שרשור

מנחם לס

New member
איזה טעם למשחקים האולימפיים?

כריס קמאן נולד בארה"ב ואף-פעם לא יצא מגבולות המדינה. הוא לא יודע גרמנית, ואני לא בטוח שהוא יודע היכן גרמניה נמצאת. אבל ה-GREAT-GRANDFATHER (סבא-אבא? לא בטוח. אבל דור רביעי כן בטוח) שלו נולד בגרמניה לפני שהיגר לארה"ב. ה-2.14 מ' הזה של הקליפרס הודיע היום שהוא קיבל אזרחות גרמנית וישחק עם נוביצקי בנבחרת הגרמנית. מיד אחריו הודיעה שחקנית הסאן-אנטוניו סילבר סטארס בקי המונד, ילידת מונטנה, שהיא חתמה חוזה עם צ'סק"א מוסקבה, ותשחק שם אחרי סיום האולימפיאדה. לפי החוק הרוסי כל מה שהיה עליה לעשות כדי לקבל אזרחות רוסית הוא לבקש. היא ביקשה. קיבלה אזרחות רוסית. תשחק עבור רוסיה אחרי שהתאכזבה קשות שלא ניבחרה לנבחרת ארה"ב. כל יהודי הנוחת בנמל התעופה בן-גוריון יכול לקבל אזרחות ישראלית כמעט באופן אוטומטי. אם ישראל תגייס את טובי יהודי ארה"ב בכל מקצועות הספורט, היא תוכל לסיים בין 20 המדינות הראשונות באולימפיאדה. אבל איזה 'טעם' יהיה לנבחרת ישראל כזאת? מה הטעם וההצדקה להכליל אמריקאי שאין בינו לבין גרמניה שום דבר בנבחרת הכדורסל שלה?

מנחם לס

New member
חוזר לריצת 100 מ' רק לרגע

נעלמתי לשבוע. הייתי בגיהנום של העולם: בביצות האברגליידס של פלורידה, על סירת משוטים עם 4 חברים. חווייה מפחידה אבל נפלאה. ריפרפתי בהודעות לראות מה חדש וקראתי כמה תגובות בשירשור הריצה ל-100 מטרים. הוספתי לשם תגובה אך מאחר והשרשור הוא כבר בן שבוע ואולי לא ניקרא יותר, רציתי לתת לכם את "MY TWO CENTS": התווכחתם על למה השיאים כל כך קשים לשבירה. הבאתם גם סיבות הגיוניות. אבל החמצתם את הסיבה הראשית. אז יאללה, שעור שני בביומכניקה: ישנן הרבה סיבות מדוע שיאי העולם הופכים להיות קשים יותר ויותר לשבירה ככל שזמן השיא קטן וקטן, וככל שהמרחק קטן יותר (ריצת 100 מטרים נגד ריצת 10,000) הקושי שבשבירת השיא גדל כי הורדת שנייה אחת מ-100 מטרים שווה לירידה של 100 שניות בריצת 10,000 מ', ובנוסף, בריצה ארוכה מתווספים המשתנים האנארובים (UNAEROBIC). . מדוע? המשוואה KE=1/2MASS TIMES VELOCITY SQUARED (אנרגיה קינטית) מספרת את רוב הסיפור. אם המסה בין שני רצים שווה, הירידה של אחד משיא של 8 שניות לשיא של 7 שניות היא קשה בהרבה (EXPONENTIALLY! אקספוננציאלית!) מהורדת השיא ע"י הרץ השני מ-12 שניות ל-11 שניות. כל שבירת מאית שנייה מהשיא הקיים (9.72? אני כבר לא זוכר!) היא קשה בהרבה משבירת מאית שנייה כשהשיא היה 9.92 ואז ירד ל-9.91 בגלל שהאנרגיה הנדרשת גדלה ביחס לריבוע של המהירות (ההסבר איננו מדוייק ב-100% אבל הוא מסביר את חשיבות "המהירות בריבוע"). במילים הכי פשוטות, כשאתה נוהג 90 קמ"ש ומחליט להגדיל את המהירות ל- 100 קמ"ש, אתה שורף הרבה יותר בנזין משהמכונית "אוכלת" כשאתה מגביר מהירותה מ-40 קמ"ש ל-50 קמ"ש.

