שרשור - shrlib עובר לאנגליה

shrlib

New member
חלפים ותיקונים - מה זה אומר יותר יקר ?

אם את אומרת שבדקתם לאחרונה, תוכלי לתת כמה מספרים ? נגיד טיפול שגרתי/תקופתי לרכב (החלפת שמן, מסננים/פילטרים, אולי ברקסים ...) בתודה, shrlib

shrlib

New member
מס שולי על איזה סכום ?

אם אכן אקבל רכב ממקום העבודה (חברת בת של חברה ישראלית), על איזה סכום (בגין ההטבה החייבת) אשלם את המס השולי ?

TrigATUSA

New member
על הסכום הגבוה, שמעון

אם לפי המשכורת שלך אתה משלם 40% מס שולי, שלם 40% על תוספת ההכנסה שמתקבלת מההטבה

shrlib

New member
לא ירדת לסוף דעתי

בארץ כל רכב משתייך לקבוצת שימוש לפי העלות שלו (בגדול לפי הפאר), ולכל קבוצת שימוש יש סכום עליו משלמים שווי מס. לדוגמא טויוטה קורולה, מזדה 3, פורד פוקס וכדומה (מה שבדר"כ מחלקים בהיי-טק) הן מקבוצה 2 והעלות הנוכחית היא 1330 ש"ח לחודש (כלומר מס שולי על הסכום הזה). רציתי להבין מה המקביל באנגליה ? אני מניח שאתה לא מתכוון שיחשבו כמה עולה הרכב, כמה עולה הדלק, הטסט, הטיפולים ... יחלקו ב-12 ועל זה אשלם מס שולי. נכון ?

TrigATUSA

New member
אתה לא מקבל אוטו

אני משער שאתה צודק כאמור, זו הטבה נדירה

shrlib

New member
תודה. אכן החוק בישראל שונה ...

שווי השימוש יועלה עד משהו כמו פי 2, אבל בפריסה על 4 שנים למיטב ידיעתי החל מ-2008. כמו כן במקביל, בלחץ ההסתדרות, בוצע ריווח מסויים במדרגות המס כך שחלק מהכסף חוזר לעובד בדרך עקיפה. אכן, רק בישראל ....

Nobilis

New member
מחזק ומוסיף

אכן, מדובר בהטבה נדירה. גם בחברות שקשורות לחברות ישראליות זה מאד לא מקובל. אז איך זה כן עובד? אם אתה צריך לבצע נסיעות, אתה מקבל החזר על הנסיעות הללו ממקום העבודה. אם נסעת בתחבורה ציבורית, אתה מביא את הקבלות. אם נסעת עם הרכב שלך, אתה מקבל החזר של כך וכך כסף לכל מייל של דרך. זה אמור לכסות דלק ובלאי. שים לב שמדובר בנסיעות חריגות (כלומר, נסיעה ללקוח, וכו'). בנוגע להגעה מהבית למשרד וחזרה (מה שנקרא, הנסיעה היום יומית שלך), זה אמור להיות מכוסה על ידי המשכורת שלך. לא מקבלים על זה תוספת נפרדת.

shrlib

New member
../images/Emo51.gif ועוד כמה שאלות/הבהרות באותו נושא ...

אם הבנתי נכון, אחרי ששילמתי למוכר, אני מסתובב עם רכב + ספח העברת בעלות ? איך יודעים שלא זייפתי את הספח הזה ? כי לפי מה שהבנתי זה לא מתבצע במעמד צד שלישי (בארץ זה משרד רישוי או דואר). האם אני מקבל גם את הרשיון הישן ? איך בודקים שהרכב לא משועבד לדוגמא ? כמה זמן לוקח לאישור הסופי להגיע ממשרד הרישוי ? האם בינתיים אפשר לנהוג עם הספח בלבד ? אפשר לעשות ביטוח עם הספח בלבד או שצריך לחכות לאישור הסופי ? האגרה שהזכרת מקבילה לאגרת רישוי בארץ ? (בארץ זה מוצמד לתאריך ביצוע הטסט) אם הבנתי נכון אז חוץ מהאגרה יש את התשלום למכון על הבדיקה עצמה ? כלומר, יכול להיות רכב שבעליו שילם אגרה (שנתית) לפני חודשיים (ואני אצטרך לשלם רק עוד 10 חודשים שוב) אבל שצריך לעבור טסט בעוד 3 חודשים ?

