שרשור שלא היה כאן

eclipse angel

New member
הקללה לא "אומצה"

הקללה תמיד הייתה שם אל נשכח ששורש פ.ג.ר.. לא מייצג רק עיכוב בהבנה/בחומר הוא מייצג גם נבלה- ונבלה מזמן הפכה גם למילת קללה (אגב זה מזכיר שגם המילה חופש- "פגרה" באה מאותו השורש)

טיףטף2

New member
הלו הלו תירגע

אני שומר נגיעה

Nחמן

New member
לא, ידידי!

ערבבת בין שני מינים שונים. השורש פ.ג.ר. אומנם משמש בשתי משמעים אבל פגר בהמה לחוד ופיגור לחוד. העיקר הוא המשמעות המילולית ושני המושגים מילים נפרדות. המלה "פגרא" היא מלשון ארמית.במסכת "בבא מציעא" דף ס"ט ע"ב מצאתי: אמרו ליה רב כהנא ורב אסי לרב אי אגרא לא פגרא אי פגרא לא אגרא. "אגרא" = שכר ואילו "פגרא" = שבר (בניין קל). ומי המציא את פגרת הלימודים או את פגרת בתי המשפט? "יומא דִמְפַגְרֵי בֵּיה רַבָּנָן" זהו הביטוי המופיע במסכת "שבת" דף קכ"ט ע"ב ומשמעו בלשון רש"י: "יומא דמפגרי ביה רבנן - שהיו התלמידים מתעצלין מלבא בבית המדרש קרי ליה יומא דשפמי כלומר היום הזה אבד לו ואין בו תועלת". שים לב, אם כן, מה יצא מה"פגרא" של הגמרא, אם לא שוד ושבר...

גנימדס

New member
את הבגרות שלי כבר עשיתי

קשה להגדיר מה אני עושה איתם במשפט אחד. כי לכל אחד ואחת יש את הצרכים שלו. אבל הדגש הוא על לדאוג להם (ביחד עם צוות שלם שנמצא שם...) מהרגע שהם מגיעים עד סיום היום. כבר למדתי עבודה סוציאלית לתאר ראשון. התואר התיש אותי מאד - ובסוף אני לא ממש רוצה לעסוק בתחום, מסבה אישית . אין בי כח ואנרגיה ללמוד עוד תואר. אני לא מגביל את עצמי רק לזה , אבל יוצא ואני תמיד "נופל" לעבד עם אוכלוסיות מיוחדות , (אוף עם הפוליטקלי קורקט!!) הייתי שמח לנתב את עצמי לתחום אחר- אם הייתי רק יודע מהו!!!!!!!!!!! הבטחת הכנסה מקבל מי שלא מגיע לשכר מינימום.....יש חוקים מאד נוקשים לזה , אלא אם כן יש מספר מסוים של ילדים וחובות ומשכנתא. תודה על התיחסותך! :)

ספר ריק

New member
תחום אחר...

אם יש לך איזה 300 ש"ח מיותרים אתה יכול לעשות ת'מבחנים של הדסה שאומרים איזה תחום יתאים לך... אתה יכול ללמוד הוראה (ולא, הפעם לא לאוכלוסיות מיוחדות..). השכר שם לא משהו , אבל לפחות גדל עם הזמן וכו'.

גנימדס

New member
זה אלף...

ואמרו לי ללמוד עבודה סוציאלית אני לא מתאים להוראה . ממש לא.....

ספר ריק

New member
אה..אז אני אצטרף ליום.

ואומר שתנסה למצוא עבודה אחרת עם התואר בעבודה סוציאלית ובמקביל תחשוב על לימודים במקצוע אחר שהוא לא עו"ס, ולא הוראה. אתה מכיר את עצמך טוב יותר ממני..אם תספר על תחביבים ונטיות שלך אולי אוכל להציע רעיונות למקצועות שבמקרה לא חשבת עליהם.

יום.

New member
כבר הציעו לך פה הצעה מעולה

והיא ללכת להתמקצע. בתור סטודנטית למקצוע טיפולי (סיעוד) עם שני אחים סטודנטים למקצועות טיפולים (עו"ס). אני יכולה להבטיח לך השכר הוא לא בשמיים, אבל תואר אקדמאי בהחלט נותן לך אפשרויות קידום לגובה ולרוחב. בימינו אין הרבה מקרים של אנשים שמתחילים מהצוות הזוטר ונשארים בו (לכן התחלופה מאוד גבוה ואני מניחה שאתה מודע לכך). ובנימה אחרת יש לי במשפחה מספר אנשים שסובלים מפיגור שכלי בדרגות שונות (מי אמר הפרעות גנטיות ולא קיבל?) והמונח הוא אכן, מפגרים, בעוד שפגועי נפש, הם פגועי נפש (עם עבר של מחלות פסיכאטריות).

גנימדס

New member
יום!!!!!!!!!!!!!!!ברוך שובך!!!

איזה יופי שחזרת!!!!!!! כפי שכתבתי לעיל- למדתי עבודה סוציאלית לתואר ראשון, וגיליתי שהמקצוע הזה הוא לא בשבילי. אמרת נכון- אין הרבה מקרים של אנשים שנשארים כצוות זוטר --וזו האפשרות שזה מה שיקרה לי.......כרגע מאד קשה לי לראות אפשרות אחרת.

Nחמן

New member
אינך חייב לעבוד במקצוע שרכשת

אולם בכל מקרה, כפי שהגיבה כאן יום (כבר נתברכה על ידי בשרשור קודם), התואר הולך אתך לכל מקום.

Nחמן

New member
מרגש לקרוא

כל הודעה שלך בפורום. רק מה עם "שרשור אור וגאווה"?

למעלה