תאורייה על רא"ב

מסיבה מסוימת,

בפעם הראשונה שקראתי את הנסיך חצוי הדם גם אני הייתי בטוחה שרא"ב זה דמבלדור, זה כאילו היה מין מובן מאליו מבחינתי
. אבל בתיאוריה הנוכחית אין הגיון.

אממ

"אבל רציתי שתדע שאני גיליתי את סודך" יש דגש על אני (באנגלית במבנה המשפט, ובעברית בעזרת כתב נטוי). מכאן נשמע שזה היה חשוב לרא"ב שוולדמורט ידע שזה הוא ולא אחר, ואפשר להבין מכאן שזה מישהו שוולדמורט בכלל לא ציפה שדווקא הוא יצליח לגלות את הסוד שלו. וזה לא מסתדר שדמבלדור יכתוב כזה משפט. ולא ממש הבנתי את הראיות שהבאת. הסברת את המכתב מהזווית של דמבלדור ככותב, אבל זה לא ממש מוכיח.. שבת שלום =)

The T Shirt

New member
הנה הסבר למה זה רגולוס ולא דמבלדור

יש כל כך הרבה פרטים שסותרים את זה.. למה לדמבי לקחת את הארי ולהסתכן כדי להשיג הורקרוקס מזויף? למה לדמבי לשתות את השיקוי ההוא שמתואר יותר גרוע מקרושיאטוס? (ואל תגידו שהוא סתם שיחק אותה.. אמנם דמבי הוא מניפולטיבי, אבל יש גבול..) למה שדמבי יחליף את ההורקרוקס האמיתי? מה זה נותן לו? למה שדמבי יפנה אל וולדי כ'אדון האופל'? למה שדמבי ירשום שהוא יודע שהוא ימות הרבה לפני שוולדי בכלל יגלה שהוחלף ההורקרוקס? למה שדמבי יחתום על המסמך בשם 'רא"ב'? אלבוס פריסלי בריאן וולפריק דמבלדור - איך מוצאים מזה 'רא"ב'? יותר הגיוני שרא"ב יהיה רגולוס בלק. אחרי הכל ידוע שאין דמויות חדשות משמעותיות בספר השביעי ורגולוס כבר הוזכר. ידוע שהוא היה אוכל מוות, ומכאן מדוע הוא פונה לוולדי כ'אדון האופל' (נכון, סיריוס טוען שהוא היה די פחדן ורצה לצאת - אבל עד כמה סיריוס באמת הכיר את אחיו? אם דמות מסוימת חושבת משהו על דמות אחרת לא הופך את זה לעובדה). חוץ מזה, אנחנו כבר מכירים את רולינג, היא אוהב לרשום שם פה ושם ורק כעבור כמה שנים להפוך אותו לדמות חשובה (סיריוס בלק, מנדגוס פלצ'ר, ולא חסרות דמויות אחרות..) ורא"ב הוזכר פעם בספר החמישי ועוד פעמיים בתחילת הספר השישי. תואם את המתכונת הרגילה של רולינג. בנוסף, בתרגום לכמה שפות שינו את שם המשפחה בלק לתרגום למילה 'שחור' בשפה שלהם. באחת השפות השם בלק מתחיל באות Z ונחשו מה, בגרסה המתורגמת של השפה הזאת R.A.B מוכר בשם R.A.Z. עוד נקודה - יש קשר בין גורמי שמים לשמות של הדמויות (סיריוס זה קבוצת כוכבים של כלב או משהו בסגנון) ואני זוכר שקראתי משהו על הקשר בין R.A.B לרגולוס בלק. מכאן שרוב הסיכויים שרא"ב הוא רגולוס בלק

