בינתיים לברון MVP
לא ברורים לי הדיבורים על "שחזור ההצלחה הקבוצתית", הקאבס סה"כ מפגרים מאחורי הלייקרס במשחק אחד על יתרון הביתיות בפלייאוף כולו, כשהם שיחקו עד כה 25 משחקי חוץ לעומת 15 של הלייקרס, ובין היתר השפילו אותם בסטייפלס סנטר. לברון קולע 29.6 נקודות עם 51.1%, שזה יעיל בצורה בלתי נתפסת. הוא שיפר את הקליעה שלו מחוץ לקשת עם 1.8 שלשות ב37.2%, זאת בזמן שקובי נסוג ל 32.2% בכמעט ארבעה נסיונות זריקה למשחק. קובי, לצד תצוגות העל שלו, גם מזייף בגדול בהפסדים. בינתיים גם הלייקרס הפסידו בכל המבחנים החשובים שבלוח המשחקים הקל שלהם - הספרס ודנבר בחוץ, והמפגש מול קליבלנד כמובן. שאר בחירותי: שחקן ההגנה: ג'ראלד וואלאס MIP: מונטה אליס - אומנם זכה כבר ב2007, אבל אז הוא פרץ על תקן סופמור, ואני מסכים עם ההגבלה שרביץ עשה עבור מקרים כאלה. העונה, אליס מראה שהפציעה לגמרי מאחוריו, וחוץ מלהשתפר למספרי קריירה בנקודות, אסיסטים וחטיפות, הוא גם הפך באופן בלתי מעורער לשחקן פרנצ'ייז. השחקן השישי: קארל לאנדרי, כי הוא תורם התקפה בדומה לקרופורד, אבל גם אנרגיות בצד ההגנתי וה"אינטנג'בלי". רוקי השנה: אוואנס מאמן העונה: אדלמן השחקן המאכזב: קרטר חמישיית העונה: נאש, קובי, לברון, נוביצקי, דאנקן החמישיה השניה: ווייד, רוי, אנתוני, ראנדולף, הווארד חמישיית ההגנה: רונדו, ספולושה, קראש, גארנט, הווארד חמישיית הרוקים: ג'נינגס, אוואנס, כספי, גיבסון, בלייר הקבוצה המפתיעה: ממפיס הקבוצה המאכזבת: וושינגטון הקבוצות שיגיעו לגמר המזרח: בוסטון וקליבלנד הקבוצות שיגיעו לגמר המערב: לייקרס ופורטלנד הקבוצות שיגיעו לגמר: בוסטון ולייקרס האלופה: בוסטון הMVP של הגמר: גארנט וכבונוס: הMVP של האולסטאר: מעניין לי ת'ביצה, אבל נגיד כריס פול...