שרשור - shrlib עובר לאנגליה

shrlib

New member
מעבר ללסטר אנגליה - דרושה ../images/Emo53.gif

קיבלתי הצעה מהחברה לעבור ללסטר באנגליה. התפקיד הינו בתחום הנדסת מערכת (היות וההגדרה לא שכיחה בשוק, זה די מקביל למנהל מוצר, מנהל פרוייקט). האם מישהו מכיר את האזור ? האם זה "חור" כמו שנהוג לומר ? מישהו יודע מה יוקר המחייה שם ? מה נחשב למשכורת טובה, תחת ההנחות הבאות: 1. אנחנו זוג + שתי בנות (כיתה א ו-ד) ואשתי ככל הנראה לא תעבוד (מנהלת חשבונות) 2. החברה משלמת הוצאות דיור, רכב, ביטוח בריאות וחינוך לילדים היות וזו פעם ראשונה שאני חושב על מעבר לחו"ל, אשמח לקבל כל עצה ו/או הפנייה לאתרים מהם אוכל ללמוד על הנושא ולהעריך את כדאיות המעבר המון תודה

shrlib

New member
הוצאת רשיון נהיגה באנגליה - מה העלות../images/Emo35.gif

שלום לכולם, הבנתי שלאחר שנה בה ניתן לנהוג עם הרשיון הישראלי באנגליה חייבים להוציא רשיון נהיגה מקומי. מישהו יודע לעדכן לגבי עלויות ? כלומר כמה עולה תיאוריה, שיעור נהיגה (האם יש מינימום כלשהוא לכמות השיעורים שצריך לקחת ?), כמה עולה טסט ואולי עוד אגרות נוספות. רב תודות

shrlib

New member
מעבר לאנגליה - מה אפשר לקחת / להחזיר../images/Emo219.gif

כאשר מבצעים רילוקיישן לאנגליה עם המשפחה לשנתיים-שלוש, מה הנהלים לגבי הדברים שמותר להוציא מהארץ בקונטיינר ? (ריהוט, אביזרי חשמל, ביגוד ...) ומה לגבי מה מותר להחזיר ? כלומר, האם ביציאה רושמים כל פריט (בטח פריט גדול) ורק אותו ניתן להחזיר ? האם ניתן להחזיר עוד רכוש שנרכש באנגליה בנוסף למה שיצא מהארץ ? מה קורה לדוגמא אם הוצאתי טלויזיה או מחשב שהתקלקל בנאגליה וקניתי אחד אחר במקום ? אגב, אנחנו זוג + 2 ילדים אם זה משנה, ואם נעבור אז זה במסגרת מסודרת דרך העבודה שלי. אנא פרטו, הסבירו והרחיבו ככל האפשר לאחד ירוק שבודק פעם ראשונה את נושא הרילוקיישן. תודה, shrlib

shrlib

New member
רילוקיישן לאנגליה - היבטי מיסוי

שאלה בנוגע למיסוי ברילוקיישן לאנגליה לשנתיים-שלוש. אני אמור לעבוד בחברת בת אנגלית (51% בעלות של החברה בה אני עובד היום) ולקבל את המשכורת ממנה. רציתי לשאול: א. אילו מיסים משלמים באנגליה מהשכר ? ב. מישהו יכול להמליץ על מחשבון בו ניתן לראות כמה נטו ישאר ? ג. אם אני בעל אזרחות ישראלית, אבל תושב אנגליה בתקופה הנ"ל, האם עליי לשלם מיסים נוספים כלשהם בארץ עקב ההכנסה מחו"ל (שמעתי שיש אמנת מס בין המדינות. מה זה אומר?) ? ד. האם יתכן שחברת האם תמשיך להפריש לי לפנסיה בארץ בעוד השכר והמיסים ממנו בחו"ל (ממה שהבנתי זה הסידור) ? מה השלכות המיסוי על כך ? בתודה מראש

shrlib

New member
רילוקיישן לאנגליה - ביטוח לאומי וקצבת ילדים

שלום, הבנתי שבמעבר לעבודה באנגליה בנוסף למס הכנסה יורד תשלום לביטוח לאומי מהמשכורת המקומית (באנגליה). שאלותיי הן: א. מה לגבי תשלום לביטוח לאומי בארץ ? צריך להמשיך באופן עצמאי ? צריך להודיע למישהו שעברנו ? ב. מה לגבי קצבת הילדים החודשית שמקבלים בארץ ? ממשיכים לקבל ? ג. ואם כבר בביטוחים עסקינן האם צריך / כדאי להמשיך לשלם למכבי שירותי בריאות כולל לביטוח המשלים ? תודה רבה לעונים, אתם עוזרים לנו מאד להתחיל להבין את הסוגיות השונות הקשורות במעבר לאנגליה.

