תגובה

rubinon

New member
לא הדברים שלך, אלא את בעצמך

מטומטמת אם את יכולה להשוות את לירן להיטלר- נויה. הדעות שלך נויה שוות לתחת, ואת יודעת את זה בעצמך פשוט את לא מספיק חזקה כדי להתעמת עם זה.

לנויה.....כמה דברים חשובים...|רמקול

נויה, מתיי לירן אמר מה התפיסה שלו בנוגע לערבים??! אולי תגידי לי בבקשה מה ה''תפיסה'' של לירן? וזה גם באמת טימטום שאת משווה את לירן להיטלר...מרוב שזה מטומטם זה לא ממש ראוי להתייחסות אהל בכל זאת אני מתייחס לזה כי זה חמור!! (כן הפיצול אישיות השתלט עליי...) נראה לי ממש מוגזם לכנות חבר מהשיכבה שלך בכינוי ''היטלר'' ואולי זה בגלל שאת לא אשכנזיה...כן בלי שתעלבי אל תחשבי שאני גזען חס וחלילה!! כי כשמזכירים לאשכנזי מי היה היטלר זה מעביר בו אסוציאציות נוראיות שאולי אם אותן אסוציאציות היו עולות גם אצלך לא היית מדברת ככה והיית מסננת את מה שיוצא לך מהפה... בכל אופן דווקא יש משהו שאני כן מסכים איתך והוא ההשוואה של כהנא להיטלר שהיא בהחלט מוצדקת ומי שלא יודע למה הוא כנראה בור רציני!!! שלכם...ע-ד-י ע-צ-ב-נ-י !-!-!-!-!

נויה נויה......

"לא השוויתי את לירן להיטלר אלא הקבלתי אותו אליו" פאק,מה ההבדל??????? תקראי את הדברים שלך שוב ותחשבי רגע עוד פעם...מה בדיוק ההבדל?ועל סמך מה בדיוק את אומרת את זה??? על סמך זה שאת מדברת איתי כל היום או בגלל מה ששמעת מידידי הקרוב עמית קרפ??? את ממש חוצפנית ואין לך זכות להשוות אותי להיטלר וגם לא להקביל אותי אליו...למה מה עשית ממני?רוצח?פסיכופט?

N o u s h

New member
לכולכם...

ההקבלה (ולא השוואה לירן, אם היית מתעמק יותר במה שכתבתי היית מבין את ההבדל), לא נעשתה על מנת לפגוע באף אחד. עדי, אם כבר הכנסת לכל העניין את האשכנזים והספרדים (דבר שלא נראה לי קשור בכל מקרה, אבל אני אתייחס אליו), בתור ספרדיה אני יכולה לומר לך שגם לי כואב האירוע הזה.. אבל אם אתה אומר שבתור אשכנזי הדבר מעלה בך אסוציאציות נוראיות, דווקא אתה הוא זה שצריך להיות נגד זה ונגד אנשים עם דעות כמו של לירן. מה שמשתמע מדבריך זה שאתה מצטמרר מהשואה- בטח כשזה סבא או סבתא שלך זה כואב, אבל כשזה נוגע לעם אחר.. מה אכפת לך?? ועוד משהו טפשי שאמרת.. זה שלירן "חבר מהשכבה" שלי זה לאאומר שאני לא יכולה להקביל אותו להיטלר או למי שאני לא רוצה.. (המרכאות נעשו לשם ציטוט) אני יודעת שקשה לכם- כי לירן הוא מהעם שלכם אבל אני אגיד לכם את האמת הכואבת- בגלל אנשים כמו לירן קרתה השואה, שמעבירה צמרמורת אצל אשכנזים וספרדים כאחד. רן קרטיס היקר.. לפי תוכן ההודעה שרשמת אני יכולה להבין רק שלך קשה להתעמת עם זה שהדעות שלך "שוות לתחת" כי זאת כל הביקורת שיכולת להעביר עלי.. ובתור אחד שמציג את עצמו כמבין גדול- זה דיי עצוב.. לסיום לירן, אני באמת שלא מכירה אותך לעומק ואין לי מושג איזה סוג בנאדם אתה.. מה שאני אומרת עליך הוא לא על סמך מה שאני מדברת איתך או על סמך דברי ידידי היותר קרוב עמית קרפ- אלא על סמך הדברים שאתה כותב פה בפורום בלבד אה כן.. דבר אחרון.. תעשו לי טובה קטנה.. מי שרוצה להגיב לדברי שיעשה את זה בצורה בוגרת טיפה.. אני לא חושבת שזה יותר מידי לבקש.. הרי אם בדברים שלכם יש כ"כ הרבה צדק ואמת- אין להם צורך להתחבא מאחורי מילות גנאי או ירידה לפסים אישיים, נכון? נויה

