שר החלון.

שר החלון.

בני הוא שר החלון בחדר השינה.
אם הוא סגור הוא חייב לפתוח. עדיין לא ברור מדוע אומנם לא מדובר בבעיה כלכך הרת גורל (מה אכפת לי שיאהב חלון פתוח) הבעיה היא שקרני השמש שחודרות
בבוקר מעירות אותו ואחותו מוקדם מדי וקיצור שעות השינה הטבעיות שלהם מתחיל להתבטא ועליו זה נראה חזק יותר.
כמה שאני מבקשת,זה נראה כחזק מימנו.
הוא פותח את התריסים לדעתי גם מתוך שינה.
זה לא שהוא זקוק לאויר חופשי כי הוא סוגר את השימשה.
זה לא שהוא זקוק קצת לאור כדי לעשות פיפי כי הוא לא קם בלילה לשם זה.
הוא פשוט פותח.
אני רוצה שיישנו טוב יותר. כשאין אור הם מתעוררים רק כשהגוף רוצה להתעורר ולא מגורמים חיצוניים אז יש משהו לייעץ כאן?

arana1

New member
אולי הוא קלאוסטרופובי

אולי סגור לו בנשמה ולכן עצם קיומו של חלל סגור מסביבו מעיק עליו במיוחד

הכל עבר לי בראש,וזה בכללו.

אני דוקא חשה חזק יותר משהו אחר:
ההתעסקות בחלון כדבר שמעניק הרגשת שליטה ואחריות.
מין תחום אישי בעל חשיבות עבורו.
זה באמת מיוחד כי אחותו לא חזקה כמוהו ורק הוא יכול מבין שניהם.
אבל אולי אתה צודק...

(לאוהבי המשפט האסטרולוגי היומי:קשתים אוהבים חלונות פתוחים).

גם אצלנו זה ככה ובאמת כל פעם שאני רואה

את החלון פתוח אני סוגרת.

לעניין הלינה בלילה אני די הרבה מסתובבת בלילה ככה שאני סוגרת להם את החלון ואת התריס בחזרה.
בכלל אצלנו קרתה תקלה והתריס נתקע ואי אפשר לפתוח אותו יותר אז אין מאושרת ממני.
בקשו שאני אתקן כמה פעמים ולא נעניתי וכך זה נשאר.
אז היא הפסיקה לשחק בחלון בחדר שלה.

אצלי בחדר לעומת זאת משחקים בחלון רק אם יש גשם בחוץ ורוצים לראות. ביתר הזמן הוא סגור או פתוח
כמו שאני אוהבת.

dina199

New member
אולי תשימו על הזכוכית יריעת פלסטיק

כהה נגד שמש . אז לפחות האור לא יהיה כל כך חזק.

שלומות0

New member
וילון בהיר

בשום אופן לא כהה, ורצוי עם ציורים של טבע ,
רצוי בצבע מרגיע כמו תכלת או סגול בהיר

קניתי,נראה לי...

dina199

New member
זה פלסטיק די דק. הוא פשוט כהה.

שמים אותו הרבה על שמשות מכוניות.
לא חושבת שקשה לקלף אותו במקרה הצורך

galitkm

New member
בעיקרון זה טבעי מה שהוא עושה

עד כמה שידוע לי לפי הטבעונות זה הכי בריא מה שהוא עושה - לקום איך שהשמש זורחת, להתעורר מהאור שבחוץ. מה שצריך לעשות כדי לישון מספיק שעות זה פשוט להקדים את שעות השינה שלו ככה שיוכל לישון כמה שיותר שעות בלילה. בקיץ ישנים פחות ובחורף יותר בגלל כמות שעות האור (לישון מוקדם יותר - קל להגיד אבל קשה ליישם...רק שלפני המצאת החשמל זה מה שכולם עשו באופן טבעי כי לא היתה להם ברירה).

