תאוריה חדשה

תאוריה חדשה

ראשית הקרדיט לתאוריה מגיעה לחבר שלי (מוטי) שחשב עליה וביקש ממני לעלות אותה כאן, כדי שתתנו את דעתכם עליה...ובכן, אנחנו יודעים שלילי הקריבה את עצמה בשביל הארי, ובזכותה וולדי לא יכל לגעת בהארי עד הספר הרביעי שבו לקח קצת מהדם שלו ומאז הוא יכול לגעת בו...והתאוריה: אולי הארי יצטרך שוב הגנה כזאת כדי שוולדי לא יוכל לגעת בו...וכדי לקבל הגנה כזו הוא צריך שמישהו יקריב את חייו בשבילו...ויכול להיות שדמבלדור מת בתכנון עם סנייפ כדי להגשים את הנדר הכובל ולמען מטרה שאנחנו עדיין לא יודעים...ולכן אולי באמת המטרה היא שדמבי הקריב את חייו בשביל הארי כדי שלהארי תהיה שוב הגנה מול וולדמורט...אני לא בטוח ומשוכנע בתאוריה הזאת, ולכן רוצה אני לדעת מה דעתכם עליה! פליז, בלי עצבים וסקילות...

mjlk

New member
אממממ

קשה לי להאמין שהארי יקבל את אותה הגנה כשהצעד היה מתוכנן לפי מה שאתה אומר..ף. כשלילי הגנה ל הארי, היא הקריבה את עצמה בלי הכנה... לויודעת.. זה טיפה מוזר...

דנקי

New member
מעניין, אבל כמו שאמרו פה..-

די מוזר... אבל עם רולינג- ממש הכל יכול להיות!!ק

Fairywitch

New member
אז שאלתי אותו "למה לסקול"-

כי אין סיבה שהוא יחשוב שצריך לסקול אותו

אלאסטור

New member
הוא לא מת דווקא בשביל הארי,

הוא יכל להצילו בדרכים אחרות בלי למות, למשל לנעול את הדלת - ``קולופורטוס``, או, לנטרל את הנכנס.

rds15

New member
לא נראה לי.

ההגנה של לילי נוצרה כי היתה לא את האופציה לחיות, אבל היא בחרה למות בשביל להציל את החיים של הבן שלה. אצל דמבלדור לא היתה לו אפשרות להינצל, והארי לא היה בסכנה באותו רגע.

קקטוסץ

New member
מה הקטע?

"פליז, בלי עצבים וסקילות", נראה לי שכבר עברנו את הבית-ספר היסודי ואפשר לעלות את רמת הדיון כאן. בכל מקרה, לילי הקריבה את עצמה ישירות בעוד הקרבתו של דמבלדור נתונה בספק, ואם זו הקרבה אז זו הקרבה בעקיפין. לא חושבת שהגנתו של דמבלדור היא זו שתעזור להארי, אולי היא תספק לו את הכלים אך הפתרון יהיה תלוי לגמרי בהארי.

Pr0NgS

New member
אבל אני חושב גם שהוא יצטרך להקריב.

אחרי הכל, העולם של רולינג בנוי שיוצא טוב ממעשים טובים.

Fairywitch

New member
וזה מוביל אותי לעוד משהו שחשבתי

עליו
מה אם דמבלדור מת כדי להציל לא את הארי, אלא את... מאלפוי
למה אני אומרת את זה? כשהוא מנסה "להחזיר את מאלפוי למוטב", הוא אומר לא שהוא כל הזמן ידע שמאלפוי הוא זה שאחראי למחרוזת ולרעל וכל זה, אבל הוא לא נזף בו או משהו, כי הוא ידע שברגע שוולדמורט היה יודע שמאלפוי נתפס- הוא פשוט היה הורג אותו. יכול להיות שהוא סיכם עם סנייפ, שאם מאלפוי ייכשל- סנייפ באמת צריך לבצע את המשימה, כדי שוולדמורט לא יהרוג את דרקו
אולי סנייפ ידע על כל זה עוד כשנרסיסה ובלטריקס הגיעו אליו, ולכן נדר את הנדר הכובל בלי היסוס! ואז... אולי בגלל זה סנייפ כ"כ נגעל כשהוא הרג אותו- נגעל מזה שדמבלדור מוכן למות בשביל ילד מטומטם כמו מאלפוי...

הגיוני ביותר

ולכן סנייפ לקח את מאלפוי מיד לאחר הרצח וברח ביחד איתו...אם זה באמת כך, אז סילחו לי: דמבלדור אדיוט! מנסה להציל את מאלפוי ע``י שהוא ימות...ממש טיפשותי מצידו...

Fairywitch

New member
../images/Emo62.gifאולי זה היה המפלט האחרון-

אם מאלפוי לא ישתכנע בזמן לעבור לצד הטוב- סנייפ צריך לחפות עליו, לבצע את המשימה, וכך להציל אותו. ככל שאני חושבת על זה זה יותר הגיוני- כי עד שהגיעו שאר אוכלי המוות, לא היו עדים- ועוד ניתן היה להציל את מאלפוי ע"י הסתרתו. אבל ברגע שהגיעו אוכלי המוות- דמבי ידע שצריך להפעיל את "תכנית ב'"- שסנייפ יהרוג אותו.

Fairywitch

New member
ואם זה נכון- עכשיו גם סנייפ וגם

מאלפוי יהיו סוכנים כפולים בפוטנציה...

אבל אני לא מבין

למה דמבלדור רוצה שמאלפוי יעבור צד? מה כבר מאלפוי יכול לעזור למסדר?

rds15

New member
הוא פשוט לא רוצה שמאלפוי

יהיה בצד של וולדמורט, כי הוא לא חושב שמאלפוי רע. אז הוא רוצה "להחזיר אותו בתשובה", לדאוג שהנשמה שלו תשאר טהורה או משהו קישטי בסגנון.

Fairywitch

New member
../images/Emo45.gifלהציל אותו כמו גם את נשמתו.

דמבלדור פשוט לא רצה שנער בן 17 יירצח.

למעלה