Sagi Pumy

New member
נויה... כנסי

אני חושב שההקבלה שעשית בין היטלר ללירן היא מאוד חמורה! מזאת אומרת "יש לו תפיסה דומה לשלו"?? אני לא מבין איך את יכולה להגיד שללירן ולהיטלר תפיסה דומה. הא נכון, לירן הוא נאצי, גזען, פאשיסט, אנטי-דמוקרטי, פרו-דיקטטורי, שונא ערבים בדם ורוצה להרוג את כ-ו-ל-ם. (כמובן שאח"כ הוא ינסה להשתלט על אירופה ועל העולם). מה, לא? זה מה שהיה היטלר, זו הייתה תפיסתו (רק במקום ערבים- יהודים), והרי ללירן ולהיטלר יש תפיסה דומה. כל-כך דומה שאפשר להקביל בינהם... אני צודק? מה שאת כתבת, מראה לדעתי על: 1) לא הבנת את מה שלירן כתב, לא הבנת למה הוא התכוון ולא הבנת מה תפיסת העולם שלו (לא נורא, הוא יכול להסביר). 2) את לא מבינה מה הייתה תפיסת העולם של היטלר, מה היו מטרותיו וכוונותיו (לא נורא, יוסי נדל יכול להסביר). 3)את לא יודעת להבחין בין גזענות, ובין קיצוניות בגבול המותר. את לא יודעת להבחין בין לאומנות, ובין לאומיות ואת לא יודעת להבחין בכלליות בין תפיסות שונות (שזה מאוד נורא, את תיכשלי במבחן הבא). נ.ב לירן, בקשר למה שאמרת לי אתמול. אני דווקא מציע שתכבוש בהתחלה את פולין ורק אח"כ את רוסיה. שגיא

חחחח שגיא הסברת את זה הכי טוב!!!

ההסבר שלך הוא הכי טוב שיכול להיות... אהה לירן...ומתיי תספח את אוסטריה? אחרי שתכבוש את פולין ורוסיה או לפני?! נקודה למחשבה... ''הייל'' לירן..

אכלתי אתמול כמה ערבים לארוחת בוקר

ולא רק ערבים... גם כמה אוסטרים...אויי האוסטרים האלו אני שונא אותם! מזל שכבשתי אותם... נראה לי נמשיך מכאן לכיוון הונגריה,שמעתי יש שם אנשים טובים..נכון רן?

N o u s h

New member
חחח..

אני רואה שהסערתי כמה פה.. אז ככה.. היטלר ראה בעם שלו "הגזע הארי" לירן רואה בעם שלו כ"עם סגולה" היטלר ראה את היהודים כגורם מפריע ומזיק לירן אותו דבר לגבי הערבים אז נכון שלירן לא רוצה לכבוש את העולם והוא שונה בהרבה מהיטלר.. בגלל זה החלה הקבלה ולא השוואה.. פומי.. הבנתי את לירן לפי מה שהוא כתב אם הייתי צריכה להבין אחרת אז כנראה שהוא ניסח ממש גרוע את עצמו- מה שלא נראה לי, אז פשוט הבנתי. אני די טובה בהסטוריה, ואתה יכול לשאול את יוסי נדל בעצמו..:) אבל באמת אם אתה לא מבין משהו, גם אני ממליצה לשאול אותו.. אני יודעת טוב להבחין בין הדברים שציינת, ואל תנסה להפחית מערכי במשפטיך הפואטים.. לאב יו אלל.. נויה

תראי נויה...

