תאורייה קטנה

vizini

New member
אם יורשה לי להתערב...

התשובה היא לא. למעשה, מנגנון היגס כלל לא קשור לגרויטציה קוונטית. הוא קשור לבעיית המסה של חלקיקי הכיול. כידוע, איבר מסה מפורש ישבור את סימטריית הכיול. מה שנותן למעשה לחלקיקי הכיול את מסתם הוא צימוד עם שדה ההיגס. במצב הואקום השבור שדה זה מקבל ערך תצפית השונה מאפס וערך זה מהווה את איבר המסה האפקטיבי. מנגנון זה אמור גם לספק את המסה לשאר החלקיקים, כי הצימוד להיגס הוא כללי. כל זה אינו קשור לבעיית הרנורמליזציה של גרויטציה קוונטית, כלומר רנורמליזציה של פעולת איינשטיין.

Governor

New member
,My distinguished colleagues

יהיה זה לעזר רב אם תציינו מונחים באנגלית, למען יקל לאותם פאגאנים חרדים, המסוגלים לעכל ולהבין (אפשר בהחלט שזו קבוצה ריקה), לחפש references להם... ______________________________________________________________ 0284392570

טוב, זה פחות או יותר מה שחשבתי

אז זו לא תיאוריית גרוויטציה קוונטית כלל אלא תיאורית מסה (אפקטיבית) שומרת סימטרית כיול. אז מה הקשר בכל זאת לגרוויטציה, אשר משתמע מהקישור שנתן מה לא ברור לך?

vizini

New member
זה לא קשור להיגס, אלא למנגנון

שבירת סימטריה ומשפט גולדסטון (שההיגס הוא מקרה פרטי שלו). כידוע, משפט גולדסטון טוען שכאשר סימטריה רציפה נשברת בצורה ספונטנית, קיים בוזון חסר מסה (הנקרא בוזון גולדסטון) במצב הואקום השבור. הטענה בקישור של "מה לא ברור לך" היא שאם הסימטריה השבורה היא סימטריית לורנץ, אז הגרויטון הוא בוזון הגולדסטון שלה.

התולעת 1

New member
אתה רוצה לראות מי היו המדענים שלנו

יש ספר שנקרא תורה מן השמים תראה איזה מדענים יש לנו, שמעת על המדען רבי שמעון בר יוחאי? אתה חושב שהוא היה רק רבי, אתה לא יודעת שהוא היה מדען, בלי קוונטים בוא תקרא, רבי שמעון בר יוחאי מגלה לנו בזוה``ק, שמעת על הספר הזה הזוה``ק? כל ישובא מתגלגלא בעיגולא ככדור, כל העולם מתגלגל בעיגול ככדור, לא רק שהעולם כדור אלא הוא גם מתגלגל כל הזמן, אילין לתתא ואילין לעילא, יש כאלה למעלה ויש כאלה למטה בכדור, וכל אינון בריין משניין בחזייהו משינויא דאוירא, כל הבריאות בעולם משונים במראיהם בקלסתר פניהם בצבע עורם לפי שינוי האקלים לפי כל מקום ומקום, זה דברים שנתגלו רק בעשורים האחרונים. ויש מקום בעולם הוא אומר כשמאיר לאלה חשוך לאלה, הוא יודע על אמריקה לפני אלפים שנה, לפני קולומבוס למרות שקולומבוס היה יהודי לא מגיע לו את הכבוד, אז הוא אומר יש מקום שכשלאלה מאיר לאלה חושך לאלה יום ולאלה לילה והוא אומר יש מקום שכולו יום ולא נמצא בו לילה רק שעה אחת קטנה, בקוטב, איך הוא יודע את זה לפני אלפים שנה? הוא ממשיך ואומר כאן שכל זה נמסר לחכמים בסוד, סוד ה` ליראיו מספרו של אדם הראשון, אדם הראשון שנברא ע``י הקב``ה יציר כפיו של הקב``ה הוא כתב ספר, ספר תולדות אדם ובספר הזה הוא גילה את סודות הבריאה וזה נמסר דור אחרי דור עד חכמי ישראל. זה קצת מה שאני כותב לך מהידיעות המדעיות שמצויות אצל חכמים ויש בספר עוד כמה דוגמאות, תיקנה את הספר, בסוף תרוו נחת. העם הזה הכי חכם בעולם, העם הזה לא טיפש, גאוני עולם היו בו וכולם בדקו את התורה מא` ועד ת` אז אני שואל אותך שאלה אחרי שזה עבר בדיקה של שלושת אלפים שלוש מאות שנה וכל אומות העולם מודים בספר התורה אז אנחנו באים ומכחישים את מה שקיבלנו? את המקור?איפא ההגיון?

