שתי שאלות.

Nihau

New member
איך תחביב אישי יכול ללכת לאיבוד?

אתה חוזר על הטענה הזו שוב ושוב ולמרות כל הסבריך עד כה לא הצלחתי להבין אי זה קורה בפועל. "ממשהו שמבוסס על עניין משותף במשחקי דמיון, למשהו שמבוסס על בעלות משותפת על מוצר." האם כשאתה שיחקת בתחילת דרכך לא קנית ספרי חוקים? קבוצתך הראשונה לא אוגדה יחד ב"בעלות משותפת על מוצר"? ומה עם קבוצתך השניה? והשלישית? ומה על שיטת הפריפורם שאני מראשוני מהלליה מזה שנתיים? הרי זה משחק תפקידים שאפילו לא כולל ספר אחד לרפואה. בסופו של דבר הילדים ה"עשירים" של היום יהפכו לשחקנים הרציניים הבוגרים של מחר. התחביב ל הולך לשום מקום, הוא מתפתח אישית אצל כל שחקן ומנצקיניזם והשענות על ספרים ומוצרים זה רק שלב מתוך הסוקסציה של המשחק- האבולוציה הפנימית הטיבעית שלו אצל כל שחקן.

מירטל

New member
לפני שלוש שנים...

( עזב את הקיבוץ, עם מזוודה אחת, ובלוריתו המתנפנפת...) נפגשנו ( אני והבלש) באחד מכנסי משחקי התפקידים - כחלק מההגעה לכנס בילינו חלק מהזמן מול הדוכן ( אז זה היה של אוליב) של משחקי התפקידים, לי זה היה כנס ראשון, ואני פשוט הייתי בשוק - כמה שיטות! כמה דברים שחיפשתי פתאום מרוכזים במקום אחד! מה אני אקנה? שחר האדמה או קת'ולו? וומפייר או מרוצללים? או משהו אחר? איזה כיף! באוקטובר האחרון חזרנו לכנסים אחרי העדרות די ארוכה - לשם שינוי באנו בתפיסה ש"אנחנו מוסיפים ספר תפקידים לאוסף" - וברור שזה יהיה נורא קל - כי אם לפני שלוש שנים היה רק מוציא אחד ודוכן אחד, היו שם יותר משלושה, אז בטוח שנמצא משהו שווה, לא? בואו נראה, היה את ספורטל ( שאותו זיהינו כי לא היו שם הרבה אנשים), היה שם את הפונדק ( שאותו זיהינו כי המוכר היה אפטי רק קצת יותר מהחתול שלי), היה שם את הדוכן של כוכבי כסף ( אותו הכי קל לזהות - החבר'ה הסתובבו שם עם חולצות ובדוכן היה מבחר "עצום" של שיטות - מלבד מו"ד וק20, היה שם גם את מאנצקין, אקסלטד ועוד שיטה שבה אפשר לשחק דרקון, וספר בודד של אביסער, שאם אני לא טועה, נשאר עטוף ביום הראשון) למען ההגינות, ולפני שעוד אנשים יקפצו עלי עם תביעות דיבה, היה שם עוד דוכן שמכר דברים של מירוצללים למהדורה הקודמת והדוכן של האורק... שמכר את האורק. אז יצאנו משם עם האורק ועוד ספר על אנשי זאב, כי לא מצאנו שום דבר שבאמת שווה את הכסף שלנו. תביני - לפני יותר מעשר שנים הייתה בארץ חברה בשם מיצוב שעשתה את אותו דבר- תרגמה את מו"ד לעיברית, הבעיה הגדולה שמספר דברים - העובדה שלא היה אפשר לקנות דברים מחו"ל אם לא הגעת משם, הזמינות של מו"ד בעיברית ( הם נמכרו ע"י סטימצקי) יצרה מצב של "הכל מו"ד" - המונחים מו"ד ומ"ת היו זהים, מו"ד הייתה לא רק שיטה ( כן,אולי השיטה הכי נמכרת, אבל רק שיטה אחת מתוך רבות), מו"ד הייתה מ"ת. רדי למטה להודעה של איתי גרייף - את לא מרגישה אולי תחושה של דז'ה וו - אבל אנשים אחרים מרגישים - מו"ד חזרה להופיע ולהיות זמינה לכל צוציק, אפשר לקנות אותה בהרבה מקומות... מו"ד חזרה להיות מ"ת. ולאנשים כמוני ואולי גם כמו הבלש, אין מקום בקהילת מו"ד, בעיקר בגלל חוסר החיבה שלנו לשיטה - איבדנו את התחביב שלנו

