שר החלון.

arana1

New member
חברה מצאה לי אחת פתוחה לוואדי גדול יורד לים

חיפשנו לא מעט זמן וברגע שהיא ראתה אותה היא ידעה שמצאנו

שלומות0

New member
מדהים

הבת שלי תארה תאור דומה את השכונה שלנו בציורים.
זו הייתה אחת התמונות המוצלחות שנראו בתערוכה שבו הוצגו ציוריה ...

זה מדליק, ומתחדשים כל מיני חומרים

בכל מיני אופנים של שקיפויות ותגובתיות של חומרים לסביבתם
ראיתי באיזו תערוכה חומר מדליק, בטון שקוף שמעביר אור

arana1

New member
בטוח שזה הכיוון

ובמשך הזמן גם החומרים יתחילו להגיב אקטיבית לסביבה
הקירות יכירו את האנשים(סוף כל סוף יהיה טעם לדבר לקיר)
ידברו ויחליפו מאפיינים עם קירות אחרים
שקיפויות יתחלפו על מנת להציע נתיבי תקשורת בין שונים ודומים

אם יש טכנולוגיה ותחום שממש לא התפתח באופן מרשים זה בנייה
שעדיין רובה מבוססת על בוץ ואבנים בדיוק כמו לפני אלפי שנים
למרות שלפי המחירים אפשר לחשוב שבונים כאן בתים מזהב

schlomitsmile

Member
מנהל
מגניב ביותר
גם אני לפעמים מסתכלת על בניינים ורואה בעיניי רוחי
את כל הנשמות והדינמיקות שמתחוללות ומחוללות בפנים.

אבל אני מודה שלא הייתי רוצה שהבית שלי יהיה שקוף...
צריכה את הקונכיה שלי

אז זהו שגם אנחנו

חיפשנו בית ורק בגלל הקטנטונת שאוהבת טבע וחופש חיפשתי בית פרטי להשכיר , העדפתי דירה יותר קטנה אבל חצר ענקית עם מרחב. האמת שזה כיף לכל המשפחה ממש בימים אלו אנחנו משפצים ובסוף החודש עוברים לגור שם

אלותות

New member
גם אני חייבת לראות שמיים

חייבת חייבת. זה צורך מטורף לגמרי. לא וילונות, לא תריסים, חלונות ושמיים שמיים שמיים.
ותעי שהגוף מתרגל לישון באור מלא. ויש משהו בלקום לחדר שטוף אור , זה מרגיע, זה נעים, זה טבעי. להקיץ לשמיים פתוחים וכחולים עם שמש בוהקת. זה בסדר. אם זה מה שצריך, תני לו. אם מפריע לאחותו, הייתי ממקמת אותה בחדר באופן אחר, אולי מציעה לה כיסוי לעיניים. לבן זוגי מפריע האור אבל אני ממש שונאת החשכה, אז יש לו כיסוי עיניים נעים ואוורירי.

גם הילדים שלי.

ואני לא. אני אוהבת חשוך, הנוף מפריע לי במבט פנימה.

אז אצלם בחדר התריס פתוח כל הזמן. ואצלי הוא חצי סגור וכשאני רוצה להסתכל בזמנים אחרים, אז אני פותחת. יש לנו חלונות ענקיים בבית ולא תמיד נוח לי שהם פתוחים.

הם גם למדו לישון באור של הבוקר ולא מתעוררים דווקא מוקדם.

אני חושבת שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה, ואפשר גם לחלק לחדרים לפי זה. (אם יש יותר מילד אחד בחדר).

שלומות0

New member
גם הבת שלי

משאירה בתקופה האחרונה את התריסים פתוחים ובבוקר נכנסת שמש חזקה, בקשתי ממנה מספר פעמים לסגור ללילה, אבל אני למדתי מהבת שלי שאם משהו לא נוח לה היא פשוט לא מקבלת את בקשתי, הבנתי
שלא נוח לה שהתריסים סוגרים ולכן אני לא מתעקשת אתה בניגוד לדעתם של אנשי מקצוע שיש סמכות הורית וחייבים להתעקש, אני לא פועלת על פי דרכם ואני נותנת לה להשאיר אותם פתוח, בבוקר יש לה שמש
והבנתי שזה עושה לה טוב כי אחרת היא יודעת יפה מאוד לסגור ולתקן דברים שמפריעים לה. הגעתי למסקנה שלא רק שזה לא מפריע לה
זה ממש צורך!

רק הערה בקשר לסמכות הורים:

אחד הכללים הראשונים בסמכות הורים היא לבחור על מה לריב ועל מה לוותר ועדיף לוותר מראש אם זה לא חשוב.

סמכות הורית איננה משמעת ואינה מושגת בדרך של הפחדה, איומים או עונשים.בניגוד למה שאנחנו נוטים לחשוב, כשאנחנו מרימים את הקול, אנחנו לא נתפסים כיותר חזקים, אלא להיפך, כי זהו פתרון שנובע מחוסר שליטה במצב, ומשדר מצוקה.הורה סמכותי הוא פשוט הורה שהילדים שלו לוקחים אותו ברצינות.הם לוקחים אותו ברצינות כי הוא מתכוון למה שהוא אומר.הוא מתכוון למה שהוא אומר, כי הוא השקיע מחשבה וגיבש עמדה שקל לו לעמוד מאחוריה.הוא גיבש עמדה לאחר שבדק מה באמת חשוב לו – או במילים אחרות: על מה הוא מוכן להתעקש, ולמה, ולשאלה הזו צריכה להיות תשובה ברורה ומנומקת.הוא מסביר את עמדתו לילדיו, אך ממש אינו מחויב לשכנע אותם בצדקתו! מספיק שהוא מאמין בה.הוא מאמין בה מספיק כדי לקיים אותה בדבקות ובעקביות.הוא דבק בה גם כשזה דורש ממנו מאמץ, התעקשות או התמודדות עם פרצופים חמוצים.בסופו של דבר המסרים שלו עוברים, ומה שחשוב לו מתקיים. זה לא בהכרח קל, ולעתים זו ממש עבודה.אבל כשאנחנו מאמינים בעבודה שלנו, אנחנו עושים אותה ומצליחים בה.וגם זה מסר חשוב מאד לילדים.