ברגע שאת משווה בנאדם להיטלר את לא מבינה שום דבר!!! ולא בנאדם,אלא יהודי! איזה יהודי ישווה יהודי אחר להיטלר??? ואנחנו באמת עם סגולה,כי קיבלנו את התורה מ-ה' ובגלל זה אנחנו עם דגולה,וחוץ מזה אין לזה שום השלכות אחרות,לא בקשר לערבים ולא בקשר לאף אחד אחר... חוצמזה כמה יש לך בהיסטוריה?

לנויה

בתאחלס זה לא משנה מה את אמרת כי אם את אטומה לדיעות של אחרים כמו קרפ אז אין עם מי לדבר. אבל לדעתי את חייבת ללירן התנצלות.

N o u s h

New member
לקשי ההבנה שביננו..

עוד פעם.. (אני מקווה שפעם אחרונה..) אני מקבילה אותך להיטלר תוך כדי הבהרה שאתה שונה ממנו בהרבה דברים אבל בקשר לתפיסתך הלאומנית אפשרי מאוד להקביל אותך לאותו גזען. בקשר ל"קיבלנו את התורה מה' ובגלל זה אנחנו עם סגולה" עזבו, בעצם אני לא אגיד כלום די באמירה הזאת כדי להתרשם מיהו האדם שאיתו אתה מנהל דיון.. עד כמה שזה נשמע מוזר לקרוא למה שהולך פה ככה אממ.. מקווה שמותר לי לצאת נגד הדעה שלך בלי שיאסרו אותי/ידונו אותי למוות בשל בגידה או משהו בסגנון.. נויה

עברת למתקפה?

מה לא טוב בזה שאמרתי שקיבלנו את התורה אז אנחנו עם סגולה? מה זה בדיוק מראה עליי?שאני רוצה להרוג ערבים?

ShlomiT J

New member
לנויה ולכולם

קודם כל אני ממש בשוק מעצם ההשוואה, ההקבלה או איך שלא תקראי לזה- לירן להיטלר!!! אני לא חושבת ששמת לב שלפי הפירוש במילון השוואה=הקבלה, כי אם כן לא היית משתמשת בזה כל כך הרבה. אני חושבת שבקשר להודעה האחרונה, דבריו של לירן הוצאו מהקשרם, הוא בסך הכל אמר שאנחנו עם סגולה, כי הוא מאמין בה', ככה מתבטאת האמונה שלו שאנחנו העם סגולה של ה' שקיבלנו את התורה במעמד הר סיני… זה לא קשור לערבים, בקשר לזה זאת הדעה הפוליטית שלו, נכון הוא גם קיצוני (מאוד) אבל זה לא אומר שהוא דוגל בתורת הגזע! היה לי חשוב להגיד את זה כי זה כבר עבר את גבול הטעם הטוב! מופנה לכולם אני יודעת שכבר אמרו את זה כאן אבל בחרתם להתעלם אז אני אגיד את זה שוב, די כבר לנסות לכפות את הדעה שלכם! תגידו מה אתם חושבים שצריך לעשות הלאה, פתרון… שלומית ד"א - מחנות העולים לא פחות טובים!

