תגידו...

שמע אתה אידיוט ברמות

אני מתגאה בגיבוש טייס? וואלה לא, עברתי גיבושים הרבה יותר משמעותיים מבחינתי. זה לא מוריד בגרוש מהרמה של גיבוש טייס. עם זה ש"עברתי"? באתי לפה כדי לדבר עם מלש"בים נוספים, לא כדי לנסות להוכיח לאיזה חייל מחיל תחזוקה (ואם לא, מקסימום איזה תותחן עלוב) שאני דובר אמת. אז את המרמור שלך תרחיק ממני. בוקר טוב שיהיה לך "קדוש".

ק ד ו ש

New member
אתה רואה??

יש לך חשיבה פעורה ביותר. "מקסימום איזה תותחן עלוב" עשית איזה גיבוש מסריח ואתה כבר מרשה לעצמך לקרוא לתותחנים עלובים. ולא, אני לא תותחן, ולא בחיל תחזוקה. ומרמור בטח שאין לי, אבל תודה שאתה דואג לי. אתה פותח פה את הפה על אנשים שעברו יותר ממך ואתה חי בסרט שגיבושים בכלל קשורים לאופי של שירות בקרבי. את השוק שלך אתה תקבל בבוא היום דונט וורי.

פותח את הפה?

ראית אותי כועס לפני שאתה נכנסת לעסק? ברור שכל צה"ל חשוב, אבל לא סתם אומרים שהשיריון והתותחנים זה צבא אחר. אין מצב בחיים שתראה רמטכ"ל משיריון או תותחנים. דואג לך? אני דואג לכל אחד ואחד פה שיחזרו בשלום מהשירות הצבאי. אבל אני לא דואג לאיזה חסר חיים שנכנס כמו ילד קטן לויכוח שהתנהל בכבוד (עד שהוא הגיע). יאללה עזוב, השיחה שלי איתך מסתיימת פה. אתה לא שווה את היחס גם של הלטאה שמסתובבת לנו בחצר.

ק ד ו ש

New member
באמת שהיחס שלך לא מזיז לי

ואני לא דורש בו. זה סתם היה יותר נחמד לקרוא את דפי הפורום אם לא היית מתלהם כל כך ומתפלצן על "תותחנים עלובים" או על זה ש"גיבוש טייס זה הדבר הכי קשה" שאל את אבא שלך אם גיבוש טייס זה הגיבוש הכי קשה בצה"ל. זה גיבוש בדיחה. גם ביחס לגיבושים אחרים ובטח ובטח שביחס לשירות קרבי. וזה לא קשור אם כעסת או לא, לא אמרתי שכעסת, אבל התווכחת עם בן אדם שמבין הרבה יותר ממך ועבר יותר ממך (וגם אני אחד כזה סתם כבדרך אגב), וזה הפריע לי לראות את זה, כי עם כל הכבוד לך, אתה אפילו לא יודע מה זה סתרשף. במקום להתלהם, תנסה קצת להקשיב זה לא יזיק לך. סה"כ אני לא פה כדי לריב איתך, ועזרתי להמון המון אנשים לפני גיוס. זה שאתה מנסה להבין את זה כמריבה זאת בעיה שלך. לפעמים טוב להקשיב גם אם אתה לא אוהב מה שאומרים לך.

אבא שלי לא עשה גיבוש טייס

מישהו שמבין בזה יותר ממנו אמר לי (מבין גם יותר ממך ומהשני, עם כל הכבוד). פעם אחרונה שבדקתי ישראל עדיין הייתה דמוקרטית, ובמדינה דמוקרטית אני מרשה לעצמי התווכח עם מי שבא לי. לא אמרתי אפילו פעם אחת שהוא לא עבר יותר ממני (הרשה י לא להתייחס לחלק שלך), אבל לשרת בחיל אחד לא נותן לו יותר ידע על כל חלקי הצבא מאשר אנשים שמשרתים שם בקבע, ומהם אני לוקח מידע, לא מבני 20 "שיודעים הכל". הפריע לך לראות את זה באמת? ולי מפריע כשאיזה מתלהב מנסה לעשות ממני שקרן. מה לעשות, קרא לזה חינוך לקוי, אבל כשמישהו נכנס לויכוח לגיטימי עם התנהגות כמו שלך, אני קורא לזה מריבה.

ק ד ו ש

New member
סתם שתדע...

