שרשור שבת
- 18/1/2003

פתרון.

כל שנה משקל החומר מוכפל ב-97.716 חלקֵי 100. ב-x שנים משקל החומר יהיה
(0.97716)^x​
ממשקלו עכשיו. השאלה היא כעבור כמה שנים יהיה משקלו מחצית מעכשיו.
(0.97716)^x = 0.5 x log 0.97716 = log 0.5 x = log 0.5 / log 0.97716​

תשובה

רוצים שתמצא את קבוצת כל ה-a-ים שעבורם קיים x כולשהו המקיים את המשוואה. שם לב שלמשל עבור a=-50 [במעלות] לא קיים פתרון שכן מספר אי שלילי לעולם לא ישווה למספר שלילי...

חסר נתון, לא?

מהנתונים שנתת אפשר להסיק ש:
a1+3d + a1+7d + a1+11d + a1+15d = 224 4a1 + 24d = 224 s19 = (2a1+18d)*19/2​
אבל מכאן לא ברור איך אפשר להמשיך.

ailag

New member
מרחב פתרונות של העתקה?

Im(T)? לוקחים את העמודות של מטריצה ההעתקה ושמים אותן בתור שורות במטריצה חדשה. מדרגים.

The6thAngel

New member
נראה לי

שיש לך טעות... גם אני הגעתי ל- a1+9d=56 אבל הסכום יצא לי אחרת.
a1+9d=56 s19=19/2*(2a1+18d)=19(a1+9d)=19*56=1064​

לא...

נסה לחשוב בהגיון... שם לב שהמשוואה פתירה אם ורק אם sin a גדול שווה ל-0... כעת לאילו a-ים זה מתקיים?

../images/Emo53.gifמישהו יכול לעזור לי?

מישהו מבין פה באחוזים ויכול לעזור לי? תודה

The6thAngel

New member
דווקא לא..

יש לך טעות3+7+11+15=36 ואז כן אפשר לחלק את המשוואה ב-2 ומקבלים ש-2a1+18d=122 ואפשר להציב את זה...

freedom rider

New member
כן

תשאלי שאלה ספציפית, ואנא שרשרי אותה לשרשור השבת (נכנסים להודעה שרשור שבת ולוחצים על הוספת תגובה).

freedom rider

New member
שרשור שבת ../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif - 18/1/2003

נא שרשרו לכאן שאלותיכם - תודה!

shanyb

New member
סטטיסטיקה

יש לי בעיה עם הנוסחאות של בדיקת השערות להתפלגות בינומית. מישהו יכול לתת לי אותן? זה די דחוף... המבחן ביום שני... שני.

freedom rider

New member
שני דברים

ככל הידוע לי, אין נוסחאות "מיוחדות" לבדיקת השערות להתפלגות בינומית. מה שיש זה תבנית כללית לבדיקת השערות, ובמקרה שבודקים את ההשערות על פרמטר של התפלגות מסויימת (נניח p בהתפלגות הבינומית), החישובים עצמם (מובהקות, עצמה, ערך קריטי, גודל מדגם - הכל לפי העניין) נערכים על פי פונקציית ההתפלגות הספציפית. בהחלט ייתכן שמישהו לקח כמה מקרים ספציפיים (למשל "בדוק את ההשערה ש-p גדול מאיזשהו ערך לעומת האלטרנטיבה ש-p קטן או שווה מאותו ערך") וערך את כל הפיתוח והגיע בסוף לאיזה נוסחא עבור משהו. אני מניח שלזה את מתכוונת. אני חושב שבכך נעשה שירות דוב, ואני לא מתכוון לחזור עליו כאן. אל תסמכי על הנוסחאות - ידיעת נוסחאות תבטיח לך כשלון במבחן. ראיתי כל כך הרבה סטודנטים שניסו ונכשלו. מה שאני מציע - תעלי בשרשור שאלה שאת מתקשה בה, ואני אשתדל לפתור אותה באופן שיראה לך כיצד להתמודד עם שאלות דומות בלי למידה בע"פ של נוסחאות (ובעיני שימוש בדף נוסחאות זה פחות או יותר שקול ללמידה בע"פ).

