תאורייה על רא"ב

תאורייה על רא"ב

אני בטוחה שבטח היה כבר את הרעיון הזה, למרות שאני לא שמעתי עליו עד כה. אז עכשיו כמעט כמעט סיימתי שוב פעם לקרוא ת'שישי, ואני חושבת שדמבי זה רא"ב. לכבוד אדון האופל, ברור לי שאמות הרבה לפני שתקרא את זה, אבל רציתי שתדע שאני גיליתי את סודך. - דמבי אכן מת, ובטח יעבור זמן רב עד שהפתק הזה יגיע לידיו של וולדי. גנבתי את ההורקרוקס האמיתי, ובכוונתי להשמיד אותו בהקדם האפשרי. - דמבי בטח השמיד אותו, ויש מצב שהיד שלו נשרפה לא בדיוק רק בגלל הטבעת. כעת אלך אל מותי ובליבי תקווה, שכאשר תפגוש את היריב הראוי לך, תהייה שוב בן תמותה. רא"ב. - היריב הראוי משמע הארי, ודמבי אמר שרוב הסיכויים של וולדי והארי והוא יודעים על ההורק' של וולדי, וזה גם מסתדר. ואכן, אם הארי אכן ישמיד את כל ההורק', הוא יהיה בן תמותה. לגבי הראשי תיבות אני לא יודעת, אבל רולינג יכולה להקאיץ כל דבר, ככה שזה לא ממש קריטי. דבר שני, לכל אורך כל הספר, בקיראה המסויימת הזאת, אני משתכנעת שסנייפ ודמבי תיכננו את המוות של דמבי, וגם לפי התאורייה שלהל"ן זה שוב-מסתדר. דמבי גם התחנן "סוורוס, אנא.." וכמו שכולנו יודעים, יש האומרים שהוא מתכוון "סוורוס, אנא תמשיך בתכנית/תהרוג אותי" וגם האגריד אומר להארי "סנייפ בטח רדף אחרי אוכלי המוות כדי לשמור על הסיפור כיסוי שלו." יש מצב שהוא צודק, ושהוא אפילו לא יודע. הכל רק סיפור כיסוי! דבר נוסף - אני לא באמת מאמינה שסנייפ טוב, אבל שהמוות של דמבי היה מתוכנן. ועוד רמז קטן - בפרק "הקבר הלבן", היה שם קטע שמתאר את מחשבותיו של הארי. "..אבל כעת כל זה נגמר. הוא לא יוכל לתת עוד לאנשים להציב את עצמם בינו לבין וולדמורט; עליו לנטוש אחת ולתמיד את האשליה שכבר בגיל שנה היתה אמורה להתנפץ עבורו;..." יש כאלו שאומרים שפשוט דמבי, מסיבותיו שלו, נתן להארי להתמודד, לבד. זה משהו שנגלה בספר השביעי, וגם באחד מן הספרים (הרביעי?
) דמבי אומר להארי שהיתה לו תכנית להגן על הארי, ושהוא חשב שבגיל 11 זה צעיר וזה וזה.. אז זה גם רמז, שמסיבה שתתגלה לנו, הוא חייב לעשות הכל לבד, ודמבי הכין אותו לזה, במהלך השיעורים המשותפים שלהם.. אתקצר במשפט אחד את כל מה שאמרתי-יש המון המון ראיות לכך שהמוות של דמבי היה מתוכנן (למרות שאני חושבת עדיין שסנייפ לא טלית שכולת חלת (או איך שלא כותבים)) ושדמבי הוא רא"ב. אני בטוחה שהיו קטעים לא ברורים כי כתבתי נורא מהר כדי לא לשכוח את כל הראיות וזה, אם משהו לא ברור-פשוט תשאלו. ככה תבינו את התאורייה הכי טוב.. דניאלה. הלכתי לישון.. אז מחר אראה את התגובות

חרבביש

New member
יפה. הגיוני מאוד.

אבל אני אהיה מאוד מאוכזב אם זה מה שיקרה. אני מצפה מרולינג לדבר ממש ממש גדול עם דמבלדור, למה הוא נתן להארי ללכת לבד, איך הוא הפך לכזה קוסם מצויין, ובקיצור... הרבה הרבה על דמבי.

Shiri from the block

Active member
אולי זה כינוי כמו אצל סנייפ, אי אפשר לדעת... למרות שאני אישית לא מסכימה עם התיאוריה שהיא כתבה..

