שתי שאלות.

ogmios

New member
ארבע? יותר.

1. מו"ד, מוד"מ, מו"ד 3 - נניח שאנחנו סופרים אותן כאותה השיטה. 2. מרוצצלים. 3. שחר האדמה 4. כישופים ומבוכים 5. Fuzion 6. Active Exploits (לא בדיוק מכיר את כל הפרטים החוקיים, אבל הלך שם מה שקוראים ביידיש שמוגלקה) וכנראה עוד כמה קטנים. בקיצור - המצב לא באמת כזה עגום.

ogmios

New member
בבקשה

Fuzion היא קו מוצרים שנולד משיתוף הפעולה בין חברת HERO Games (מוציאת HERO System) וחברת R. Talsorian Games. הרעיון היה לשלב את הורסטיליות והקונפיגורביליות של HERO עם ההגשה המעולה של R. Talsorian והקלות והזרימה של השיטות שלהן. התוצאה הייתה, במילה אחת, כישלון. למעשה, Fuzion הייתה כישלון צורב עד כדי כך ש-HERO Games ויתרו על הזכויות שלהם ושחררו את Fuzion להורדה חינם ברשת. השיטה תורגמה בזמנה ע"י צוות דימונס, ונראה לי שעדיין ניתנת להורדה מהאתר שלהם (אם כי אני לא מתחייב על איכות התרגום - מעולם לא שיחקתי בה בעברית) Active Exploits היא שיטה של Politicaly Incorrect Games, שאמורה להיות שיטת Diceless אוניברסלית שבנויה על עקרון השקעת המאמץ - במקום לתחום מדדי הצלחה/כשלון בערכים אבסולוטים, הם נמדדים בכמות המאמץ שהדמות משקיעה בפעולה. מעבר לכך איני יכול לפרט, שוב, מחוסר היכרות אמיתי עם השיטה. השיטה תורגמה בזמנה ע"י צוות יצורי רשת והוסרה מהאתר כעבור כמה חודשים מסיבות הקשורות בדרך כשלהי לזכויות היוצרים של השיטה - פרטים מדוייקים יותר אין לי. אם מישהו רוצה לשפוך אור על הנושא - הוא מוזמן.

DIDGIN

New member
הכוונה לכישלון מסחרי?

כי אם זה היה כישלון בתחומים היותר חשובים אז לא עוזר הרבה שתרגמו
לא שיחקתי בפיוז'ן, אבל התרגום שהורדתי מיצורי רשת ברור וקריא ואני מתכוון עוד לשחק בזה ביום מן הימים.

ogmios

New member
הכשלון של פיוז'ן

בוא נפריד את הכישלון של פיוז'ן לשני מישורים - האובייקטי והסובייקטיבי. אובייקטיבית, פיוז'ן נכשל מסחרית. הוא מכר הרבה פחות עותקים ממה שהיוצרים שלו ציפו, ולמעשה, מעטים כ"כ עד שהם החליטו לוותר עליו כקון מוצרים אסטרטגי ופשוט להפיץ אותו חינם. סובייקטיבית, אני חושב שפיוז'ן היא פשוט שיטה שקצת קפצה מעל הפופיק. היא ניסתה בכח לשלב את הכח של HERO עם הפשטות של השיטות של R. Talsorian, ובסוף יצאה קירחת מכאן ומכאן - מצד אחד שיטה שלא זורמת מספיק, ומצד שני שיטה שאין לה באמת את הכח והרסטיליות של HERO. אבל הי, זו רק דעתי.

shadowfax

New member
סתם קוריוז

גם את מיתוס רצו לתרגם ואף החלו הכנות לעניין אבל זה לא יצא לפועל

shadowfax

New member
המידע שלי מבוסס על:

כתבה דו עמודית מפי "בר מייז" עמוד 18, חברה בשם נוריקס עמדה להוציא את מיתוס בעיברית.

אפרופו הוצאת דיבה

זו הפעם השנייה השבוע שאנחנו מקבלים איומים מרומזים דרך צד שלישי בתביעה כזו. השאלה השבועית לילד: הסבירו לנו, קוראים חביבים, למה מישהו שכביכול אין לו אינטרסים מיוחדים או משהו מיוחד להפסיד ירמוז רמיזות מאיימות על הליכים משפטיים?