אנשים בקבע לפעמים לא יודעים כלום בכל מה שקשור לדברים שדיברנו עכשיו. למה?? כי לרוב זו לא התעסוקה שלהם. אם תגיד לי שדיברת עם מפקד של גיבוש מטכ"ל והוא אמר לך שטייס יותר קשה מילא. אבל הרי זה לא קרה. אני יודע טוב מאוד מה יש בגיבוש טייס, יש לי הרבה חברים שעשו אותו, ותתפלא, רובם הגדול בכושר מאוד מאוד נמוך, שלושה גם התקבלו ומסיימים בקיץ הבא את הקורס. הבעיה הכי גדולה שלך, היא לא חוסר ידע. אתה שואל ומתעניין וזה טוב, הבעיה שלך מתחילה בזה שאם מישהו בקבע אז זהו הוא אלוהים בשבילך וכל אדם אחר אם סותר את דעותיך - טועה. כשאתה אומר שדובדבן היא סיירת, זאת טעות לשמה ולא משנה מה תגיד או מה אמרו לך. סיירת זאת יחידת סיור שעוברת קורס מו"ס. דובדבן לא עושים לא את זה, ונוסף לכך המבנה של היחידה שונה משל גדוד. כמובן שהם עושים פחות שבועות ניווט מהפלס"רים. לא אומרים לך את זה כדי לריב איתך או כל הפארנויות שיש לך, אומרים לך את זה כדי לתקן אותך.

אתה מכניס מילים לפה

ובסוף מנסה לצאת הכי חכם, חבל. כבר אמרתי (הודעה אחת קודם), כי הסיבה שהגבתי לך ככה הייתה הניסיון שלך להפוך אותי לשקרן ("הגיבוש ש"עברת""). גם אמרתי כמה הודעות קודם, ששאלתי את אבא שלי והוא תיקן אותי ואמר שדובדבן מוגדרת כיחידה מובחרת אב לא כסיירת, ואף התנצלתי לפני המגיב. צר לי אחי, אנשי קבע מבינים "קצת" יותר ממך. 3 שנים בצה"ל לא הופכות אותך למומחה גדול. לא, לא דיברתי עם מפקד גיבוש מטכ"ל (ובכל זאת תפסיק לחשוב שאתה יודע הכל). האנשים שדיברתי איתם הם אנשי טייס ושלדג. יש לך חברים שעשו אותו? יופי... זה לא נותן לך אפילו טיפה של הבנה בנוגע למתרחש שם. תעשה טובה ואל תדבר בשם המגיב השני, הוא אחלה בן אדם, ובניגוד אליך הוא לא התנהג בצורה מבזה.

ק ד ו ש

New member
הויכוח איתך

הוא לא על גיבושים או על מי מבין יותר או לא. רשמת הרבה שטויות, ביניהן שדובדבן היא סיירת, או הזלזול הזה בתותחנים וכו'. אתה בא ומבלבל לי ת'מוח על אנשי קבע ומעלה את הויכוח הזה למשהו שבכלל לא התכוונתי אליו. באמת שאני לא בא לסתור דברים שאנשים אמרו לך, אלא לתת לך את הידע שיש לי, ויש לי. תסתכל על ההודעה הראשונה שרשמתי לך, היא תמצית של המסר. יש לך עוד הרבה מה לעבור, והחשיבה שלך מוטעית בהרבה דברים. אני לא מזלזל לשנייה בזה שהיית פה ושם בגיבושים, אני רק אומר שוב, שזה כלום כלום כלום כלום כלום כלום לעומת מה שתעשה אחר כך. למה אני אומר את זה? מנסיון. ברור שלך הגיבושים של לפני צבא נראים קשים וכל זה, גם לי בזמנו זה היה נראה ככה, אבל אחרי שתתגייס ואם וכאשר תגיע ליחידה מובחרת, תנסה להזכר בשיחה הזאת ותבין כמה טיפשי זה להתווכח איזה גיבוש הכי קשה. אם תשים לב, לא אמרתי לך איפה שירתתי או מה למה ואיך, אמרתי לך את המינימום שאתה צריך לקחת דברים בפרופורציות כי אנשים כמוך שחושבים שיודעים הכל מגיעים ומקבלים שוק. בכל אופן, אני לא הולך להתווכח איתך יותר, אתה מלכלך סתם וחבל, אני לא פה כדי לריב איתך, אני פה כי יוצא פה ושם לעזור לאנשים לפני גיוס בעזרת הידע שיש לי והדברים שעברתי, אם זה לא טוב לך אני לא הולך להאבק בך בויכוחים מפגרים על גיבושים. שיהיה לך בהצלחה.

אם אני לא טועה

אתה בהודעתך הראשונה התייחסתי רק ל"מי צודק ומי לא" אז אל תבוא בטענות עכשיו. למה התכוונת? שהמגיב יודע יותר ממני? אז ענית לך שאת המידע שלי אני מקבל מאנשי קבע שיודעים הרבה יותר ממנו. מצטער אם זה לא מסתדר לך. ברגע שאתה הופך את הגיבוש טייס לצחוק אתה סותר וטועה. כמו שכבר אמרתי כל צה"ל חשוב, החל מפקידה זוטרה ועד הרמטכ"ל. אך אין זה סותר את העובדה שיש סיבה לכך שעד עכשיו לא היה רמטכ"ל משיריון או תותחנים. אני רוצה שתתן לי לפחות ציטוט אחד, שאמרתי שהגיבושים יותר קשים מהשירות. נראה אותך מוצא כזה. גם לא שאלתי איפה שירתת. אם תשיםלב. כרגע היחיד מבין כל השרשור שהציג את עצמו כ"כ יודע" הוא אתה אחי. אם אתה לא פה ריב איתי, אתה יותר ממוזמן להפסיק, כי אם תראה את ההודעה הראשונה שלי תדע שזה כל כך לא מטרת השרשור. תודה בכל אופן. מדהים כמה הודעות אתה כותב עד שיוצא לך "בהצלחה".

