא מזמן אבא שלי הזכיר לי איך ביום הודת 7 שלי נשבעתי שאני מגיע לדובדבן. ככה שעם כל הכבוד, זה לא ישתנה. כמו שכבר אמרתי, אני יודע שאני אוכל לגשת לגיבוש של יחידה מובחרת אחרת אם אני ארצה (כלומר אם אני לא אעבור את הראיון לדובדבן). צנחנים זה באמת מקום טוב אין מה לומר. פשוט תמיד ראיתי את עצמי אם לא בדובדבן, אז רק ביחידות המובחרות. להתחשב בעובדה שכבר עברתי גיבוש ליחידה מובחרת, אני יודע שאני יכול לעשות זאת שוב.

לא יודע ממי אתה מקבל את המידע...

אבל אני את שירותי הצבאי סיימתי אז... טוב, מה אני יודע. מילא היית אומר גיבוש שייטת הכי קשה. לא הייתי טורח לתקן אותך...אבל אתה בא עם טייס? כאילו, מה? טייס? הקייטנה הזאת שרצים שם 5 ימים? זה בטח הדבר היחיד שעשית עד עכשיו או משהו כזה. אגב, טייס זה לא יחידה מובחרת.

אתה תופס מעצמך יותר מדי

וטייס הוא אחד מ3 הדברים שעברתי. לא צריך להיות חכם גדול כדי לדעת שטייס זה לא יחידה מובחרת.

ק ד ו ש

New member
שמע אתה אוכל סרטים.

קודם כל נכנסת לויכוח עם אדם שיודע הרבה יותר ממך ועבר הרבה יותר ממך. נמשיך בזה, שאתה רושם שעברת ובלה בלה בלה... חביבי גיבוש טייס זה לא נקרא לעבור כלום, הצבא מורכב הרבה יותר. ואם אתה שואל אותי?? קח חייל קרבי, שים אותו בגיבוש טייס, הוא יהיה מופתע שנתת לו רגילה מתנה.

אתה נכנס לויכוח כמו ילד קטן

עבר יותר ממני? אני מניח שזה נכון. יודע יותר ממני? כשאני לא יודע משהו אני לא מתבייש לשאול. אבל סלח לי, לא אתה ולא השני יודעים יותר טוב מאנשים בקבע, וכן מהם אני מקבל מידע. להיות בצבא שנתיים לא נותן לך ידע על כל יחידה וחטיבה.

ק ד ו ש

New member
מה אתה מבלבל במח

אני דיברתי פה על יחידות למיניהן? אתה רואה אותי מזכיר את המילה חטיבה או יחידה?? אמרתי לך שאתה מתפלצן פה עם זה ש"עברת" גיבוש טייס, ואני מחזיר אותך לפרופורציות שאם תהיה במקום קרבי זה יהיה הדבר הכי קל שתעשה בשירות שלך.

למעלה