shrlib

New member
קניית רכב באנגליה

אנחנו כאמור בוחנים הצעה לרילוקיישן לאנגליה (צפונית ללונדון, שעה וחצי שעתיים). רכב אחד נקבל על חשבון העבודה, וככל הנראה נצטרך לקנות רכב שני עבור אשתי לנסיעות מקומיות. למישהו יש ניסיון ברכישת רכב באנגליה בהשוואה לרכישה בארץ ? כלומר : 1. האם יש מכוני בדיקה ? האם נהוג ? האם נהוג "לעשות סיבוב" על הרכב כשבאים לראות אותו ? 2. איך משלמים ? מזומן או נדרשת איזו המחאה בנקאית ? 3. איך מעבירים בעלות ? גם בדואר או שאני אופטימי ? אילו מסמכים צריך ? 4. מה לגבי ביטוח ? אילו סוגי ביטוחים מקבילים קיימים מול הישראלים (ביטוח חובה, צד ג', מקיף) ? מישהו מכיר אתר לקבלת הצעת מחיר לביטוח (על מנת לקבל סדר גודל לעלות). 5. כל כמה זמן עושים טסט ? גם שנה ? מה העלויות (בארץ האגרה נקבעת לפי נפח מנוע. האם גם שם) ? 6. יש למישהו מושג כמה עולה ליטר בנזין באנגליה ? שוב תודה לכל העונים, אתם עוזרים לנו המון.

shrlib

New member
אנגליה - מה נהוג בנוגע למרכיבי השכר

בארץ משלמים (בין היתר) : א. שווי שימוש ברכב הניתן ממקום העבודה (את המס השולי על סכום הקבוע בחוק ע"פ קבוצה לה משתייך הרכב). ב. מקבלים אחת לשנה דמי הבראה. מישהו יודע מה החוק באנגליה ומה נהוג בחברות אנגליות ?

shrlib

New member
אנגליה - עוזרת בית (מנקה)

מישהו יודע מה עלות עוזרת בית (מנקה) לשעה ?

shrlib

New member
אילו דגמי רכבים פופולריים באנגליה ? ../images/Emo73.gif

אילו דגמי רכבים פופולריים באנגליה כך שאם קונים רכב אפשר יהיה למצוא בקלות ולמכור בקלות בעת החזרה לארץ ? זה אמור להיות רכב שני לאישה (בלי לפגוע כמובן) והשאלה ממוקדת לרכבים משפחתיים בינוניים לדוגמא יונדאי אקסנט.

shrlib

New member
כמה לוקח גנן ממוצע באנגליה ?

נגיד לגינה של 100-150 מ"ר , ביקור אחד או שניים בחודש.

TrigATUSA

New member
לסטר זה כמו חדרה

עיר לא גדולה, מרוחקת מלונדון. יש כאלה שמאוד יאהבו ויש כאלה שיצאו מדעתם. זה ממש עניין של טעם הוצאות דיור, רכב וחינוך זה פחות או יותר כל ההוצאות שיש לאנשים בחיים. ככה שלא ברור לי לאילו הוצאות אתה מתכוון כל מה שתרוויח (בניקוי נגיד 500 פאונד לאוכל, ואני מה זה נדיר איתך) יהיה לקניות וביזבוזים.

roimly

New member
תשובות

קודם כל, אפשר לראות את המידע באתר של ה-DVLA: http://www.direct.gov.uk/en/Motoring/DriverLicensing/NeedANewOrUpdatedLicence/DG_4022089 וגם: http://www.direct.gov.uk/en/Motoring/LearnerAndNewDrivers/LearningToDriveOrRide/DG_4022530 עלויות (יש לבצע בסדר הבא): הוצאת רישיון זמני (רישיון "למד", חובה להוציא) - 45 תיאוריה - 28.5 טסט - 48.5/58 (תלוי בשעה ביום) על מחיר הטסט יש להוסיף עלות רכב (של מורה הנהיגה). בסביבות 25-30 לשעה. אין מינימום שיעורים אבל נאמר לי שעדיף לקחת 1-2 כדי להבין מה הם רוצים לראות בטסט. נראה לי שזהו....

Nobilis

New member
תשובה

הנה מדריך המכס לתושב החוזר (לפחות נכון להיום): http://www.mof.gov.il/CUSTOMS/2years.htm לגבי מה שמותר לך להביא לבריטניה - הייתי בודק בשגרירות בשביל לקבל את תמונת המצב העדכנית. בגדול, אם מקום העבודה מסדר לך את המעבר, הם בוודאי יוכלו לתת לך מידע בנושא (ואולי ישלמו גם את העלויות הכרוכות). בהצלחה.