Nihau

New member
זה שיש הרבה חובבי מו"ד לא אומר

שאתם צריכים להרגיש שהתחביב נעלם, שאין לכם מקום, שלא מבינים אתכם או שלא מעריכים את השיטות בהם אתם משחקים. תתעלו את חוסר החיבה שלכם לשיטה לערוצים חיוביים של קידום השיטות שאתם כן אוהבים, בדרכי נועם, בציון של הנקודות החיוביות של אותן שיטות מוצלחות יותר. ללא צורך לציין את התחרות, הכושלת לדעתכם, שמציבות שיטות אחרות כיוון שהעבדות יכולות ולעיתים צריכות לדבר בעד עצמן. אני לא חובבת מו"ד כלל וכלל. אני "פריקית" של חופשיטה. הלאה ממני ספרי חוקים הלאה ממני שיטות מתמתיות לחישוב כל דבר שדף הדמות שלי אומר שהדמות שלי יכולה לעשות הלאה ממני דרגות, כוחות הנקנים במחיר נק"ן מסוג כלשהו, יכולות שמופיעות להן פתאום כי התחשק לי לקדם את הדמות... הלאה ממני האיזון המעודן שלפיו כל הדמויות מתחילות מאותה נקודה בדיוק מבחינה המחושבת מתמטית למשעיי בלי התייחסות לכך שאיכר פשוט מהכפר לא יחשף לאלפי הסטימולאציות שאיש עירוני יתמודד איתן בהצלחה על בסיס יומי ועוד... הלאה ממני ההתעסקות הבלתי פוסקת במיקסום הניצול של חוקי השיטה וההשוואה הבלתי פוסקת עם שאר חברי הקבוצה לראות למי יש יותר גדול. ועוד כהינה וכהינה סיבות לסלידתי משיטה כלשהי שלא אפרט כאן כי גם הנ"ל יביא למלחמה נוספת כמו כל פעם שהדיון "שיטה מול חופשיטה" עולה. הסיבות שאני מריצה מו"ד לקבוצה שלי הן: הם כולם מכירים ומעריכים את השיטה עוד ממקודם- לא היינו צריכים להתעקב על בחירת השיטה ולימוד של כל אחד מהם עליה ואז הסברים אינסופיים על איך כל דבר עובד כשמלחתכילה אני לא אוהבת את השיטה הזו. השיטה מאפשרת להם איזון ביניהם והם מתגבשים כקבוצה כשהם עוזרים אחד לשני להתמודד איתה הם מרגישים בנוח עם השיטה ובשלבים הראשוניים הללו של היכולת המשחקית צריך איזה קו מנחה כי לפני שמתחילים לרוץ צריך לדעת לזחול ואז גם ללכת צעד צעד עם התקדמות המשחק אני מוסיפה להם עוד ועוד דברים בעולם הציבעוני והמלא שאנ ייוצרת איתם ביחד כך שכל החוויה הופכת לפחות ופחות מו"ד טיפוסי ויותר משהו חופשי כמו שאני יותר אוהבת את המשחקים שלי. 90% ממה שיש לספרי מו"ד להגיד לשה"מ אני לא ממש צריכה, הם צריכים את המסגרת כדי שיהיה להם משהו להשען עליו אז הם משתמשים בספר לשחקן, רק כשעולים דרגות או כשמחפשים הסבר מדוייק על איזה אפקט. כלומר בהרפתקאה עצמה שמונחית על ידי אין כמעט שיטוטים בספרי מו"ד, פשוט כי האתגרים לא מונחי שיטה אלא מונחי עולם וסיפור. כפי שכבר ציינתי בעבר, המטרות שעומדותבפני השחקנים שלי הן לפחות בחציין מטרות שהם הציבו לעצמם. עוד בהתחלה ביקשתי וערכתי איתם תיאום ציפיות ואני יודעת מה כל אחד מהם אוהב לחוות במשחק. תוכלי לשאול את סנדרין אם הם אכן מקבלים את מה שהם משלמים עליו. ברמה מסויימת אני עוזרת ל"דור הבא של השחקנים" לפתח בדיוק את מה שאתם כל כך רוצים בשחקני התפקידים. אז תגידי לי בדיוק, איך התחביב נעלם?

