תגידו מה שתגידו.

יש מלא חרדים שעוד לא עלו לארץ

אבל אנחנו לא יודעים מה המניעים שלהם... למשל החב"דניקים עושים קירוב לבבות בשליחות הרבי מלובאוויטש (הרבי שלהם....לא נראה לי שכתבתי נכון) ויש אנשים שבאמת לא מאמינים בקיום מדינת ישראל ומחכים לגאולה שתבוא... לפי דעתי זו לא הדרך הנכונה.. אבל זוהי דעתם

tamarhp

New member
ויש כאלו,

וזה לא קשור לחרדיות או לא, שפשוט אין להם אומץ להתנתק מהבסיס הכלכלי והבטחוני וללכת למדינה עם פיגועים וכלכלה בתחתית... אבל זה לא קשור לחרדים...

tamarhp

New member
תיקון

הם גרים פה כי זו ארץ ישראל, ומבחינתם זה לא שזה יכול להיות אוגנדה, אלא שזה יכול להיות כל שלטון שהוא (בתנאי שלא יציק ליהודים), כי מבחינתם השלטון הנוכחי לא מהווה יתרון גדול או קדושה. ברגע שהשלטון חילוני, הם לא מרגישים שזה יתרון שהם (חברי הכנסת) יהודיים (ולא כולם...), כי זה ממילא לא בא לידי ביטוי...

TillsWIFE

New member
ובגלל זה הם דורשים קיצבאות..

*טון ציני ומלא סרקזם* בגלל שהמדינה לא שלהם כמובן

הממ..

כל אחד דורש קצבה. חילוני, דתי, חרדי. הכוונה היא להקמת כויללים וישיבות נוספים לדוגמה? המדינה לא נותנת להם גרוש. כל התרומות מחו"ל.

מסכים../images/Emo70.gif

בס"ד וגם, חלק מהתרומות שבאות מחו"ל הן רק לכויללים מסוימים כי חלק מהתורמים לא מסכימים להחזיק כויללים של אנשים שלא עובדים או דברים כאלה. ובגלל זה הם חיים בעוני. הם דורשים קצבאות כדי להגדיל את התורה בעמ"י ולא כדי לקנות פנטאוזים או ווילות ומכוניות, אם מישהו חושב שיש בזה בעיה, אז הוא צריך לעשות חשבון נפש עם עצמו...

נכון, ואגב, אלה שטוענים שהחרדים לא

"משרתים את המדינה" בכך שהם לא עושים צבא, אולי הם לא מגנים על הגבולות ועל האזרחים, אבל הם משרתים את כלל עם-ישראל הזכויות בלימוד התורה, וזה, לא פחות חשוב מלשרת בצבא. במיוחד בתקופה כזו.

TillsWIFE

New member
היה לנו על זה דיון עם המורות שלנו

בשבת אולפנא שהייתה לנו, וכולנו הסכמנו על כך שאף אחד לא קבע מי זבולון ומי ישככר... ולא ברור למה אי אפשר לשלב. במקרה של זבולון ויששכר, באמת האחד היה יורד ים וזה מקצוע שהיה מאוד קשה לשלב בין לימוד תורה למלאכה, וכך האחים הגיעו למין הסכם כזה. בימינו זה לא ככה, רבים מצליחים לשלב בין תורה ועבודה בצורה נאמנה, ולא ברור למה החרדים נוטלים על עצמם את תפקיד ישככר ומחליטים שלשבת כל היום בישיבה בלי להוציא משם את האף שלהם, זו הדרך לעבוד את ה'. תסלחו לי, אבל אני ממש לא מסכימה עם מה שאמרתם.

TillsWIFE

New member
חילוני ודתי מכירים במדינה כשלהם

וזו זכותם המלאה לדרוש קצבאות, בייחוד שהם גם משלמים מסים, לעמות ציבור מסויים שלא אנקוב בשמו...

אמרתי וולדמורט.

גם לערבים יש קיצבאות...

וזאת כן המדינה שלהם!!!!!!!!!!!!!!! אתם מתבלבלים בין הנטוריי-קרטא לבין חרדים... איך חרדים לא יכולים להיות חלק מהמדינה שיש להם מפלגות בכנסת?!?!

רגע, הדס..

איך את יודעת שהם לא מתפללים על הנרצחים-הרוגים?? זה שהם לא עומדים בצפירה זה לא אומר שומדבר.. צפירה זה ל'כבד' את הנרצחים-הרוגים ובאמת, זה מנהג גויים.. הם לא רוצים לנהוג כמו הגויים......מה לעשות?! הם מעדיפים לשבת ולקרוא תהילים לעילוי נשמתם-לזכרם

אכן, אני לא יודעת.

ואני אצא מנקודת הנחה עכשיו שאולי הם עושים את הנקודות שהזכרת.., אבל מה בסה"כ המשפחות בקשו? המשפחות השכולות, שלולא בניהם הם לא היו פה היום. הצבא שהגן עליהם ועל הבנים של הציבור החרדי עצמו. לעמוד בצפירה? אל תסכים, אבל תכבד. והציבור הדתי-לאומי נהנה לנהוג כהגויים? מעדיפים? יש חוקים במדינה הזו, שנכון לא עם כולם אנחנו מסכימים, ולעמוד דקה אחת בלבד, זה לא נורא.

הדתי-לאומי..

שמעי, הדתי-לאומי זה לא משהו שכ"כ ראוי לדוגמה..... (אני לא מדברת על כולם..) אבל הקטע שהם לא רוצים לעמוד אפילו דקה אחת בלבד בגלל שזה מנהג של גויים!! ויש משפחות שכולות שהם חרדים...אוקי? והם לא עומדים בצפירה.. מה תגידי על זה?

נו...אז...השאלה

לכבד אנשים! תכבד אחרים יכבדו אותך! באמת אי-אפשר כ"כ להשוות בין תלמידי חכמים למשפחות חילוניות מן השורה החילונית, אבל זה קצת מוגזם, דקה אחת לעמוד, ועוד שאחד הבנים שלך נהרג, ולמענו אתה עומד... .

tamarhp

New member
ההסתכלות שלך ושל החרדים שונה

הם מכבדים בצורה שונה - לא ע"י עמידה אלא ע"י דברים אחרים! אולי להפך? אני רואה זלזול בכבודם של החללים בעמידה הזו - במקום לעשות משהו מועיל, להוציא ספרים לזכרם, לעשות משהו למען הנשמה שלהם, מצוות וזכויות בשבילם, פרקי תהלים ומשניות, עמותות וכו' - עומדים דקה וזהו - יצאנו ידי חובת זכירה!!! מעצבן אותי שמחשיבים את הצפירה כדבר קדוש, ומי שלא הולך לפי מה שקבעו כמה אנשים - הוא לא מכבד אחרים. זה פשוט לא נכון, הם מכבדים בדרך שונה!!!!

אוקיי, אני מסכימה איתך-

פרקי תהילים ומשניות וכל מה שהזכרת באמת מועילים יותר, ואולי הבעיה היא בתקשורת, שהיא שאשכרה. מוציאה דיבה על החרדים ומראה את ההליכה שלהם ברחוב בשעת הצפירה אפילו חצוף, ומי שרואה - רואה, ולוקח ללב, וזה על שהם לא יודעים מה באמת החרדים עושים, במקום, כמובן. אבל אני מסכימה איתך ביסודך. תודה על התגובה.

למעלה