שתי שאלות

שתי שאלות

שלום לכולם, שאלה ראשונה: נאמר בטקסט (ישן) שצריך יהיה להפוך אוניות ציד לווייתנים ל"Coal Grunters". הכוונה בוודאי איננה לדג שנקרא כך. האם הכוונה לאוניות נושאות פחם, או שמדובר בכינוי נשכח למשהו אחר? שאלה שניה, תעתיק מצרפתית: Chelles ,Acheul (שמות של מקומות) - האם "שלה, אשול"? תודה ויום טוב,

קרמיט524

New member
שתי תשובות (בערבון מוגבל, כרגיל)

1. הכוונה היא כנראה כן שם של דג (באדיבות Google). עכשיו רק נשאר לך למצוא מי הדג. נסיתי את הטריק של unordained, חיפוש בדפים מיישראל, אך העליתי חרס בידי. אולי מישהו אחר כאן יוכל לעזור... 2. אי אפשר ממש להגיע לצרות הביטוי הנכונה, אבל אני הייתי מתעתקת: אָשֵל ו-שֵל

תודה, אבל לגבי (1)

לא הגיוני שמישהו (חוץ מקליוסטרו הקוסם, אולי) יהפוך אוניית ציד לווייתנים שלמה לדג קטן... הבהרה - לא מדובר בטקסט סיפורי אלא בדיווח מאמצע המאה ה-19.

כן -

"if all the reports [...] are true, all our whaling ships will soon be laid up in port or converted into coal grunters". ואין התייחסות נוספת לנושא.

Eldad S

New member
באינטרנט זה נראה

כמו דג, בכל המופעים... האם תיתכן איזו שגיאת דפוס או משהו דומה? זה טקסט מודפס, ישן? האם האנגלית עתיקה משהו?

זה לא דג

אלקלעי אומר: grunter - אנקול להרמת משאות. לכן, כנראה "...הספינות לציד לוויתנים יהפכו נושאות-פחם."

Eldad S

New member
אלקלעי,

אותו מילון בשלושה כרכים (שניים - אנגלי-עברי, ואחד - עברי-אנגלי)? לצערי, הוא לא על המדף שלי כרגע (אליו התכוונת?).

הוא ולא אחר

אצלי הוא עדיין בשני כרכים (כבר השלישי אצלי), כל חיי עבדתי איתו ולא מחליפה, רק כשמתבלה סופית קונה חדש.

Eldad S

New member
:)

בזמנו, כשעבדתי אתו בתרגומים בתקופת הלימודים באוניברסיטה (תרגום מאמרים לעצמי ולסטודנטים) וגם קצת אח"כ, הוספתי לו כל מיני תרגומים בעברית. אבל כבר מזמן לא יצא לי לעבוד אתו. דרך אגב, אם כבר: ידוע לי שיצאו מהדורות חדשות של אלקלעי - האם יש שם ערכים חדשים, או שזו רק הדפסה חדשה?

גם אני מוסיפה לו

והוא מעובה אצלי כהוגן. כפי ששמעתי, ילדיו של אלקלעי ממשיכים את דרכו ומעדכנים את מילונו ממהדורה למהדורה.

אם כך, אז זה באמת מה שחשבתי

בהתחלה (ר' תחילת השרשור). וכמו שציינתי, אכן מדובר בטקסט ישן למדי. פשוט מוזר שמנועי החיפוש והמילונים (שלי, לפחות) לא הכירו את הביטוי הזה. תודה לכל מי שעזר/ה!

טרודי

New member
Webster agrees

at least in 1913 אבל לא מצאתי איזכור של grunter כספינת משא (עם מנוף/אנקול?), וגם לא coal grunter שאיננו דג...

Boojie

New member
Acheul זה אשל בעברית.

(אני מכירה את זה מארכיאולוגיה - אחת התקופות המוכרות ביותר בפרהיסטוריה האנושית קרויה על שם המקום הזה).

ואכן בארכיאולוגיה עסקינן ../images/Emo13.gif

ובטקסט שלי נקראת התרבות שהתקיימה בתקופה הזו "the Chelles-Acheul culture".

Boojie

New member
אני מכירה רק את התרבות האשלית,

השם השני שהזכרת לא מוכר לי.

למעלה