מירטל

New member
אלוהים אדירים ניהו!

הרי חצי מהדברים שכתבת על שיטה ומה שמפריע לך בשיטה לא היה פועל אם נניח, היית עובדת בשיטת כשרונות אמיתית, נניח פנדרגון או אבי סער - חצי מהדברים שאת ציינת:" הלאה ממני ספרי חוקים הלאה ממני שיטות מתמתיות לחישוב כל דבר שדף הדמות שלי אומר שהדמות שלי יכולה לעשות הלאה ממני דרגות, כוחות הנקנים במחיר נק"ן מסוג כלשהו, יכולות שמופיעות להן פתאום כי התחשק לי לקדם את הדמות... הלאה ממני האיזון המעודן שלפיו כל הדמויות מתחילות מאותה נקודה בדיוק מבחינה המחושבת מתמטית למשעיי בלי התייחסות לכך שאיכר פשוט מהכפר לא יחשף לאלפי הסטימולאציות שאיש עירוני יתמודד איתן בהצלחה על בסיס יומי ועוד... הלאה ממני ההתעסקות הבלתי פוסקת במיקסום הניצול של חוקי השיטה וההשוואה הבלתי פוסקת עם שאר חברי הקבוצה לראות למי יש יותר גדול. " הינן רעות חולות שמקורן במו"ד, אני יכולה לשאול שאלה אישית וחצופה ניהו: שיחקת אי פעם במשהו שהוא "לא מו"ד"? הרי על זה בדיוק אני דיברתי בפוסט הקודם שלי - כל שיטת משחק תפקידים הפכה למו"ד.

Nihau

New member
קראי שוב את הודעתי, פספסת כמה דברים

כן, שיחקתי עוד סוגי משחקים. אחד הראשונים שלי היה HEROS של מארבל- בכלל לא מו"די באופיו. פאראנויה, מרוצללים, צ'אמפיון, חופשעטה ועוד כמה שכבר שכחתי את שמן. כמו שכבר צינתי בהודעה הקודמת - ואציין שוב מפאת החשיבות של זה לנושא - השיטה המועדפת עלי ללא כל עוררין היא (קול תופים מתגלגל) חופשיטה. בהנחייה ספציפית של השה"מ שלי במשחק החופשיטה שבו משוחקת כלילת השלמות הוואלארית הידועה בשם המפורסם ניהאו. לא כל שיטת משחק תפקידים הפכה למו"ד. אני הבאתי את טרוניותי מול מו"ד כשניסיתי להסביר לך מדוע אני לא אוהבת את מו"ד. שימי לב שציינתי מיד לאחר מכן את רשימת הסיבות שלי למה אני כן משה"מת במו"ד אחרי כל זאת. נ.ב כל שיטה היא שיטה אמיתית- מה זאת אומרת שיטת כשרונות אמיתית? מה גם שסגנון המשחק של שיטות מבוססות עולמות אפלים או רקע אפל כמו אביסער לא מתאימות באופן מאוד בסיסי ואינהרנטי לעולם המשחק פרי מוחי הקודח. ובנוסף לסיום - שיטה אחרת הייתה דורשת ממני- השונאת שיטות כתובות בספרים- ללמוד עוד שיטה, אוי גיוואלט.

מירטל

New member
לא, אני לא פספסתי כלום.

