תגובה שלי

Moralida

New member
תגובה שלי

בפורום "הורים למחוננים", בנושא "נושא לדיון: מחוננות תכונה מולדת או" (קצת קשה ומרדני, אבל אמיתי).

yossi iv

New member
אין דבר כזה תכונה מולדת !!!!

ברור שיש המון אנשים שיתנגדו לתפיסה הזו.לצערם ולשימחתנו - זו האמת.

חלמית

New member
דעתי שלי האישית (לא להתעצבן):

תראה, לדעתי האישית שמישהו שקשור למיכא"ל עזר לי לגבש אותה יש דבר כזה תכונת מולדות אבל בהשוואה לסביבה וכו' התכונות המולדות הו מאוד לא משמעותיות וניתן לעקוף אותן (בדרך הזאת אינטליגנט שלא משקיע יצליח פחות מאחד פחות אינטליגנטי שמשקיע יותר, שכן מידת ההשקעה=גורם חיצוני משפיעה יותר מיכולת מוחית גבוהה). אני יודעת שזאת לא תפיסה מאוד מיכא"לית ומוכנה לשמוע כל דעה אחרת ופתוחה גם לשנות את דעתי שלי, במידת הצורך. אך לא אקבל אימרת רק משום שנאמרה במיכא"ל אם אני לא מאמינה בה בלב שלם. חלמית.

bilbil1

New member
לדעתי...

הייתי במיכא"ל שנה שעברה אני יודעת שאומרים במיכאל שזה לא תורשה חוכמה והתאים מתפתחים מעצמם וכד'... אבל אני לא חושבת שזה ממש נכון יש את התורשה של חוכמה נכון שכל אחד יכול לפתח עוד את הראש עם הוא ישקיע אבל עם לבן אדם מסוים יש תורשה של הבנה ראלית יותר מאומנית ולבן אדם אחר יש יותר אומנית אז ברור שזה מהאומנית יצתרך להשקיע הרבה יותר בשביל להתליח בראלי ולאומתו הראלי יצתרך להשקיע באומני ןאיהיה להם פור אחד על השני... כי אחד מהם התחיל בנקודת מוצע יותר גבוה אז נכון שאנחנו יכולים לפתח אבל עם אתה בתחום מסוים יותר טוב אז אתה תהיה תמיד יותר טוב בו..... לדעתי אני מקווה שהבנתם את מה שאמרתי.....

yossi iv

New member
אין תורשה של שום דבר...

לא חכמה , לא אומנות , לא מגמה ריאלית ולא בשום תחום אחר. אין דבר כזה כישרון !!! הכל מתחיל בגיל קטן... למה שנחשפתם, במה התנסיתם, לאיזה חוגים הלכתם,כמה ספרים קראתם, בכמה כלים למדתם לנגן, כמה זמן ישבתם לצייר ציורים, לפסל , לצבוע, לפרק, להרכיב,לבנות דברים ,לפתור חידות ותשבצים, לשחק משחקי מתמטיקה,הגיון, אישיות ועוד ועוד ועוד.... החינוך התרבותי ונורמות ההתנהגות. תפיסת הלמידה והחיים. מי שרוב זמנו שיחק, לא פיתח את ידיעותיו, לא התמלא בידע וניסיון לא הרחיב את אופקיו, לא חידד את הגיונו, ברור שיהיה לו יותר קשה. ואז הוא יחשוב שהוא לא "ריאלי". התפיסה שלי היא באמת , כל אחד יכול הכל. תהיו אמיתיים עם עצמכם ואז תוכלו לגלות למה אתם לא מצליחים לעשות משהו או את התרגיל השלישי.

bilbil1

New member
אני לא יודעת...

אני למשל כמה שאני משקיעה בללמוד בקיאות (זה תנ"ך לדעת פרטים קטנים בעל פה מ7 ספרים) שיש לי על זה בגרות לא הולך לי כי יש לי בעית זיכרון וזה ידוע.. אני לא יודעת עם אתה צודק.. נכון שאפשר לחדד את המוח אבל השאלה עד כמה

חלמית

New member
אם ככה אתה חושב אז בעצם...

הכל נופל על ההורים! אאם ההורים לא חשפו את הילד לכך וכך יהיה לו בעיות.. ואם הם רק נתנו לו לשחק אז... וזה אמירה קשה... מה אם לילד היה קשה להתרכז לדוגמה? שלא לדבר על זה שאני מכירה הרבה הורים משכילים מאוד (אפילו מנחי מיכא"ל) שאיפה הם ואיפה הילדים שלהם... בעיות קשב וריכוז, דיסגרפיה, חוסר מוטיבציה לימודית וכו' זה לא מסתדר לי...