yuvi217

New member
זאת תיאוריה ידועה, אבל אני לא חושבת

שזה רגולוס. מכמה סיבות: 1. כולם כבר עלו על זה בגלל התירגום וזה יהיה ממש מאכזב לדעת שרולינג כזאת לא מתוחכמת. 2. רגולוס לא מתואר בתור אדם אמיץ, אלא כפחדן [נכון שזה ע"י סיריוס אבל עדיין... הוא נשמע מעפן מדי בשביל להיות אדם שאפשר להעריץ] 3. רגולוס היה אמור להיות צעיר יחסית.. משהו בסביבות ה-40 + .. איך זה שהוא יודע שהוא עומד למות? 4. לא ממש קשור לסיבות, אבל חשבתי על זה... למה בעברית לא תירגמו את זה לשחור? ולמה בכלל תירגמו בלק לשחור בכל השפות האחרות? [הולנדית וגרמנית וכל זה?] שמות משפחה, גם אם יש להם משמעות, נשארים אותו הדבר בשפה אחרת! עדיין יכול להיות שאני טועה, ואני מעריכה את מי שהגיע לתיאוריה הזאת, אבל... לא יודעת... אני די מצפה שזה יהיה יותר מתוחכם. ובקשר לסיריוס, רולינג הרבה פעמים לוקחת דברים ממקורות אחרים, כמו מיתולוגיה יוונית, סיפורים ישנים וגם מערכות כוכבים כנראה
כתבתי משהו דומה לזה שגיליתי- למעלה, ולדעתי זה ממש מגניב

The T Shirt

New member
לא תרגמו בעברית ל'שחור' כי

השם משפחה 'שחור' לא קיים בכלל בישראל (או שכמעט ולא קיים) - ואם גילי הייתה קוראת לסיריוס בלק 'סריוס שחור' זה היה יוצא די מוזר. בכל מקרה, לא בכל השפות תרגמו את 'בלק' ל'שחור' בשפה המדוברת, וגם ככה 'בלק' היא מילה די ידועה כך שגם הקורא הישראלי המצוי יכול לעשות את ההקשר. בתקופה הנוכחית 96-97 בסיפור, סיריוס צריך ליהיות (בהנחה שהוא היה נשאר חי - אם הוא בכלל מת) בן 37 בערך. בהנחה שקוסמים מתחתנים בגיל מוקדם ויולדים ילדים גם כן בגיל מוקדם (נניח וגיל 20) זה יהפוך את רגולוס לבן 35-40 בערך. בכל מקרה - הוא יודע שהוא הולך למות כי הוא ערק מהשורות של וולדי - ולוולדי אי אפשר לתת מכתב התפטרות - או שאתה איתו או שאתה מת, כך שסביר מצידו להניח שהוא ימות מהר. עוד עובדה שנזכרתי בה - בספר החמישי כשהם מנקים את כיכר גרימלוד מוזכר שהם מצאו Strange Locket that no one managed to open - סביר להניח שזה בעצם ההורקרוקס (ואני מנחש שרולינג תגרום לו להיאבד באיזהשהו מקום - אולי מנדגוס או קריצ'ר מצאו לו 'בית חדש') וד"א - כבר ראיתי את הפוסט שלך על בזואר.

yuvi217

New member
כן..

כל מה שכתבת פה ממש הגיוני, ואני יודעת שהתיאוריה על רגולוס היא נורא הגיונית, אבל דווקא בגלל זה אני מקווה שזה לא יהיה הוא! כי זה יהיה צפוי וזה יאכזב אותי.. אבל בכל זאת הספר השביעי יהיה מושלם! [רק אם הארי
לא ימות...]

The T Shirt

New member
:-O אבל הארי צריך למות..

