אני אסביר
הרוכבים באופני שטח כמעט תמיד זקוקים לקסדה, והם אכן כמעט תמיד עם קסדה, גם בלי החוק. לא רק קסדה - גם כפפות, וחלק יגידו גם מגיני ברכיים. בשטח, לעיתים מפתחים מהירויות מאד גבוהות (בירידות), יש הרבה סלעים עם שפיצים, הדרכים משובשות, ויחסית קל לאבד שליטה. בקיצור, מסוכן יחסית. אם מדובר בטיול סתלבט שכולו על דרכי עפר רחבות ומישוריות (למשל עמק החולה), מה שאמרתי לא תופס. ספק רב אם הקסדה הכרחית שם. בנסיעה עירונית, המהירות יותר נמוכה, והשטח יותר אחיד ויציב. הצורך בקסדות שנוי במחלוקת. לדעתי (ויש גם דעות אחרות), עדיף בלי הקסדה, כי היא מציקה, ומפריעה לי להיות בריכוז מירבי. עכשו, נניח שאני טועה והיא מקטינה סיכון - ההבדל בסיכון זה כל כך מזערי שזה לא מצדיק לחייב את המטרד בחוק (ראי את רשימת החוקים האבסורדיים שהצעתי, שרובם עובדים על אותו עיקרון). כשהייתי בקיבוץ, כולם כולל אני נסעו כל הזמן על אופניים, מן הסתם גם נפלנו הרבה מאד. בכל השנים האילו אני לא זוכר אפילו מקרה אחד (!) של פגיעת ראש משמעותית למישהו. כמובן, אף אחד לא העלה בדעתו לחבוש קסדה. רוכבי אופנוע נוסעים במהירויות גבוהות בהרבה. היא חשופים לסיכונים הגדולים בסדרי גודל מאשר רוכבי האופניים. נתקלתי בלא מעט נוסעי אופנוע שריסקו ברכיים, כתפיים, נהרגו (כן, עם קסדה), אני מניח שגם את. הרבה פעמים יצא לי לעבור בזירת תאונה שבה יש אופנוע מרוח על הכביש, ולידו אופנוען במצב כזה או אחר. להערכתי, רוב האופנוענים (והאופנוענים לשעבר) עברו תאונה ששברה להם עצמות בגוף ו/או היו במצב של סיכון חיים במהלך אירוע בכביש. אופנוען, זקוק לא רק לקסדה, אלא גם למעיל עור טוב, וכנראה גם חגורת גב (או איך שלא קוראים לזה).