שתי שאלות.

תגובות מנומקות?

חוץ מ"אל תפריע" (להנות? למכור?) ו"זה כיף לאנשים" (למי? לכולם?) לא ראיתי נימוק רציני - למעשה, דווקא הסכמתם לאחרונה להודות (לא בפה מלא) שמו"ד היא בסך הכל שיטת נישה. מה שכן, אני מודה שזה לא היה מנומס או יפה מצידי לנסות להכריח אנשים שרוצים לשחק דווקא מו"ד לנסות אחרת - על הפרקטיקה הזו אני בהחלט מוותר, ואת הנקודות שלי אשמור לדיונים בראש פתוח יותר (כמו למשל, הדיון על מגננה שאחד דיג'דין פתח היום). מודה, זה היה מיותר ואף סר טעם. אויב? אני לפחות לא *מעלים* מאמרים (לא הודעות פורום!) שפוגעים לי באינטרסים, ואתה יודע טוב מאוד על מה אני מדבר - לא הייתי מעלה את הנקודה המביכה הזו, אלמלא טרחת להצטייר כאדם זך מכל אינטרס וקנונייה.

Ferenheit

New member
לא מרגש - מייאש

לא ביקשנו שום יחס - אתם אלה שרוצים שנעשה את כל מה שעשינו מאז ומעולם, אבל עם דגל מתנוסס מעל ראשנו. לא רק שזו דרישה לא הגונה (כדרישה גורפת וכללית שלא עושה שום הבחנה בין מקרה למקרה), ולא רק שבחרתם להעלות אותה בצורה הכי אישית, אכזרית ופוגענית - הדרישה הזאת מבוססת על טענה שאין לה אחיזה במציאות. נכון, הגבנו פעמים רבות לטענות כנגד מו"ד. עשינו זאת לפני שהיו לנו אינטרסים כביכול, וכפי שניסיתי להבהיר למעלה - אינטרסים כאלה הם זניחים עד דמיוניים. לדעתי קיומן של התגובות שלנו הוא שלא מוצא חן בעיניכם, לא שום דבר אחר. הטענות הערכיות שלכם מזויפות לחלוטין - אתם לא יכולים לרחוץ בנקיון כפיכם ולדרוש שום דבר מאחרים בזמן שאתם משקרים במצח נחושה. נקודתית - אתה מדבר על "הטיית עמדות" - שלא השתנו מעולם, ועל הטפה וקידום של משחקים שיש לנו אינטרסים לגביהם - כאשר מדובר בעצם כמעט תמיד בתגובה לביקורת שלך על אותם משחקים. גם לגבי השטות לגבי שיטת נישה כן או לא ואם הסכמנו איתך (מעולם לא. בפעם האלף) אני מחכה לכך שתגבה את הטיעון הזה בקישורים. אין כאן פרסום עם צ'קים מתעופפים ברקע, יש כאן המלצות על כל מיני מוצרים שלא ניסית אפילו ולא תצליח אם תנסה (כי אין) להראות שיש ביניהן מגמה שמשרתת את האינטרסים שלנו. לא רוצה שתקשור לי כתר שלא מתאים לי. באשר לסייפא של דבריך, 2 דברים. [תוספת - חבל שלא חיכית שאענה לשאלה. אתה ממהר להתפרץ לדלת פתוחה אבל לא ענית באופן רציני לשום דבר בעצמך]. 1. היתה סקירה לגבי הנמוכים והאמיצים, הסקירה לא הייתה מקובלת עלינו בגלל נושאים עובדתיים. פנינו והערנו והתקבלה (על ידי המערכת) החלטה להעלות סקירה חדשה. לא "העלמנו" אף אחד ושום דבר. 2. עניתי לך למעלה למרות שממש לא מגיעה לך התייחסות. למה? משום שלא ענית לטענות הרבות מאוד שלנו ובמקום זאת בחרת להיטפל לסימן שאלה ולהציג אותו כ"ספק סביר". זו לא חוכמה לכתוב גילוי נאות כשאין גילוי נאות לכתוב - אני מציע שתוך כדי שאתה מתנצל על השקרים שהפצת תתן לקוראי הפורום קישור לסקירה שכתבת וכמובן, למשוב שנתתי לך. כך תוכל לא רק לחשוף את הכתבה שלך ליותר אנשים ולקדם משחק שאתה אוהב אלא גם לתת להם הזדמנות נאותה לראות אם הביקורת שלי "בונה" או ראויה. הפער ברמת הדיון שלנו נותר כשהיה - ועליך רק להודות על כך שאני מתבטא באחריות ובזהירות בהשוואה אליך.

