תגידו, אתם שרוטים?

פרופיל חדש

"פרופיל חדש" היא תנועה פציפיסטית בישראל, לדעתי זאת תנועה מצויינת. אני לא נמצא ולא הייתי רוצה להיות באף אירגון פוליטי, לכן אני לא מצטרף לשם, אבל אני תומך בהם ולדעתי הם מצויינים. אין להם דעה אחת ויש שם מחלוקות. אחת המחלוקות היא שחלק שם (הרוב) נגד מדינה דו לאומית וחלק בעד, חלק (הרוב) בעד גדר הפרדה (רק לא הגדר הזאת, גדר נורמלית) וחלק נגד. ההסכמות הן שכולם מסכימים שעולם ללא נשק, ללא מלחמות וללא צבאות היה עולם יפה יותר, וכולם מסכימים שהגדר שמוקמת עכשיו צריכה להיות מפורקת. אני שייך לגוש שנגד מדינה דו לאומית ואני בעד גדרה חדשה על גבול נורמלי שצריכה לקום במקום גדר זו שצריכה להיות מפורקת.

תגידו, אתם שרוטים?

למה אתם הולכים לצבא? ואני לא מתכוון רק במדינתנו, אלה בכלל... למה אנשים הולכים לצבא? במקום לבזבז את הזמן הזה על משהו טוב, כמו לימודים, משפחה, סתם לכייף הם הולכים לשחק בחיילים... אני לא רוצה ללכת לצבא, למה שאני הלך??? לא אני המצאתי את הרובים, לא אני המצאתי את הצבא, ואני גם לא מתכוון ללכלך את ידי בדם. אם לא היה נשק, אם לא היה נשק גרעיני, אם לא היו צבאות, אם לא היו מלחמות בעולם אז העולם היה הרבה יותר יפה.

לך לשחק בלגו...

כי בעולם שלנו, יש מלחמות... ילדים נרצחים בדרך לבית הספר, אמהות נרצחות לעיני ילדיהם, אבות נרצחים ומרצחים מתגאים בדם שלהם ומנופפים ב ... אנחנו לא חיים בעולם המושלם שלך... אני אתגייס כדי להגן על המדינה שלי, להגן על המשפחה שלי ועל האנשים הקרובים לי. אני לא אחכה שכולנו נירצח ואז לא יהיה נשק בעולם, ופרפרים יעופפו לנו באוויר... אז לא אנחנו השרוטים, אתה נראה לי זה שחי בטריפ או משו... אז תחזור לשחק בברביות, ובעולם מושלם... שלנו לא כזה..

שיחקתי

שני אנשים בנו שני מגדלים מלגו. כל אחד בנה מגדל יפה, אבל משום מה רצה להשטלת גם על מגדלו של האחר, אז מה קרה? מכות. הקוביות נאבדו, המגדלים נהרסו, גם לא חשבו מי אתחיל. בסוף כולם נשארו בלי כלום. אני על טריפ? דווקה לי נראה ההפך. מלחמה זה ברבריות, לא שלום.

EverMan

New member
מלחמה זה ברברי.

נכון. צודק. האם אתה חושב שאם לא נתגייס אנחנו לצבא , לא ינסו להרוג אותנו ? האיראן יתחילו לאהוב אותנו ? הפלשתינאים יפסיקו עם הטרור עצמאית ? סוריה לא תפלוש ? אם לא יהיה צבא ? בעולם מתוקן - לא היה צורך בצבא. יש סיבה , שצה"ל הוא צבא ההגנה לישראל. כי הוא נועד אך ורק להגן. אנחנו מגינים. אנחנו לא נלחמים. לכן , לכן - אני מתגייס לצבא.

Alexco

New member
אין דה פנטזי וורלד?

זה שהשם של הצבא הוא צבא הגנה לא אומר שהוא באמת כזה.

EverMan

New member
הפלשתינאים

בכל בחינה ובחינה הם יוצאי הדופן. אני לא התגייסתי לצבא בשביל לשמור בהתנחלות באמצע עזה. אני התגייסתי לצבא בשביל להגן על המדינה שלי במקרה והסורים יתקפו , או במקרה ולאיראן יתחשק לשחק chicken עם השיאהב 3 נגד החץ.

יוֹאב

New member
הפלסטינאים יוצאי דופן...כמובן...

זה מזכיר לי את הטענה הדתית "נסתרות הן דרכי האל". זו טענה הבאה לפתור את עצמך מלהסביר דברים בעייתיים.

EverMan

New member
הפלשתינאים יוצאי דופן

הייתה הקדמה. מהבחינה המדינית , הביטחונית , הכלכלית , מכל בחינה הם שונים מכל "אויב" שהיה לישראל עד היום. אתה לא מסכים ?

רואה? זה כלל לא משנה. מה שחשוב הוא

שעכשיו אנחנו שם. אם מבחינתך זה לא הומני לעקור ערבים מביתם, אז זה צריך להיות לא הומני באותה מידה לעקור יהודים מביתם. אנחנו שם, השטח הזה הוא שלנו עכשיו. מה ששלנו- שלנו. מה ששלהם- שלהם. מצידי, אין לי בכלל בעיה שיקימו לעצמם מדינה על השטחים שלהם. אבל למה אנחנו צריכים לעקור יישובים בשביל זה??

EverMan

New member
אריאל שונה מההתנחלויות בעזה.

זה כן. יש בה יותר אנשים , פחות פאנטים , אנשים שעברו לגור שם בעידוד ממשלתי מובהק , היא באיו"ש , ולא בעזה , מדובר על שטחים , שגם בשיחות עם הפלשתינאים דובר שישארו עם ישראל. יהיה לי יותר קל לשמור באריאל , מאשר בעזה.

צריך לקרוא אותך לסדר ומהר !!!

גם אני עברתי לרצועת עזה בעידוד ממשלתי מובהק -- מגרש חינם פנאטים כן אני פנאט שמאלני ויש עוד כמה אתה שמאל ? להשאיר את אריאל ? תזכיר לי מי מהפלסטינים הסכים לכך ?

למעלה