מנחם לס

New member
איזה נבחרת הכי מסוכנת לארה"ב?

אם כבר מדברים על "נבחרות זרות", אז מי היא הקבוצה שתתן לארה"ב הכי הרבה צרות בהופס בבייג'ינג?

אתה בטוח?

כשהמכונית נוסעת ב-90 קמ"ש היא על הילוך 5 שצורך הרבה פחות כח ומומנט ההתמד שלך הרבה יותר גבוה, למרות שמבחינת אנרגיה קינטית מה שאתה אומר נכון. לא יודע, כשאני נוהג, ה-RPM הרבה יותר נמוך כשאני מאיץ במהירויות גבוהות.

מנחם לס

New member
Do you remember 55 miles per hour?

I don't know if you know that, but during the gasoline shortage of 1970-1973, the speed limit in the whole USA was reduced to 55 miles per hour יש דבר כזה הנקרא "מהירות שיוט" בה המומנטום שווה ל-DRAG (התנגדות האוויר). היא בערך 80 קמ"ש. כשאתה מנסה לעבור אותה, צריכת האנרגיה IS RELATED TO THE SQUARE OF THE VELOCITY! גם לנסוע לאט לאט זה לא יעיל כי אז אתה צורך דלק סתם כדי שהמנוע ימשיך לעבוד. שיפור השיא העולמי ב-100 מטרים נעשה קשה יותר ויותר בגלל האנרגיה הקינטית (וכמובן עוד גורמים)!

chaiel

New member
שום נבחרת...

אני כ"כ מחכה כבר לאולימפיאדה רק בגלל זה... תענוג יהיה לראות איתם!!!

Orenseg

New member
ספרד

לספרד באמת יש נבחרת מאיימת. PG: קלדרון/לופז/רוביו SG: נבארו/פרננדז/ברני רודריגז SF: מומברו/חימנז PF: גרבאחוסה/רייס C: פאו גאסול/מארק גאסול שחקני NBA לגיטמיים: 1. חוזה קלדרון רכז פותח בראפטורס. נתן עונה ענקית מאז שפורד נפצע. 2. ראול לופז היה המחליף של סטוקטון בג'אז בתחילת שנות ה2000. 3. ריקי רוביו עדיין לא בן 18 ודראפט אקספרס צופה שיהיה הבחירה הראשונה ב2009. כשרון מבטיח. הוא תפס את המקום בסגל של סרחיו רודריגז, שמשחק רכז בבלייזרס. 4. חואן קרלוס נבארו נתן עונה טובה בגריזליס והיה צפוי להשאר בליגה, אבל מחווה אדירה מברצלונה החזירה אותו הביתה. 5. רודי פרננדז חתום בבלייזרס, ואני חושב שהוא יתן שנה גדולה שם. כשרון ענק, קראתי בESPN שאם היה הולך לדראפט העונה הוא היה נבחר טופ10. 6. חורחה גרבאחוסה שיחק בראפטורס ב06/07, נתן עונה לא רעה ואז נפצע קשה. החליט לשחק באליפות אירופה ובאולימפיאדה במקום לשמור את עצמו לעונה של הראפס, והחוזה שלו נקנה לא מזמן. 7. אני חושב שמאז פברואר כל אוהד NBA מכיר את שמו של פאו גאסול. 8. מארק גאסול הוא אחיו. כששיחק נגד ישראל הוא נראה לי די נגר, אבל העמיד מספרים לא רעים העונה בג'ירונה. הזכויות עליו כבחירת סיבוב שני ב2007 עברו לגריזליס במסגרת הגניבה של אחיו מהקבוצה, והוא חתם שם לא מזמן על 9 מיליון דולר ל3 שנים. באמת לא כדאי לזלזל בנבחרת הספרדית. הם אולי לא אתלטים כמו האמריקאים, אבל יכולים לעשות להם צרות גדולות.

