תגידו מה שתגידו.

tamarhp

New member
אז אנחנו צריכים לשים לב

שכמו שהתקשורת מוציאה תמיד שם רע על הדתיים והמתנחלים - לא ליפול בפח שלהם ולא לחשוב דברים רעים על החרדים רק בגלל התקשורת, כי כמו שאנחנו יודעים, התקשורת היא לא בדיוק הכלי הכי אמין... :)

ומה עם אלו שמצלמים את החרדים שלא

עומדים בצפירה?! מישהו פעם יצא הגדם או העיר עליהם?! הרי גם הם לא עומדים בצפירה בעצם...

שרוך

New member
זה לא מנהג גויים

בס"ד שלום לכולם לא זוכר איפה קראתי אבל הצפירה זה לא מנהג גויים אף אומה לא עושה את זה אז איך זה מנהג של גויים בדיוק? אני מקווה שאני ימצא תמקור... שרוך

|ג'ירפה|

זה יותר מפוגע, זה פשוט העציב אותי. פשוט ככה. העציב אותי שחלק מהעם שלי לא מכבד את האנשים שאולי כבשו את המקום שהם גרים בו. ויש הבדל בין לקרוא תהילים בצפירת דומיה לבין פשוט ללכת. לקרוא תהילים זה בסדר, זה מצוין, זה כיבוד. אבל כשהם הולכים כאילו כלום? נו, באמת. תעשו לי טובה. בוא נתערב שלפחןת חצי מהם לא הזכירו את היום הזה אפילו לא קצת? עצוב.

את לא ממש יודעת...

אז את לא יכולה לשפוט.. את לא יכולה לבוא ולהגיד מה הם כן יודעים/עושים/מכבדים... את יודעת שכשהם הולכים בזמן הצפירה הם אומרים "שיר המעלות" הם לא מזלזלים ביהודים....ח"ו.. מאיפה לך לדעת....שהם אולי גם איבדו אנשים יקרים?

Mrs ButterFly

New member
../images/Emo204.gif תראי, הדס

אני מתארת לעצמי שהם הולכים בצפירה כאילו כלום וזה, אבל אני בטוחה שבתוך תוכם המצפון שלהם מעיק על זה שהם הולכים בעוד שאר האנשים דוממים. עזבי, באמת שעזבי, שלהם יכאב, לא לך.

שרוך

New member
תשובה של רב...

בס"ד שלום לכולם להמשך הודעתי קבלו תשובה של רב שעונה באתר מורשת... עמידה בצפירה תוכן השאלה: שלום לרב האם צריך לעמוד בצפירה ליום השואה? ואם כן מהי הסיבה? התשובה: כותרת התשובה: עמידה בצפירה תוכן התשובה: העמידה בצפירה היא דרך חוּלִינִית (מלשון חו"ל, חוּלִינן, ולא מלשון חילוני), להעלות זכרם של נופלים. להבדיל מהמנהגים הדתיים שבהם לומדים משנה, ואומרים השכבה וכיו"ב. אין ספק, שהדרך הדתית היא הדרך שבה צריכים לנהוג, אבל אין בעמידה משום מנהגי גויים, ולא משום ובחוקותיהם לא תלכו, ולכן אין איסור לנהוג כן. וכשנמצאים יהודם דתיים בפרהסיא, כך ינהגו. וכשהם נמצאים בבתיכ נסיות ובבתי מדרשות ילמדנו משניות, ויאמרו השכבה http://www.moreshet.co.il/web/shut/shut2.asp?id=70680 שבת שלום שרוך

למעלה