את האמת שנינו יודעים

ואם תשים לב לתאריכים, בערך בתקופת אותה "פנייה למערכת" (וקצת יותר) איבדת את המהימנות שלך בעיני.

ogmios

New member
ניטפוק - Monte Cook

אני לא חובב גדול של מר קוק, אבל זו לא סיבה לעוות את שמו. השם הוא מונטי.

AIGREN

New member
שלום רב

זו לי הפעם הראשונה בפורום של תפוז. אני משחק קרוב ל 20 שנה במ"ת ,מודה ומתוודה שהשיטה בה אני משחק כל חיי היא AD&;D ,עד לפני שנתיים בערך השיטה בה הייתי משחק היא המהדורה הראשונה באנגלית עם מעט תוספות של חוקים מהמהדורה השנייה. מזה כמה ימים שיצא לי לעקוב אחר הדיון הארוך שהפך והתפתח בעיני כמי שהתבונן מהצד לויכוח צורם שמחינה משפטית עומד על גבול דק מאוד בין השמצה והוצאת דיבה, לבין דברי ביקורת שנשמעו ואמורים להיות אולי כביקורת בונה, ממספר צדדים. אני הכרתי גם את ננסק וגם את פרנהייט לפני כשנתיים כשהשניים הגיעו על חשבונם ללא מטרות רווח(, הם לא קיבלו שכר לא על ההדרכה ,לא על ההרצאה, וודאי ודאי שלא על הנסיעה שלהם מהמרכז לישוב הקטן שלי ליד חיפה)כדי להעביר סשנים בכנס קטנטן ,בקריית טבעון, בין היתר הם גם העבירו הרצאה בנושא מ"ת , על מספר שיטות משחק שקיימות היום ולא רק מו"ד. זו היתה הפעם הראשונה שבה באתי להעביר סשן בכנס,ולא ידעתי מימיני ושמאלי מה עושים שניהם גם יחד עזרו לי בלי כל בקשת תמורה, נהפוכו הם אמרו תשאל כל מה שבא לך. במהלך השנתיים האחרונות יצא לי לא מעט להיפגש עמם בכנסים נוספים ,בהם הם ניסו להרחיב את האופקים שלי לגבי שיטות משחק ועולמות מערכה שונות מהרגיל, שונות מהמו"ד הישן והטוב. אני לא בא להריע דווקא לשיטת משחק אחת ויחידה, מאז למדתי להכיר עשרות מ"ת ועולמות מערכה ויש כאלה שאני עוד לומד עליהן אם מדובר באקסלטד ועד למשחקי מיניאטורות וקריאתו של קת'ולהו, שהתחלתי לא מזמן לקרוא אודותיו, העובדה שאני עדיין מעדיף לשחק מו"ד ולא שיטה אחרת , היא פשוטה ביותר , היא הכי נוחה לי, צריך לזכור שבכל אחת מן השיטות הללו יש חוק אחד קבוע מראש והחוק הזה שאין חוק אחד שבמשחקים הללו שאינם ניתנים לשינוי והסכמה על כל אילו שלוקחים בו חלק. בלש חסר הבית אמר שהוא מרגיש שהוא מאבד את התחביב שלו, לא ממש הבנתי למה, אישה קשר ישיר אם בכלל קיים בין האהבה שלך למ"ת לעובדה שחלק מתפקידי הפורום כאן, או לשם שינוי אפילו הבעלים של כ"כ או אפילו אם אני אלך רחוק עד כדי כל אחת מהחברות הגדולות בארצות הברית כמו wizards of the coast, white-wolf, call of cthulhu ואפשר להביא עוד המון דוגמאות. קצת לא הבנתי מדוע איבדת את התחביב שלך והקשר לבין הגדרת מוצר והעיסוק עמו כתחביב או כמקצוע,מעבר לכך אני לא מוצא שום דופי בכך, שיש אדם שמצליח להפוך את התחביב שלו למקצוע שממנו הוא גם יכול להתפרנס, הלוואי ועל כולנו מקצוע שגם נאהב אותו ושגם נוכל להתפרנס ממנו שגם נוכל לעסוק בו בלי התחושה של נמאס לי מהשגרה. מדוע יש פער בין אינטרס "חובבני" ל "עסקי" , מה הכוונה ברצון ליחס כאל חובבן או עסקן , מה נורא כ"כ " מלהתפרנס" ממ"ת, כל כמה שכבר ניתן בארצנו הקטנה להתפרנס ממ"ת. קצת קשה לי להבין את ההקשר בין כך שיש " המוני שחקנים חדשים כך שאתם לא מוצאים את עצמכם בתוך הנישה של המשחק? הרי מה זה קשור לעניין כמה שחקני מ"ת חדשים יש ובאיזה שיטה הם