אפרופו הוצאת דיבה

מאוד קל ופשוט להעלות האשמות שמטרתן להפחיד, רק חראם על הבורות. הוצאת דיבה היא: "אמירת דברי שקר, שהאומר מוציא ובודה מליבו", שמטרתם פגיעה במוניטין של אדם אחר. מבלי להיכנס לוויכוח, ברור מאליו שמה שמירטל כתבה, גם אם היא טועה בדאגותיה, אינם דברי דיבה.

דיבה, דובים ויער

ואכן, לא נראה לי שנאמרו כאן דברי שקר. 1) הגובלינים מפזרים אינפורמציה על מו"ד וק20, ולא פעם "דוחפים" לאנשים מוצרים שונים בתחום? נכון. 2) הגובלינים קשורים לגופים מסחריים בתחום? נכון. קשר שנע בין קבלת שכר וכלה בלויאליות אישית ברמות שונות. 3) הגובלינים מגיבים בהתקפות נגד נחרצות הנעות בין דה-לגיטימציה לפטרונות מתנשאת של מי ששוק שלם נמצא מאחוריו כשאנשים אחרים מעלים אלטרנטיבות למוצרים החביבים עליהם (ואף מפקפקים באיכותם)? נכון. ומן הראוי לשים לב שהם אף פעם לא טענו למה המוצרים שהם דוחפים יותר טובים, פרט ל"כולם קונים את זה" (וכולם קונים עוד המון דברים לא מהמשובחים, אז מה?) ו"זה כיף" (עניין סובייקטיבי להחריד). 4) יש יסוד סביר להניח שמי שיקנה, למשל, ספר כמו "קריאתו של קת'ולהו" לא יקנה ספר הרחבה שאחד מהגובלינים קיבל שכר על תרגומו, ואולי גם לא יקנה ספרי בסיס מחברה עמה הם מרבים לשתף פעולה. עכשיו, בואו נחשוב שיש עשרה אנשים כאלה - זה כבר הפסד של רווח צפוי בין 1500 ל 4500 ש"ח (הרווח השולי כמובן קטן בהרבה לאחר ניכוי הוצאות ייצור וכו', אבל זה עדיין לא כסף קטן). 5) יודעי דבר יוכלו לספר מעשה מופלא מלפני חודשים רבים, בו פרסום ביקורתי מסויים שלא נשא חן בעיני הגובלינים נעלם ונגוז לו לפתע, אבל כאן אני לא מתכוון להכנס לפרטים, שכן הם לא ידועים לי במלואם ואין לי כוונה ללכלך סתם על בסיס עדויות נסיבתיות בלבד (ראיתי משהו, ופתאום הוא כבר לא היה שם, וכו'), שכן הפרטים המלאים לא ידועים לי. הם לא ידועים גם לכם? מעניין למה. 6) הגובלינים לא בהכרח מספקים מידע על קשריהם והתחייבויותיהם, שאולי היה נותן למי שמקבל החלטה לקנות מוצר זה או לסרב לאפשרות של מוצר אחר תמונה רחבה וברורה יותר בנוגע למקום ממנו נובעת המלצה א' או התנגדות ב'. 7) עכשיו, כל המתואר לעיל (פרט לסעיף 5, אותו סייגתי כספקולטיבי מעט, וסעיף 4 שהוא בגבולות הסביר וההגיון בלבד) הוא עובדות נכונות, לא? אז למה להעביר קו בין הנקודות נחשב כהכפשה, השמצה, דיבה ומה לא?

DDN

New member
לא.

דווקא, מכל הסעיפים, סעיף מספר 3 הוא הצורם ביותר, כי הוא פשוט אינו נכון. ובנוגע ל5 - זה קרה פה בתפוז?