Governor

New member
`יש ספר שנקרא תורה מן השמים`

אמתין לגרסא המודפסת על גבי ניר רך, או על גבי מגבונים לחים. היא יותר שמושית `שמעת על המדען רבי שמעון בר יוחאי? אתה חושב שהוא היה רק רבי, אתה לא יודעת שהוא היה מדען, בלי קוונטים בוא תקרא, רבי שמעון בר יוחאי מגלה לנו בזוה"ק` הזוה"ק (הזהר הקדוש) חובר ב- 1286 ע"י משה דה-לאון מאוילה, ספרד, וכל המידע המדעי שבו היה ידוע לאנושות מזה 1500 שנה לפחות `הוא יודע על אמריקה לפני אלפים שנה` לא מניה ולא מקצתיה. מדובר על יום לאלה ולילה לאחרים וזה היה ברור לחלוטין ליוונים במאה ה-3 לפנה"ס `והוא אומר יש מקום שכולו יום ולא נמצא בו לילה רק שעה אחת קטנה, בקוטב, איך הוא יודע את זה לפני אלפים שנה?` זו _אידיוטיות_ ממדרגה ראשונה. בחיי, הזוה"ק נכתב ע"י אימבציל! דרומה מקו רחב דרומי 66.5 וצפונה מקו רחב צפוני 66.5 שורר לסרוגין יום _רצוף_ של ששה חדשים ולילה _רצוף_ של ששה חדשים. בין שני קוים אלה, משתנה היחס בין שעות האור ושעות החשך משך היממה, לארך עונות השנה. לסכום: _אין_ בקטבים `לילה רק שעה אחת קטנה`. לו לא נשרת ממערכת חנוך ראויה - היית יודע זאת. בחנתי את בן אחי, תלמיד כתב ו', ושאלתיו זאת והוא ידע את התשובה הנכונה. קטנו עבה ממתניך מבחינת שכל ______________________________________________________________ 0284392570

ועד שתהיה גירסה כזו...

אדאג להדפיס לך גירסה בפורמט כרומו מיוחד עם רסיסי זכוכית על צד אחד (משהו שדומה לנייר לטש) אולי תגלה כמה נייר זה שימושי כדי ללטש ממך את השטויות מהמקום שאתה הוגה אותם!!! אל תשכח שהדבר היחיד שמחבר בין מוחך הקודח לבין מחשבותיך והגיגיך הירודים והרדודים הוא חוט השדרה! סליחה, החוליות ומה שביניהם כי חוט שדרה הרי אין לך!

Governor

New member
מה שאנו רואים הוא שאף טענה שלכם

אינה מחזיקה מעמד נגדי. אף אחת. לך התעסק עם מים `מבורכים`, אמבציל חסר-תקנה... 0284392570

נשאל מה אם בנך

יגיד לך שהוא מודרני יותר ממך ולכן ראוי אתה לשרתו לייצר עבורו כסף (כי הרי הוא נעלה ממך) ובכלל שזו בעיה שלך שהבאת לעולם יצור מתקדם כמוהו? אתה מבין בוודאי שמצוות כיבוד הורים כפי שצווה אותה הבורא (הקב"ה בשבילך) שוללת ביסודה התייחסות כזו של בן אל אביו! ואין זו הסיבה לצווי אלא רק מסקנה הבאה לסבר את האזן! ד"א האם הוריך רווים ממך נחת? ומה עם הוריהם? והורי הוריהם? אני מקווה שסב סבך שנח בשלום על משכבו רווה נחת מהגיגיך הרדודים כי אם לא אז הוא בוודאי מתהפך בקברו מהידיעה שצאצא שלו מקעקע כל דבר שבקדושה ואף מציע לקנח עצמו בתדפיסים של דברי תורה. אל תשכח שהגעתך לעולם כיהודי (אם אתה עדיין נמנה על הקטיגוריה הזו) תלויה בזה שאבות אבותיך מסרו נפשם על קידוש השם! תתבייש לך !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Governor

New member
`נשאל מה אם בנך יגיד לך שהוא מודרני

יותר ממך ולכן ראוי אתה לשרתו לייצר...` צבי ברזל, אימבציל חסר-תקנה (ולהלן צבאח"ת), מה אתה ממציא לי case היפותטי, וגם עונה עליו בעצמך? לך התעסק במים שברכו עליהם, ובעקבות כך השתנה המבנה המולקולרי שלהם `תתבייש לך !` לא. התביש אתה, על שבגיל 36 אתה עם תפישה של בן 3... ______________________________________________________________ 0284392570

yair abitan

New member
סלח לי סופר מינד שאני לא מדבר

בזילזול כמוך... נוכחות של כולם רצויה פה , לך עדיף שנוכחות הדעות השונות ממך יהיו פה , ככה אולי תשכיל מעט. בעניין הרמב"ם: אני לא אגיד לך שאסור לקלל רב , וכשאתה מבזה אותו אתה מבזה בעצם את התורה , לא ממש יזיז לך אז לא משנה... הרמב"ם הוכר בכל העולם בידיעותיו הרבות בכל רבדי החיים כאסטרונומיה , תזונה ורפואה , הוא היה הרופא הגדול בדורו . סתם לידע כללי.....

neko

New member
נכון, עוד דוגמא לכך שהחרדים של

היום מבזים את הדת, ושואפים להיות הכי שונים שאפשר מהרמב"ם: לדעת כמה שפחות, ללמוד כמה שפחות, להתקדם כמה שפחות...