Nobilis

New member
תשובות

א) בגדול - מס הכנסה וביטוח לאומי. ב) תנסה את זה, לדוגמא: http://www.listentotaxman.com ג) אמנת המס קובעת שאתה לא אמור לשלם ביטוח לאומי בישראל אם שילמת בבריטניה. בכל מה שקשור למס הכנסה - אם מרכז חייך עדיין בישראל (קרי - אם המעבר הוא זמני, לטעמם של פקידי המס בישראל) אתה אמור לשלם מס הכנסה על הכנסותיך גם בישראל. ד) זה יתכן, אם חברת האם מוכנה. לגבי השלכות המיסוי - תשאל את אנשי הכספים של החברה שלך.

כמה תשובות

האמת שאת הרכב שלנו קנינו ב- car giant מין סופרמרקט של מכוניות משומשות. יקר יותר מאשר לקנות מאדם פרטי אבל חוסך קצת זמן. 1. נהוג לעשות סיבוב, כמובן עם בעל הרכב איתך. 2. המחאה בנקאית תהיה מקובלת, cash is king. 3. העברת בעלות נעשית ע"י שליחת טופס בדואר למשרד הרישוי שבעל הרכב שולח. הוא נותן לך ספח של הטופס שאתה מחזיק עד לקבלת האישור הסופי ממשרד הרישוי. 4. יש ביטוח חובה, צד ג' ומקיף. ההבדלים בין מחירי הביטוחים יכול להיות גדול, אם אין לכם רשיון נהיגה אירופאי חלק מהביטוחים יקחו הרבה יותר כסף. אנחנו ביטחנו בשנה הראשונה בדירקט ליין. 5. טסט עושים כל שנה. שים לב שהאגרות והתאריכים שונים מבישראל. אתה משלם מס שנתי בדואר, אסור לך להעלות רכב על הכביש בלי הדיסק של המס מוצג על החלון. הפקחים מקפידים ואנחנו חטפנו דו"ח כשהחננו לייד הדואר לשלם מס... טסט לא קשור לתאריך תשלום המס שלך צריך לעשות בנפרד וכל מכון לוקח סכום אחר. בערך 40 פאונד. 6. המחיר הממוצע של ליטר בנזין הוא 1.01 פאונד. מילאתי אתמול, המחיר בתחנה אחת היה96.99 פני ויותר קרוב לבית 1.03 פאונד.

TrigATUSA

New member
באנגליה לא הייתה מפלגה רוסית-סוציאליסטית

בשילטון ולכן אין חוקים סוציאלים ארכאיים כמו דמי הבראה אם העבודה מחייבת נסיעות מקום העבודה יחזיר הוצאות רכב אני לא יודע אם הם מחזירים דלק בלבד או גם TEST ושאר מיסים, נראה לי שלא החברה היחידה כאן ששמעתי שנתנה רכב צמוד לעובדים שלה הייתה חברה ישראלית. לא נתקלתי בזה באף מקום אחר, אבל אני לא יודע כמה הניסיון שלי משקף בכל מקרה, זוהי הטבה חייבת במס שתשלם עליה רמת מס שולית מלאה הסיבה שבישראל כל כך הרבה מעסיקים נותנים רכב היא בדיוק בגלל העיוות בחוקי המס שנותן הטבה מס גדולה על זה (אגב, מישהו יודע אם באמת שינו את זה כמו שתוכנן לפני כמה חודשים בישראל?)

Nobilis

New member
תשובה

תיכנס לאתר של סוכנות רכב גדולה (לדוגמא - http://www.cargiant.co.uk) ותסתכל. בגדול, זה לא משהו שמבררים מראש. תגיע, תגשש בסוכניות רכב, ותוכל לראות בקלות מהם סוגי הרכב הפופולריים. בנוסף, שיחה קצרה עם החברים במשרד תגלה לך את התשובות לשאלות אלו, ורבות אחרות. אתה יכול להסתכל באתר שנתתי, אגב, בשביל לקבל קצת מושג לגבי מחירים של רכב משומש. תוכל להשיג מחירים נמוכים יותר אצל סוחרים מקומיים, או בקניה ישירה. אבל, לדעתי, שווה לשלם קצת יותר ולקבל את הרכב מסוחר מוכר (שגם עושה בדיקות לרכב לפני המכירה, אגב).

stevie1

New member
רכבים יפנים לא נחשבים כאן כמו בישראל

גם חלפים ותיקונים עולים הרבה כסף, בניגוד לישראל (בוודאות, בדקנו לאחרונה). הכי זול לתחזק זה פורד ווקסהול (מה שאתה מכיר כאופל). הכי זול בלא אירופאים זה ניסן (מיקרה, אלמרה). זה רכב שמתה לא היו תופסים אותי בו ובעיקר קשישים נראים מאחורי ההגה שלו.

TrigATUSA

New member
גם בארה"ב רכבים יפניים נחשבים לאמינים וזולים

אני מתפלא לשמוע שזה לא ככה כאן אגב, שמתי לב שקראת לפורד רכב אירופאי?!? זו חברה אמריקאית בפעם האחרונה שבדקתי

למעלה