שרשור - shrlib עובר לאנגליה

dudy1979

New member
אני רק שאלה על מיסים בבריטניה

שלום, האם בבריטניה משלמים (כמו בישראל) מס בחישוב שנתי? אם כן, מתי מתחילה שנת המס? (לפי האתר שנתת זה לא בינואר, אלא איפשהוא באמצע השנה). מה קורה אם לא עבדתי חלק מהשנה? האם אפשר לגשת למס הכנסה ולקבל החזר מס? בתודה מראש.

שנת המס

מתחילה ב-5 באפריל. הפקידים של מס הכנסה די טובים כאן, אם אתה שכיר, סביר להניח שכמה חודשים אחרי סוף שנת המס תקבל ממס הכנסה מכתב מפורט וצ'ק עם החזר המס. באותה המידה הם ישלחו לך מכתב מפורט אם קיבלת הטבה חייבת במס שהם שכחו לגבות והם יודיעו לך כמה מס תשלם בשנה הבאה.

cookie9

New member
האם את יודעת במקרה

1.מהם זמני ההמתנה בפועל בבריטניה למבחן תיאוריה? 2. מהם זמני ההמתנה למבחן המעשי? 3. האם יש הבדלים משמעותיים בזמני ההמתנה בין אזור לונדון למשל, לבין אזורים מרוחקים יותר? 4. כמה זמן המתנת אתה לתיאוריה ולטסט? 5. כמה זמן צריך להמתין בין טסט אחד לשני, במידה ונכשלים? 6. האם חובה לקבל מספר בביטוח לאומי (או משהו אחר) בכדי להרשם לתיאוריה? 7. במידה וקיבלתי רשיון "L" במהלך השנה הראשונה בבריטניה (כאשר הרשיון הישראלי עדיין בתוקף) אך טרם ניגשתי למבחן המעשי (נניח שנרשמתי ואני כרגע ממתינה) האם זה מבטל מייד את הרשיון הישראלי (שהוא רשיון מלא) ובכך מחייב אותי לנהוג לפי הכללים של רשיון L? כלומר: נהיגה רק בליווי מישהו שיש לו רשיון מקומי מלא? בתודה מראש

g i l b y

New member
נדחפת עם תשובות לשאלות שלך:

(כל התשובות מנסיון אישי שלי ושל בעלי. הטסט והתיאוריה נערכו בסלאו, לפני כחצי שנה) 1. תאריך התיאוריה המוקדם ביותר שמצאנו היה שבוע מיום ההזמנה 2. לאחר שעברנו תיאוריה, התאריכים הקרובים ביותר למבחן מעשי היו לאחר כחודש. *אבל* לאחר שמזמינים תאריך טסט, ניתן לשנות עד פעמיים, ואם נכנסים לאתר DVLA לעיתים קרובות, ניתן למצוא תאריכים קרובים שהתפנו, ולהחליף את התאריך המקורי. 3. לא יודעת, אבל אם את לוקחת כמה שיעורי נהיגה, כדאי להתייעץ עם המורה - בטח יהיו לו תובנות בנושא, מנסיונו. 4. כאמור, לתיאוריה המתנתי כשבוע. לטסט, אחרי מציאת תאריך מוקדם יותר מהתאריך המקורי שקבעתי - כשבועיים. 5. למיטב ידיעתי - שבועיים. 6. לי אישית אין מספר ביטוח לאומי ולא נתקלתי בבעיה. חייבים, כמובן, רשיון פרובישיונל לצורך ההרשמה לתאוריה. 7. אם עוד לא עברה שנה אין חובת נהיגה לפי כללי L. מצ"ב הפיסקה הרלבנטית מתוך אתר DVLA: If you are the holder of an ordinary driving licence (car, moped, motorcycle entitlement) and provided your licence remains valid, you can drive any category of small vehicle shown on your licence for up to 12 months from the time you became resident. To ensure continuous driving entitlement a provisional GB licence must have been obtained and a driving test(s) passed before the 12-month period elapses. If you obtain a provisional licence during this period, you are not subject to provisional licence conditions eg displaying 'L' plates or being supervised by a qualified driver or being precluded from motorways בהצלחה

cookie9

New member
תודה רבה!

לא בטוחה שהבנתי את התשובה ל-6: חייבים רשיון Provisional בכדי להרשם לתיאוריה? חשבתי ש- Provisional זה מה שמקבלים לאחר שעוברים תיאוריה... (ברור לי שצריך לעבור תיאוריה ולקבל Provisional בכדי להרשם למבחן המעשי). שוב תודה

g i l b y

New member
קודם PROVISIONAL ורק אח"כ תיאוריה

כדי להרשם לתיאוריה צריך מספר רשיון Proviosional. שימי לב שכדי להוציא רשיון Provisional צריך להגיע פיזית למשרדי DVLA הקרובים למקום מגורייך, לשלם אגרה, לתת טופס ושתי תמונות ולהשאיר אצלם את הדרכון שלך (לא העתק, הדרכון עצמו!). אחרי כשבוע יגיעו אלייך בדואר, בנפרד, רשיון ה-Provisional והדרכון. כל הפרטים באתר DVLA

cookie9

New member
תודה!