משחקים, מה שצריך להיות חשוב זה האם את או אתה משחקים , במ"ת שאהוב עליכם לפי השיטה לכם ואם אנשים שכיף לכם איתם, איפה הרלוונטיות כלל למי משחק מה. הופיע בפורום טען, שנורא חשוב לציין מי עובד , על מה, איפה, ובאיזו חברה ומה תפקידו, והאם הוא זה שפרסם ידיעה כזו או אחרת, כי אז שיקולי בעניין לטובת קריאת הידיעה או הרצון ללמוד על השיטה או לקנות אותה תשתנה כיוון , שלאדם מסוים יש שקוליים פיננסיים בעניין? הרי מאחורי כל נושא יש שיקול פיננסי כזה או אחר , אבל מאחורי כל שיקול פיננסי בא גם שיקול האם אני עושה את עבודתי למטרת הרווח ממנו או לשם הצורך להרגיש טוב עם עצם האם אני יכול לטרום בנוסף לעבודתי שבה אני מרוויח את לחמי , לתרום גם מזמני החופשי למטרות שהינן נשגבות יותר כמו תחושה של הלב? טוב לי עם כך שאני מעודד אחרים לאותו נושא בלי שום צד רווחי בעניין, ונאמר ויש בו , שוב אני שואל מה רע בכך? מה הפשע בזה? עצם העובדה שאני מנסה לפרסם מוצר שעבדתי עליו וגם נותן ביקורת מורידה מאיכות המוצר באם הוא כתבה או ספר או מוצר אחר? למירטל ,יהונתן אלוני, הגיב בפורום ואמר את דברו, דברי תגובתך היחידים לעניין היו: " אתה נכנסת לדיון וזה מוזר, כי במשך כל הזמן הזה ניסיתי לצאת מזה, אולי למעשה זו ההוכחה הניצחת לקשר גובלינים-כוכבי כסף". " מירטל אף אחד מעולם לא ניסה להכחיש שיש קשר בין התעשייה הגובלינית לבין כ"כ רק כדרך אגב הקשר של השניים לתרגומי הספרים של מו"ד נוגעים אך ורק לשני ספרים שאחד מהם עדיין כלל לא יצא , הצורך שלך , ש" הגובלינים" יזכירו בכל הודעה שזה כך היא לדעתי האישית קטנונית, מכיוון שבין אם הם עובדים אצלו או איתו או לא אין בה מלגרוע את עזרתם הרבה לתחום המ"ת, העובדה שהם מעדיפים לדבר יותר על שיטות שנוגעות להם ומעניינות יותר, היא נראית בעיניך לא לגיטימית , הרי זו טענה אבסורדית, אם אפנה לרגע לאלגוריה , מעולם אחר, "קחי לדוגמא מצב שבו אישה מסוימת אומרת לגבר אותו היא רוצה שהיא חושבת שעדיף לו לקחת בחורה אחרת , והיא לא תנסה לדבר בשבח עצמה כי זה לא יאה וכי צריך לתת לאותה בחורה שנייה גם הזדמנות." בניגוד לאלגוריה שלי אני לא טוען שלא צריך לדבר על שיטות אחרות ולהציג אותן , אבל זכותו של כל אחד להציג ,"לדחוף", להסביר על מוצרים שיותר נוגעים. לו ואני חייב לציין שאם תיכנסי לאתר של הגובלינים את תראי שהם מדברים שם לא רק על שיטת מו"ד אלא על כל מיני שיטות ולא רק באתר שלהם אלא בכל פורום שאני מכיר. ואם נאמר חשוב לאדם מסוים לדבר על שיטה אחרת אז ברוך הבא , בבקשה בוא תספר לנו על המשחק שאתה מעדיף, אולי זה יתפוס אותי ואלי לא , אבל להשתלח כנגד מישהו אחר שעושה עבודה כזאת והמוצר שלו לא לרוחך גם עם הוא מרוויח מכך כסף , זו איננה התנהגות בוגרת. האמת חשבתי שכל הרעיון במ"ת בין היתר הוא להכיר שיטות משחק שונות ולתת לכמה שיותר אנשים לדבר על השיטות שלהם או על השינויים הקוסמטיים שאנחנו עושים להם בעצמנו, בין אם מדובר בשיטת roll master לבין עם מדובר בקריאתו של ק'תוהלו לבין אפילו מג'יק, הרי כולנו משחקים במ"ת כי זה עושה לנו טוב, והרלוונטיות היחידה בין איזה סוג שיטה אנחנו בוחרים לשחק ועל מה אנחנו " מגנים" או מדברים יותר , זה העובדה שהנושא חשוב לנו. ללא קשר ל" חובבן" או מקצוען".

