שרשור

Crent

New member
קיד בחירה תמוהה??

אני מסכים לגבי כרמלו וויד - אבל קיד?? אחת הבחירות היותר נכונות וטובות לסגל...

doriso

New member
מאוד

שחקן בן 36 שהפך את דאלאס לקבוצה פחות טובה וחטף בטוסיק מילדון (מוכשר מוכשר אבל ילדון) בסיבוב הראשון? מאוד תמוה...

מנחם לס

New member
לא 20. 28 הפרש

כתבתי בהופס שהאמריקאים מנצחים את כל המשחקים בהפרש ממוצע של 28. כמובן שהצעת ההתערבות היתה סתם הלצה. אבל ברצינות: אני לא יודע כיצד ישחק ששבסקי. אם אני המאמן של האמריקאים, אנחנו שומרים הגנה לוחצת על כל המגרש כל הזמן. האמריקאים יודעים את זה מהתיכון ומהקולג'. האירופאים והארגנטינאים לא יידעו מה לעשות. אני לא יודע בן כמה אתה, אבל לפני איזה 25 שנה הגיעה ג'ורג'טאון יוניברסיטי ארצה ושיחקה נגד מכבי ת"א. ג'ורג'טאון שיחקה עם כמה ילדים בני 18 ו-19 ואני לא זוכר כיצד הסתיים המשחק (הייתי אז בארץ וחזיתי במשחק). כשמכבי הובילה באיזה 15 הפרש, המאמן ג'ון תומפסון החליט "אישית לוחצת" ומכבי לא הצליחו להוציא כדור מהחוץ ןהתבלבלו לחלוטין. ההפרש ניקטע במהירות הבזק. לג'ורג'טאון לא היו 12 שיכלו לעשות זאת, אלא 5-6 וכמובן שהאישית הלוחצת נימשכה רק כ-6-7 דקות. אך 12 האמריקאים בנבחרת יוכלו לעשות זאת 40 דקות ללא בעיות. אבל אני לא מאמ ין שששבסקי יעשה זאת כי זה יכול להיות משהו מאד מביך ליריבה!

doriso

New member
לא השתכנעתי

ראשית, אולי 2 שחקנים בסגל עשו יותר משנה בקולג'. שנית, יש בסגל שלושה שחקני הגנה טובים (פרינס, הווארד וקובי שבטח יתעצל לשמור), ותו לא. שלישית, אנחנו לא לפני 25 שנה, אנחנו במאה ה 21, האישית הלוחצת של האמריקאים קצת פחות מפחידה את ג'ינובילי וקלדרון. ולסיום:אני בן 29, ואם אתה חושב שלששבסקי תהיה הזדמנות לקבל החלטה ע"פ המבוכה של היריבה, אתה יותר מבוגר ממה שחשבתי...

ikrmr

New member
הנבחרת המסוכנת ביותר לארה"ב

בס"ד לדעתי הנבחרת המסוכנת ביותר לארה"ב היא נבחרת ארה"ב בעצמה אם תשחק בלי משחק קבוצתי ובלי חכמה ויצירתיות בהגנה ובהתקפה. בהנחה שזה לא יקרה, אז אין נבחרת שבאמת מסוכנת לארה"ב.

