תביאו חוקים, תביאו!

תביאו חוקים, תביאו!

לאחרונה, העבירו חברי הכנסת חוק המחייב חבישת קסדה בעת רכיבה על אופניים, סקייטבורד, ורולר בליידס. יאללה חוקים!!! בואו נעשה עוד המון חוקים ויהיו לנו חיים מה זה בטוחים! הנה עוד כמה חוקים "הכרחיים" לגמרי: הולכי רגל לעולם ילכו עם אפוד זוהר לאחר השקיעה. ילד מתחת גיל שש, לעולם אסור לעזוב את היד שלו מחוץ לבית, שלא ירוץ לכביש. ילד לעולם ייכנס לים רק עם מצוף 3 ליטר לפחות, ויהיה קשור בחבל להוריו. הורים שהולכים לטייל עם ילדם בשביל טיולים, חייבים לשכור מדריך טיולים שיתלווה אליהם, ונושא נשק. בחורה או בחור רשאית לשתות אלכוהול, כולל יין, רק בלווית חבר שיוודא שהם חוזרים לבית שלהם. גגות לעולם יהיו נעולים. חל איסור לעלות לגגות לבד (שלא יתאבדו לנו חס וחלילה). מי שמשחק כדורסל, חייב לשים מגן ברכיים, מגן מרפקים, מגן ביצים, מגן כתפיים, קסדה, ואיפוד הגנה לצלעות. כנ"ל שחקני כדורגל. נסיעה ברולר בליידס מחייבת הוצאת רישיון. אסור לטפס על עצים. ילדים ישחקו תופסת רק על דשא. הדשא חייב לעמוד בדרישות התקינה כפי שקבע שר הבריאות. בעל רכב חייב לבדוק אוויר בגלגלים כל יום. בכניסה לכל רחוב בכל עיר יעמוד מאבטח שיבדוק את תכולת תיקיהם של כל האזרחים, למנוע כניסת מחבלים. נאסר על גברים ונשים לקיים יחסי מין בלתי מוגנים, אלא לאחר בדיקה שבה יוודאו שאינם נגועים במחלות מין על פי הרשימה שיקבע שר הבריאות. נשא איידס יחוייב להוכיח שעמד בדרישות החוק על מנת שיהיה זכאי לטיפול רפואי במערכת הבריאות הממלכתית. כמו כן, שני בגירים המתכוונים לחלוק דירה, יפקידו בידי הרשם העירוני אישור רפואי על כך שאינם נגועים במחלות מין מדבקות, או לחילופין יפקידו בידיו כתב התחייבות על כך שאינם מתכוונים לקיים יחסי מין ביניהם. חובה להרכיב אצבעון בזמן חיתוך סלט. שטיח אמבטיה חובה בכל בית (כולם יודעים שרוב התאונות קורות בבית) סרבל הגנה מרופד חובה לכל מי שמחזיק חיית מחמד. לא יטפס אדם על סולם משופע, אלא כאשר אדם אחר מחזיק בסולם למטה. חובה על אדם לנעול נעליים מבודדות כאשר הוא מכניס תקע חשמלי לשקע או מוציא אותו. וכמובן... חל איסור מוחלט לעשן, להחזיק בסיגריה, או למכור סיגריה. יאללה חוקים!!! תביאו חוקים, תביאו. ויהיו לנו פה חיים מה זה בטוחים...

שכחת כמה חוקים חשובים

חוק רוח פרצין התשפ"ג אסור לפתוח חלונות בשני צדדים של הבית תקנות העמידה - אסור לאכול בעמידה, ואסור להתפלל שמונה עשרה בישיבה אין לאכול דגים אלא לאחר שעצמותיהם הוצאו בידי מורשה לכך מטעם משרד הבריאות לא ישתה אדם אבטיח לאחר שאכל מים לא ישתמש אדם בצמח הכוסברה לצורך הכנת דבר מאכל שלא לשימושו העצמי. חוק תקנת הציבור (הפקדת קליפות בננה) התשס"ז. המוכר בננות יגבה 25 א"ג על כל קליפה. מרכולים , וחנויות ירקות יחויבו לאסוף את הקליפות ולהחזיר את הפיקדון.

מה העניין בדיוק?

למה באופנועים כן ובאופניים לא? למה חגורות בטיחות ברכב כן וקסדות באופניים לא? למה איפוד זוהר זה בסדר? למה שיאסרו על הולכי רגל לחצות באור אדום?

מה העניין בדיוק?

למה חגורת בטיחות ברכב כן, וכל החוקים המצויינים שרשמתי לא? והנה עוד חוק ששכחתי: "לעולם יעצור רכב לפני כל צומת. גם בצומת מרומזר עם אור ירוק." נראה לי שברגע זה חסכתי 100-200 הרוגים בשנה, וכידוע "כל המציל נפש אחת וגו'". כך שעכשו מקומי בעולם הבא מובטח וגם בעולמות שיבואו אחריו (כן, נכון, הנסיעה ברכב תהיה טיפה מבאסת, אבל מה זה לעומת הצלת נפשות...)