Nihau

New member
דבר ראשון ברוך הבא לפורום.

דבר שני- חברי התעשייה הגובלינית וכ"כ בוודא ישמחו לקרוא את תמיכתך. ואחרון- שמחתי להכיר עוד שחקן וותיק בעל נסיון משחקי שמכיר וזוכר את הכלל הראשון של מ"ת- שכל חוק ניתן לשינוי במשחק הפרטי של כל קבוצה כל עוד זה מתאים ומקובל על כל חברי הקבוצה.

AIGREN

New member
תגובה ל NIHAU

תודה רבה על קבלת הפנים החמה, שמח להכיר ותיקים כמוני, ומתפלא כל פעם מחדש לראות שיש שחקניות וותיקות כי לצערי הרב לא הרבתי להכיר.

Nihau

New member
../images/Emo9.gif ל- AIGREN

לא רק וותיקה בתחום אלא גם נשואה באושר לאביר פורום הידוע כ"דרגורן". האביר הנ"ל נמצא בשליחות חשובה במציאות של חיי השחקן ולכן נראה כה מעט בפורום אך הוא משה"מ לקבוצת נוסגות' שעלילותיה מפורסמות במאמרי הפורום והוא משחק בקבוצת הפריפורם שגם סיפוריה מועלים לכאן מידי פעם.