שיטת כישרונות אמיתי היא שיטה כמו brp, או השיטה של כישופים ומבוכים, או אולי אפילו פנדרגון: שיטה שבה הדמות מאופיינת ע"פ כישרונות, וכישרונות בלבד : ההבדל בין שתי דמויות בפנדרגון ( שבה משחקים אבירים בעולמו של המלך ארתור כפי שהוא מופיע באגדות הרומנטיות) לא יהיה בגזע או במקצוע, אלא בכשרונות, ויש מספר דרכים לשפר כישרונות כאלה: א. אימון. ב. שימוש רב והוצאת סכום מסויים בניסיון להשתמש בזה- זה יקנה לדמות שלך הזדמנות ללמוד משהו חדש - וזה תלוי בכמה שהיא כבר יודעת. בפנדרגון יש אפשרות "לרכוש" שיפור כזה גם באמצעות תהילה - אבל הכמות שדמות ממוצעת תרוויח במהלך חייה הוא כל כך זניח, ואפשר לעשות איתו כל כך הרבה דברים, שזה פשוט לא משתלם. בbrp ושיטות שמבוססות עליה אין אפילו אפשרות לעשות את זה- מה שגורם פריחה רצינית לכל אשפי החוקים למינהן - אבל שוב, כל מה שאת ציינת, הוא רעות חולות שמקורן במו"ד, ועל חלקן אפשר אפילו להגיד: רעות חולות שמקורן במו"ד כפי שכמה אנשים משחקים אותו.

תיקון מצגת שגויה

בדוכן (ובאתר) של כוכבי כסף ניתן למצוא את שיטות המשחק הלא-מו"ד הבאות : ק10, ק6, ק6 אקטיבי.או בשמותיהן : אקזלטד, וומפייר, GURPS (שאנחנו הבאנו לארץ, ואנחנו הצגנו לקהל הרחב והצעיר, בהחלט כתחליף איכותי למו"ד), FIREBORN, STORMBRINGER, ואפילו, רחמנא לצילן- היו לנו ספרי מהדורה 5 (המקורית) של קת'ולהו (אזלו). בשבוע הבא אנו מביאים משלוח ראשון של ARS MAGICA לארץ, שומו שמיים. לכן, קשה לומר עלינו שרק מו"ד בליבנו ובדוכננו. להיפך - אנחנו עושים, ונמשיך לעשות, מאמץ לגוון ולהעשיר לא רק את מגוון ההרחבות לק20, אלא גם את מגוון השיטות והז'אנרים הזמינים לקהל בארץ. וכן, יש לי אינטרס מסחרי מובהק להחזיק במלאי עשרות ספרים שאינם ק20, ואינם FAST MOVERS. כן. אני בהחלט מתעשר מכל ספר ששוכב במחסן, מחכה שמישהו יתעניין ב-GURPS, או FIREBORN. אם הייתי פועל רק למען האינטרס המסחרי - הדוכן של כוכבי כסף היה נראה אחרת לגמרי.

מירטל

New member
הינה השאלה :

א. מה מהשיטות האלה ( מלבד וומפיר) אינה "פנטזיית חרב ומכות של תלחם-תקבל נק"נ-תתחזק"? ב. איך הוא כן היה נראה אם היית פועל למען האינטרס הכלכלי בלבד? איכשהו, השיטה היחידה שציינת שאזלה במלאי הייתה הדבר העיקרי שהוא שונה מכל מה שציינת למעלה.

תשובה

GURPS הינה שיטה בעלת היבטים כה רבים, ששאלת הנק"נ בה היא משנית. זו דוגמה. FIREBORN הוא משחק תפקידים השם דגש רב על המשחק, שכן הוא מתרחש בשתי תקופות זמן מקבילות, ועניין הנק"נ/מכות אינו, בפירוש אינו, הדומיננטי בו. אני ממליץ בחום לקרוא יותר על השיטות/משחקים שהוזכר, לפני העלאת שאלה מסוג זה שוב. יש הרבה(מאד) שיטות שם בחוץ. חלקן דומות, ואפילו מחקות את מו"ד, וחלקן שונות ממנו לחלוטין.

מירטל

New member
הייתי אומרת שהשיטה היחידה שאינה

קרובה למו"ד הינה gurps - ועדיין לא ענית לי איך יראה הדוכן של כ"כ אם תעבוד משיקולי כלכליים טהורים.

עני יותר.

