שר החלון.

שלומות0

New member
אני חיה במציאות

ולא בספרים וקישורים שאת מביאה לכאן, וכן אני בטוחה שאני א ההורה היחידה שנתקלתי בתופעה שכל הדרכה מתחילה קודם בללמד את ההורה איך להיות בעל מרות,,

שלומות0

New member
ועוד דבר

לא כתבתי שללמד הורה להית סמכותי זה לנקוט כלפי הילד בגישה שמסלימה אלימות!
סך הכל כתבתי שצעד ראשון בהדרכת הורים זה למד את ההורה להיות סמכותי ,
וכן נזכרתי שגם בנושא חלון פתוח קבלתי הדרכה להיות סמכותית ומותר לי לכתוב את זה כי זו האמת לאמיתה וקבלתי הדרכה ממיטב בעלי המקצוע , וכרגיל הוצאת את הדברים מהקשרם..

galitkm

New member
מה שאת מגדירה, ככה זה פחות או יותר צריך להיות

איך שאני התרשמתי מזה, הבעיה עם המושג סמכות הורית, זה כאשר מומחים משתמשים בו כהסבר או תירוץ למקור הקשיים או הבעיות של הילד או כל המשפחה.
הילד מתנהג כך וכך? אז המומחה מסביר שזה בגלל שההורים לא מפעילים סמכות. יש בעיות בבית? זה בגלל שההורים לא סמכותיים ולא מציבים לא גבולות.

גם אני קיבלתי את הרושם שיש מומחים שמשתמשים בסיבה זו כדי להסביר כל בעיה וגם שואפים למצב בו ילד יציית תמיד להורה. אולי שולפים את הסיבה הזאת של העדר הגבולות והסמכות כי זה מה שנראה בטעות כלפי חוץ, הרי זה מה שיחשוב כמעט כל אחד שלא קשור ולא ממש מבין אם יביט על הילד מהצד - שאילו רק ההורים היו מעירים לילד X או מגבילים אותו בY אז הוא היה מתנהג "יפה".
אבל מומחים אמורים לנסות להבין את הדברים קצת יותר לעומק. מומחה טוב אכן ידע להבדיל וללמד סמכות כך שהיא לא תתנגש עם טובת הילד או רצונותיו ולא תופעל ככוחניות שרירותית ככה סתם אלא רק בחוכמה ומתי שיש באמת צורך.
אבל מקרים כמו שמתארת שלומות גם הם קיימים ולא כל כך נדירים, כנראה שבין התיאוריה למעשה דברים בדרך קצת משתנים, גם אני ראיתי הרבה פעמים איך טיפול שמוסבר כל כך יפה בתיאוריה, כשזה מגיע לשלב המעשי הרבה דברים מהאידיאולוגיה של התיאוריה הולכים לאיבוד, נעלמים או מוחלפים במעשים לא הכי חכמים רק בגלל שזה קל יותר או נוח או לא תמיד אלו שעובדים עם ההורים או הילד באמת משקיעים בכל מקרה ומקרה מספיק זמן ומחשבה

kagome10

New member
אם קראת את הספרים שלי

אז ראית שבאחד מהם הם החזיקו, פיזית, נער צעיר שחטאו הגדול היה בכך שלא רצה ללכת לבית ספר דתי. תחשבו על זה, נער אומר שהוא לא מוכן ללמוד בבית ספר דתי, ואבא שלו ודוד שלו מחזיקיפ אותו בכוח בזמן שהוא צועק, והם חוששים שהשכנים יקראו למשטרה...

לא סמים, לא גניבה, לא כלום. יציאה בשאלה.