מנחם לס

New member
הצעה לוועד האולימפי של ישראל

אם כריס קמאן יכול לשחק עבור גרמניה כי הוא נין לאדם שהיגר מגרמניה ב-1895, למה שלא ניקח את כל "השאריות" ממבחני ארה"ב בשחייה, א"ק, סייף, ועוד, ניתן להם אזרחות ישראלית, ויאללה, שיילכו לייצג את ישראל. את ג'ייסון לאזק איבדנו כי הוא שוחה עבור נבחרת ארה"ב, ואהרון פירסול - חצי יהודי - מייצג את ארה"ב ב-100 מ' חתירה (48.17). גם מרגו הולצר שוחה 100 גב עבור ארה"ב. בא"ק סטפני רוטסטין עשתה את ה-10,000 מ' ב-33:22.06 ואיימי רודולף גמעה את המרחק ב-33:33.34 (שתיהן החמיצו את המקום השלישי). בולדיזק קוסקור זרקה פטיש 66.43 מ', ואיימי בקל זרקה כידון 50.08 (רחל יודקוביץ' זרקה כידון 56.45 מ' ותייצג את ארה"ב אז אותה החמצנו). לוריין פליישמן רצה 5,000 מ' ב-15:23.17 דק' והחמיצה את המקום ה-3, אז היא תוכל לייצג אותנו. נוח וינגר הדף כדור ברזל 19.37 ויכול היה לייצג אותנו. אם תיכנסו ל-ג'ואישספורט.קום תגלו שישנם 30 יהודים המשחקים בדיביזיה הראשונה כדורסל במכללות הטובות ביותר. אל תגידו לי שבמכביה אנחנו מנצחים אותם. הם אף-פעם לא מביאים את הטובים ביותר שיכולים להביא. בכדורסל זה מאוחר כי ישראל לא עברה את המוקדמות לאולימפיאדה. אני הייתי מביא ארצה למבחנים את היהודים הטובים ביותר ולדעתי 6 מהם היו עושים את הקבוצה ועוזרים לנו לעלות לאולימפיאדה.ישנן יהודיות בסגל האמריקאי בהתעמלות שכנראה לא יעשו את הנבחרת הסופית אך הן בין המתעמלות הטובות בעולם. למה שלא נבקש מהן לייצג אותנו אם הן לא עושות את הנבחרת האמריקאית (הטובה, אגב, בעולם!)?. גם בסייף ישנם יהודים (ובן ישראלים לשעבר) בנבחרת, וישנם יהודים מצויינים שניכשלו בשלב הסופי. אז יאללה, למה לא? אולי כמה מהם יתאהבו אפילו בחומוס ובפלפל שלנו ויחליטו להישאר? אם אתם חושבים שזה רעיון מטורף, אז יש לי חדשות בשבילכם: באליפות העולם האחרונה בהוקי קרח, כ-ל השחקנים שייצגו את איטליה היו אמריקאים ממוצא איטלקי. אמריקאים שהאבות של סביהם היגרו מאיטליה בשנות ה-1850-1900 ייצגו את איטליה בבייסבול באולימפיאדה. אז יאללה, למה אנחנו מחכים? אם אין ספורט בארץ, בואו נייבא אותו מארה"ב! חוק השבות יתן לכלם אזרחות ישראלית בצ'יק!

אתה בעד ונגד אותה תופעה בשרשור אחד?

כי אם נעשה את זה, הם ייצגו את עצמם, ולא את המדינה. יש ערכים חשובים יותר ממדליית זהב, או ייצוג אולימפי. לטעמי אמריקאי שייצג את מדינת ישראל באולימיפידה, גם אם יזכה בשלוש מדליות זהב, לא יהיה שווה את הכסף שהביאה יעל ארד, ואת מה שזה עשה לג'ודו בקרב ילדי ישראל. אין לי דבר נגד ספורטאים שמחליטים לעבור לגור במדינה אחרת, ושייצגו אותה, אבל כאלה אינסטנט, שאפילו לא מתכוונים לגור בישראל? עוד תופעות כמו ברד ליף? שחקן ענק, ואיש טוב, שחי בארץ קרוב ל20 שנה, ולא טרח ללמוד מילה בעברית, כי הוא ידע שהוא עף מכאן ברגע שיסיים לשחק? זה הדוגמא שאתה רוצה להביא למדינה?

Malcolm X

New member
ולמה זה מגיע למדינה שלך?