א. אני ממליץ בחום לקרוא ביקורות וסקירות על המשחקים/שיטות שציינתי. ב. הדוכן של כ"כ יראה כמו זה של המתחרה כל השנים - מו"ד, וומפייר, אקזלטד, מג'יק ומייג' נייט.

מירטל

New member
מפתיע מאוד.

בעיקר בגלל שהספר היחיד שאתה מציין שאזל באמת הוא הדבר הכי שונה שם, וכמו תמיד אתה מתחרה על אותה נישת שוק כמו המתחרה ( ספורטל אני מניחה), אני לא מבינה עדיין איך השיקולים הכלכליים שלך עובדים לפי שני הנתונים האלה.

ogmios

New member
ניטפוק - ק6

"שיטת הק6" הוא השם של שיטת הבסיס של West End Games. GURPS, כמו שיטות רבות אחרות (HERO System, מרוצצלים ואפילו כישופיים ומבוכים, אם לתת רק כמה דוגמאות על קצה המזלג) משתמשת בק6, אך אינה יכולה להיקרא "שיטת ק6"

תגובה.

שלום רב. שמי יונתן, ואני הבעלים והמייסד של כוכבי כסף הוצאה לאור. בין היתר, הגעתי לעיסוק הזה ראשית בזכות היותי שחקן מ"ת וחובב פנטזיה ומד"ב. הדבר הראשון שאני רוצה לומר הוא זה - אני מגיב, למרות הרתיעה שלי מהדיון, ולמרות שאני חושב שהתגובה לא תתקבל בחיוב, ולא תשנה את דעתו של אי-מי. אני מגיב, פשוט כי שמה של כוכבי כסף עולה כל הודעה שניה, וכי חלק ממהודעות כוונו כנגד אנשים אותם אני מחשיב בחברים. אז ככה: 1)חובה לציין כי את שלושת (3) המוצרים הראשונים של מו"ד 3 בעברית, לא תרגמו אנשי התעשיה הגובלינית, ואותם שלושה מוצרים היו עד לחודש נובמבר האחרון, המוצרים המתורגמים היחידים שהוצאנו. את "ספר החוקים לשחקן" ואת "המדריך לשליט המבוך" תרגם איתמר פארן, אדם שהוא א. ממקימי העמותה לקידום משחקי תפקידים, ב. חלק מצוותי ההקמה והארגון של כל ארוע מרכזי בתחום בשנים האחרונות (ביגורים, אייקונים, וכל השאר), ג. מתרגם מקצועי, ד. שחקן מ"ת נלהב, המשחק (למיטב זכרוני) גם מו"ד וגם VAMPIRE, ואני מניח שעוד כמה שיטות. את "מבצר העלטה" תרגמה שחר רדין, שהיא פעילה באגודה למד"ב ופנטזיה, ועורכת במגזין "חלומות באספמיה". להלן שתי דוגמאות של אנשים שהפכו תחביב למקצוע, בדרגה זו או אחרת, ממליצים על מוצרים שהם היו מעורבים בצאתם לאור, ובכל זאת אין איש מנסה להפנות כנגדם אצבע מאשימה. ובצדק. זאת, למרות שהשניים קיבלו תשלום מלא על עבודתם ומר פארן אף מוכר את ספרי מו"ד לקהל הרחב במסגרת היותו מבעלי "חברת 23" המוכרת. 2) האם גם "הפונדקאי" (היינו, בעליו של אתר המכירות, "הפונדק") חוטא באותם חטאים שהגוהלינים מואשמים בהם ? האם גם הוא פסול מלהמליץ על כל ספר ו/או שיטה ? ומה לגבי בעלי חברת "23", שידוע לכל כי הם מראשיתם שחקנים, חובבים, מקדמי-תחום, ואח"כ פנו לעשות ממנו כסף? האם גם הם פסולים מלהמליץ על "דלתא-גרין" שהם אוהבים ומשחקים, רק בגלל שהם מייבאים את השיטה ? 3) ה"גובלינים" התחילו את דרכם "המקצועית" בכוכבי כסף בהתנדבות. בזמנו פורסה קריאה למתנדבים לשמש כחברים בקבוצת ביקורת - קבוצת אנשים שהקדישו יום, לפעמים יומיים, ולפעמים 3 לבוא לגבעתיים (על חשבונם הפרטי - דלק, רכב, הפסד שעות עבודה ולימודים) ולקרוא קריאה ביקורתית את התרגום של ספרי מו"ד. בקבוצה זו היו חברים עוד כמה אנשים (שאדופאקס, ביצת דרקון קטנה, שהם חברים גם היום בפורום זה). האם העובדה ששמותיהם רשומים בספר, כתורמים לעשייתו, בהכרח מונעת מהם להמליץ עליו ? 