ועוד קצת

עד כמה שאני זוכר נוהגים עם הספח וזה מספיק לביטוח. אם אני זוכר נכון אתה מקבל גם את הרשיון הישן. הביטוח נותן לך ביטוח מותנה כי אתה צריך להודיע לביטוח מראש (אחרת תיסע מהמוכר ברכב לא מבוטח). בנוגע לאגרה, זה כמו אגרת רישוי ובאמת בארץ פתרו את הבילבול בתאריכים בזה שהם יחד. עכשיו, משרד הרישוי מחזיר לך את החלק היחסי באגרה שלא השתמשת בה. זה אומר שהמוכר, בד"כ יבקש ממך תוספת למחיר בהתאם למספר החודשים שנשארו לו ברשיון או שהוא יקח את הדיסק של האגרה ואתה תצטרך לרכוש חדש. כן, תאריכי האגרה והטסט לא קשורים אחד לשני. אפשר לוודא מי הבעלים הרשומים של הרכב באתר של DVLA

Nobilis

New member
תשובות

לשאלות: א) איך יודעים שלא זייפת? ונניח שגנבת את הרכב, והוא מדווח כגנוב. אך טופס מזוייף יעזור לך את תעצור אותך ניידת? במילים אחרות, לא מזייפים את זה כי זה לא נותן כלום. ב) האם אתה מקבל את הרישיון הישן? לא. אתה מקבל טופס שאומר שהבעלות עברה אליך, עם כל פרטי הרכב עליו. ג) איך בודקים שהרכב לא משועבד? האמת, שאין לי מושג. אני לא יודע אם המושג הזה קיים כאן בכלל. ד) כמה זמן לוקח לאישור הסופי להגיע? מספר שבועות. ה) האם אפשר לנהוג עם הספח? כן. ו) האם אפשר לעשות ביטוח עם הספח בלבד? כן. למעשה, אתה לא צריך את הספח בשביל לעשות ביטוח. מספיק מספר הרכב. ולגבי התשלומים: יש שלושה סוגים של תשלום שקשורים לרכב בבריטניה (מלבד דלק, תחזוקה, קנסות, חניה, וכו') - א) הטסט השנתי. מה שקרוי כאן - MOT. זה מקביל לטסט בארץ. ב) Vehicle excise duty (המכונה לעיתים קרובות Road tax) - זאת אגרה שמאפשרת לך שימוש בכבישי הממלכה (למעט כבישי אגרה, כמובן, עליהם יש תשלום נפרד). אין לה מקבילה בישראל. אתה משלם סכום, שם פתק על החלון, ובתמורה מותר לך לצאת עם הרכב לכביש. ג) ביטוח רכב. במפתיע, מקביל לביטוח רכב בארץ :)

shrlib

New member
לגבי הטסט ואגרת השימוש בכבישי הממלכה

בנוגע לטסט (הבנתי ששונה מה- Road Tax) - האם יש אגרה כלשהיא שצריך לשלם למדינה בנוסף לתשלום למכון הבדיקה (שרדגאסט העריך ב-40£) ? אם כן אתה יודע כמה ? בנוגע ל- Road Tax כפי שקראת לזה, אתה יודע מה העלות ? תודה רבה רבה

