תגידו, אתם שרוטים?

shay or eli

New member
החוק הישראלי

לא חל בשטחי הגדה המערבית ועזה. למתנחלים יש זכויות אזרח ובינם לבין עצמם הם נשמעים לחוק הישראלי, אבל על כלל השטח הוא לא קיים. לדוגמא, אדמה חקלאית שלא עובדה שלוש שנים עוברת לידי המדינה. זהו חוק שנשאר מהתקופה העותמנית, ולא קיים בתוך הקו הירוק. אגב, הממשלה מנצלת אותו לפעמים ניצול ציני - חוסמת את הדרך של פלאחים לשדותיהם עד שאלו הופכים לאדמות מדינה ואז "מותר" לבנות שם התנחלות. יש הבדל בין מדינה המשכנת את אזרחיה בשטח כבוש לבין אזרחי מדינה אשר בונים באופן פרטיזני כיוון שמדינתם לא דאגה להם לדיור... אתה לא מבין את ההבדל הזה? תושבי ירושלים המזרחית אינם אזרחי ישראל. יש להם זכויות שונות מאלו של שאר הפלסטינים בגדה וברצועה. דה-יורה מזרח ירושלים סופחה לישראל, דה-פקטו לא. אני מאמין בשתי בירות בירושלים - המזרח לפלסטין המערב לישראל. ואיזשהו שלטון תלת-דתי על העיר העתיקה, מיני-מדינה עצמאית כמו בותיקן או שותפות ישראלית-פלסטינית או חסות בינלאומית. בריטניה לא הפסיקה לכבוש את אירלנד בהחלט. גם לא את עירק. והגיע הזמן שהיא תעשה את זה. הדרוזים בגולן שרצו אזרחות ישראלית קיבלו אזרחות ישראלית. אלו שלא, לא. אתה לא מבדיל מהותית בין המהגרים לפלסטינה-א"י בימי המנדט ולמדינת ישראל בגבולות הקו הירוק לבין המתנחלים שמעבר לקו הירוק - המהגרים היהודים שהגיעו הנה בזמן המנדט הבריטי היו שווי זכויות לכל דבר לפלסטינים והיו אזרחי פלסטינה-א"י שתחת השלטון הבריטי בדיוק כמו הפלסטינים, לא אזרחים של המדינה ממנה הגיעו. המתנחלים הם אזרחי מדינת ישראל בשטחים בהם מתקיים אפרטהייד לכל דבר, למתנחלים כל הזכויות ולפלסטינים אף זכות. אתה באמת לא מוצא הבדלים בלגיטימיות ובסיטואציה עצמה?

the man is back

New member
אני גר עם ערבים בלוד (כמה מהם

סתם פלסטינים מחברון ומעזה
) . וכן, הערבים בלוד (שבאים מכל 'פלסטין הכבושה'!) בונים בתים ענקיים שלא היו מביישים מיליונרים מהרצליה פיתוח. אין שום קושי לערבים בעיר מעורבת לבנות בצורה חוקית אבל למה להם? עדיף לבנות ארמונות ענקיים במחירים מגוכחים, להתחבר בצורה פיראטית למערכת החשמל והמים כדי שהיודנים ישלמו. המדינה מקציבה כל שנה 20% אדמות חקלאיות למגזר הערבי ו- 80% למגזר היהודי בהתאם ליחס המוגרפי. הבעיה של הערבים היא בנייה לא חסכונית של בתים ענקיים וחוסר רצון לעבור ליישובים עירוניים מתועשים.

יוֹאב

New member
../images/Emo45.gif

חלק מהטיעונים שלך פה שימשו אותי במשפט הסירוב שלי בצבא, אגב. זה לא ממש הרשים שם אף אחד...

אז מה שאתה בעצם אומר זה...

שאם נספח את שטחי ההתנחלויות (אני חוזר ומבהיר- רק השטחים שאנחנו יושבים עליהם, ולא השטחים הפלסטינים), אז הכל יהיה בסדר מבחינתך.

סלוניק

New member
מקס

מן הראוי שעולם פציפיסטי, עולם ללא גבולות, יהיה שאיפתו האידיאלית של כל אדם. אולם אנו רחוקים שנות מאור מן היום שבו שאיפה שכזו תהיה בגדר מציאות, וכיום "ביטול" הצבא בישראל יביא בפועל לנזק בל ישוער.

יוֹאב

New member
תקשיב מקס

פציפיזם זה נהדר. פציפיזם זה גם האידיאל שלי, ללא ספק. מדינות לא צריכות צבא, אלא כוחות שיטור בלבד. מלחמות זה דבר נורא. אבל...כל עוד יש לנו אויבים שלהם יש צבא, אתה לא יכול לטמון ראשך בחול ולהגיד "אני פציפיסט", כי אז הפציפיזם שלך יוביל למטרה ההפוכה. אתה תהיה זה שתמות (חס וחלילה) כי לא רצית להחזיק נשק.

למעלה