קראתי והבנתי את עיקרי התהליך בבריטניה. אין ספק שבריטניה ה-ר-ב-ה יותר פשוט ומהיר להוציא רשיון נהיגה מאשר באירלנד!

cookie9

New member
ואם אני מבינה נכון

לא צריך אפילו להיות תושב בבריטניה כדי להוציא מספר רשיון Provisional? האם אני צודקת? כלומר, כל תייר (אם נשאר מספיק זמן בסביבה ויש לו כתובת שאליה הוא יכול לקבל דואר) יכול למעשה להוציא לעצמו Provisional ואז לגשת לתיאוריה+מעשי ולהוציא לעצמו רשיון נהיגה בריטי מלא... אם כך, זה יכול להיות פתרון נהדר לכל אלו שממתינים כבר כמה שנים למבחן המעשי שלהם באירלנד, שכן רשיון נהיגה בריטי מלא ניתן להמיר אח"כ (ללא צורך להבחן) ברשיון אירי מלא...

Nobilis

New member
התשובה היא לא

אחד התנאים לקבלת רישיון שכזה היא תושבות בבריטניה.

cookie9

New member
איך זה נבדק?

אילו מסמכים צריך להגיש בעת הבקשה לרשיון Provisional המוכיחים את התושבות? בתודה מראש

Nobilis

New member
תשובה

הם בודקים את הכתובת המקומית שלך, ובהחלט אפשרי שהם בודקים שאת רשומה בעירייה, וכו'. כמו כן, בודקים לך את הדרכון, ובהחלט סביר שהם מחפשים בו ויזת הגירה כלשהי. אבל מעבר לזה - אם את כבר מנסה למצוא פרצה במערכת זאת פירצה די גרועה. את צריכה לעבור תיאוריה (בתקווה בפעם הראשונה), טסט (בממוצע ממש לא בפעם הראשונה), לשלם כסף על כל זה, לקחת שיעורים, וכו'. הרבה יותר הגיוני לעשות את התרגיל (של להעמיד פנים שאת תושבת) במדינה באיחוד שמאפשרת החלפת רישיון ישראלי ברישיון מקומי בלי כל זה.

cookie9

New member
לא מחפשת שום פירצה

שכן כל זה כבר לא רלוונטי עבורי (אין לי כוונה לחזור לאירלנד כאמור...). שאלתי מתוך סקרנות בלבד מכיוון שבזמנו עניין ההמתנה הארוכה למבחן המעשי העסיק אותי לא מעט, וידוע לי שישנם עוד רבים כמותי. באירלנד, לדוגמא, לא ניתן להרשם לתיאוריה לפני שיש לך מספר PPS (וזה ניתן רק לתושבים, שכן צריך להציג את כרטיס הרישום שקיבלת מהגארדה). אגב, אילו מדינות באיחוד מאפשרות המרה של רשיון ישראלי ברישיון מקומי (מלא)? שוב תודה

Nobilis

New member
אני יודע על...

הולנד וגרמניה (לפחות בכל מה שקשור לרישיון B, קרי - רכב פרטי). לדעתי יש גם אחרות.

cookie9

New member
תודה

אני מניחה שגם בהולנד וגרמניה צריך להיות תושב כדי להמיר רשיון ישראלי ברשיון מקומי? אבל האמת, זה כבר ללכת רחוק מידי... כשנעבור ל-UK פשוט נעשה רשיון מקומי וזהו. תודה בכל אופן

g i l b y

New member
יש מסמך שחותמים עליו

כשעושים את הטסט המעשי חותמים על מסמך בו מצהירים, בין היתר, שהיית תושבת בריטניה ב-185 הימים האחרונים. הופתעתי לראות את זה בטסט עצמו, אבל אח"כ נתקלתי בדרישה הזאת גם באתר DVLA (לא מצליחה לשחזר איפוא בדיוק).

להגיע ל-DVLA?

אמנם עברו כמה שנים אבל כשאני הוצאתי רשיון היה מספיק לשלוח את הטפסים ותעודה מזהה בדואר.

Nobilis

New member
אכן צריך להגיע ל-DVLA

הם צריכים לזהות אותך מול הדרכון (אם אין לך דרכון אירופי). מטופש לחלוטין, כי הם מזהים אותך מול הדרכון, ואז בכל זאת לוקחים גם את הדרכון. נו שוין.

למעלה