roimly

New member
ROAD TAX

http://www.direct.gov.uk/en/Motoring/OwningAVehicle/HowToTaxYourVehicle/DG_10012524 ROAD TAX נקבע לפי רמת פליטת ה-CO2 של הרכב (מצויין ברישיון, אפשר לחפש לפי סוג רכב באינטרנט מן הסתם). המחירים מצויינים בלינק הנ"ל. יש אפשרות לחפש נתונים על הרכב. כשקניתי את הרכב הסוחר הוציא לי פלט מהאינטרנט ובו פורטו תאונות (אם היו) של הרכב ועוד פרטים נוספים. אני לא יודע מאיפה הוא השיג את המידע (הוא טען שזה בחינם, לא עניין אותי יותר מידיי). המקסימום שהצלחתי לגגל עכשיו זה אתר של הDVLA (משרד הרישוי) ובו אפשר למצוא נתונים בסיסיים ביותר על הרכב בלינק הבא: http://www.vehiclelicence.gov.uk/EvlPortalApp/ (או לגלוש לאתר DIRECTGOV ולחפש VEHICLE ENQUIRY). כעיקרון המערכת פה עובדת יותר על אמון (גם עם סוחרים). לי הייתה נטייה להזהר פחות מאשר בארץ (עד עכשיו, טפו טפו טפו...)

stevie1

New member
תשובה לסעיף ג'

(למרות שכל הפרטי פרטים האלה כל כך לא רלוונטים בשלב זה - מה אכפת לך איך יודעים אם זייפת או לא את שובר החלפת הבעלות??) אם אתה קונה רכב ממוכר פרטי, ז"א לא מסוחר או סוכנות, אפשר לרכוש בדיקה שבודקת האם זוייף שעון המיילים, האם הרכב תחת FINANCE (משועבד בישראלית), האם הרכב עבר תאונה וכהנה. הבדיקה נקראת HPI וניתן לרכוש אותה ממספר ספקים (AA ביניהם) והמחיר בהתאם למה שהיא כוללת בין £20 ל-£40

כמה תשובות

האמת שאת הרכב שלנו קנינו ב- car giant מין סופרמרקט של מכוניות משומשות. יקר יותר מאשר לקנות מאדם פרטי אבל חוסך קצת זמן. 1. נהוג לעשות סיבוב, כמובן עם בעל הרכב איתך. 2. המחאה בנקאית תהיה מקובלת, cash is king. 3. העברת בעלות נעשית ע"י שליחת טופס בדואר למשרד הרישוי שבעל הרכב שולח. הוא נותן לך ספח של הטופס שאתה מחזיק עד לקבלת האישור הסופי ממשרד הרישוי. 4. יש ביטוח חובה, צד ג' ומקיף. ההבדלים בין מחירי הביטוחים יכול להיות גדול, אם אין לכם רשיון נהיגה אירופאי חלק מהביטוחים יקחו הרבה יותר כסף. אנחנו ביטחנו בשנה הראשונה בדירקט ליין. 5. טסט עושים כל שנה. שים לב שהאגרות והתאריכים שונים מבישראל. אתה משלם מס שנתי בדואר, אסור לך להעלות רכב על הכביש בלי הדיסק של המס מוצג על החלון. הפקחים מקפידים ואנחנו חטפנו דו"ח כשהחננו לייד הדואר לשלם מס... טסט לא קשור לתאריך תשלום המס שלך צריך לעשות בנפרד וכל מכון לוקח סכום אחר. בערך 40 פאונד. 6. המחיר הממוצע של ליטר בנזין הוא 1.01 פאונד. מילאתי אתמול, המחיר בתחנה אחת היה96.99 פני ויותר קרוב לבית 1.03 פאונד.

Nobilis

New member
ויש גם מטורפים כמוני...

שקונים רכב מסוחר רכב רק על סמך תמונה באינטרנט, בלי לראות את הרכב לפני. דווקא עבד לא רע במקרה שלי.

stevie1

New member
אתה רץ קדימה 200 ק"מ יותר ממה שצריך ../images/Emo178.gif

אני מציעה קודם כל להגיע ולראות אם בכלל תצטרכו רכב שני, זה לא הכרח. קצת חבל לקנות רכב, שכל העלויות מסביב יעלו הרבה (ביטוח בוודאות, לבעלת רשיון לא בריטי ובלי וותק נהיגה בבריטניה), בשביל שרוב היום ישב בחניה מול הבית...

roimly

New member
רק חידוד קטן

במידה וזה לא היה ברור לגמרי מהתשובה של נוביליס - אין כפל מס. אתה תשלם מס באנגליה ואת היתרה עד לסכום המס אותו היית אמור לשלם בישראל. כל זאת בהנחה שפקידי מס ההכנסה יחליטו שמרכז חייך בישראל.

למעלה