יש מי שחושבים שחלק מבעיות השינה הנפוצות שיש היום לאנשים, כמו הבעיות שאנשים לוקחים כדי לפתור אותן מלטונין כדי לאזן את השינה זה בגלל השימוש בתאורה המלאכותית כי אנשים ערים יותר בשעות החשכה וישנים יותר בשעות היום. בגלל שאנחנו כבר לא ערים וישנים לפי שעות האור והחושך בחוץ, ההורמונים האלה משתבשים ומשבשים את השינה

לא היתה לי בעיה עם זה בכלל

לולא היה נרדם מספיק מוקדם.
בגילו יש לו חסר של שעה אחת כל לילה וזה מצטבר...

שינה ניתן להשלים בצהריים

ושעות שינה זה דבר מאוד אישי...
יתכן שהוא פשוט נמשך לאור והחושך מפריע לו....
אצלי אגב זה הפוך....

שלומות0

New member
הבת שלי מרבה לצייר

את מה שתיארת לגבי הבוקר, זה מראה את הצורך לקום לשמש זורחת ולציפורים מזמרות, ויותר מזה שמתי לב במשך שנים שבקיץ הבת שלי הרבה יותר רגועה מאשר בחורף..

חלונות הם העיניים של החדר

חיפשנו עכשיו דירה, ושמתי לב שהדבר העיקרי שמשפיע עליי הוא מה נשקף מהחלונות. יותר מכל מאפיין של הדירה עצמה.
גם לי קשה עם תריסים סגורים עד הסוף, אפילו בלילה. הם כאילו מעוורים את החדר...

אני יודעת שזה לא מעודד במיוחד מצדי, אבל אם זו הסיבה לעניין, יתכן שהפיתרון היחיד לבעיה שתיארת הוא שהילד יעבור לחדר עם חלון מערבי. מה שבטח לא מעשי כרגע.
את יכולה לנסות לחסום את החלונות, אבל זה עלול להסתיים בזה שהוא פשוט ייפתח גם את החלונות (בכל מקרה, אם כבר אז משהו שקוף למחצה ונעים לעין. בריסטול שחור על חלון? אווץ'! כואב לי לחשוב על זה. זה באמת לעוור את החלון. בטח הייתי מקלפת אותו מתוך שינה).

אולי אפשר להתפשר איתו על פתיחה חלקית בלבד של התריס, כזו שתשאיר את החדר חשוך?
אולי אפילו לסמן קו מדויק על מסגרת החלון, ושהוא יפתח את התריס רק עד אליו? (מה שיכול להתאים גם לעניין השליטה והאחריות)

arana1

New member
החלום שלי זה עיר עם בתים שקופים לחלוטין

תארי לעצמך איזה פאזל או מובייל קינטי או קליידוסקופ את מקבלת כך מכל זווית מבט
וזה פאזל אנושי שבו את רואה בעת ובעונה אחת אין סוף סיפורים אנושיים זורמים לכל הכיוונים דרך צירופי תנועות יחודיות שאף אחד חוץ מאלוהים לא יכול לסנכרן
קולא'ז דינמי של אנשים אוכלים וקוראים ורבים ומחרבנים ומזדיינים שממנו נצרפים דמויות מקטעים שונים של אנשים ופעולות שהן לא פעם שונות לחלוטין
זו ארכיטקטורה קוונטית
זה גם הרבה יותר אנושי מלחיות כל הזמן בתוך קירות אטומים
אני בטוח שזה גם יעורר פרץ של יצריות אם לא ממש יצירתיות בשכונה
נדמה לי שלאוטיסטים זה מתאים במיוחד

אלותות

New member
נכון, הבן שלי יכול לשבת

שעות ארוכות מול חלון ולהביט על העצים זזים ברוח.
בגן הם קוראים לזה "בהייה" ומתייחסים לזה כאל זמן מבוזבז, אבל אני ממש מתחננת שיתנו לו. זה כל כך כיף לבהות בשמיים ובעצים נעים ברוח.
כל כך הרבה יותר נעים ומרגיע למחוא כפיים ולקפוץ בחישוקים עם חבורת ילדים.
רק שיתנו לו לבהות בחלון
וכשאנו חיפשנו דירה, כמו יפחוצית, הסתכלתי בדירות שלהן חלונות הכי גדולים והכי הרבה חוץ בפנים

למעלה