המדינה שלך יורקת על ספורטאים. בגלל המדינה שלך ספורטאים בכירים גרים בדירות 2 חדרים ובקושי משלמים את חשבון המים והחשמל. במדינה שלך עשרות כשרונות אינם פורצים עקב תנאים של מדינת עולם שלישית. אין במדינה שלך שום תוכנית לפיתוח צעירים או שום דרך לקדם ענפי ספורט פחות מוכרים. במדינה שלך יש תת-תרבות והתקשורת המקומית מבינה רק כדורגל וכדורסל (מתיימרת להבין יותר נכון). לא מגיע למדינה כזאת עם קודקודים כושלים כאלה כלום, עם כל הכבוד. מילא היית מגן על מדינה חכמה שמשקיעה בספורטאים שלה (אז הייתי דווקא בוחר בצד שלך), אבל אם ספורטאי בוחר לעבור למדינה אחרת שכן מציעה לו תנאים מתאימים, אני בעד. מבחינתי לשלוח את על הנציגים הבכירים של ישראל לשוויץ כדי לגור ולהתאמן שם. הסיכויים שלנו רק ישתפרו.

מנחם לס

New member
HONG KONG, TAKE IT EASY!

אני לא "בעד" ו"נגד" באותו שרשור. אני נגד! אבל אם אחרים עושים זאת, למה שישראל תמיד תהיה הפראיירית שיכולה לעשות אותו דבר, ולא עושה? ואם נעשה זאת, 2.5 ביליון סינים יידעו שישראל זכתה בשלוש מדליות זהב, בלי שיהיה להם מושג על מה אתה ואני מדברים. בקשר לבראד ליף, אז מה אם הוא לא "טרח" ללמוד עברית 20 שנה. אבי היה ייקה בן ייקה שלא ידע מילה עברית גם אחרי 30 שנה בארץ, וזה גם לא עניין אותו, אבל הוא היה איש אצ"ל שעשה ר-ב-ו-ת נגד הבריטים, ותרם חלקו לזריקתם מפלשטינה-א"י. במלחמת השחרור הייקה הזה לחם בפלמ"ח ושמעתי די הרבה ספורי גבורה עליו. אתה רוצה לומר לי שבראד ליף לא היה ייצוג נפלא לישראל? אתה שואל אם אני רוצה "עוד תופעות כמו בראד ליף". הלוואי והיו לנו עוד הרבה תופעות כאלה! הוא לא "ברח" ברגע שסיים לשחק. הוא פשוט חזר לארץ מולדתו,

Malcolm X

New member
טהור זה רק באגדות...

כל עוד יש מדינות פאנטיות, פוליטיקות פנימיות, חוזי פרסום שתלויים בהישגים....מה שתקבל זה משחקים "לא נקיים". המצב כבר לא בר תיקון. צריך ללמוד לחיות עם זה. רוב הצופים מחפשים "דם" וזה מה שהם מקבלים. לא סתם אומרים שבני אדם הם החיות הכי מסוכנות בעולם.

Malcolm X

New member
ברוך הבא לשנות האלפיים חבוב

עוד מעט תגיד לי למה אין כבר טקסים לכבוד ZEUS בין המשחקים

איזה טעם באמת?

כשהאולימפידה אמורה לקדם שלום ואחווה. שהיא אמורה לקדם את הספורט, ולהביא אותו לציבור הרחב. כשאחת הסיסמאות היא שמה שחשוב זה ההשתתפות ולא הנצחון. והיום? היא מעודדת את הלאומניות (האולימפידה הקרובה אמורה להיות חד וחלק מצג סיני לעולם), היא מעודדת את ההתבדלות, ושאין דבר מלבד הנצחון. בימינו, היא אינה יותר מהרבה אליפויות עולם שהתכנסו להם תחת קורת גג אחת.

L y c a n

New member
ישנה טעות בדברייך

אולימפיאדה צריכה לייצג לאומנות, כי ההיסטוריה מראה שהאולימפיאדות הכי מוצלחות וידועות היו כתוצאה מיריבויות פוליטיות בין מדינות, ראה ערך המלחמה הקרה. עכשיו כמו שאמרת, זה הפך לכמו עוד אליפות עולם. ודווקא הערך הפוליטי שנקשר עם האולימפיאדה הזו, יכול לעזור..

למעלה