כן

למה צורם? דפדף אחורה ותראה - אני מעיר משהו על מו"ד (כאן, או בפורומים אחרים), מיד מתגלגל לו פרנהייט נושף וקוצף, מעט אחריו מנבח ננסק, ולעיתים גם גיל מזנק לפעולה. וכולם צועקים "תשתוק!, לא רוצים לשמוע!", או "כל כך הרבה אנשים נהנים, למה אתה מקלקל!". עכשיו, מגננה עיקשת לכשעצמה וויכוחים על איכויות של שיטות הם לגיטימיים לחלוטין (אם כי נחמד לראות שאחרי כל כך הרבה מלל בו הם טרחו להבהיר לאנשים שמו"ד טובה לכל דבר ואסור להקשיב לי, הם פתאום ירדו מהעץ ומוכנים להודות שמדובר בסך הכל בשיטת נישה לפנטזייה מסוג מאוד מסויים) - אבל אני היחיד שזה נראה לו "קצת אחרת", ברגע שאינטרסים כלכליים מעורבים בעניין? אין כמובן סיבה להתבייש בעשיית כסף מתחביבים, אבל כאמור, אינטרס של חובבים לחוד ואינטרס כלכלי לחוד. אין שום סיבה להכפיף את האינטרס של החובבים לזה של גופים מסחריים, או לטעון שהשניים הם היינו-הך. בנוגע ל-5: לא, זה לא קרה בתפוז או בכל פורום אחר. כאמור, אני לא יודע את כל הפרטים, והעלאת ספקולציות עלולה ליצור אי-נעימויות לאנשים מסויימים (לא הגובלינים, אלא על ידיהם) - אבל מי שיודע, יודע. מי שלא, יכול להמשיך להתלוצץ על "סתימת פיות על ידי מוטאנטים קומוניסטיים".

רמץ

New member
הרבה -עובדות- בעץ הזה...

1) פיזור אינפורמציה על מו"ד הוא אחד הדברים שעושים בפורום משחקי תפקידים. גם אני חטאתי בזה ואפילו אתה. בבקשה הגדר "דוחפים" והוסף דוגמה, אם אפשר. לא זכורה לי פרסומת בוטה כלשהי. 2) כן. ואני שואל אתכם - הלויאליות הלאה? - ואגב, אחד מהם הוא אחד ולא הם. 3) את כל הטענה הזאת במלואה אפשר לזקוף גם לחובתך וביתר שאת - (למעט ה-"שוק שלם נמצא מאחוריו" וה-"כולם קונים את זה"). 4) נכון. רק שההפסד הזה לא קשור לגובלינים. 5) תרשה לי לשבח אותך על האופן שבו אתה אומר דברים מבלי לומר אותם. טכניקה יוצאת מן הכלל! או שזה רק אני ובאמת לא התכוונת להגיד שהגובלינים הם בריונים סותמי פיות פאשיסטיים ממשטרים חשוכים... 6) אולי יש בזה מן האמת. מצד שני, אין להם רווח מהמוצרים שהם מזכירים (שוב, לא זוכר שהם אי פעם ממש פרסמו משהו) והם כן חובבים את התחום... 7) אתה יכול להעביר קו דרך הנקודות, אבל עם קווים עקומים מספיק תוכל לצייר כל דבר שתרצה.

DDN

New member
תוסף לסעיף 5

שכחת בוגדים מוטאנטים קומוניסטים.

מירטל

New member
די כבר שניכם.

עם האיומים האלה, העץ הזה לא יהפוך ל"עץ בואו ונשמיץ את הגובלינים" או "בואו ונכסח את כוכבי כסף" או "בואו ונאיים בתביעות דיבה אחד על השני", הסיבה היחידה שהעץ הזה נפתח בכלל ולא נשלח כהודעה פרטית למנהלים הייתה הדיעה שלי ( שוב, נראה לי שכמעט בכל תחום בפורום הזה אני מחזיקה עמדת יחיד, אבל במקום שכולם חושבים אותו דבר -אף אחד לא חושב) שדברים כאלה צריכים להיות מועלים לדיון במקום שכל מי שמבקר בפורום צריך לראות אותם, אתם רוצים לעשות אחד מהדברים שציינתי למעלה, תתפתחו על זה הודעה משלכם.

