תגידו ...

תּמר

New member
על טצתער!

מה, כול דבר שמישהו יגיד לך אתה תיקח ברצינות? זכותו לישנוא, וזכותך להאוב. תמשיך לעשות מה שניראה לך, אבל לא בהגזמה. זהו. (ואים אתה לא רוצה ליכתוב תקין, ניראה אותך כותב עים שגיאות נפוצות, שאיתם אתה עלול להיחשב אינפנתיל) ובעניין טודה, כמו שאומר אבא של רמונה: פעם ראשונה - מצחיק, פעם שניה - מעיק, פעם שלישית - מספיק.

קרמיט524

New member
אני מעריכה את זה

שכתבת 'צטער, ולא צ'טער, כמו שכל מני עלגים כותבים בימינו.

צימעס

New member
ואללה. איני זוכרת מאיפה "טודה" בא

אבל "טרבות" זה כדי שפורום "תרבות עברית" לא יהיה אחרון ברשימת הפורומים. (עלה בשיחה מתישהו בראשית ימי הפורום)

hillelg

New member
אני מנכּס לעצמי את המצאת המילה

וכן את האיחולים והגידופים המושמעים על ביאתה לעולם.

ועוד דבר אטיוד

הפורום פה מלא התפנקויות שפתיות מסוגים שונים. שים לב שרוב המרשים לעצמם לפתוח בהן הם שועי המקום או שועי-השפה, אלה החשים כי בעלו אותה והרביעוה. ויש כאלה שהקושי לתפוס (מוזיקלית-אמפתית לא רק כללוגית) את "החידוש" מנכר ומרתיע אותם. מוציאם מן הכלל, תרתי תחושה. להיות שייך או לא שייך, הוא סוג איום המפרפר לא מעט סביב מילים.

שלי, איך לא שמתי לב

הנה לך המילה שחיפשת כל הזמן במקום זיון. עכשיו רק נשאר לפתור את בעיית הירבועים, וניסע לעשות סקי בחרמון.

אטיוד5

Active member
אכן נוכרתי ונוקרתי

כל אחד והרגישויות שלו, כמו שאומר טללי. לפני מספר שבועות היה פה דיון דומה בענין מילות סלנג - סימנו
או
לידן. מילים לא מעטות שכאלה עוברות מסך אצל אחד אבל לא אצל זולתו. לו הייתי רואה שמץ של חן בטודה הזה הייתי מוריד את הכובעון. אבל לא ראיתי בו כלום מלבד bastartization, פיגוע וונדליסטי ילדותי. מבחינת התחושה, אכן אני מרגיש פה כמו מחרב שמחות סוציומאט, המוציא עצמו מהכלל במקום לזרום עם העדר במורד נהר השפה העברית.

שמע אבל זה גם קונקרטי

מי שנאלץ לכתוב בשגיאות מתקשה לקבל בשוויון נפש את מי שבוחר לכתוב בהן. גם ככה מספיק קשה לו עם מילים. וכשאתה יודע את זה אולי קל יותר לראות את הטודה כסתם קטע אינפנטילי מאשר כהתקפה אישית.

giulietta

New member
עד שכתבת את זה

לא עלה בדעתי שיש פה התקפה אישית, או לעג, או ציניות או משהו דומה. ראיתי ב"טודה" ושאר שיבושים סתם שפה פנימית חיננית שבאה להכניס קצת הומור לפורום שלרוב עוסק בנושאים כבדים ו/או שנויים במחלוקת (ולכל קבוצה, באופן טבעי, יש קוד פנימי משלה, לא רואה בזה משהו מתנשא). כל פרשנות אחרת היא בעיני ממוחו הקודח של המתבונן.

את צודקת: פרשנות אישית.

והמוח לא צריך לקדוח. עובד יותר טוב בטמפרטורות שגנגי אוהבת. לרגע לא חשבתי שאי מי ממתפנקי השפה עושה את זה נגד אי מי ממשתתפי הפורום. גם לא אמרתי כך.

אטיוד5

Active member
מה?

לא העליתי בדעתי התקפה אישית. באמת קטע אינפנטילי. אבל חוששני שלא רק. אינני נאלץ לשמחתי לכתוב בשגיאות. זה ככה אצלי החל מכיתה ב' בערך. מכסימום דיסקלוד פה ושם.

גנגי

New member
הא?../images/Emo12.gif

אם הבנתי אותך נכון, אז מה שאתה אומר זה שאנחנו משלשים מס-שפתיים ומרביעים את הלשון, מחמשים את השפה ומזיינים את המוח. כן?

למעלה