תאוריה חדשה

rds15

New member
כדי להעניק את ההגנה של לילי

צריך למות בשביל להגן על מישהו[במקרה הזה הארי], למרות שיש לך את האפשרות לחיות[כלומר, מציעים לך לחיות, אבל אתה מעדיף למות כדי להגן על מישהו]. כמובן שמצב זה מתאפשר רק אם האדם שמת אוהב מאוד את האדם שהוא רוצה להציל.

דנקי

New member
תאוריה חדשה!! כנסוווווווו!!

אוקיי, אז התאוריה היא: דמבלדור = רא"ב, והנה ההסבר: בפתק שהיה בתוך הקמיע רשום: " לכבוד אדון האופל, ברור לי שאמות לפני שתקרא את זה, אבל רציתי שתדע שאני גיליתי את סודך. גנבתי את ההורקרוקס האמיתי, ובכוונתי להשמיד אותו בהקדם האפשרי. כעת אלך אל מותי ובליבי תקווה, שכאשר תפגוש את היריב הראוי לך, תהייה שוב בן תמותה. רא"ב" אז ככה:דמבי באמת מת לפני שוולדי קרא את הפתק, ובטח יעבור זמן רב עד שהוא יקרא את זה, כמו שרא"ב כתב, ודמבי באמת גילה את הסוד, ואפילו חלק את הידע הזה עם הארי בשיעורים הפרטיים שלהם, ומכאן באה השאלה "למה דמבי לא התחיל עם השיעורים בשנה החמישית, מוקדם ככל האפשר? כי אז כבר היה ידוע שעולם הקוסמים נמצא בסכנה!" והתשובה היא: מפני שדמבי בערך ידע שהוא ימות באותה תקופה שהוא באמת מת, והוא רצה להכין את הארי למלחמה בוולדי.. קצת קשה להסביר.. וגם ככה דמבי הלך כל הזמן אל המערה, בכדי לגלות את ה"סוד" של וולדי, והוא באמת הצליח, עובדה שהם עברו את המערה והכל.. עכשיו, הקטע של "עכשיו אלך למותי ובליבי תקווה.." : יש מצב שזה מסביר למה סנייפ הרג את דמבי, למרות שאני לא מאמינה שסנייפ הוא טוב וכל זה.. אבל אולי בגלל חוכמתו, הוא ידע שסנייפ יהרוג אותו, או שיקרה משהו כזה.. ולכן הוא הכין את הארי רק בשנה השישית, וכל התעלומה של סנייפ, ולמה דמבי בטח בו כ"כ על-בטוח תתגלה, ובמיוחד אם התאוריה שלי די נכונה.. דמבי לא אמר בפתק במפורש שהארי הוא המתמודד הראוי להילחם בוולדי, למרות שידע זאת, וידע שאולי גם וולדי יודע, שהארי אמור להרוג אותו.. כשהארי יחסל את כל ההורקרוקסים, וולדי יהיה שוב בן תמותה, כפי שכתוב בפתק.. בקיצור, הכל מתקשר, חוץ מ-2 דברים : ראשי התיבות (רא"ב) ולמה הוא לא אמר להארי על כל הפתק הזה ועל כל הפרשייה.. אני משערת שרולינג פשוט "תשלוף" לנו מהכובע פתרון לתעלומת השם, ולדעתי פשוט יש איזה טריק בנוסח חוכמתו של דמבי, שבגללה הוא לא אמר להארי כלום.. אולי כי רצה להגן עליו.. ואת זה נדע בספר השביעי!! בקיצור, אני חושבת שעם קצת מחשבה אולי נוכל לבנות תאוריה שלמה על מה שהעלתי פה.. תגיבו בבקשה, כי אני רוצה לדעת מה אתם חושבים.. (אגב: גיליתי ת'תאוריה הזאת אתמול, כשסיימתי לקרוא את הספר השישי בפעם השנייה..)

דנקי

New member
אההה!! ועוד משו.. למה כתוב שרא"ב

גנב את ההורק'? זה גם מעניין.. אבל הכל מתקשר!!! אז.. אני לא יודעת.. אם לא כ"כ הבנתם ת'תאוריה, אז תגידו לי מה אתם רוצים שאני אסביר לכם בה, כי אני ממש רוצה לפתור את התעלומה שבתאוריה הזאת!! חי חי חי..

ללא נושא

אבל לעולם לא תפתרי את התעלומה עד שייצא הספר השביעי, וכל עוד גקר לא תגלה...ובכן, רא``ב הוא לא רגולוס כי זה צפוי מדי, וצפוי לא הולך עם רולינג...דמבלדור? יש בזה משו! גם סגנון המכתב כתוב בצורה דמבלדורית ``ברור לי שאמות`` ו``תקוותי שתהיה שוב בן תמותה``...מהמכתב ניתן להבין שרא``ב לא אכפת למות והיחיד שלא אכפת לו למות זה דמבלדור כבודו...אבל..(וכאן מגיע האבל הגדול) אם זה דמבי אז למה הוא הלך למערה? בשביל מה? הרי הוא חיסל כבר את הקמיע?