הצד המלא שלי בסיפור

בין כל הויכוחים וההשמצות ההדדיות, נסחפתי קצת. הנה הצד שלי לסיפור, כפי שאני רואה אותו וכפי שאני מבין אותו. אתם יכולים לא לקבל את זה, אבל אני מקווה שלפחות אנשים יפסיקו לקרוא לי שקרן, משמיצן, אויב וכו'. יכול להיות שאני טועה פה ושם בחלק מהפרטים, אבל אני לא מוכן להכנס לשבלונת "אויב הציבור ומרעיל הבארות" שמאוד שמחים לתפור לי. בנוגע לתחושות שלי של חנק התחום והפיכתו לביצה של שיטה אחת כבר כתבתי, אבל שווה לחזור על זה שוב - כבר שנתים-שלוש שאני רואה לאט לאט את השיח הציבורי בכל הקשור לתחביב שלי הולך לכיוונים שלא ממש מוצאים חן בעיני. פתאום, רוב הדיונים בפורומים (בגלים, לא תמיד - אבל יש מגמה) הפסיקו לעסוק בתכנים והתחילו לעסוק ב"איזה מקצוע יוקרה הכי חזק", "איך אני משיג יותר תוספים" וכו'. מפחיד יותר, אנשים התחילו בשיא הטבעיות לקרוא לקבוצה שלהם (גם אם מדובר בקבוצת משחק פרטית) "חוג", ולמנחה - "מדריך". כאן אני לא מאשים אף אחד - להגיון כלכלי של יבואנים ומפעילי חוגים קשה לי לבוא בטענות בלי לגלוש למרקסיזם שאיננו ממנהגי. אבל בשורה התחתונה, התחביב, כתחום ציבורי (להסתגר בד' האמות של הקבוצה הפרטית זה פיתרון חלקי בלבד) החל לאט לאט לדחוק אותי ואת שכמותי החוצה - שימו לב שאפילו כנסים שנועדו בעבר לקהל מבוגר ועסקו בגיוון תכנים ורעיונות, החלו להפוך לגרסת המו"ד של בומבמלה לתלמידי חטיבת הביניים. אז, מה אפשר לעשות במקרה כזה? הפרקטיקה המקובלת, לפחות בעבר, כללה בין היתר דיון וויכוח - אז חשבתי שאם אני אנסה לנער פה ושם את תרדמת התוספים, לדחוף כיוון אחר יותר, אז אולי זה ישנה קצת משהו. טעיתי - אנשים ששואלים שאלות טכניות על מו"ד ואנשים שקוראים אותן, כנראה לא רוצים שיגידו להם שיש אלטרנטיבה אחרת לחלוטין. אחת הטעויות היותר גדולות שלי כנראה הייתה לנסות ולעשות את זה בפורום מסחרי (הפונדק) - צעד שגוי, שכמוהו להכנס לחנות ולומר לקונים שהסחורה לא טובה. טוב, על הפרקטיקה הזו החלטתי לוותר - לפחות בדיונים שאינם נוטים לפחות לקצת כלליות. אז איפה הגובלינים בתמונה? הגובלינים היו בין אלו שהתווכחו איתי. רוב הזמן, הויכוחים התנהלו בצורה טובה, אבל פתאום התחלתי לשים לב למשהו מוזר - אני מעלה טיעון (בכלל לצד שלישי), ולפתע מופיע גובלין שמציין דברים כמו "שמענו אותך", "די כבר עם התעמולה" וכו'. אז עשיתי חושבים - אולי באמת אנשים לא רוצים לשמוע? ואכן, החלטתי שעדיף שאני אצמצם את הפעילות הזו, ובכלל, אמנע מלהפר את השקט התעשייתי בפורומים מסחריים - יש לי די והותר מקום לדיון פתוח. אבל, משהו קצת הפריע לי - ידעתי שבשלב מסויים הגובלינים התחילו להיות מעורבים בתחום בצורה עסקית. האם זו כזו קפיצה לוגית לחשוב שיש פתאום עוד אינטרס ב"שמענו אותך, די לחזור על טיעונים"? נכון - אינטרס כזה לגיטימי בהחלט, אבל אם ככה, למה הוא מותקף כהשמצה? מן הסתם אפשר להציגו בצורה הגיונית. אבל עדיין, משהו המשיך להפריע לי. שימו לב - במהלך הדיון כאן, אני מאשים את פרנהייט במעורבות בהעלמת סקירה לא-אוהדת על "הנמוכים