תביאו חוקים, תביאו!

חציחצי

New member
(רק מביאה דברים שאמרו לי - )

חבר טוב שלי, שמתנייד על אופניים בחלק גדול מהזמן, קרא שב(~לא זוכרת איפה~ אוסטרליה אולי?!), שם העבירו חוק דומה המחייב קסדות, מספר תאונות האפניים/רכב רק עלה, וזאת משום שכשנהגי רכב ראו רוכב בקסדה, הם נזהרו פחות.

זה דווקא לא נראה לי סביר.

לא אסתכן בתאונה עם רוכב אופניים, בלי קשר לשאלה האם הסיכון לחייו יורד כאשר הוא חובש קסדה.

צימעס

New member
זה נשמע סביר מאוד, אולי ההסבר (הנימוק) לא טוב

איכשהו, בתחומים רבים ושונים, ככל שמעלים את מספר כללי הבטיחות/אמצעי הזהירות/כלים לפתרון בעיות, כמות התאונות/תקלות עולה, ולהפך.

בהחלט יתכן שקסדה תעלה את מספר הנפגעים

מסיבות שונות- אבל הנימוק המסוים הזה פשוט לא הגיוני, וכאשר משתמשים בנימוק לא הגיוני מסייעים ליריב. בקשר לאמצעי בטיחות המהוים סכנה בעצמם- לא חסרות דוגמאות. הסיבה היא שבדרך כלל ניתן להצביע על מקרי פגיעה שנגרמו בגלל העדר אמצעי הבטיחות (רוכב אופניים נפל ושבר את הראש בגלל שלא היתה לו קסדה) אבל קשה להצביע על מקרה בו אמצעי הבטיחות גרם בעצמו לתאונה- למשל זיעה זרמה לעיניו של רוכב האופניים בגלל הקסדה שחבש, וכתוצאה מכך לא ראה מכונית מתקרבת והתנגש בה. לא אתפלא, למשל, אם חלק ניכר מתאונות הדרכים ברכב חום בצה"ל נגרמות כתוצאה מהעומס הנוסף שיוצרת הקסדה על נהג שגם כך נוהג בתנאים קשים.

מסכים איתך לגמרי

גם לגבי זה שהנימוק המסוים הזה פשוט לא הגיוני, וגם לזה שאמצעי הבטיחות יוצרים בעצמם סיכונים. דוגמא: החובה לשים חגורות בעיר גורמת לכך שאנשים מחנים את רכבם ברוורס כאשר החגורה עליהם. התוצאה היא שהנהג כבול למושב ואינו מסוגל להפנות את גופו לאחור. אם בדיוק מתרוצץ שם מאחורה ילד קטן, הסיכוי של הנהג לראות אותו כאשר הוא חגור ומרותק למושב - קטן הרבה יותר. אני תמיד מקפיד להתיר את החגורה כאשר אני נוהג לאחור (וכנראה שאני עובר על החוק כאשר אני עושה זאת, אבל בכולופן אני פועל בצורה יותר בטיחותית מאשר נהגים שנשארים חגורים).

חציחצי

New member
טוב, חיפשתי.

בקצרה - מחקר באנגליה; השתמשו בסנסורים כדי למדוד מרחק בין כלי רכב לאופניים שהרוכב עליהם היה עם או בלי קסדה. כלי רכב נטו לשמור פחות מרחק מהרוכב שלראשו קסדה (וכאן מופיעים מיני הסברים פסיכולוגיים). (מצד שני, מחוקר שקוראים לו ככה - לְמה כבר אפשר לצפות?)

לפי הכתבה החוקר עבר על כלל ה-Double Blind.

והכוונה אינה שהוא היה צריך לנסוע עם כיסוי עיניים כפול, אלא שהוא ביצע את הניסוי בעצמו כאשר הוא יודע מתי מבוצע הטיפול האמיתי ומתי טיפול הדמה.כלומר גם החוקר יודע איזה חלק מאוכלוסית המחקר קיבלה את הטיפול האמיתי (הוא עצמו כאשר הוא רוכב עם קסדה) וגם אוכלוסית המחקר (או יותר נכון, החלק של אוכלוסית המחקר שרוכב על אופניים). בתור חוקר הוא היה צריך לדעת איך צריך לבצע את הניסוי- לקחת אוכלוסית נסיינים, לקבוע באופן אקראי מי יסע איפה ומתי עם או בלי קסדה, ולשלוח אותם לדרכם בלי לספר להם את מטרת הניסוי.

סחתיין עלייך

עדיין זה נשמע לי מאד מאד מאד מוזר (לא הספיקותי להתעמק בכתבה ולקרוא את ההסברים). אבל מחקר זה מחקר! אגב, כשאני נוהג ברכב ורואה הולך רגל על המדרכה או לפני מעבר חצייה שמדבר בסלולארי אני מאוד נדרך, שומר על קשר עין, ולפעמים גם מאיט את הרכב. הסיכויים שהולך רגל סלולרי ירד לכביש באופן בלתי צפוי, נראים לי תמיד יותר גדולים מהולך רגל שלא מדבר בסלולרי. אז אולי מדובר בתגובה של נהגים מאותו סוג שאני מתאר כאן. (ועדיין זה נשמע לי מאד מאד מאד מוזר...)

שרוֹן

New member
ובאותו עניין

בשוויץ, גרנו בחודשים הראשונים ליד מכבי האש. פעם בשעה שמעת את הויאווויאו שלהם. לא הצלחתי להבין איך יכולהיות שכ"כ הרבה שריפות פורצות (נו, וכ"כ הרבה חתולות נתקעים על עצים). כלומר, יש בתי עץ רבים, ובתים שהקונסטרוקציה שלהם מעץ, והרבה פרקטים בגו, אבל לא העלתי על דעתי שזה כרוך בשרפה לשעה. בכולופן, בשיעור גרמנית סיפרה פעם המורה, שהיה אזור שבשל בעיות או תיקונים בתחנה, הודיעו שם ששבוע לא יהיו שרותי כבאות, ואלה יגיעו רק במקרי חירום קשים, מקנטון סמוך. כמות הקריאות (והשריפות) ירדה בכשני שליש באותו השבוע, וחזרה לרמתה הקודמת בהדרגה בחלוף אותו השבוע. אם נרד מעניין הכבאות, באופן כללי בשוויץ, ראיתי שבהרבה מקרים אין "אמצעי בטיחות", וכל אחד אחראי לעצמו ולילדיו. ליד הריין, השוצף והגועש ביוני-יולי, אין כל אמצעי שימנע מאדם (לא כל שכן ילד) שנופל לתוכו, להגיע לרוטרדם תוך מספר ימים. פועל יוצא של העניין הוא שבאמת נזהרים איפה שצריך, ומתייחסים לנהר בתור כביש מהיר לכל דבר ועניין.

sailor

New member
אתה לא עובר על החוק

חובת החגירה חלה על נהיגה למעט תמרוני חניה ויציאה מחניה.

תודה.

לא הייתי מודע לזה. אגב, לא הצלחתי למצוא באינטרנט את נוסח התקנה (תקנה מספר 83, כנראה). אתה יכול לשלוח לינק שמאשר את הדברים?

sailor

New member
באוסטרליה

שהיא וניו זילנד היו עד כה המדינות היחידות בהן יש חוק המחייב קסדה, מספר רוכבי האופניים בעיר (כולל עיירות של פחות ממאה תושבים) ירד פלאים. רוב הרוכבים באוסטרליה היום רוכבים בשטח או בכבישים בין עירוניים.

למעלה