חלמית

New member
יוסי ---אני רוצה לספר לך על מחקר

שנעשה לפני הרבה שנים בארה"ב בו בדקו כמה זוגות של תאומות זהות שהופרדו בלידתן (היום לא היו מעיזים לעשות כזה דבר) וילדה אחת נשלחה לבית יותר עני בכפר עם אמא שכל הזמן צעקה עליה ולא עזרה לה בכלום ולא קנתה לה... בית קשה, בזמן שהשניה נשלחה לבית אוהב עם הורים משכילים שטיפחו אותה כמה שרק יכלו וקנו לה ספרים והקריאו לה ושיחקו איתה ושלחו אותה לבי"ס טוב. הבת שנשלחה לבית הקר עם האמא הלא טובה פיתחה בעיות למידה, הייתה מבודדת מעט וכו'. כמובן שמייד חשבו שזאת אשמת המשפחה -וטעו! התאומה שלה פיתחה בדיוק את אותם התסמינים -היתה מסוגרת מעט, פיתחה בעיות למידה מאותו הסוג וכו', כל זאת למרות כל הטיפוח. להטיל את האשמה על המשפחה והמורים זה קל. אני מסכימה שסביבה היא גורם מכריע אבל לכתוב שתורשה לא משפיעה ועוד להוסיף שלוש סימני קריאה אני עדיין לא מבינה... התיאוריה שהתורשה לא משפיעה על היכולת הלימודית היא תיאוריה מקסימה שהלוואי והיתה נכונה. אצלי בכל-אופן היא עדיין בגדר תיאוריה.

yossi iv

New member
תיאוריה בשבילך.. אחלה.

כל אחד מוזמן לחיות את חייו כרצונו. מיכא"ל בשבילי היא לא תיאוריה. היא לא תיאוריה גם לעשרות מתלמידי. בשבילי מיכא"ל היא תפיסת חיים אמיתית ויפה בפני עצמה, השמה את כל בני האדם עלי אדמות,יצירי האל ,שווים בכל קטגוריה.

חלמית

New member
אוף יוסי.. אמרת את זה כאילו אני

מזלזלת במיכא"ל. אני ממש ממש ממש לא, ואני לא סתם רוצה להיות מנחת מיכא"ל! אני פשוט מנסה להבין את מה שאתה אומר לפני שאני אוכל להגיד את זה לאחרים או להאמין בזה בעצמי.. אל תבין אותי לא נכון.. מיכא"ל והמנחים הם הדבר האחרון שאני אזלזל בו.

חלמית

New member
ועוד דבר: אולי אני לא בטוחה אם יש

או אין הבדלים בתכונות המולדות בין ילדים אבל אני בחיים לא אתייחס לבני האדם כלא שווים וזה לא המשנה כרגע במה. כי אני חושבת שככה צריך לעשות וצריך להתייחס לאנשים כשווים אפילו כשברור שהם לא.

yossi iv

New member
נכון,הרבה על ההורים..

להורים יש את היכולת לעצב אותנו איך שהם רוצים, אבל לנו יש את אותה יכולת..הרוב נופל עלייך !!! מי שחושב שהוא לא יכול לזכור, לא יזכור כלום. מי שחושב שהוא "לא ריאלי" כנראה שלא יוציא יותר מ-70 בבגרות. מי שחושב שהוא "קלמזי" לא יצליח לנגן וכו וכו.. מי שחושב שהאישיות שלו תורשתית , אני מציע לו לא להתאמץ בכלל, כי ממלא הכל כבר טבוע בו ואין שום דרך לשנות.זה הגורל שלי. סבבה.. אל תתאמץ, אל תבוא בטענות במילא אני דפוק. זהו.

חלמית

New member
לא!! לא הבנת... סילפת את דבריי...

אני בחיים לא אאמין בגורל וכו' אני הרי ציינתי במפורש שהתכונות התורשתיות הן כמעט וחסרות משמעות ביחס להשפעה הסביבתית. אבל מפה ועד להגיד שאין תכונות תורשתיות בכלל הדרך עוד ארוכה.

bilbil1

New member
אוי נו באמתתת

אם אני לא מאמינה שאני לא ראלית זה לא אומר שאני לא יתאמץ! אני יתאמץ ויצליח אבל התאוריה שלי לא תשתנה... נכון שאני ימשיך לחשוב שזה בתורשה אבל אני ישקיע כי אין לי הרבה ברירות......