והאמיצים". שימו לב שבהתחלה הוא מאשים אותי בזריקת בוץ ודומיה, אבל ברגע שאני מפרט עוד קצת, לפתע הוא נזכר להודות שהייתה כתבה שלא נראתה להם, ובעקבות שיחה עם הנהלת המגזין - היא הוסרה. נשמע בסדר, האמנם? זה אכן לגיטימי לחלוטין לרצות להגן על אינטרסים - כתבו סקירה לא אוהדת על מוצר שלך (גילוי נאות: אני חושב שהסקירה הכי לא אוהדת שמוצר יכול לקבל היא אי-כתיבה. אולי בגלל זה לא כתבתי אף פעם סקירה על "MERP" למשל) אז לגיטימי לחלוטין לדרוש חלופה הוגנת יותר. אבל מה מפריע לי כאן? אני רואה שבעצם כשהאינטרס של הגובלינים מאויים על ידי דיעה עויינת, הם מוכנים לטרוח להשתקתה. במקרה כזה, ה"די כבר, לא רוצים לשמוע אותך" שקיבלתי פה ושם פתאום נראה לי קצת יותר דורסני - במיוחד כשאני מקבל אותו גם בפורום לא-מסחרי ויותר פתוח לדיון, כאן למשל. שימו לב גם, שלמרות הניסוח המעודן של פרנהייט, בשורה התחתונה הייתה סקירה שהוחלפה כתוצאה מדרישתו ודרישת עמיתיו - אותה טענה שהעליתי כמה תגובות לפני שהוצגתי כבדאי וסלפן. אז אוקיי, עם מה שנראה לי כמו נסיונות השתקה אני יכול להסתדר די יפה - מקסימום, אני תמיד יכול להעלות את החשדות שלי על אינטרסים קצת פחות סתמיים - לי נראה שזה פשוט נותן תמונה טובה יותר, פרנהייט סבור שזו הכפשה - אני לא מבין למה צריך להתבייש באינטרס מסחרי ולהסתירו, אבל מילא - אני מודה שבלהט הויכוח קצת הקצנתי את הנקודה שלי כאן. עכשיו, לאור כל התמונה הזאת, תארו לעצמכם איך הרגשתי כשהאדון פרנהייט הגיב לסקירה שכתבתי על קריאתו של קת'ולהו (מתובלת בירידות ל מו"ד) ובעצם הורה לי "היית אמור לכתוב כך ולא אחרת". אני זוכר הרי מה קרה בפעם האחרונה שהגובלנים לא אהבו סקירה מסויימת. פרט לכך, תארו לעצמכם את התחושה - מילא שהגובלינים יוצאים נגדי בדיונים, עכשיו הם גם נכנסים לחצר האחורית שלי, ואומרים ("מציעים") לי מה לכתוב! נכון, כנראה שהגבתי קצת בפרנואידיות - כמה דברים השתנו מאז ימי הסקירה הנעלמת, אני יכול להיות די בטוח שיש לי גיבוי מההנהלה שלי, ובניגוד לעבר, כבר אין מי שיתערב כירורגית בדברים שכתבתי או שאדרש לכתוב בצורה "מאוזנת" יותר, אבל עדיין זה מציק קצת, לא? "תחושת מצור" משהו... אז הנה, אני מרגיש שיש נסיונות להשתיק אותי (אפשר לחשוב מה כבר יש לי לומר שאסור שיאמר, זה לא שאני יודע מי רצח את ארלוזורוב או משהו...), לאו דווקא מסיבות ענייניות. ועכשיו, תארו לעצמכם איך הרגשתי כשראיתי שבמשך יומיים-שלושה, תגובות שכתבתי לתגובות של פרנהייט לכתבה שלי, פשוט נעלמו... פראנויה? - אז אח"כ גיליתי שמדובר בתקלה טכנית, אבל מומחה למחשבים אני לא - תקלות יכולות לקרוא, ויכולות להגרם - כאן אני באמת לא מאשים אף אחד ובטוח שזו הייתה תקלה בעלמא, אבל תוסיפו את זה לתחושת מצור קודמת, ומה תקבלו? אז זהו, זה מה שמפריע לי, זה מה שמציק לי, וזה מה שכואב לי. אתם יכולים לקבל את זה, אתם יכולים להסביר לי איפה אני טועה, אתם יכולים לחשוב שאני סתם חשדן כפייתי בעל מזג, רע, אבל לפחות אל תקראו לי שקרן שמפיץ דיבה. את שלי אמרתי.

