תאוריה חדשה!! כנסוווווווו!!
אוקיי, אז התאוריה היא: דמבלדור = רא"ב, והנה ההסבר: בפתק שהיה בתוך הקמיע רשום: " לכבוד אדון האופל, ברור לי שאמות לפני שתקרא את זה, אבל רציתי שתדע שאני גיליתי את סודך. גנבתי את ההורקרוקס האמיתי, ובכוונתי להשמיד אותו בהקדם האפשרי. כעת אלך אל מותי ובליבי תקווה, שכאשר תפגוש את היריב הראוי לך, תהייה שוב בן תמותה. רא"ב" אז ככה:דמבי באמת מת לפני שוולדי קרא את הפתק, ובטח יעבור זמן רב עד שהוא יקרא את זה, כמו שרא"ב כתב, ודמבי באמת גילה את הסוד, ואפילו חלק את הידע הזה עם הארי בשיעורים הפרטיים שלהם, ומכאן באה השאלה "למה דמבי לא התחיל עם השיעורים בשנה החמישית, מוקדם ככל האפשר? כי אז כבר היה ידוע שעולם הקוסמים נמצא בסכנה!" והתשובה היא: מפני שדמבי בערך ידע שהוא ימות באותה תקופה שהוא באמת מת, והוא רצה להכין את הארי למלחמה בוולדי.. קצת קשה להסביר.. וגם ככה דמבי הלך כל הזמן אל המערה, בכדי לגלות את ה"סוד" של וולדי, והוא באמת הצליח, עובדה שהם עברו את המערה והכל.. עכשיו, הקטע של "עכשיו אלך למותי ובליבי תקווה.." : יש מצב שזה מסביר למה סנייפ הרג את דמבי, למרות שאני לא מאמינה שסנייפ הוא טוב וכל זה.. אבל אולי בגלל חוכמתו, הוא ידע שסנייפ יהרוג אותו, או שיקרה משהו כזה.. ולכן הוא הכין את הארי רק בשנה השישית, וכל התעלומה של סנייפ, ולמה דמבי בטח בו כ"כ על-בטוח תתגלה, ובמיוחד אם התאוריה שלי די נכונה.. דמבי לא אמר בפתק במפורש שהארי הוא המתמודד הראוי להילחם בוולדי, למרות שידע זאת, וידע שאולי גם וולדי יודע, שהארי אמור להרוג אותו.. כשהארי יחסל את כל ההורקרוקסים, וולדי יהיה שוב בן תמותה, כפי שכתוב בפתק.. בקיצור, הכל מתקשר, חוץ מ-2 דברים : ראשי התיבות (רא"ב) ולמה הוא לא אמר להארי על כל הפתק הזה ועל כל הפרשייה.. אני משערת שרולינג פשוט "תשלוף" לנו מהכובע פתרון לתעלומת השם, ולדעתי פשוט יש איזה טריק בנוסח חוכמתו של דמבי, שבגללה הוא לא אמר להארי כלום.. אולי כי רצה להגן עליו.. ואת זה נדע בספר השביעי!! בקיצור, אני חושבת שעם קצת מחשבה אולי נוכל לבנות תאוריה שלמה על מה שהעלתי פה.. תגיבו בבקשה, כי אני רוצה לדעת מה אתם חושבים.. (אגב: גיליתי ת'תאוריה הזאת אתמול, כשסיימתי לקרוא את הספר השישי בפעם השנייה..)