אני לא תופס מעצמי כלום.

לא הייתי לוחם קומנדו לוט"ר טרור או משהו כזה. בכל מקרה אל תתפוס מגיבוש טייס. זה הכל. בהצלחה ביחידות המובחרות. ויטמין P עושה רק טוב. לילה טוב.

משתתף בניסוי

אני מניח שאתה האובייקטיבי היחידי שיוכל לענות לי. באמת נראה לך שכדאי להשאר בצנחנים גם אם א אתקבל לדובדבן?

תלוי מה אתה רוצה מהשירות שלך.

תחשוב טוב על התשובה לפני שאתה קופץ. יש אנשים שחשוב להם להיות באיזה יחידה מיוחדת שעושה דברים שושו-בושו. אז אתה לומד לירות ביד שמאל בזמן שאתה קשור למסוק ומשחק דמקה אונליין בטלפון עם הקצין שלך...יש אנשים שנהנים מזה. אבל יש אנשים שמעניין אותם פיקוד. להיות מפקדים, קצינים. אני מניח שאתה יותר קרוב לסוג השני בעקבות אבא. אם פיקוד מעניין אותך אז צנחנים זה המקום הכי מתאים לך לדעתי. חטיבה שחרטה על דגלה את נושא הפיקוד והמנהיגות. (טיפה פלצנות אבל זאת עובדה...גם היסטורית וגם עכשווית). שוב, אני כבר אמרתי לך שבמקומך הייתי עושה גיבוש יח"טיות רגיל ומנסה להגיע למגלן או לסיירת. אתה בעצמך אמרת שאתה בטוח בעצמך אז אולי שווה לך לנסות את זה. אם אתה שואל אותי - מגלן עדיף על דובדבן. בכל מקרה אם לא תתקבל לדובדבן אני ממליץ לך להשאר בחטיבת הצנחנים ולהתקדם לפיקוד. ברגע שאתה קצין(אם תחליט על קריירה כמו אבא) יש המון אפשרויות פתוחות לפניך. סתם לצורך המחשה - במגלן יש מספר בכלל לא מבוטל של קצינים שבכלל באו מגדוד 890. אם אתה נוטה מאוד חזק לאופציה הראשונה למעלה אז תעשה מה שאתה חושב ולך לכל גיבוש שאתה רוצה ויכול. בהצלחה.

יש לך כמה טעויות.

1)אתה מדבר על גיבוש יח"טיות למאותרי דובדבן ואני לא מגזים שאני אגיד שזה הגיבוש הכי קשה שיש לצה"ל להציע ולא פחות. כן כן, יותר מכל השייטת/מטכ"ל/טייס וכו'. אז עד שלא עברת אותו - אתה לא בדובדבן. (בוא נגיד 50% נופלים רק בגיבוש הזה ועוד 50% נופלים במסלול). 2)אתה לא צריך לפחד ממנו...אבל תתכונן לדבר הכי קשה שעשית. שוב, אני לא מגזים. זה לא אומר שאתה לא תעבור, זה רק אומר שאתה לא צריך לזלזל בכלום ולא להבטיח לעצמך מקום בשום צוות. 3)דובדבן היא לא סיירת. יש הגדרות לדברים האלה והיא לא סיירת בשום מובן של המילה. היא יחידה מובחרת, וכן, היא טובה מאוד. 4)סעיף 3 לא פוסל את הטענה שלי מההודעה הקודמת שלדעתי היו צריכים לפרק את היחידה הזאת לפני כמה שנים טובות. אותה ועוד כמה יחידות שהצבא שלנו הנפיץ ברוב חוכמתו למען הוואסח.שוב, דעתי. 5)אין הרבה רע בדובדבן אבל קודם צריך להתקבל. 6)שוב, אם אתה שואל אותי לדעתי האישית - לך תעשה גיבוש יח"טיות כמו כולם(לא כמאותר) ותנסה להגיע לסיירת או מגלן. עדיפות למגלן. בהצלחה חביבי. אגב, מי זה אבא שלך?

shira245

New member
עוד לא התמיינתי לשומדבר

אז עדיין אין לי את ההרגשה של הפספוס... ואתה לא דפוק.לא כולם רוצים להיות טייסים ולא כולם רוצים להיות 12 שנים בצבא. צנחנים יותר טוב

shira245

New member
אח של היה צנחן אז אין ממש ברירה

זה שטיפת מוח מהבית
ועכשיו גם חבר טוב שלי התגייס לצנחנים והוא בעורב אז בכלל
אין סיכוי שאני אצא מזה.

למעלה