שתי שאלות:

0Pandemonium0

New member
שתי שאלות:

מישהו יודע איך קוראים לרצועות הנייר שתמיד מראים באנימות שכוהני שינטו משתמשים בהם? ומישהו יודע משהו על שאמאניזם ביפן? כי אני מכיר רק שאמאניזם אצל האינדיאנים, בצפון אמריקה, ולא ידעתי שהייתה מסורת שאמאנית גם במזרח הרחוק. זה מעניין, אז אני אודה לכם על כל פיסת מידע. תודה.

raisingod

New member
על שינטו

שינטו למעשה הוא דת שמאנית, הדפוס שמראה את זה בצורה הטובה ביותר הוא דמות האלים, האלים מתקשרים בשינטו יחד אם האלמנטים שמרכיבים את עולמנו ( אש אדמה אוויר וכו') ובני האלים שבהם נכללים איים יבשות ובני אדם. בעקרון להרחיב על השאמניות שבשינטו זה בעצם להסביר את כל השינטו שכן היא דת שאמנית במאת האחוזים. אני מציע לך למצוא ספר טוב על שינטו ולהתחיל לחקור אם זה מעניין אותך :)

החוקרת

אירית אורבוך מאונ' ת"א כתבה על הנושא הזה (היא עצמה השתתפה בטקסים שמאניים שינטואיסטים! :-O ) כדאי לך לחפש חומר שלה.

שרית(^_^)

New member
gohei

רצועות הנייר שכוהני השינטו משתמשים בהם בטקס הטיהור (oharai) נקראות gohei 御幣

0Pandemonium0

New member
הבנתי. לפי ההגדרה שמצאתי עכשיו

במילון זה המקל הגדול הזה. לא לזה התכוונתי. אלה רצועות נייר קטנות יותר, שבדר"כ רואים באנימה שהדמויות מחזיקות בין האצבעות כמו קלפים ומשתמשות בהן כדי להילחם בשדים או מפלצות. הנה תמונה

last day

New member
ג'ון!!

גאד היא כוסית. גם באינויאשה יש את הדפים האלה, לפחות בשאמן קינג זה משמש ככישוף או משהו בסגנון.

GnomeBubble

New member
אני חושב שזה omikuji

כמו ש-furrball אמר. לפי ההגדרה של בבילון (יפני-יפני):
神社や寺で参拝人に引かせる、吉凶を占うくじ。​
קוג'י שמתפללים שולפים במקדשים (רשום גם tera 寺 וגם jinja 神社 שזה אומר גם מקדשים בודהיסטים, וגם מקדשי שינטו), או שמתשמשים בו לגילוי עתידות. קוג'י זה לוטו, או פור (זה שעל שמו נקרא החג פורים). באנגלית היה אולי אפשר לתרגם את זה ל-lot. בכל מקרה, אלא כרטיסי נייר שמציינים כנראה חיזוי מסויים, ובמקרה הזה הם לא משמשים להימורים אלא דווקא לראיית הנולד ומזל טוב. ובקשר לשמאניזם והמזרח הרחוק: שמאניזם ודתות טבע זה לא תופעה שהתקיימה רק אצל האינדיאנים באמריקה. בעצם, הייתי אומר שרוב הדתות הראשונות היו דתות טבע. ככה היה גם במזרח הרחוק, אולי חוץ מסין, שם היה יותר אוסף של אמונות (טפלות או לא, איך שתרצו) מאשר דת מאורגנת. רוב הדתות האלה נדחקו בעקבות הבודהיזם (ומאוחר יותר האיסלאם ובמידה קטנה גם הנצרות, במיוחד אצל כמה מ"שבטי ההרים" של תאילנד-בורמה-לאוס-סין). בטיבט, למשל, הבודהיזם התקבל על רוב העם רק במאה ה-14, לפי מיטב זכרוני. עד אז, תושבי הארץ (או המחוז האוטונומי) שמזוהה יותר מכל עם הבודהיזם בעולם המערבי, האמינו בדת הבון השמאניסטית, שעד היום אפשר לראות את ההשפעות שלה (כולל כלי הפולחן ואפילו האלים עצמם) שחדרו לתוך הבודהיזם הטיבטי. בתאילנד היתה קיימת דת ה-phi שהבודהיסטים ניסו לחסל (והיום אפשר למצוא רק טקסים של קשירת רוחות בחבל איסאן ובלאוס, עד כמה שאני יודע) וגם ממנה נשארו פה ושם שרידים כמו עמודי רוח של עיר (שאולי חלקם גם הפכו לסטופות בודהיסטיות). ויש גם הרבה שבטי מיעוטים באיזורים ההרריים שדיברתי עליהם קודם, ורובם עדיין שימרו את המסורת הקדומה שלהם ומקיימים פולחן שמאני כזה או אחר, ביניהם יש גם את שבט האקהה שבכניסה לכפרים שלהם מוצב "שער רוחות" שמאוד מזכיר את ה-torii היפני. ביפן עצמה, בכל מקרה, דת השינטו שרדה יפה את מהפכת הבודהיזם, ושתי הדתות, בעצם, התקיימו זו לצד זו בצורה די שקטה רוב הזמן. ביפן התפתחה התופעה המאוד מעניינת (ואחד הדברים האהובים עלי ביפן) של "חוסר שיוך דתי", כך שרוב היפנים (ז"א אלא שמאמינים בדת) הם גם שינטואיסטים, וגם בודהיסטים. בכל מקרה, זה לדעתי יפה מאוד שבמדינה מודרנית כמו יפן, שרדה דת טבע ישנה. אני חושב שזאת הדוגמה היחידה בעולם בינתיים, אבל זה פשוט מקנה נופך ממש יפה לתרבות היפנית.

../images/Emo32.gif אמונות עממיות במקום

אמונות טפלות (או תפלות... ). ככה זה גם יותר נכון וגם יותר PC

GnomeBubble

New member
../images/Emo51.gif ../images/Emo8.gif

ניסיתי למצוא משהו פחות פוגעני, ברור שאני לא מזלזל - מבחינתי הם תפלות באותה המידה כמו האמונה באלוהים או בניוטרונים, או כל דבר שלא רואים (ולצורך זה גם רואים, מראה עיניים מטעה לפעמים). בגלל זה אמרתי "איך שתרצו" שכל אחד יחליט במה הוא מאמין. בכל אופן, יסלחו לי כל הפרוטו-טאואיסטים בפורום זה שנפגעו. :p

0Pandemonium0

New member
מסכים בקשר לחלק האחרון.

ותוכל לפרט לגבי "שער הרוחות", או ה-torii הזה? תודה

GnomeBubble

New member
אני לא מומחה בקשר לאף אחת מהדתות

אז, בקשר ל-torii, אני חושב שהכי טוב לקשר לויקיפדיה. בקשר לאקהה, אני אספר לך מה שאני יודע: בכניסה לכפר מקובל לבנות שער שמאוד מזכיר טיפה במבנה את ה-torii. האקהה מאמינים, משום מה, שהשער הזה חוסם את הרוחות הרעות מלהכנס לכפר (כנראה שהן לא יכולות לעקוף). אם אני זוכר נכון, בדרך כלל יש שני שערים כאלה בכפר, אבל יכול להיות שאני טועה. יש לי תמונה אחת שצילמתי, אז אני אשלח אותה כאן.

last day

New member
אה! ראית שאמן קינג בטח!

סדרה טובה. ויש אפילו בארץ שאמנים שמסתובבים במדבר תחפש באינרנט

למעלה