shanyb

New member
ישבתי לכתוב תגובה שלמה

והיא נעלמה כי אתחלת את המערכת:( אז אני אתחיל מחדש, בתקווה שההודעה ההיא לא תצוץ עוד פעם. אני מאוד מעריכה את האהבה שלך למתמטיקה, שמשתמעת באופן ברור מהתגובה שלך, אבל אתה חייב להבין שכשלומדים מבוא לסטטיסטיקה בפקולטה למדעי החברה (כמוני), לא כל כך מכריחים אותך להבין את החומר, אלא יותר מכריחים אותך לשנן אותו. אני יודעת שזו קלישאה, אבל זה נכון לחלוטין במקרה הספציפי הזה. כשהמרצה שלי לימדה אותנו בדיקת השערות למיו (בשיעור של בקידת השערות לפי לא הייתי), היא רשמה את כל הנוסחאות האלו (כשמיו גדול מ... מיו קטן מ... וכו´) על הלוח, ואמרה לנו להעתיק. אחרי שסיימנו להעתיק היא התחילה לפתור תרגילים בשביל להסביר לנו איך משתמשים בהן. לפעמים היא גם היתה נותנת לנו נוסחאות ואומרת לנו דברים כמו "בזה אתם תצטרכו לסמוך עלי ולהאמין לי שאני צודקת" או "זה נתון מאלוהים"... בתיכון למדתי 5 יחידות מתמטיקה- שזה רמה מאוד נמוכה לעומת הרמה של האוניברסיטה (במתמטיקה לפחות), ואפילו אז כשנתנו לנו נוסחאות הראו לנו לפחות מה הפיתוח שלהן, כלומר- איך הגיעו אליהן. אבל מה לעשות שכשמאכילים אותך בכפית, אתה מתרגל לזה? אז אני מודה שאני לא ממש יודעת מה אומרות הנוסחאות האלו, אבל אני חייבת לדעת אותן לבחינה. תודה בכל אופן, שני.

freedom rider

New member
אפשר לשאול מי המרצה שלך?

באיזו אוניברסיטה? היא מסתמכת על איזה ספר? כפי שאמרתי - הנוסחאות שאת מתכוונת אליהן הן נוסחאות "סוג ב", כלומר נוסחאות שנגזרו מתבנית כללית (בניגוד לנוסחאות "סוג א" כמו הנוסחא לפתרון משוואה ריבועית, נניח). יש כמה אפשרויות בפנייך: 1) להסתכל בספר, רצוי זה שהמרצה שלך מסתמכת עליו. בעברית - יש את הספר של רונית אייזנבך, וגם את החוברות של האוניברסיטה הפתוחה. (יש עוד ספרים - אבל לדעתי הם ממש לא טובים). 2) לקחת רשימות של מישהו שרשם הכל ולהעתיק/לצלם. 3) לפנות למרצה בשעת הקבלה. למרות מה שסטודנטים חושבים, רוב המרצים דווקא שמחים ומעוניינים לעזור, והם רוצים בהצלחת הסטודנטים שלהם. 4) שוב, אשמח לעזור בשאלות ספציפיות כאן בפורום - במסגרת הזמן הפנוי העומד לרשותי. בהצלחה בכל מקרה.

shanyb

New member
אני לא ממש

אני לא זוכרת איך קוראים לה, ואני מתעצלת לקום לבדוק. באוניברסיטת תל אביב- נאווה משהו... אני חושבת. היא בטח מעבירה את הקורס הזה כבר כמה שנים ,אז אחת הבעיות היא שהיא לא מסתמכת על ספר, אלא על סיכומים שלה. שעת הקבלה שלה היא לא היום, ומכיוון שגיליתי שהנוסחאות שלי לא נכונות רק אתמול, והמבחן מחר, זו אופציה שאני לא יכולה לנצל. בכל אופן, כבר הסתדרתי איכשהו (הבנתי מה הבעיה שהיתה לי בנוסחא), אבל תודה בכל זאת:) שני.

למעלה