הגיבור הראשי תמיד מת.. אל תצפי שרולינג תשאר אותו בחיים - למרות שעם רולינג, מי יודע.. וגם, אחרי הכל, חלק גדול מהקוראים הם ילדים בגילאי 11-14 שיתאכזבו מאוד אם הארי ימות. וככה היא גם תהרוס פיקים של פוסט-הוגוורטס. בכל מקרה, מעניין איך יהיה הספר השביעי - אני די בטוח שהוא יהיה שונה לגמרי, כמו שהשישי היה לגמרי שונה מסגנון הספרים הקודמים (לרעה, לפי דעתי), לאט לאט רולינג מתבגרת ביחד עם הדמויות ורושמת בצורה שונה.. תנסי לקרוא את הראשון ואחריו את החמישי או השישי ותראי את ההבדל. אני מקווה מאוד שהוא יהיה שווה את זה..! זה הדבר שאני הכי מחכה לו כבר מיציאת הספר הרביעי - סוף הסדרה, לדעת מה קורה בסוף. למרות שזה יהיה די מבאס, לא נוכל לנחש יותר כל מיני תאוריות מופרכות ולא יהיה למה לחכות...

yuvi217

New member
לא!!!!

הוא לא חייב למות! הוא חייב להישאר בחיים כדי שכל העולם [או לפחות רובו] ימשיך ללחוץ עליה לכתוב עוד! אולי היא תיכנע בסוף? אי אפשר לדעת! היא בעצמה אמרה שהיא לא יודעת איך היא תחייה בלי הארי (ואני דוחפת את המשפט הזה לכל מקום
)

The T Shirt

New member
אני לא חושב שהיא תכתוב פוסט-הוגוורט

דאמיט עם תפוז, לא נתן לי לרשום 'ס' בסוף הנושא. בכל מקרה - היא אמרה בצורה די מפורשת שהיא לא מתכוונת להמשיך לכתוב על הארי אחרי הקרב הסופי (בהנחה שהוא בכלל ישאר חי) אבל היא אמרה שייתכן שהיא תכתוב ספרים נלווים לסדרה או אולי משהו מנקודת מבט אחרת או משהו בסגנון.. ואני עדיין בדעה שהוא ימות בסוף.. ושהוא צריך למות בסוף... ככה אני הייתי כותב. אולי זה בגלל שאני אוהב סוף טראגי? אבל מי יודע..?

n u k e y

New member
זה נכון ש

הרבה פעמים הגיבור מת, אבל לא נראה לי שרולניג תתחשב במשהו חוץ ממה שמתאים לסיפור כשהיא תחליט את מי להרוג.. בייחוד לא במי יתאכזב, היא הרי כבר הרגה/איתגרה קיומית (סיריוס
) דמויות שהקוראים לא רצו שימותו.. אני גם חושבת שהסגנון של השביעי יהיה שונה, יותר אפל. הספרים באמת התבגרו אם הדמויות.. לדעתי זה רק שיפור אבל זה כנראה כי גמני התבגרתי עם הספרים (כשקראתי את הראשון הייתי בכיתה ג') ונקודת המבט של ילד בן 11 נראית לי כרגע פחות מעניינת.. אוה, בקשר לתאוריות, תמיד אפשר להמציא משהו, בשביל מה יש פאנפיקים?

tamarhp

New member
כבר דשנו בזה...

"1. כולם כבר עלו על זה בגלל התירגום וזה יהיה ממש מאכזב לדעת שרולינג כזאת לא מתוחכמת." רולינג לא יכלה לדעת מראש שב2 תרגומים מתוך ה-כמה? 200+? דווקא בר"ת האלו יהיו אותיות אחרות. אף אחד לא היה יכול לחשוב על זה מראש, ולכן זה לא עניין של תחכום. זה היה יכול לקרות לכל אחד, וזו לא אשמתה של רולינג אלא פשוט פשלה שנוצרה. "2. רגולוס לא מתואר בתור אדם אמיץ, אלא כפחדן [נכון שזה ע"י סיריוס אבל עדיין... הוא נשמע מעפן מדי בשביל להיות אדם שאפשר להעריץ]" שוב - זה ע"י סיריוס. יתכן שסיריוס חושב שרגולוס הוא פחדן בגלל שהוא לא יודע את הסיפור האמיתי. הוא חושב שרגולוס הצטרף לאוכלי המוות ואז ברח = פחדן. אנחנו לא יודעים אם זה נכון. "3. רגולוס היה אמור להיות צעיר יחסית.. משהו בסביבות ה-40 + .. איך זה שהוא יודע שהוא עומד למות? " ייתכן והוא ידע שאנשיו של וולדמורט רודפים אחריו, ובאמת הוא נהרג (לפי סיריוס) על ידי ולדמורט או אחד מתומכיו. ייתכן ויש גם סיבה אחרת כמו מחלה.