ממ

כתבת: ומכאן באה השאלה "למה דמבי לא התחיל עם השיעורים בשנה החמישית, מוקדם ככל האפשר? כי אז כבר היה ידוע שעולם הקוסמים נמצא בסכנה!" והתשובה היא: מפני שדמבי בערך ידע שהוא ימות באותה תקופה שהוא באמת מת, והוא רצה להכין את הארי למלחמה בוולדי.. קצת קשה להסביר.. וגם ככה דמבי הלך כל הזמן אל המערה, בכדי לגלות את ה"סוד" של וולדי, והוא באמת הצליח, עובדה שהם עברו את המערה והכל.. לא הבנתי
אבל בשנה החמישית (א) הארי עוד לא ידע שהוא הנבחר, (ב) כזכור, דמבלדור ניתק את קשריו מהארי ונמנע מלפוגשו. (ג) לא היה את עניין ההעדריות של דמבלדור- הוא לא היה אז בכלל בציד אחר ההורוקרוקסים. אני חושבת שהוא גם לא ממש יכל להעדר, כי זה היה נותן למשרד הקסמים סיבות נוספות להשעותו מהוגוורטס. אני חושבת שהחיפוש אחר ההורוקרוקסים התחיל בתקופה שפאדג' השעה את דמבי מהוגוורטס ודמבי ירד למחתרת (בספר החמישי)

דנקי

New member
וואלה..

הסבר: דמבי ידע אולי, וזה אני אומרת, אולי, שסנייפ יהרוג אותו כפי שטוענים, למרות שאני ממש לא מאמינה שזה נכון.. כי אנחנו יודעים שדמבי היה סופר חכם.. אז הוא פשוט רצה כשימות, להשאיר למחשבה את הארי עם כל המידע שהוא נתן לו מהשיעורים הפרטיים שלהם.. חומר למחשבה, כדי שיוכל להסיק בעצמו איך לחסל את וולדי.. כי כנראה הוא לא רצה לתת לו דרך ישרה ומוכנת ומרובעת ואני לא יודעת עוד מה.. מקווה שהסברתי את עצמי טוב עכשיו.. חחח.. וצדקת בקשר לזה שדמבי לא יכול היה להתחיל עם השיעורים בשנה החמישית.. צודק/ת..

rds15

New member
סיבה אחת למה זה לא הגיוני

[רק אחת, ששוללת את כל התאוריה הזאת]. דמבלדור לא יקרא בחיים לוולדמורט "אדון האופל". הוא מסרב לקרוא לו וולדמורט, ומתעקש לקרוא לו טום בכל מפגש שלהם, אז שיפנה אליו כאדון האופל? רק אוכלי המוות קוראים לו ככה.

דנקי

New member
זה לאוו דווקא נכון..

כי יכול להיות שגם דמבי רצה להיות במסתורין בכך שקרא לו אדון האופל.. ואני לא חושבת שזה יהווה בעיה..

rds15

New member
לא נראה לי.

הוא לא מוכן לקרוא לו בשם שהוא המציא לעצמו, אז שיקרא לו אדון האופל?

hcarmiel

New member
עוד סיבה ששוללת את התיאוריה

איך לעזאזל הגעת מ RAB ל APWBD ???????????

מצד אחד

זה יכול להיות..כי זה מסביר למה דמבי לקח ישר את הקמיע והכניס לכיס...למה הוא לא בדק אם זה הור`? ..אבל מה שהכי הורס את התאוריה שלך זה: אם רא``ב הוא דמבי אז למה הוא הלך למערה? בשביל מה? הרי הוא חיסל כבר את הקמיע המקורי?!

maor tur

New member
אבל הוא כתב:

ברור לי שאמות לפני שתקרא את זה, ודמבי לא מת הרבה לפני!!!

RonYagen

New member
זה לא ממש נכון, תיאורטית

לילי הקריבה את חייה בשביל הארי, בכך שהגנה עליו בגופה. הוא ניסה להרוג את הארי ולא את לילי אבל לילי הגנה עליו בגופה ולכן הוא קיבל את ההגנה. עם דמבלדור הייתה כוונה לרצוח את דמבלדור וקשה לי להאמין שהגנה כזאת תבוא לידי ביטוי, כי דמבלדור הוא גם לא קרוב דם של הארי.

זה קצת מוזר, אבל מעניין...

יש בעיה אחת: וולדמורט הגיע לבית הפוטרים כדי להרוג את הארי, ולילי הסכימה למות בשביל להגן עליו. הייתה כוונה להרוג את הארי, אבל במקרה שלנו על סנייפ ודמבלדור, הכוונה הייתה להרוג את דמבלדור מלכתחילה, כך שזה לא הגיוני. לא ידעו שהארי נמצא בחדר, התכוונו להרוג את דמבלדור וזו הייתה התוכנית, זה לא שוולדמורט הופיע שוב כדי להרוג את הארי ודמבלדור הגן עליו בגופו
אז זהו.

black robe

New member
יכול להיות, אבל זה קצת לא ברור../images/Emo63.gif

לילי הגנה על הארי בעזרת קסם עתיק. עכשיו, אנחנו לא יודעים אם כל אחד יכול לעשות את הקסם הזה, או רק מי שקרוב (בקרבת דם, אני מתכוונת) לאותו מישהו שרוצים להגן עליו. יכול להיות שכל אחד יכול, ואז זה מאוד אפשרי שרולינג תעשה דבר כזה, אבל אם רק מי שיש לו קרבת דם אם אותו אחד שמגנים עליו, אז זה קצת בעייתי... לא יודעת, לפי דעתי דמבלדור 'הקריב' את עצמו למען מאלפוי, כמו שחנה אמרה, הוא פשוט לא רצה שמאלפוי יהרג כי אולי הוא חשב שסנייפ יוכל להחזיר אותו לצד הטובים, חוץ מזה, הוא כבר לא יכל להגן על הארי, ובגלל זה גם הוא לימד אותו את כל הדברים האלה, בגלל שהוא ידע שהוא הולך למות.

למעלה