תגידו ...

אטיוד5

Active member
איזה מספר זה מזיינים?

לפחות ששה מספרים, זה בטוח. באינדוקציה.

תּמר

New member
אם כבר בניפוץ פרות קדושות

הכינויים (ניקים) האלו, שבאים להסתיר שמות פרטיים, זה מגניב כזה כאילו? (אני לא אביא קישורים, אין מספיק מקום)

אטיוד5

Active member
לא

הניקים האלה נועדים לשמור על פרטיות או לתאר את הדמות שמאחורי הניק.

תּמר

New member
יפה.

אז יש סיבה לכך, אף על פי שאני אישית לא נוהגת כך. הסיבות מובנות מאוד. כך גם בכתיבה המעוותת-כזה-כאילו. מי שזה נראה לו - עושה בזה שימוש, ומי שזה לא נראה לו, שלא יעשה. אם אתה רוצה להביע את מחאתך, אין בעיה. אבל אני כותבת להילל (עם יוד, הפעם), שימשיך בדרכו. לדעתי הוא גם מדבר כך, ולא רק כותב. ולא נראה לי שזה בא מהתנשאות כלשהי. זה הסיגנון שלו, ואין שום סיבה שיתנכר לעצמו כדי לרצות את אלו שזה לא מוצא חן בעיניהם. אם זה היה פוגע במישהו, זה עניין אחר. אבל זה מעשה נייטראלי ולא פוגעני, ולכן לא נראה לי שיש בו רע.

אטיוד5

Active member
יש מעשים שאינם פוגעים ...

אך יש בהם רע. למשל, חירבון על הדשא בגינה ציבורית. לא רק שלא פוגע, להיפך - זה טוב לדשא. אך יש בחירבון הזה משום פסול, לא כך? טודה בפורום תרבות עברית לא רחוק כ"כ מבחינה רעיונית מחירבון על הדשא הציבורי. הלל, שרון וטללי נהנים, תפאדל, שימשיכו. שלא יתפלאו אם אלהים יבחר לחרבן על ערימה גדולה. (זה פתגם בהולנדית, לא קשור לענינינו. במקור פרושו שהמזל נופל על העשירים. פה המשמעות שונה.)

תּמר

New member
בעיני, לכתוב ל**** בפורום תרבות

עברית, זה כמו ל**** על הדשא. כל אחד והגבולות שלו.

אטיוד5

Active member
להזכירך ...

לחרבן היא מילה עברית. טודה איננה מילה עברית. לא זאת ולא ההיא פוגעות.

hapax legomenon

New member
ממש, אבל ממש, הגזמת

לחרבן על הדשא בגינה ציבורית?! זה לא פוגע?! איזה מין משל זה?! ואם במעשים פוגעים עסקינן, אזי סדרת ההודעות שלך, השׂמה ללעג אנשים שלא היתה להם כל כוונה רעה, נראית לי הרבה הרבה יותר פוגעת. וסתם. בסדר, התופעה הזאת לא מוצאת חן בעיניך. גם בעיני לא הכל מוצא חן, אבל אני משתדלת לגלות סובלנות כלפי תופעות שונות, בייחוד אם אין בהן פגיעה ממשית, אלא הן רק לא תואמות את העדפותי האישיות. לי, למשל, מפריע השימוש בראשי תיבות, כמו כ"כ. אז מה? משום כך אתחיל להשתלח בכל העצלנים שלא יכולים להקדיש עוד שנייה וחצי כדי לכתוב כמה תווים נוספים? גם מפריעים לי תעתיקים שגויים משפות זרות: התעתיק הנכון הוא 'תפצ'ל' (تَفَضَّلْ) ולרבים - 'תפצ'לו'. אבל אני מנסה להזכיר לעצמי שמדובר בסלנג, ולא כל אחד צריך לדעת ערבית כדי להשתמש בו. יש גם כמה תופעות שמפריעות לי מחוץ לעולם הפורומים. מפריע לי שאנשים לבושים בטעם רע, או מדברים בסלולרי, או לא מחייכים. אז מה? אני לא נוהגת להכריז על דעתי בקולי קולות. האם אתה נוהג כך בחייך הלא וירטואלים, או שמא רק בחסות האנונימיות שמספק לך האינטרנט?

אטיוד5

Active member
אענה לך רק על המשפט האחרון

אינני דמות אנונימית, רוב המבקרים פה מכירים אותי אישית, ובפרט הבירוקת שלי כלפי השימוש ב"טודה" מופנית אנשים מוכרים לי, יקרים לי וחביבים בעיני.

אטיוד5

Active member
נו, באמת.

[על החתום זקן המשתתפים, עד כמה שנראה לי, הגם שחלק מהמשתתפים הן משתתפות שלרובן אין זקן אך לחלקן יש זקן. הניקוד עליכם, חחחחחחח]

לא, לא, לא

היה חשוב לי הגיל. רק שתדע שזה לא: טרולו אדום הזקן כי זה שם חרטבונה. להבדיל מ: טרולו אדום הזקן שזה אחלה שם.

אטיוד5

Active member
כן, כן , כן

דע לך שגם על פי גילך המופיע בכרטיסך האישי, אתה יכול להחשב לחתיאר רב תבונה ומעללים בעיני הצעירים הפוקדים את המקום. מכל מקום, ברוך תבורך בשלל ניקיך

לא מפריע לי

ובוודאי לא מגעיל. מבחינתי מי שבא לו לכתוב בשגיעות - שיהיה לו בכיף. מי שבא לו לכתוב בשפה עילגת במכוון - שיהיה לו כאילו גם כזה בסבבה. לפעמים זה משעשע אותי, ובשאר המיקרים זה לא מפריע לי. כּוּלָה פורום באינטרנט. אנשים מחליפים רעיונות, דעות, אנקדוטות, הברקות, ומחברים אותיות ומילים איך שבא להם. כל זמן שלא מנסים לפגוע באחרים - אין לי בעייה. ואם אנחנו כבר כאן, אני רוצה להציע שני מֶחדָשים: מֶחְדָש = חידוש לשוני לְעַלֵג = לכתוב/לדבר בשפה עילגת במכוון

lexigali

New member
מחדש זה מתחדישי הלל הרשושנים?

או אולי יהוזבד הרשושנות?

Aphelion

New member
אטיוד, אני אתך

גם אותי זה מאד מעצבן, ולא אין בזה שום חן. ואם בסלנג עסקינן, אם יש מילה שבאמת יכולה להוציא אותי מן הדעת, זו המילה "וואחד". מה זה?
מזעזע! גם סבבה ואחלה מעצבנים אותי.

למעלה