.

שלומות0

New member
מה שאותי לימדו מיטב המומחים

בהדרכת הורים, שסמכות הורית זה לא סדר עדיפויות אלא מה שההורה חושב שעל הילד לעשות כך הילד מקבל מרות הורית,
המטרה היא המרות ולא מה טוב לילד, זה למדו אותי בכל ההדרכות שהייתי בהם!!!! ולכן זו אחת הסיבות שאנשי מקצוע לא ממש מקובלים עלי, זו רק דוגמא אחת מני רבות!

TikvaBonneh

New member
טובת הילד לא חשובה?

מדריכי ההורים האלו פיספסו את המהות של ההורות. טובת הילד היא מאוד חשובה. כל הזמן צריך לזכור שזו המטרה של החינוך. אחרת מה הטעם?

שלומות0

New member
אני שוב הסביר את עצמי

אותם אנשי מקצוע שכל כך ממליצים ללכת לקבל מהם הדרכת הורים והייתי אצל לא מעטים במהלך השנים,
וההדרכה הזו מקבלים רוב ההורים אני לא היחידה, הכלל הראשון שיש ללמוד להיות סמכותי כלפי הילד, הילד חייב לקבל מרות, ואם הילד דורש להישאר חלון פתוח
אז על ההורה להיות סמכותי ולהפעיל את מרותו על הילד! ושמשהו כאן יגיד לי שזה לא כך, כי זה בדיוק כך, זה השלב הראשון של ההדרכה , לאחר שההורה נשטף מוחו
עם הסמכות ההורית מגיע השלב של להבין את הילד אבל זה רק בתנאי שההורה ידע להפעיל סמכות הורית לא לפני!

TikvaBonneh

New member
זה לא סותר, סמכות הורית וטובת הילד

הם לא צריכים לבוא אחד על חשבון השני. ההורה צריך לדעת ולברר מה טובת הילד, ומתוך זה להפעיל סמכות. נניח שההורה יודע שטובת הילד לצחצח שיניים, והילד לא רוצה, תפקיד ההורה להפעיל סמכות כדי שהילד יצחצח שיניים. אבל אם הילד כן רוצה לעשות את זה, לא צריך סתם לחפש מתחת לאדמה דברים כמו חלון פתוח רק כדי שהילד יציית. זה לא ציות לשם ציות.

שלומות0

New member
כן מלמדים את ההורה

קודם להיות סמכותי ואני את שלי כתבתי כאן..
ולא אוסיף

kagome10

New member
אני הייתי אומרת סמכותני

רק אל תשאלי מאיזה ספר על פסיכולוגיה שליתי את המילה הזו...

שלומות0

New member
לא כתבתי שלא

ולא כתבתי שכן
סך הכל כתבתי שאני נתקלתי באנשי מקצוע מהטובים בתחום שגם בנושא של סגרת חלון בלילה דרשו להפעיל סמכות הורית, זה מה שכתבתי בנושא..

אני לא יודעת אצל מי למדת

אבל זה לא מה שהם אומרים.

הנה קטע מסיכום של הספר, כפי שהם מציגים אותו:

בסיס ספרו של פרופ' עומר עומד מושג 'הסמכות החדשה'. סמכות זו מבוססת על ההנחה כי תפקידו של בעל הסמכות (הורה, מורה) הוא לשמר את סמכותו תוך שמירה על כבודו של הילד אך גם על מסלול התפתחותו ותפקודו התקין. הסמכות החדשה אינה מבוססת על הכנעת הילד והשגת שליטה מלאה בהתנהגותו אלא על העברת מסר ברור: "אנו מכבדים את פרטיותך ובחירותיך, אך מאחר ואנו אוהבים אותך, לא נוכל לאפשר לך לפגוע בעצמך מבלי לעשות דבר!"
כדי להעביר מסר זה באופן אפקטיבי בעידן הנוכחי, נזקקים מורים והורים לאסטרטגיות חדשות להן לא נזקקו בעבר, כאשר סמכותם נתפסה כמובנת מאליה. בספרו מתאר פרופ' עומר מגוון דרכים לכינון הסמכות החדשה במערכת המשפחתית והחינוכית. דרכים אלו מבוססות על התאמת רמת ההשגחה ההורית לשימוש שעושה הילד בחופש הניתן לו, יצירת רשת תמיכה המסייעת בביסוס הסמכות ונקיטת פעולות להתמודדות יעילה ולא מסלימה עם התנהגויות כאלימות, השפלה, התחצפות, גניבות, נשירה מבי"ס, שימוש בסמים ועוד.

ממה שאני שמעתי, הם בכלל לא דנים בשאלה חלון פתוח או לא. לדעתם, צריך לאפשר לילד להחליט כמה שיותר על חייו, ואת הסמכות ההורית להפעיל במקרים חשובים, כמו שכתוב פה, למשל, במקרה של אלימות, גניבות וכו'.

במקום יש קישור לפרקים הראשונים של הספר במלואם, ונכון שהם מדברים בהתחלה על סמכות הורית, אך לא כזו שקובת אם החלון פתוח או סגור.

למעלה