תאוריה חדשה

yakovf2

New member
אני חושב

שמאלפוי כבר חזר למוטב זמן קצר אחרי שאוכלי המוות הצטרפו למלאפוי. כשהוא הוריד את השרביט.אז אני לא בטוח שדמבי היה חייב להקריב את חייו בסופו של דבר.כיוון שלמעשה הוא הצליח.או יותר נכון בספר הבא נדע בודאות אם הצליח או לא.

Fairywitch

New member
כן, אבל אוכלי המוות הגיעו, ואם הם

היו רואים שהוא התחרט ונהיה טוב פתאום הם היו הורגים אותו, או שוולדמורט כבר היה מחסל אותו ואת אמא שלו בהמשך. הרעיון היה לגרום לו להיות טוב ולהעלים אותו בלי עדים.

yakovf2

New member
מסכים!

אבל רק רציתי לומר שאת ההחלטה להעניש את מאלפוי או לא. רק וולדי יחליט.ובאמת מעניין הייה לקרוא מה וולדי יעשה למאלפוי, אחרי שהוא נחשל וסנייפ היה צריך לעשות את העבודה במקומו. (אישית אני חושב שסנייפ ינסה לגונן עליו.אבל לא בטוח שוולדי יסלח למאלפוי,הוא הרי שונא כישלון)

yakovf2

New member
תחשבי על הצד החיובי.../images/Emo22.gif

עם וולדי יהרוג את מאלפוי,אז הוא יוכל לעבור לגור עם מירטל בשירותים של הבנות.
(הם יהיו זוג מקסים!מה לא.)

../images/Emo45.gif מסכימה לגמרי

גם אני ראיתי את זה בהקשר של מאלפוי, וגם נראה לי שהסבל שלו מהשיקוי גרם לו ממילא לבקש את מותו.

וגם -

נראה לי שבעקבות האירוע הזה, מאלפוי יקבל איזו תובנה לגבי כוחות האופל, ויחליף צדדים. אולי בשת"פ עם סנייפ או תחת חסותו.

קקטוסץ

New member
זה מעניין. אם כי,

קשה לי לחשוב למה דמבלדור מקריב את עצמו בשביל מאלפוי. אולי למאלפוי יהיה תפקיד גדול יותר ממה שחשבתי אבל עדיין - דמבלדור יהיה לתועלת רבה יותר ממאלפוי, כך אני מאמינה.

אנבלייי

New member
לדעתי זה דווקא הגיוני

מה שאני לא בטוחה שהקסם הזה יכול להתקיים ככה, כי דמבלדור כלהזמן מדבר על קשר הדם ובהלבהלבלה, שכאילו זה בגלל שהדם של לילי זורן בעורקים של הארי, ובגלל זה ההגנה גם ממשיכה להשפיע עליו (עד שהוא בן 17, בוגר) כל עוד הוא חי בבית שבו הדם של אמא שלו זורם

2 Mיכל

New member
זה לא אותו הדבר.

לילי הקריבה את עצמה מאהבה. במקרה של דמבלדור אני בספק. הוא אוהב את הארי, אני בטוחה, אבל נקשר אליו בעיקר בגלל שהוא התקווה של עולם הקסמים.

00SONIA00

New member
לא מסכימה..

תשימי לב למה שדמבלדור אומר להארי לפני שהוא מספר לו על הנבואה "אתה מבין,הארי? אתה מבין עכשיו את הפגם בתוכנית הנפלאה שלי? ..... "דאגתי לך יותר מדי. דאגתי לאושר שלך יותר מאשר לידיעתך את האמת, לשלוות הנפששלך יותר מאשר לתוכנית שלי, לחיים שלך יותר מאשר לחיים שעלולים לרדת לטימיון אם התוכנית שלי תיכשל. במילים אחרות, נהגתי בדיוק כפי שוולדמורט ציפה שאנחנו, השוטים האוהבים, ננהג. ..... "מה איכפת לי אם בעתיד הלא ברור יהרגו אנשים וייצורים רבים חסרי שם וחסרי פנים מבחינתי, כל עוד כאן ועכשיו אתה חי, בריא ומאושר?" (מסדר עוף החול ע"מ 856 בגרסה העברית) לפי מה שכתוב כאן, הארי עצמו, בתור בן אדם, חשוב לדמבלדור יותר מהתפקיד שלו, בתור הנבחר וכל זה. בגלל זה אני חושבת שדמבלדטר אהב את הארי לא פחות מלילי עצמה.

2 Mיכל

New member
נכון, אבל אהבה של אם ואהבה שנוצרה

ממניעים היא לא שווה. אני מסכימה שאי אפשר למדוד אותה, אבל לדעתי קיים הבדל. חוץ מזה שאני לא חושבת שדמבלדור הקריב את עצמו למען הגנה על הארי אלא כדי שסנייפ לא ימות, ייחשב לאוכל מוות טוב יותר, יתקרב לוולדמורט ויוכל לרגל טוב יותר ולהציל את עולם הקסמים.

זה לא משנה.. אבל דמבי פשוט לא../images/Emo153.gif

הקריב את החיים שלו בשביל הארי. בכל מקרה היו הורגים את דמבי, שלא כמו לילי

jogy

New member
הקריב עצמו למען מאלפוי?..מה פתאום!

הוא יכל לעשות את מה שהוא הציע למאלפוי שיצטרף אליהם ולהגן עליו מפני וולדמורט ועל אמא ואבא שלו.... אם מאלפוי ל היה מסכים הוא יכל לשתק אותו או משהו וכשסנייפ יגיע, יחד להרוג את כל אוכלי המוות ולקחת את מאלפוי ולהסביר לו בשקת שהוא צריך להיות איתם (בהנחה שסנייפ טוב)...

your avi

New member
לא...

כדי להעניק הגנה צריך אהבה, וזה בעיקר כל מה שצריך. כעקרון, הסיבה היחידה שהארי היה אצל הדרסלים זה לא דווקא כי הם משפחה, אלא כי בתוך הדם של פטוניה נמצא קצת הדם של לילי, וזה מה שמגן עליו. אני מניחה שאם זאת הייתה נגיד אמא של רון שהצילה את הארי, אז הארי היה מוגן ליד פרסי לדוגמא, כי קצת ממולי נמצא בתוך פרסי.

אז אם כך...

לדמבלדור יש אהבה להארי! הוא רמז ואמר לו אתזה כמה פעמים וגם, היחסים בניהם יותר טובים ואישיים מאשר מנהל ותלמיד...אז אולי דמבלדור שיתק את הארי כי הוא רצה להקריב את עצמו ומאהבתו אליו זה ייתן להארי הגנה...נשמע מופרך, אבל תסכימו איתי שיהיו להארי הגנות ועזרה מדמבלדור למרות שהוא מת...איך כתוב?! ``דמבלדור יעזוב את הוגוורטס רק מתי שלא ישאר אחד שיהיה נאמן לו``...(ציטוט לא מדויק)

למעלה