STEVE NASH

New member
ליטא, ארגנטינה, יוון[ אם תעלה לטורניר]

וספרד. לא רואה עוד נבחרת שיכולה להתמודד מול האמרקאים, וגם לגבי הנבחרות האלו אני בספק. ספרד ללא ספק היא הנבחרת הכי מפחידה בטורניר, ושהכי מצפים ממנה לעשות לארה"ב צרות.

מנחם לס

New member
כתבתי מאמר על 4 המסוכנות בהופס.קו.איל

כתבתי מאמר על ארבעת המסוכנות ביותר לדעתי. את הסיקור על ספרד לקחתי מ-ORENSEG ששלח אותו הנה. המאמר הוא מאמר ראשי היום בהופס!

זה כבר לא מצחיק.

תוציא לך מהראש שמטרת הנבחרות היא לנצח את ארה"ב. חלפו הימים שבהם שחקני הנבחרות באים להצטלם עם השחקנים האמריקאים, ואז לעמוד מהצד ולראות אותם מעופפים על המגרש. מטרת הנבחרות, כמו שבכל ספורט אולימפי אחר היא מדליית הזהב. אם בדרך צריך לנצח את ארה"ב, SO BE IT, אם לא, מה טוב. זה שהאמריקאים צריכים שיחות מוטיבציה, מסביר בדיוק מה השחקנים חושבים על האליפות הזאת.

STEVE NASH

New member
סאנצ'ז והרמן פרשו מהנבחרת

הרכז של ארגנטינה הוא פבלו פריג'יוני, שהריץ כבר כמה שנים טובות את טאו ויטוריה לפיינל פור היורוליג. אילגאוסקאס רצה ללכת לנבחרת, אבל הקאבס כנראה הכריחו אותו לא לצאת.

STEVE NASH

New member
הנה הסגלים של ארגנטינה, ליטא ורוסיה

אני לא כל כך יודע כמה זה אמין, שמעתי על הרבה מבריזים שבכל זאת נמצאים בסגלים. לא משנה, ליטא ארגנטינה רוסיה

STEVE NASH

New member
לא עובד הלינקים ../images/Emo10.gif

תחפש באתר של פיב"א, אני בטוח שתמצא

doriso

New member
--->

מתי הפכה ארה"ב לפייבוריטים כל כך ברורה? האם זה בגלל סגל נטול איזון לחלוטין? או שמה בזכות ההצלחה בטורנירים הבינלאומיים האחרונים? ברור שלאמריקאים יש יותר כישרון מכולם, אבל אני מוכן לשים את מיטב כספי על זה שאיש מהם לא יראה מדליה מוזהבת מקרוב.

מנחם לס

New member
חיכיתי לפראייר כמוך

חיכיתי לפרייאר כמוך. חיכיתי שמישהו יציע כסף התערבות על הזהב של ארה"ב. אז הנה: אני מוכן להתערב אתך על 500 דולאר (הכסף יוחזק אצל עורך הפורום הזה) שארה"ב לוקחת את הזהב. לי יש רק סכוי אחד מ-16! לך יש סכוי של 15 מ-16! מוכן?

OrEl74

Well-known member
מנהל
אני לא סומך על עצמי עם 500$

אבל אם אתם כן אז סבבה

doriso

New member
--->

אני סוגר התערבות רק בלחיצת יד... וברצינות: עם גבוה וחצי ובחירות תמוהות לסגל (כרמלו? קיד? וויד?) אתה רואה אותם לוקחים כל קבוצה ב 20 הפרש?

למעלה