ושוב, יחי ההבדל הקטן

אני לא רואה מזה כסף, ולא קשור לגורמים מסחריים בתחום. כששני אנשים מביעים באוזנייך דעות שונות, לא תרצה לדעת שמאחורי העמדה של אחד מהם יש גם אינטרסים כלכליים? אה, נכון, מישהו כבר כתב כאן ש"זה לא כזה הבדל". מוזר, כנראה אני ומירטל הנאיביים היחידים שחושבים שיש עם זה בעייה. בנוגע לסעיף חמש - תשאל את המעורבים בדבר, אני בטוח שהם ישמחו לספר לך. מה, לא?

DDN

New member
דווקא כן.

אתה ממליץ על הכתבות שלך באורק. תסליאן ואוגמיוס מוציאים אורק מודפס פעם בחצי שנה, בתשלום. מה שהופך את ההמלצות שלך לכתבות שלך (שאגב, אני אהבתי) למשהו שמכניס כסף לכיס של תסליאן ואוגמיוס וגם את האחוזים שאתה מקבל. עכשיו, אני יודע בוודאות שאתה לא רואה אגורה מהכסף הזה, אני יודע שגם תסליאן ואוגמיוס משתמשים בו רק לכיסוי עלויות של הגליון המודפס (וגם זה בקושי) אבל לפי ההיקש הלוגי שאתה מביא פה אז הפסקה הראשונה שלי נראית יותר הגיונית מהמצב האמיתי. מירטל ואתה כנראה חיים באיזו תחושת רדיפה ע"י הגובלינים אם החלטתם שהם "דורסים כל מה שלא הם מקדמים" והחלטתם שהסיבה שהם תמיד ממליצים על מו"ד זה בגלל העניין הרווחי שלהם בו. הגובלינים אינם ממליצים על מו"ד בעברית. הם ממליצים על שיטות. נקודה. בהרחבה הם יפנו אותך לשיטות ק20 (שעשו את המשחק יותר פשוט בחיים) ושוב, הגובלינים אינם מוכרים שיטות ק20. כוכבי כסף כן. הפונדק כן. העמותה כן. פריק כן. תפוח כן. בכל מקרה, כן. כנראה אתה ומירטל היחידים שרואים פה בעיה. נ.ב אני לא רציתי להכניס את האורק לעניין, אבל זו הייתה דוגמא מעולה לאבסורד שאתם מציגים.

ogmios

New member
תגובת איש צוות האורק

מגזין האורק, כמו שגם DDN בטח יודע, בתור אחד שכתב עבורו, הוא מוסד ללא כוונות רווח. החזון של האורק היה ונשאר לייצר תוכן איכותי בתחום משחקי התפקידים, באופן הנגיש לכל קורא - והחשוב מכל - בחינם. זוג הגיליונות המודפסים שהוצאנו היו מעין צ'ופר לעצמנו ולקוראים שלנו - הזדמנות לראות את המגזין המוכר והאהוב קורם עור וגידים לכדי משהו שאפשר להחזיק ביד. את גיליון ביגור תמחרנו במודע באופן נאיבי לחלוטין, במחיר שהיה ברור שלא יכסה אפילו את הוצאות ההדפסה אלא רק יביא אותן לכדי הפסד שנוכל לספוג. את גיליון אייקון תמחרנו בצורה קצת יותר ריאלית, ואחרי המכירות של אייקון וכנסי חנוכה הגיליון עומד בגאון במאזן של +10 ש"ח, שכמובן הופנו מייד לכיסוי העלויות של אחזקת השרת של מגזין הרשת - שכמובן פתוח לכלל הקהל בחינם. (ולמי שלא תחזק אתר אינטרנט בחייו, הנה קצת מידע פנימי: אחזקה של שרת רציני ודומיין עולה הרבה יותר מ10 ש"ח) וכמובן שכפרוייקט ללא הכנסות - כל הכתבים של מגזין האורק כותבים עבורו בהתנדבות. DDN, עשה לי טובה - בפעם הבאה שאתה מחפש דוגמה מופרכת ביודעין, חפש במקום אחר ואל תערב את הבייבי שלי בעניין. תודה.

למעשה

אם הייתי ממליץ לך לקנות גליון מודפס של האורק במקום, נניח, אחד של ה"גרגויל" או "המימד העשירי", האם לא הייתה זו זכותך המלאה לדעת שבתוך הגליון שאני מנסה לשכנע אותך לרכוש יש גם מאמר שכתבתי?

למעלה