רולינג יכולה להקריץ הכל!

אולי בגלל זה השם של דמבי כ"כ ארוך, וזה לא בעיה להמציא איזה משהו ולסדר את הראשי תיבות!

Mrs Amber Bloom

New member
יש הבדל../images/Emo41.gif

בין לזה שהמוות היה מתוכנן לבין זה שדמבי הוא רא"ב.. וממתי ר"ת הם לא קריטיים?!:O בלי שזה קריטי

Mrs Amber Bloom

New member
../images/Emo122.gif../images/Emo41.gif

*בלי= ברור ועוד משהו: מה שקרה ליד שלו, קרה רק בגלל הטבעת. אם היה עוד משהו הוא היה מספר להארי, כמו שהוא סיפר לו למה היד שלו ככה מלכתחילה.

ToryMaster

New member
אין בזה הגיון

מהסיבה הפשוטה שלמה לעזאזל דמבלדור לקח את הארי לחפש הורקרוקס הרוס ולא אמר לו כלום?

the ror

New member
אז דמבלדור הרעיל את עצמו ונתן

להארי להשקות אותו בכוח בשיקוי ולהילחם במאות חייזלים כדי להכין אותו?!אני בטוח שדמבלדור היה יכול לחשוב על הרבה דרכים אחרות להכין אותו. וגם אם אתעלם מזה, למה שדמבלדור יחתום בראשי תיבות שהארי לא מכיר?למה שלא יזדהה בפני הארי אם הוא רוצה להעביר לו מסר מסויים?למה לתסבך אותו עוד יותר?

R i s a

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo141.gif

אפילו אם זה היה מתוכנן אז יש כמה סיבות למה דמבלדור הוא לא רא"ב: 1. אם הוא ידע שהוא והארי היו לוקחים את ההורקרוקס, הוא היה משאיר מכתב להארי, ואפילו אם לא זה, הוא לא היה משאיר מכתב לוולדמורט כשידע שלא ייקבל אותו. 2. הוא לא היה גורם לעצמו סבל כזה אם היה יודע מראש שההורקרוקס מזוייף. 3. באמת אפשר היה כביכול "לאמן אותו" עם הורקרוקס אמיתי, לעזור לו כל עוד הוא חי.

dorlt

New member
בקשר לר"ת

יש אלבוס דמלבדור ר(מהדמבלדור) א(אלבוס) ב(אלבוס או דמבלדור) וכבר ידוע שכינויים אצל רוליג לא נעשים על ידי אותיות ראש מילה. כמו וודלמורט שזה לא ר"ת אבל זה כינוי מהופך לגמרי.. והמוות של דמבלדור באמת נראה מתוכנן אבל עדיין יש בזה ספק גדול ממש.. טיפשי לתת להארי להתמודד לבד מול וולדמורט שהוא עוד אפילו לא בוגר ומאומן מספיק ועוד משו.. מישהו חשב על החדר הנעול במחלקת המיסתורין? מה יש שם? שלהארי יש כל כך הרבה ממנו.. והוא נורא יותר ונפלא יותר מכל דבר בעולם?

אנה92

New member
בהתחלה

כשקראתי בפעם הראשונה את הספר השישי היתי בטוחה שדמבלדור הוא הרא"ב הזה.. אבל אני לא רוצה לנחש ואני אחכה לספר השביעי לנחש זה סתם לבזבז זמן. אז נחכה וניראה...

dorlt

New member
חחח..

אהבה? נרה לך שזה באמת הדבר שהם חוקרים שם והוא נוראי ונפלא באותו זמן?

n u k e y

New member
יאפ

חוץ מזה שזה מה שדמבלדור אמר.. או לפחות רמז אליו.. הוא אמר בחמישי שבחדר הנעול במחלקת המסתורין יש כוח מסתורי ונפלא שלהארי יש ממנו בכמויות ולוולדמורט אין בכלל, ושזה הכוח שהציל אותו מהשתלטות ע"י וולדמורט, וזה מה שגרם לו ללכת להציל את סיריוס. ובשישי הארי שאל איך זה שהוא יכול לאהוב יעזור לו להביס את וולדמורט ודמבלדור כל הזמן אמר לו שזה מה שעושה אותו מיוחד, שזה נותן לו כוח ושוולדמורט טיפש בגלל שהוא מזלזל בזה.. מכאן די קל להבין שהם מתכוונים לאהבה

למעלה