תגובה שלי

lady polegra

New member
אין בעיה..!

lady polegra

New member
למה משהו שאתה לא אוהב??

תקחי למשל שיר. שאת אוהבת. ותשנני את המילים שלו.. קל נכון? אז עוד שיר ועוד שיר.. או למשל תקחי ספר שאת ממש אוהבת. ואם יש קטע שאת אוהבת.. תשנני אותו.. זה פשוט נקרא פיתוח הזיכרון

bilbil1

New member
לא אני מתכוונת

שאני צריכה ללמוד בעל-פה חומר לבגרות איזה 400 עמודים (ואני לא מגזימה) ואני שונאת את זה ולא נהנת מזה איך אפשר לזכור ולשנן עם אתה לא אוהב?.....

חלמית

New member
בשיטות המיכא"ליות את כמה שפחות

מתעסקת עם החומר. זוכרת בעזרת שיטות וגמרנו. המנחים תמיד אומרים שאם יש ספר שאת אוהבת לעולם אל תקראי אותו בקריאה מהירה כי זה יהרוס... אותו הדבר כמשהו את לא אוהבת -כן תקראי בקריאה מהירה ובמקום לשנן תשתמשי בשיטות זכרון שיקצרו את הדרך ואת הזמן שאת מבלה עם החומר...

bilbil1

New member
אבל...

כחי למשל את ספר שופטים איך את למשל מכניסה את זה לבתים???

חלמית

New member
את לא!! קודם את עושה פענוח הנקרא ו

טבלאות ורק אז נותנת כותרות לכל ריבוע בטבלה ועושה בתים.

אני מסכימה, בהחלט יש דבר כזה

תכונה מולדת וכישרון מולדת או היעדר של זה אבל אפשר לעקוף את זה, והוכחתי את זה על בשרי הרבה מאוד פעמים.

דעתי (לחלמית...)

דעתי היא שכל אדם נולד עם יכולות שוות לאדם אחר. לכל אדם אותו פוטנציאל, אותה רמה שכלית (תקראו לזה איך שאתם רוצים), ולכל אדם הזכות והיכולת לעצב את חייו. מה שמבדיל בין אדם לאדם, הוא איך האדם משתמש ומנצל, מפיק את המקסימום מהיכולות שיש לו. לדעתי חוכמה, השכלה, דרך חיים, אידאולוגיה, תכונות ואופי הם דבריפ נרכשים. כולם שווים, לכולם אותה היכולת! מה שמבדיל בין אדם לאדם ובין ההצלחה של כל אדם והאדם הוא הרצון שלו!

חלמית

New member
יוסי וכולם -שאני אבין...

בגלל שאין הוכחות חד משמעיות לאף צד כל אחד מחליט במה הוא מאמין?? כי אז אני לא מבינה איך יוסי אומר שאין תכונות מולדות מבלי לציין שמדובר בדעתו האישית. האם יש לו הוכחות? בבקשה לא להתעצבן עליי, זה פשוט חשוב לי להבין את הנושא! ואני מזכירה שוב שאני שואלת את זה כי אני רוצה להשתכנע בדעה שכולם נולדו דף חלק, זה פשוט לא מסתדר לי. נא לא לאבד עליי תקווה!

אין לו הוכחות וזה בדוק.

כלומר יש מחקרים והכל שמוכיחים את זה ולא מעט, אבל יש גם לא מעט מחקרים שמוכיחים את ההפך, ככה שכן, כמו שכתבתי בהודעה למעלה, את מחליטה במה להאמין, מה שהגיוני בשבילך...:)

yossi iv

New member
מזל...

שיש לנו מפגש ב- 19.8.2004 ... נראה לי שיהיה מאוד מעניין. תתכוננו, כי המשפט שליטל כתבה קודם,"אין לו הוכחות" לא נכון בעליל! עניין התורשה והסביבה הוא נושא שנחקר עשרות רבות של שנים, כנראה שישברו עוד מיתוסים ואני אחשוף בפניכם דברים שעוד לא נתקלתם בהם. בינתיים, אני שמח על דיעותיכם המגוונות ועל סיעור המוחות שעשינו פה, זה פתח עצום למה שהולך להיות בקרוב. תמשיכו לאתגר את עצמכם ואותי... באהבה

lady polegra

New member
הממ... למען האמת יש הוכחות

לכל תאוריה שיש.. באמת עשו ה-מ-ו-ן מחקרים. וכל מחקר הוכיח משהו אחר... תלוי מה רצו להוכיח...
אני חושבת שלזה ליטל התכוונה

אני אהיה תינוקת ואגיד לא נכון!!

(:) זה נכון שזה נבדק שנים, ויש הוכחות לתיאוריה של מיכא"ל אבל יש הרבה מחקרים שסותרים גם כמו שאמרתי, במקביל ל]רוייקט מיכא"ל, למדתי ביולוגיה, ודאגתי לפקפק בכל מה שאמרו לי במיכא"ל ולבדוק בפי המורה לביולוגיה שלי. בכל אופן אני אשמח!!! אם בכל זאת יוכיחו לי ההפך, וישכנעו אותי. :) זאת תיאוריה אידיאלית.

SadClown

New member
אני חושבת...

בעקרון אני מאמינה שכל אחד יכול הכול. ואם רוצים להשיג "כישרון" מסויים זה אפשרי. אבל פשוט יש אנשים שנולדים עם זה ויש אנשים שמתאמנים ומאמינים בעצמם והם יכולים להגיע לאותה הרמה ואף יותר טוב מהאדם שנולד עם זה. גם אני הייתי נורא רוצה להאמין שאף אחד לא נולד עם כישרון וכולם שווים לגמרי. אבל פשוט יש ילדים קטנים, שרק לוקחים את העיפרון בפעם הראשונה ומגיל קטן מציירים פשוט מדהים. סבתא שלי לדוגמה עכשיו היא ציירת היא מציירת פשוט מדהים. והיא מציירת מגיל ממש קטן. עוד ביסודי היא הייתה מציירת ציורים והמורה שלה תלתה אותם אצלה בבית! מגיל ממש קטן היא מציירת והסביבה לא חשפה אותה לזה. פשוט היא ידעה לצייר! אז יש אנשים כאלה, ויש אנשים שמתחילים לצייר ואולי בהתחלה לא יוצא להם מדהים אבל הם מתאמנים ואומרים שהם יצליחו והם מגיעים לאותה הרמה בדיוק ואולי אפילו לרמה יותר גבוהה של האנשים שנולדו עם זה. וגם אני הייתי רוצה נורא להאמין שזה לא ככה, ושכולם נולדו שווים. אבל כשרואים כל מיני דברים... כמו ילדים שגדלו באותה המישפחה לדוגמה, קיבלו אותו חינוך, חשיפה לאותם הדברים... ובנושא מסויים אחד כמו כתיבה, ציור, ספורט או כל דבר אחר, אחד מהילדים יודע פשוט מצויין כבר מגיל קטן, ולשני קשה יותר... למרות שאני אשמח נורא להבין שאני טועה ושאף אחד לא נולד כשאחד ה"כשרונות" שלו קצת יותר מפותח מאחרים. ולקבל לזה הסבר הגינוי.

את צודקת לדעתי...

איך אני מתה לפגוש אותך במפגש של בפורום את נשמעת מה זה מתוקה((:) כמובן שהיה לך יתרון מעל כל האנשים בפורום שזה השם שלך(:)

למעלה