אמרה לכיתה ש"יש כאלה שמצליחים, ויש כאלה שלא ואין מה לעשות בנוגע לזה". אמרתי לה שאני לא חושב כמוה ו.... היא העיפה אותי מהכיתה. אני לא בטוח שמותר היה לה לעשות את זה, אבל לא עשיתי מזה סיפור גדול..
"אני לא חושב כמוך, אני חושב שכל הכיתה יכולה להצליח בבגרות". ד"א, היא אמרה את זה כאשר היא דיברה עם חבר שלי על אפשרות לירידה ל-3 יחידות, מאחר והיא לא חושבת שהוא חכם מספיק אפילו לעבור את הבגרות..
מורות כאלו לא צריכות ללמד. הרבה פעמים חשבתי שמורות צריכות לעבור את פרויקט מיכא"ל כי לדעתי אחד התפקיד של המורות זה להאמין בתלמידים שלהם ולתמוך בהם, לא כמו המורה שלך, להוריד להם את הבטחון בעצמם ובהצלחה שלהם. בדרך הזו היא יכולה להביא אותו לכישלון למרות שהוא יכול להצליח. טוב מאוד שאמרת לה את זה. למרות שהיא הוציאה אותך.
המורה שלנו לספרות תמיד מוציאה כשמישהו לא מכים איתה.... או כששואלים אותה על הסיבה לדבר כלשהו שהיא אמרה.. או כשמוכיחים לה שהיא טועה... אני בכל אופן לא טורחת לשים אליה לב בשיעור קוראת ספר ומשלימה הכל מאנשים שיש להם מורות שאשכרה מלמדות משהו (ולא כמו אצלנו 5 שעורים ברציפות אנחנו מתחילים את אנטיגונה והיא חוזרת על משפט הפתיחה כל פעם מחדש.. אה ואז מגיע הצלצול הגואל)