ורוב הדברים שהוא הציע נשמעו לי הגיוניים, בעיקר כי אלו בהחלט היו מקרים מסוכנים. אבל המקרה המסויים ההוא מראה על מדרון חלקלק.

kagome10

New member
התכוונתי, כמובן, הספרים שלו

של פרופסור עומר, כמובן.

arana1

New member
בגלל שהבעייה הרבה יותר עמוקה

ואולי בגלל זה ענת כותבת שהשינוי הוא גם ואפילו בעיקר תרבותי
כי אם את חושבת ששרק החברה הדתית מקפיאה את חבריה לתוך סדר יום שמרני וארכאי אז את טועה בענק
גם החברה החילונית עושה את זה
ובענק
יש בה כמה אלפי מצוות ואין סוף גבולות שאם רק תעברי במעט על אחת מהן תיחשפי ללמפלצתיות שאינך מאמינה שבכלל קיימת באנשים
את כאשת אמצע מודעת במידה כואבת לחלקם
אוטיסטים,מטבע הדברים מכירים יותר מהחרא הזה

הרי מספיק שלא תאמרי שלום בדיוק בזמן ובדיוק בנימה הנכונה וזכותך לפרנסה ולהשכלה תתערר במידה שאת לא מאמינה
קשר עין זו מצווה שכל העובר עליה דינו למות ברעב ולהיות מנודה מהחברה לצמיתות
או לאשפז את עצמו מרצונו למחנה כפייה
או פשוט לרמות ולהסתיר כמו איזה פליט יהודי עלוב במלחמת העולם השנייה שחי בפחד מתמיד פן זהותו האמיתית תיחשף לסביבה

הבעייה נובעת ממקומות הרבה יתר עמוקים שלהם מעט מאוד אנשים נדרשים אם בכלל
למשל
החברה מבוססת על סמכות כי עוד נשענת על צווים עתיקים כמו מקומה המרכזי של זכות האבות בשימור המשפחה והגזע והלאום(שימי לב שאנחנו רוצחים ומדכאים כבר עשרות שנים מיליונים של אנשים בשם הזכות הזאת וזה נחשב לנורמלי לחלוטין)
זכות הילד
העתיד
נחשבת הרבה פחות מזכות ההורה
ולכן בחברה שמרנית,והחברה החילונית הכי ליברלית היא שמרנית בטירוף,גבולות לא נקבעים במשא ומתן הדדי אלא מתוך שמירה על דפוס היררכי ברור
אם יש מאבק הוא בעיקר על המקום בהיררכיה

התפישות האלה כמובן וכמסתבר גם מכשילות את עצמן כי אי אפשר לשמור על משפחה וחברה בלי תשומת לב מלאה לזכויות הילד
בחברות מסורתיות לא מבינים את האמת הפשוטה הזאת ולכן להורים אין בעייה גם לזרוק את הבת לבאר הקרובה אם היא עברה על משאלת או מצוות האב
גם בחברה הליברלית המערבית זורקים לתהום אנשים שלא מצייתים לערכים כחניים והיררכים
זו תהום של נידוי,של השפלה,של הרעבה וניצול והתעלמות
היא ניכרת וממומשת דרך מבטה חסר הרגש והתבונה של הסביבה בכל רגע ובכל מקום
דרך שנאה ורתיעה מכל מה שיוצא מהקווים והתבניות של מסורת הסמכות
אוטיסטים סובלים מזה במיוחד
אבל לא רק

dina199

New member
אני מציעה את יריעת הפלסטיק

כי זה כמו משקפי שמש : לא מונע לראות את הנוף, לא מונע כניסת אור רק מונע את הסינוור מהשמש החזקה.

galitkm

New member
איפה קונים כזה דבר?

אני לפעמים סובלת מהשמש שחודרת דרך הזכוכיות בקיץ, יש לי בעיה עם סינוור ואני גם נשרפת בקלות. מתאים לי משהו כזה

dina199

New member
תנסי לבדוק באביזרי רכב.

אצלנו בעסבודה שמו את זה על החלון (וזה מצוין
) , אבל אמרו שמשתמשים בעיקר במכוניות

למעלה