חלמית

New member
נראה לי שיוסי רואה הכל בשחור ולבן..

אם לסכם את מה שנאמר, אז אולי לא כולם מאמינים שאין בכלל תכונות מולדות, אבל כולנו מסכימים שההשפעה העיקרית היא של הסביבה והדברים הנרכשים במהלך החיים. זה רחוק מאוד ממה שנאמר פה.

אממ לא ממש, אל תגידי כולם,

אני לא מסכימה עם אף אחד מכם. זה גם לא ממש משנה, מה שבנאדם יאמין שאין לו נטיות מולדות אליו לא משנה אם זה נכון או לא, הוא גם לא יאהב את זה ולא יירצה לעשות את זה בכל מקרה. הוא יירצה לעשות מה שהוא מאמין שהוא טוב בזה ומה שהלך לו טוב מההתחלה. וחוץ מזה, למרות כל המחקרים, אי אפשר לדעת מה באמת נכון התיאוריה של מיכא"ל שהיא קיצונית לצד אחד, התאוריה הקיצונית לצד השני, משו בינהם או לא משנה מה. כי המוח בשביל המדע הוא עדיין דבר מאוד מיסתורי ולא גילו עדיין מה אחראי על מה, על איזה תכונות וכו', ככה שאי אפשר לבדוק אם זה עובר בתורשה. כל אחד האמונתו יחייה, ולדעתי עדיף להאמין בעצמך. שאתה טוב בכל מה שתרצה ויכול לעשות הכל. לעשות מה שאוהבים זה מה שחשוב, לא משנה מה יידרש..:)

חלמית

New member
מסכימה לחלוטין! ולכן אמרתי שזה נראה

לי תמוה שיוסי אמר שאין תכונות מולדות ושם כמה סימני קריאה כאילו זאת עובדה מוגמרת. כמובן שאיש איש באמונתו יחיה ואני רוצה לחיות גם אני באמונה שכולם נולדו שווים, אבל מבחינה הגיונית זה קשה לי. אם אני צריכה לבחור ברור למדיי שהייתי בוחרת בדרך חשיבה של יוסי. דרך-אגב הנושא מרתק אותי ממש.

זה טוב. אני חושבת שאם מאמינים

במאה אחוז בדרך חשיבה של יוסי זה מעולה, אם מצליחים להביא את עצמך לביטחון מלא בתיאוריה הזאת, אבל לי זה קצת קשה, כי יש כל כך הרבה דברים שסותרים את זה, על בשרי הוכחתי את זה המון פעמים. אם זה בכישרונות שגיליתי אחרי שלא היה לי שום רקע בנושא או במשהו שהכישרון קשור אליו והלכו לי כ"כ בקלות, פשוט בלי מאמץ ובלי רקע קודם. ואם זה בדברים שניסיתי לעשות במשך שנים וממש לא הצלחתי למרות ההשקעה הרבה, באמת רבה.

lady polegra

New member
אין משו חד משמעי. ../images/Emo12.gif

יש כמובן תכונות תורשתיות. וגם השפעה של הסביבה וגם הרצון של אותו ן אדם. הכל קשור והכל משפיע. למשל... מאז ומעולם במשפחה שלי טענו שאין לי חוש למוסיקה וקצב בעיקר.. והיו בטוחים שגגל זה כמה שלא השקעתי בבלט והתעמלות קרקע... (ביסודי..) פשוט לא הלך.. ובזמן שההיתי במיכאל הצתרפתי לחוג ריקודים סלוניים בבצפר.. וגם התחלתי קצת לנגן ען אורגן בבית.. (ללמוד לבד!) ופיתחתי חוש לקצב ולמוסיקה... והיו לי בעיות עם זיכרון.. אז התאמנתי!!! ובסופו של דפבר הצלחתי לשנן מונולוג שהייתי צריכה ללמוד למופע של הביצפר באורך של 7 עמודים מספר!!! בע"פ! אז בעיקרון צריך רק רצון והרבה אימונים כדי להצליח!
אוהבת את כולכם

חלמית

New member
כן!! סוף-סוף מישהו בדעה שלי הצליח

להסביר את עצמו!! יש!! תודה לך...

למעלה