AIGREN

New member
שלום בלש

אם תהין לשמוע לדעתי אני אשמח , אני מקווה שיצא לך לקראו את תגובתי הקודמת, ושלא חשת כי אני משמיץ או יוצא כנגדך, יצא לי לקרוא את תגובתך האחרונה. ובכן הרשה לי לומר שמצאתי לא מעט דברי טעם בדבריך ,כמו גם האמת מספר טענות הפעם. 1.לגבי תחושת החנק שלך על שאתה מרגיש כי הוציאו אותך מהתחום , מן הסתם כאשר כל מה שקורה בתחום הכנסים וחוגי הבית וחוגי מתנ"סים, נוצרת אווירה של רק פן כלכלי , ונכון מבחינת מדריכים רבים ואותם גופים לרוב מדובר בכך, אבל גורם אחר הוא שפגשתי מדריכים רבים , שאינם מלמדים את העקרונות הראשוניים והמהותיים של משחקי המ"ת , לפחות כמו שאני מאמין שהם צריכים להיות ואני מתכוון,כמו הצורך להתמיד בהרפתקה עד לסיומה, הצורך לתת לאחרים לדבר. להסביר להם שלפני שהם קופצים מעל הפופיק ומחליטים להיות מקצוע יוקרה כזה או אחר הם צריכים ללמוד להשתמש ביכולות הבסיסיות של דמותם אפילו עוד לפני קבלת כישרונות, או למשל הצורך ישר לקפוץ ולהרוג את הדרקון או מה שנקרא המון משחקים שבנויים בעיקרם על hack & slash, ופחות על יצירת ה" רול-פליי", ואם נראה שהכללתי מקווה שלא העלבתי אף אחד ואם כן סליחה. 2. לגבי הטענה שאין יותר משחקים בכנסים לגילך ובכן אתה יכול להאשים רק את עצמך מכיוון שאם זה כל כך מפריע לך מדוע לא עשית דבר בנידון? כמו למשל היוזמה הנהדרת החדשה של ביגור 5 , מיסיון הורים, לעשות סשנים להורים של ילדים. אם מפריע לך , למה שלא תעשה סשן שבו הגיל המינימאלי הוא לאנשים בגילך? הרי אין לי ספק אפילו קל שבקלים ואני מדבר מתוך מידע שסיפקו לי המארגנים עצמם. אפילו אני מאמין שזו תהיה בקשה מבורכת מכל הגורמים בעיקר אנשים בטווח הגילאים שלך שיוצא להם אולי פחות לשחק , כי " אולי" אין להם עם מי. 3 .בבקשה אל תבלבל בין הצורך במידע טכני על מכניקות משחק לבין שאלות בתחום ,מידע רלוונטי, וכללי על שיטות משחק ודיונים מעמיקים ופילוסופיים. אם לדעתך הנושא, שאותו או עליו אתה מעוניין לדבר הינו מידע, הסבר, שאלה פילוסופית אולי יקל עלייך אם תציין זו בתחילה, כי הרי נורא קל לנו בתור אנשים לחשוב שהבנו למה התכוון המשורר, אבל אם ידברו אלינו כאילו היינו" ילדים קטנים" ואני שב ומדגיש רק כאילו, יתכן שההיזונים החוזרים שנקבל מהסביבה יהיו יותר נוחים לכולנו ולך לקבל ולהבין. 4. אני שב לעניין שבו אתה מדבר על מושג שנכלל בתחום האתיקה המקצועית באופן כללי, מדוע עלייך או על כל צד כלשהו, בהכרח לדעת שתגובתו של זה קשורה באינטרס אישי? אני לא נאיבי, אני פשוט אומר שתמיד למי שמגיב יש אינטרס כזה או אחר, אם מדובר בפן כלכלי , בו התגובה תשקף ניגוד אינטרסים או פגיעה באתוס אתיקה ממשי אזי יש לך היסק לוגי בר טעם , בהקשר לגובלינים אם ניקח את העובדה שהם אכן עובדים אם כ"כ מה מפריע העניין בכך כל עוד הם אינם פוגעים ברצון שלך לדבר על נושא אחר, או אפילו ממליצים על מוצר שיש להם קשר אליו. העלית טענה נוספת על מסר שהועלם וחזר , אני לא מכיר ולא בקיא בעניין, אבל מה שעליך לחשוב עליו זה האם הטענות שנאמרו, היו בעלי טעם ותוכן או לא, והאם היתה ביקורת גם אם היא שלילית אבל בצורה , אשר מעידה על כך שזו רק דעתך, ושהיו בה אלמנטים של ביקורת בונה. לגבי עצות מאחרים על מה לכתוב אני מסכים איתך שהזכות היחידה של אחרים בתחום מה לכתוב צריכה לבוא אך ורק כעצה משפרת , ואני מצטער באמת אם חשת אחרת בשל כך. 5. דבר אחרון אני מקווה , שלמרות הכול בכל זאת תרגיש עצמך עדיין שיך לעולם המ"ת גם אם נראה לך שזה לא כך, ושתרגיש כי אתה יכול להמשיך לשחק, באותה דרך בה אתה רגיל ואוהב כי בסופו של יום זה מה שבאמת משנה.

למעלה