N o u s h

New member
לירן,שלומית וכולם

לירן, זה מאוד לא חכם מצדך להגיד שאני לא מקשיבה לאף אחד כי התייחסתי לכל דבר שאמרת ואמרתי מה אני חושבת בנידון. שלומית, לא כל מה שכתוב פורמלית במילון מתיישם במציאות.. אז אל תבני על הגדרות שקראת ואל תבססי את הטיעון שלך עליהם. "איך שאני לא אקרא לזה" לירן להיטלר, נעשה לשם הקצנה והבעת עמדה כלשהי.. אם הייתם אנשים פחות שטחיים ופחות הולכים עפ"י הגדרות אולי הייתם מבינים.. כשכתבתי את כל מה שכתבתי בפורום הזה, יצאתי מנקודת הנחה שאנשים פה יותר מעמיקים, אבל מסתבר שלא. כל דבר שכתבתי לירן וחבריו (שיצאו להגנתו כמו זאבים), לקחו באופן אישי והזדעזעו כשבעצם אני זאת שבאמת הזדעזעתי כשתפסתי מה אנשים כמו לירן גרמו לאנושות שלנו. אז שלומית, אם את כל-כך בשוק.. את יכולה לתאר לעצמך לאיזה מחשבות אני הגעתי על סמך דברי לירן ועל סמך ההסטוריה ואיזה שוק אני קיבלתי.. (בתור יהודיה,וכן,גם בתור ספרדיה!) נויה

נויה את מקשיבה לעצמך???

את ממשיכה לפזר שטויות.... מה בדיוק אני עשיתי לאנושות??? את באמת חושבת שאכלתי ערבים לארוחת בוקר??? או שכבשתי את אוסטריה בעזרת הצבא הנאצי שלי??? את כבר מתחילה ממש להגזים והדברים שלך חסרי כל בסיס.... וחברים שלי לא הגנו עליי...הם פשוט היו המומים מהדברים שלך אז הם הגיבו כמו כל אחד אחר בפורום.... ובקשר למילון ולהגדרות: השוואה=הקבלה! ואם את לא יודעת את זה אז לפחות אל תגידי... או שלך יש מילון משל עצמך??

N o u s h

New member
לירן (ונטעלי)

קודם כל אל תתעצבן.. ואל תוציא דברים מפרופורציות מה הקטע של ה"אוכל ערבים לארוחת בוקר"? איך זה מבסס את הטענה שלך? ושוב פעם יש כשל בהבנה שלך.. לא אמרתי שא-ת-ה עשית משהו לאנושות.. וממש אין לי כוח להסביר הכל מחדש כשהכל נמצא על דפי הפורום. בקשר להערה על ה"מילון משל עצמי".. אני חושבת שהבהרתי את זה אבל אני אתן עוד דוגמא לאור הציטוטים שנטע לי ציטטה מהמילון.. אז גם לי יש ציטוט: מצחיה- בליטה קשה בחלק הקדמי של הכובע,מעל למצח, לשם חיפוי לעינים מאור השמש. (מילון אבן שושן) בדומה לכך שהקבלה היא העמדת דברים זה מול זה לשם השוואה. לא כולם משתמשים במצחיה לשם הגנה מהשמש (יש כאלה שחובשים אותה בלילה- או הפוך) ולא כולם משתמשים בהקבלה לשם השוואה.. מה שמראה בדוגמא השטחית (סוררי זה מה שמצאתי), שלא כל ההגדרות במילון תואמות לכולם ונכונות לגבי כולם. (ראה-הנחת יחסיות האמת) דבר אחרון לירן, די אם ההגזמות על כיבוש אוסטריה והניפוח דברים שלך.. אם אתה מעוניין בכך להשיג את חמלת הקוראים בפורום אתה עושה את זה בצורה מאוד רדודה. נויה

kRaNcH

New member
הייתה אתה מתכוון (היא הלכת טוטאלוס)

מוזמנים להלוויה

trouble maker2

New member
אל תדאג אני מבטיח לך

שכולם פה יודעים טוב מאוד שילד ערבי הוא בדיוק כמו כל ילד יהודי כולנו בני אדם וכולנו שווים זה שלאנשים שונים יש דעות שונות בקשר לצורת ההתייחסות זה לא מעיד על כך שמישהו פה מאמין שילד יהודי "שווה" יותר מילד ערבי עצם היותו יהודי

למעלה