חסכת לי שרשור
כבר תכננתי לפתוח שרשור חדש תחת הכותרת: "מחליף מקצוע". אינני יודע, אם קראת את ההיסטוריה שלי. מזה 6 חודשים אינני עובד עקב תאונת דרכים, שקרתה במסגרת העבודה. למרבה הבושה עד היום לא קיבלתי אגורה שחוקה משום גורם כלשהו. מעולם לא התבטאתי בצורה כה חריפה בפורום אבל קשה לי שלא להביע את התחושה, כי המוסד לביטוח לאומי (הסלוגן שלהם: "ביטוח לאומי הביטחון שלי") הוא בית זונות אחד גדול. תלך... תבוא... תביא נייר כזה... תביא עוד נייר... עד שבאמת נמאס לי. למזלי הטוב היו לי מעט רזרבות שחסכתי, ושמהם יכולתי לחיות בכבוד עד היום למרות ההוצאות החריגות של החזקת מטפל צמוד בכל שעות היום. הבעייה היא, שהרזרבות נגמרו לי ואינני יודע, מאין אוכל לשלם החודש את כל ההתחייבויות שלי. רציתי להביע זאת בשיר נחמד בשרשור חדש אבל כללי הפורום מחייבים להשתדל להימנע ככל האפשר מפתיחת שרשורים מיותרים. משום כך מצאתי לנכון להביע זאת בתגובה להודעתך כמעט באותו עניין. עכשיו לדבריך. השאלות, שאתה מעלה, הן שאלות כבדות משקל. העבודה, שאתה מבצע, היא עבודת קודש לכל הדעות. רק אני בגילי (רמז: פי שניים מהשנים שלך...) לו הייתי מרוויח שכר מינימום, עתה באמת הייתי מסכן. למזלי השכר, שהשתכרתי אני, וגם כן בעבודה ציבורית מול אוכלוסיה נחשלת, הוא מעט יותר מהשכר הממוצע במשק (בתפקיד ניהולי). כך הצלחתי לחסוך מעט ולחיות עד היום מהרזרבות. אני בהחלט בעד תרומה לזולת. זו מצווה נעלה ביותר. רק גם בהתאם להלכה חיי קודמים לחיי אחרים. אי לכך, אם העבודה, שאתה מבצע, דורשת התמסרות במשרה מלאה, עליך לקבל משכורת הולמת, ששוויה המינימלי הוא השכר הממוצע במשק (נכון להיום = כ- 8,500 ש"ח לחודש). כמו כן הנך זכאי גם לחופשה ולתוספת הבראה בהתאם לוותק שלך בעבודה. עם כל הכבוד לאוכלוסיה, שאתה מייצג, אתה יכול להציע למקום העבודה להתנדב שם ללא שכר פעם או פעמיים בשבוע וכמובן ללא התחייבות. רק אינך יכול להקדיש את כל זמנך לעבודה למען האחרים מבלי לדאוג לעתידך. כללו של דבר: אתה צעיר למדיי כדי למצוא לעצמך עבודה אחרת מכניסה יותר ובפרט, אם השכלתך היא מעבר לתיכונית. לא הייתי מייעץ לך לעזוב את העבודה מיידית אלא לבחון את הלך הרוחות שם ואת הכדאיות בהחזקתך. רק אם לא תגיעו לעמק השווה, רק אז תתחיל לחפש עבודה אחרת אולם מבלי לעזוב את המקום הנוכחי עד שלא יהיה משהו בטוח "ביד". עכשיו לכל אלה, שתמהים לדעת, מה יהיה איתי, בחרתי להביע זאת בשיר. אולי אין מנוס מהחלפת "מקצוע". לקצב ההורה עם בני ברמן ו"
שני קבצנים וחמורון אחד"
שני קבצנים וחמורון אחד מילים: דן אלמגור לחן וביצוע: בני ברמן היה היו
שני קבצנים וחמורון אחד רכבו שניהם על החמור וכך פשטו הם יד כדי לזרזו לכל מקום שם כסף מצלצל היו מכים באחוריו ביד ובמקל
שני קבצנים וחמורון אחד... והחמור מרוב מכות מת ויבורך הא-ל ונשארו הקבצנים אז רק עם המקל פשטו עורו של המסכן הסירו מעליו ומחמור קטן עשו הם תוף אחד רחב.
שני קבצנים וחמורון אחד.. עם המקל היכו בתוף בכוח ובאון נדבות קיבצו שניהם אך בלי החמורון עברו שניהם מעיר לעיר מכים בתוף בתור פגש אותם קבצן מכר שאל על החמור.
שני קבצנים וחמורון אחד... סיפרו שניהם שהחמור על נשמתו ויתר כי ממכות וחוסר כל רצה להיפטר מוסר השכל שהחמור נשאר תמיד חמור כעת מכים אותו יותר אבל על תוף העור.
שני קבצנים וחמורון אחד...