4) כוכבי כסף התפתחה רבות בזכות המלצות של אנשים. ככל שהאדם קרוב אלי (יונתן, הבעלים - ראו פתיח) יותר, כך להמלצותיו משקל גבוה יותר. וניקח דוגמא לא-גובלינית : כוכבי כסף היא יבואנית של מיניאטורות WARHAMMER של GW. למה ? כי שאדופאקס (ראו פסקה קודמת), חבר קבוצת הביקורת, המליץ, לחץ, דחף וקידם - עד שהייתי מוכן לראות דוגמאות. התלהבתי - וזכיתי בזכיון היבוא. האם שאדופאקס פסול מלהמליץ על תחביב איסוף המיניאטורות, בגלל הזכות העומדת לו ? בהקשר זה - חברי קהילת מ"ת בישראל הקרובים ביותר אלי הם אנשים איתם אני עובד - בין אם זה איתמר פארן, מנהלי חנויות מקצועיות בתחום (פריק, תפוח), או שאדופאקס או התעשיה הגובלינית. אני לוקח את ההמלצות שלהם לתשומת ליבי. כשם שהמלצתו של שאדופאקס גרמה לי לייבא WARHAMMER כך אנשי התעשיה הגובלינית הביאו אותי ליבוא ותרגום של EXALTED. את GAME OF THRONES אני מיבא לפי בקשה של לקוח סתמי באחד הכנסים, שהלהיב את דמיוני. 5) אנשי התעשיה הגובלינית עבדו בהתנדבות בקבוצת הביקורת (כפי שצויין לעיל) ועבדו בהתנדבות בדוכן כ"כ בכנסים. התגמול היחיד שלהם היה (כמו כל חברי קבוצת הביקורת) הנחה ברכישת מוצרים מכ"כ. לא תשלום, ולא שוחד, ולא תמלוגים, ולא זכויות ולא מניות. הנחה סמלית ברכישה. עם סיום עבודתו של איתמר פארן כמתרגם ראשי עבור כוכבי כסף, פניתי לאותם אלו שהכרתי בהצעה לתרגם עבור כוכבי כסף. כפי שכבר אמרתי - מי שהכי קרוב בד"כ אליו אני מגיע. אנשי התעשיה הגובלינית מבצעים עבור כ"כ עבודות תרגום. הם אינם עושים זאת כקבוצה, כ"התעשיה הגובלינית", אלא כאנשים פרטיים, שכל אחד ואחד מהם מקבל תשלום נפרד, ומביא ניירת רשמית (אישורי מס) בנפרד. הם אינם מתפרנסים מהעבודה בכ"כ, כי בכנות - התשלום לא מלהיב במיוחד. הם מתפרנסים מדברים אחרים - הם שכירים במלוא מובן המילה בגופים אחרים. לסיכום (מבחינתי) - אנשי התעשיה הגובלינית, אינם גוף אחד. מעבר לכך, הם רק לאחרונה החלו לעבוד תמורת "בצע-כסף", כך שלבטל במחי-יד את כל פועלם, ואת כל המלצותיהם על בסיס "האינטרס הכספי" - הינו דבר מופרך. וכן, מעבר לתשלום המיידי עבור התרגום עצמו, הם אינם מקבלים תמלוגים, או זכויות, או מניות או כל רווח אחר. הם מועסקים כשכירים בלבד, וזהו. לא מובטח להם דבר מעבר לתשלום עבור תרגום. העליתי את השאלה, האם גם אנשים אחרים (דוגמא נוספת - יו"ר העמותה לקידום מ"ת הנוכחי, שהיה בעבר מבעלי חברת "23", האם גם הוא פסול מלהמליץ?) שעוסקים בתחום, זוכים לאותו יחס לו זוכים אנשי התעשיה הגובלינית ? ונקודה אחרונה כרגע - מה באשר לכל העבודה ההתנדבותית שלהם? לכתיבת חומרים להורדה חינם באתר שלהם? לעזרה בכנסים (חינם) לעמותה, לאייקון, לביגור, ליצורי-רשת? האם פועלם זה אינו מקנה ולו נקודת זכות אחת ? ומילה לסיום - כבר אמרו לפני שמי שלא יכול לעשות - מבקר. בזכות אנשים כמו פרנהייט, ננסק, גילגם69, DDN, הפונדקאי, איתמר פארן, איוב קרן, גורבש, וכן - אפילו אנוכי הקטן - בזכות אנשים מהסוג הזה קהילה גדלה, מתפתחת, צומחת, ומאפרת לחבריה חשיפה רבה יותר למגוון גדול יותר של סוגים, תחומים, דגשים, אופי, ואפילו סתם שותפים למשחק. האם מונטה קוק, או גארי גיגקס מנועים מלפרסם ביקורת (חיובית) על מוצר מו"ד (או הרחבה לו) רק כי הם היו בין כותבי הבסיס לשיטה? צרות העין של אנשים מסויימים מכעיסה ומקוממת. איש מאיתנו אינו מושלם, אבל לא בכל דבר יש להטיל דופי. נדמה לי שהדברים סובבו ועוותו כך שחיבתם העזה והכנה של אנשים מסויימים לתחום, מקצועיותם והבנתם בתחום, והזמן והמאמץ שהם מוכנים להקדיש לתחום - הפכו להם לרועץ, לסיבה לסקילה, לצידוק ברור ומובן מדוע להלבין פניהם ברבים, להפנות כנגדם חיצי ארס, ולהתעלם לחלוטין מהשפעתם החיובית, תרומתם ופועלם לטובת כ-ו-ל-ם. יש אנשים שהיו מעדיפים תחום לא מפותח, צולע, מבודד וזנוח, ובלבד לשמור על יוקרתם כיחידי סגולה, "שחקנים אמיתיים". עצוב. בכבוד רב.

