תגידו מה שתגידו.

תגידו מה שתגידו.

בי זה פשוט פגע כשראיתי חרדים מהלכים לתומם ברחוב בעוד שכל המדינה שלהם עומדת בצפירת דומייה, לזכר אלה שהגנו עליהם בעורם ובנפשם.

גמאני חשבתי לא לעמוד..בסוף עמדתי

-בעזרתו יתברך נראה אור- אבל קראתי תהילים...התחלתי לקרוא דקה לפני הצפירה וסיימתי דקה אחרי ועמדתי אבל באמת בושה ל"מדינת ישראל"...עלק צפירה זה מנהג גויים...

רגע,

זה היה אמור להיות 'עלק, צפירה זה מנהג גויים?'? אני הבנתי את זה כ'עלק צפירה זה מנהג גויים'. כלומר, ניגוד ב'עלק' שלך להמשך המשפט. אם זו לא היתה כוונה, באמת סליחה שאני לא מבינה טעויות בכתיבה העברית...לעשות 'פסיק' זה לא כ"כ עבודה קשה.

הממ!

וכשהיא מתעצבנת עלי שאני לא מבינה את הטעויות שלה, אז זה בסדר? אבל טוב, ביקשת. אני לא אהיה ילדה קטנה.

TillsWIFE

New member
לאמא שלי זה בכלל מפריע

בדרך לישוב עוברים דרך כפר ערבי קטן כזה, אז בערב ביום שני בשעה 8 היא בדיוק יצאה מהכפר ועמדה להיכנס לואדי (מקום לא נעים בפני עצמו..) והיא בדיוק שמעה את הצפירה- והיא נעמדה שם בחוץ!!! כשהיא חזרה הבייתה וסיפרה לנו אמרתי לה שזה לא איזו מצווה, ופיקוח-נפש בהחלט דוחה את זה והיא לא הסכימה איתי...

רק תיקון קטן, זו לא המדינה שלהם

בס"ד כל מהות האידיאולוגיה שלהם(במישור המדיני) היא נגד במדינה הזאת.

ביטוששש

New member
מבחינה טכנית זו כן המדינה שלהם

הם חיים פה, לכן מבחינה טכנית זו כן המדינה שלהם, העניין הוא שהם לא מכירים במדינה בגלל שהחוקים שלה הם לא חוקי התורה. אבל עצם העובדה שהם חיים במדינה הזאת שהחיילים הגנו ומגינים עליה בגופם, דורשת מהם סוג של הזדהות, לא עם המדינה, אלא עם הכאב שלה. סליחה על הבוטות, אבל זה פשוט מגעיל.

אז ככה: שוב, זו לא המדינה שלהם

בס"ד זה המקום שהם חיים בו, מבחינתם זו יכולה להות אוגנדה. וברור שזה דורש מהם הזדהות אבל זה כבר נתון להחלטתם מתי להזדהות ובגלל שהם לא מאמין במדינה יש להם זמנים משלהם כמו שיום השואה אצלהם (נראה לי) זה תשעה באב.

היי, אין מצב.

החרדים אם אני לא טועה לומדים את התורה ומכירים אותה על כל שעליה, ואחת המצוות היסודיות והעיקריות בה היא מצוות ישוב הארץ ובניין הארץ. מה לעשות שמדינת ישראל קמה בארץ ישראל? אתה לא תתפוס חרדי שפתאום יעזוב לו לחו"ל בגלל שהוא לא מסכים עם השלטון. ארץ ישראל קודמת לכל. איו מושחתות שלא תצוף פה.

למען האמת אני כן אתפוס

בס"ד וכבר הזכירו כאן את נטורי קרתא, ויש גם חסידות סאטמר שזה בדיוק מה שהם עושים. אם למדת כבר אזרחות אז אני מתאר לעצמי שאת יודעת שעיקר גישת "מדינת תורה" של החרדים היא שמדינת ישראל היא "דחיקת הקץ"ע"פ שלושת השבועות לכן, לא משנה שמדינת ישראל קמה בארץ ישראל, מבחינתם היא לא קמה עדיין ואנחנו עדיין בגולה עד שיתגלה עלינו משיח בן דוד בעז"ה.

tamarhp

New member
עם כל הכבוד

חרדים לא שווה נטורי קרתא וסטמאר. נטורי קרתא וסטמאר הם חסידויות נפרדות מאד מאד מאד מאד מהחרדים - ויותר מזה: כשערפאת עמד למות וכמה מחסידי נטורי קרתא (נראה לי) הלכו לבקר ולשאול בשלומו - אחד מהעיתונים החרדיים הנפוצים ביותר כתב כתבת מחאה נגדם. אז אל תכליל אותם ביחד, זה כמו לומר שכל המתנחלים אלימים וקיצוניים בגלל קבוצת קיצוניים של נוער גבעות או משהו.

אוקי....

בס"ד אז מה ההבדל ביניהם? אני מדבר עם חרדים כל יום, יש לי המון שכנים חרדים ואני נהנה להתווכח איתם כל פים, פעם אחת אחד השכנים אמר לי שאין הבדל משמעותי ביניהם חוץ מזה שהם לא מוכנים לקבל כלום מהציונים...

tamarhp

New member
מה ההבדל בין חרדים לדתיים?

הרי כולם שומרי מצוות, לא? ההבדל העקרוני הוא רק ביחס לציונות ולמדינה (וזה כולל גם צבא למשל). זה גם ההבדל העקרוני בין החרדים לנטורי קרתא למשל. החרדים לא מאמינים במדינה בתור מהות, קדושה ואידיאל, אבל - אם כבר אז כבר - ננסה להשפיע מבפנים, נשתתף בממשלה, נשלח נציגים וגם נשלם מיסים, וכו'. נטורי קרתא הם מאד קיצוניים - הם לא משלמים מיסים (לפי מה שהבנתי) אבל גם לא משתמשים בשום דבר מהמדינה, אפילו לא חשמל. הם גרים פה אולי כי זו ארץ ישראל, אבל אין להם שום עניין במדינה, והם לא מתייחסים אליה אפילו באדישות אלא ממש בשנאה - מדינת הכופרים שצריך לשרוף אותה וכו'.... הם מאד קיצוניים, והם אלו שהלכו לבקר את ערפאת על ערש מותו, ותלו דגלי פלשתין ביום העצמאות (כי הערבים רוצים להרוס את המדינה, אז כל הכבוד להם).

למעלה