אני לא מבינה מה לא סביר

בחבישת קסדה. ואני חוזרת על השאלה של תמו"ש: למה אופנועים כן ואופניים לא?

סוריאל

New member
זה חוק מטומטם

אם מישהו רוצה לדפוק לעצמו את הראש, במובן המילולי ביותר של המילה, אין שום סיבה למנוע את זה ממנו. אחרת באמת לא ברור לי למה לא לחייב אנשים לחבוש אצבעון בזמן חיתוך סלט. מטרתם של החוקים אינה למנוע מאנשים לפגוע בעצמם אלא לדאוג לקיומה התקין של המדינה, עניין שכרוך בד"כ בהסדרת יחסים בין אנשים. בטיחות אישית היא עניין להמלצות, לכל היותר - לא לחוק. מה גם שאם מר ארדן האהבל היה רוצה להוריד בצורה משמעותית את מספר הנפגעים בתאונות אופניים, הוא היה מעביר חוק שמחייב סלילת דרכי אפניים ודואג לאכיפתו. אבל זה, כמובן, דורש הרבה יותר מאמץ.

אז חמה אופנוע כן? ולמה חגורת בטיחות כן?

החוק לא נועד לצמצם את כמות התאונות אלא את מידת הפגיעה.

אלי ו.

New member
תצטרך לנמק בצורה טובה יותר

כיום יש חוקים שמטרתם הברורה היא להגן על חיי האזרחים. למשל חוק המחייב חגירת חגורת בטיחות במכונית. חוק האוסר על הולכי רגל לחצות כביש מהיר. חוק המחייב רוכבי אופנועים בקסדה חוק האוסר על הרוקח מלמכור לי תרופות הזקוקות למרשם בלי מרשם (אפילו אם אני חפץ בכך) אתה צודק בהחלט שאפשר להפחית את הפגיעה ברוכבי אופניים בעוד דרכים ואולי תצליח אפילו לשכנע אותי שהמחוקקים שלנו אינם חכמים במיוחד אבל תצטרך לעבוד קצת יותר קשה כדי לשכנע אותי שהחוק הספציפי הזה שונה מחוקים אחרים שאינך מתנגד להם.

אפשר גם להפחית את הפגיעה בנהגים

בעוד דרכים, אבל זה לא אומר שמותר להם לנסוע בלי חגורת בטיחות.

סוריאל

New member
אדרבה

את כל אלה בהחלט אפשר למחוק מספר החוקים. ההסתייגות היחידה שלי היא מהסעיף האחרון שהזכרת, שקשור כמובן לפקודת הסמים (ולמה את הפקודה עצמה לא הזכרת?) וזה כבר נושא אחר.

סוריאל

New member
לא.

יצרני רכב מחויבים להתקין חגורות בטיחות כדי להגן על שלום המשתמשים ברכב. אני מתנגד לחוק שמחייב את הנוסעים לחגור חגורות בטיחות. בשביל זה יש פרסומות מעאפנות (אך, ככל הנראה, אפקטיביות) של גלגלגלגל"ץ.

אם תבוא ותטען

שהאפקט של חבישת קסדה הוא שולי, שבעולם לא נחקקו חוקים כאלה, ושזה סתם נדנוד של הח"כ הליכודניק, זה יהיה אולי נימוק לגיטימי. הטיעון שלך , לעומת זאת, אינו מתיישב עם חלק גדול מהחקיקה . דרך אגב, גם טובת הציבור דורשת שלא יפגעו אנשים בתאונות שכן הוצאות הטיפול בנפגעים נופלות למעמסה כבדה על הציבור. הייתי מתיר נסיעה בלי קסדה אם הטיפול בנהגי אופניים שנפגעו לא יכוסה על ידי ביטוח חובה של הרכב הפודע

סוריאל

New member
"היית מתיר"?!

יופי! מה עוד אתה רוצה להתיר? טיגון חביתתות בלי כפפות מגן? עדירת גינה בלי לבישת מגיני ברכיים ומשקפי פלסטיק (ואפוד זוהר, כמובן)? לא טענתי שהאפקט שולי ולא אמרתי דבר על חקיקת חוקים כאלה. העובדה שדבר מסוים כבבר נעשה אינה סיבה לחזור עליו. כל מה שאמרתי הוא שדאגה לבטחון אישי היא עניינו של הפרט, לא של מערכת החוק. אנחנו חיים, להזכירך, במשטר דמוקרטי (נניח), לא טוטליטרי, ואין שום סיבה שהמחוקקים שלנו יתנהגו כמו חבורת גננות נרגנות. ולגבי הטיעון הכלכלי - תמיד נחמד שאפשר להמיר דם בשקלים. הם הרבה פחות מלכלכים ולא מעוררים אסוציאציות לא נעימות. לומר את האמת, דיונים מהסוג הזה תמיד נראים לי מבחילים ("לא אכפת לי שתפגע, אבל אעשה הכל כדי שלא תיפול למעמסה על חשבון הבנק שלי"), אבל כיון שהעלית את הנושא, צא ובדוק: מה יעלה יותר - טיפול ברוכבי אופניים דרוסים או בניית שבילי אופניים ייעודיים? נ.ב. אני נודניק, אני יודע.

למעלה