מירטל

New member
אתה נכנסת לדיון,

וזה מוזר, כי במשך כל הזמן הזה ניסיתי לצאת מזה, אולי למעשה זו ההוכחה הניצחת לקשר גובלינים-כוכבי כסף. וחוץ מזה, שכחת לציין שהגובלינים גם מנהלים את מערכת הפורומים של הפונדק וכוכבי כסף - אם אתה בכלל מודע לעובדה הזו.

Nihau

New member
לפי המדע של המאה ה20 התגלה כי

יש קשר מובהק בין כל המדעים שבעבר נכנסו תחת ההגדרה "מדעי החיםם" עכשיו יודעים שיש קשר בין הפיסיקה, הכימיה והביולוגיה. אפילו הומצאו כמה סוגי מדע חדשים עקב התגלית המרעישה הזו- אקולוגיה למשל. כלומר- זה שחלק מחברי הפורום הם האחראיים לעבודה המבורכת והמשעשעת הקרויה "התעשייה הגובלינית" זה לא חדש. זה שאותם חברי פרום שכבר הגדילו לעשות ופתחו את האתר הנ"ל גם עשו עבודות תרגום עבור כ"כ - גם זה אינו חדש. למה ההודעה של יונתן שהביעה שקיפות וישירות שהיו מאוד חסרים בפתיל הזה עד כה- למה דווקא ההודעה שלו היא ההוכחה הניצחת ולמה היה לך כל כך חשוב להכריז על כך שמצאת אותה? כבר הסכמנו שהם אכן ישבו בצוות התרגום ועזרו להביא את מו"ד לעברית. למה זה כל כך עקרוני שהם יעשו פרסומת אינסופית על עצמם בפורום על זה? כל מי שבפורום, אפילו החדשים שבו, יודעים את הפרטים הללו ואם הם לא אז ישהו כמוך או כמו הבלש פשוט יידעו אותם על זה אם נראה לכם שזה כזה קריטי.