התולעת 1

New member
מציאות רוחנית, מופשטת,

מציאות רוחנית, מופשטת, בלי ממדים, בלי נפח, בלי מסה: שהרי כל המדדים הכמותיים לעייל יוצרים הגבלות ולכן בלתי אפשריים... זהו בדיוק אותו המופשט האלוקי- הדבר הרוחני (`הבלתי נתפס`) רק במידה ולחומר המרכיב את היקום לא היה גיל והמדע היה טוען שהוא נצחי- שאינו ניתן לבדיקה בשום מצב, יכולנו להגדיר את `היקום` כאילו הוא `בורא- העולם` (כאילו `וברא את עצמו`). יתרה מזאת, ידוע שכולנו מורכבים מחומר. למימן הרי אין שכל, לפחמן אין שכל, לסידן אף לו אין שכל- לחומרים אין שכל. אם כך איך בתרכובת החומרים שלנו ישנו שכל? מהיכן השכל? שכל הוא דבר רוחני! מהיכן הרגש? רגש הוא דבר רוחני! מה זה מצפון? מאיפה הוא הגיע? הרי המקור לכל אלה אינו חומר.

Governor

New member
`מציאות רוחנית, מופשטת, בלי ממדים,

בלי נפח, בלי מסה` כן, לנפיחה אין גבולות. צריך לפתוח חלונות ולהניח לחדר להתאוורר `שהרי כל המדדים הכמותיים לעייל יוצרים הגבלות ולכן בלתי אפשריים...זהו בדיוק אותו המופשט האלוקי- הדבר הרוחני ('הבלתי נתפס')` מה אתה יודע לעשות חוץ מהטית הפעלים ב,ר,א/ג,ב,ל/י,צ,ר בכל הבנינים וכל הזמנים, כולל גזירת שמות עצם וחלקי משפט אחרים? `רק במידה ולחומר המרכיב את היקום לא היה גיל והמדע היה טוען שהוא נצחי- שאינו ניתן לבדיקה בשום מצב, יכולנו להגדיר את 'היקום' כאילו הוא 'בורא- העולם' (כאילו 'וברא את עצמו')` הופרך `יתרה מזאת, ידוע שכולנו מורכבים מחומר. למימן הרי אין שכל, לפחמן אין שכל, לסידן אף לו אין שכל- לחומרים אין שכל. אם כך איך בתרכובת החומרים שלנו ישנו שכל?` תהליכים נויפסיכואלקטרוכימיים במוחנו `מהיכן השכל? שכל הוא דבר רוחני! מהיכן הרגש? רגש הוא דבר רוחני! מה זה מצפון? מאיפה הוא הגיע? הרי המקור לכל אלה אינו חומר` הכל במוחנו ______________________________________________________________ 0284392570

preacher

New member
שקרן

לגבי מה שסטיבן הוקינג אמר. ליתר דיוק, אתה מצטט שקרן.

preacher

New member
מצחיקול

כתבת: "סטיבן הוקינג מהמפץ הגדול אומר שהעולם נברא מפיצוצים" עכשיו, איך אני אוכיח לך שהוא לא אמר שום דבר כזה? אתן לך את העמוד באחד מספריו בו המשפט הזה לא כתוב? אני טוען כך: קראתי את שני ספריו שיצאו בעברית - "קיצור תולדות הזמן" ו"חורים שחורים וגורי יקומים". באף אחד מהם אין משפט כזה או דומה לו. זהו עיוות רציני של תאורית המפץ הגדול, שסטיבן הוקינג כלל לא המציא ולא היה קשור אליה. בתאוריה הנ"ל לא היה שום "פיצוץ" והיא לא טוענת שהעולם התחיל באותו הרגע. הוקינג עצמו דווקא פיתח תאוריה משלו (שכרגע הוא אינו תומך בה יותר) בה לא היתה בריאה כלל! היות שקראתי עליך תיגר, אנא מצא לי את המקום באחד מספריו בו זה כתוב, או הודה שמעולם לא קראת אותם, אינך יודע מי הוא הוקינג ובמה הוא עוסק, ואתה רק מעתיק שקרים שאחרים כתבו.

למעלה