תגידו, אתם שרוטים?

EverMan

New member
להזכיר לך - כל ועידה התפוצצה

זה מה שהישראלים הציעו. הבאתי תקדים , זה הכל.

ביילין כבר נתן את אריאל לערבים.

תראה לי עוד עם אחד בהסטוריה שעקר את אנשיו משטחים שהוא שולט עליהם, ומסר את השטח הזה לידיים עוינות. העם שלנו פשוט חולה במחלת תבוסתנות איומה. עם שלא יודע לשמור על הטריטוריה שלו אין לו זכות קיום.

אלג'יריה לא הייתה חלק מצרפת

יהודה ושומרון היו מאז ומתמיד חלק מארץ ישראל. למעשה, הם תמיד היו החלקים הכי חשובים של הארץ.

Alexco

New member
אולי תתאם גירסאות עם עצמך?

התחלת ב"יש סיבה , שצה"ל הוא צבא ההגנה לישראל. כי הוא נועד אך ורק להגן. אנחנו מגינים. אנחנו לא נלחמים. לכן , לכן - אני מתגייס לצבא." אחר כך הוער לך שצה"ל הוא לא צבא הגנה אלא צבא כיבוש ואז אמרת שהפלסטינים הם יוצא-דופן. (אגב, זה די משעשע שכמעט כל הפעילות של צבא ההגנה מושקעת ביוצא דופן. אולי ההגנה היא היוצאת דופן?) ואז נשאלת - מכיוון שטענת שאתה מתגייס רק כי צה"ל הוא צבא הגנה בלבד - האם תשרת בפעילות בשטחים, שהיא בהכרח פעילות לא הגנתית, אלא קשורה לאותו יוצא מן הכלל, והתשובה שלך היא כן. ההודעה הראשונה שלך ("צבא הגנה..") וההודעה האחרונה שלך ("יהיה לי יותר קל לשמור באריאל..") לא עקביות עם עצמן.

shay or eli

New member
צבא השולט על אוכלוסייה אזרחית

הוא לא צבא הגנה. הוא צבא כיבוש. יש שיאמרו "צבא טרור".

Azazel

New member
צבאות בעלות הברית היו צבאות טרור

shay or eli

New member
אז?

אנשים לוקחים את המילה "טרור" רק כדבר שלילי. לפעמים טרור יכול להיות חיובי. כמו בדוגמא שנתת.

סלוניק

New member
טרור

הוא התקפה שיטתית ומכוונת על חפים מפשע, שנועדה להטיל פחד לשם השגת מטרות מדיניות. (הגדרת מכון יונתן)

shay or eli

New member
אתה לא לוקח ברצינות נכון?

התשובה האמיתית לטענה שלך היא שכוחות בעלה"ב הסתלקו די מהר מצרפת וגרמניה לעומת צה"ל בשטחים הפלסטיניים.... אבל לומר שטרור הוא חיובי זה הרבה יותר פיקנטי...

למעלה