yuvi217

New member
כבר אמרתי שאני לא מזלזלת בתיאוריה

פשוט אני לא חושבת שזה הוא. באמת יכול להיות שאני טועה, אבל פשוט יש לי הרגשה שזה לא כל כך פשוט...

tamarhp

New member
תראי,

אני הייתי מעדיפה שזה לא יהיה הוא. ולא איכפת לי אם זה יהיה מישהו אחר. להפך. אני פשוט חושבת שהנקודות שהעלית לא רלוונטיות והן אינן הוכחות לכך שהוא לא רא"ב....

ברררר

New member
יופי יש גם תאוריה שמאלפוי והארי

יהיו חברים וילחמו ביחד... אזזז?

אנה92

New member
נצל"ש -הארי והמוות

אממ סתכלו חשבתי על זה ואני בטוחה שמאלפוי או סנייפ לא ימותו שימו לב מה שרולינג אמרה בראיונות: 2 דמויות מאודדדדדד אהובות יצטרכו למות. אז לדעתי הארי לצערינו הרב יהיה אחד מהם ורון =[ אני בטחה בזה כי תחשבו אם רון והרמיוני יהיו ביחד בטח רולינג תעשה סוף טרגי ותשאיר את הרמיוני לבדה לבסוף. (חח שלפתי את הרעיון הזה מהחלום שהיה לי. כל חלום שני שלי על הארי חחח)

ZoHaRoT

New member
לאאאאאאאאאא!!!!!!!

היא לא תעשה דבר כזה! הארי וג'יני צריכים להתחתן! וגם רון והרמיוני! אולי היא תהרוג את נוויל או לונה או האגריד או מקגונגל... אבל לא את הארי רון הרמיוני או ג'יני! אסור לה!

אנה92

New member
דמויות אהובות שהיא אמרה

בדיוק בכל האתרים שקראתי רולינג אמרה בבירור שזה 2 דמויות מאוד אהובות! קראתי על זה באותם האתרים שאתם קראתם שהיא תהרוג שתי דמויות חשובות שימו לב היא אמרה גם "דמויות אהובות ביותר"

לדעתי היא תהרוג את האגריד ונוויל.

בכל הספרים האחרנוים תמיד מציגים את הארי חושב על הנבואה, ועל כמה היא היתה יכולה להיות מכוונת כלפי נוויל. נוויל משמעותי, יש לו המון קשר. לדעתי הוא על בטוח ימות, הארי יינצל, וזה יתקשר בצורה מיסטית לנבואה (אלא מה?
)ויהיה סוף כזה .. נוקניקרומב כזה.. (כן אני ממציאה מילים, יש בעיה??
) האגריד- למה הוא ימות אתם שואלים? בסוף השישי הארי חשב מתישהו "רק לא את האגריד, הם לא ייקחו גם אותו" נכון? אוקיי, הם כן ייקחו אותו! ואל תגידו שהאגריד הוא לא משמעותי! הוא תמיד גילה להם בטעות את כל הדברים החשובים לפתרון התעלומה. עם ניקולס פלאמל, עם המריבות של דמבי וסנייפ בשישי, כל הדברים שהוא לא היה אמור כאילו לומר, הוא אמר, הוא סיפק המון המון עזרה לעלילה. נכון שזה יהיה טראגי ו.. כבד כזה, אם רון או הרמי ימותו, אבל פשוט כ"כ הגיוני.. אולי גם רון יינשך ע"י גרייבק או משהו טראגי אחר, אבל ההימור שלי זה האגריד ונוויל מתים.

למעלה