שימרו עלי מפילנתרופים...

אישית, אני מעדיף אנשי עסקים ששמים את הקלפים על השולחן ומודים בגלוי באינטרסים - אני לא חושב שכסף הוא דבר מלוכלך, ולא מצפה שיביאו לי סחורה מתוך "דאגה לקידום התחום" אלא מתוך רצון לספק תמורה נאותה לשקלים שלי, אותם אשמח להעביר מיד ליד בנסיבות המתאימות. אבל, אני חושב שזכותי המלאה להחזיק באינטרסים שאינם עולים בקנה אחד עם אינטרסים של אנשי-עסקים בתחום (אם אתה מוכר לי משהו, תציע סחורה וקח כסף - אל תרמוז שאתה עושה לי טובה בקיום הטרנסאקציה הזו). האם מותר למי שרואה כסף מהתחום או משקיע בו מממונו וזמנו מעל לראש להביע דיעות? כמובן שכן, אבל מה שלא יפה, זו ההאשמה ב"הכפשות" כשמישהו מקשר בין עמדה מסויימת לאינטרס כלכלי. הגובלינים הם בין היתר גם שכירים? אז שלא יציגו את עצמם כפילנתרופים - אני לא פילנתרופ, אני מודה באינטרסים שלי - לא לראות את התחום מתכנס סביב מותג מסויים ואת השיח הציבורי בו מוצף במונחים של שיטה אחת בלבד שאישית אין לה מה להציע לי. ועדיין, אלו אינטרסים של חובב, ברור שלגובלינים יש *גם* אינטרסים של חובבים, אבל מהרגע שמעורבים בעניין כספים, נראה לי נאיבי לחשוב שזה לא מרכיב בשיקול של גובלין זה או אחר לצאת למגננה כל פעם שמובאת ביקורת מנומקת על מו"ד - פילנתרופים יש רק באמריקה (הדוד העשיר שמחלק מילגות), וגם הם מקבלים על זה הטבות מס.

Nihau

New member
אין לי מושג מה זה פילנתרופ אבל

מהזכרון קצרה בקורות הפורום עולה בדעתי שעד שלא החלו לפרסם כאן בפורום הודעות המתארות את משחקי אקזלטד לא היה לי מושג שזה קיים או יכול להיות מעניין. אם אתה רוצה להלהיב מישהו בשיטה אחרת של משחק תפקידים אנא שלוף את עטך הווירטואלי או פשוט גם שלמקלדת והתחל לספר את סיפור הרפתקאותיך. שלהב את דמיון החברים כאן במשחק שניתן לחוות באמת וכראוי רק אם משחקים בשיטה המומלצת שלך ותן להם לחוות דיעה על הרעיון. רק מקריאה של סיפורי חוויות הדמויות משחקי אקזלטד ברור שזה לא משחק שאפשר היה להפיק ממו"ד כי הסגנון לא מתאים כלל. בנוסף הכותרת מצביעה על כך שמדובר באופן חד משמעי במשחק אקזלטד. ראה דוגמה, עשה כמוה בכשרון כתיבה סוחף ותהנה מהתוצאות- אנשים יריבו איתך פחות ויקשיבו לך יותר אם תעניין אותם במה שמלהיב אותך במקום ללכלך על מה שהם כרגע אוהבים.

Ferenheit

New member
אתה לא חובב - אתה אויב

כל הדמגוגיה שלך שלילית באופיה לאורך כל הדרך, ולא מעוגנת בהוכחות או במציאות. יש עוד מניעים בעולם חוץ ממניעים כלכליים, והעובדה שאף אחד לא מאשים אותך באינטרסים כלכליים נסתרים לא אומרת שהמניעים שלך טהורים. השילוב של האשמות לא מבוססות ומניעים לא טהורים הוא שהופך את מה שאתה עושה להכפשה נפשעת. לאחר שנתקלת בתגובות מנומקות לטענות שלך נגד מו"ד, אתה בסך הכל מנסה לקעקע את דעותיו של מי שחולק עליך באמצעות הצמדת תווית של חוסר-אוביקטיביות לדבריו.

למעלה