שרשור פרק 5.14

Oz815

New member
היא אמרה "אולד"

כלומר "Old" שזה יכול להיות גם "מבוגר" ולא רק "זקן", כי זאת מילה יחסית. בכל מקרה, הוא אמר לה לא לחזור אין ספק בזה

דנה1982

New member
צפיתי בקטע שוב, היא לא אמרה זקן

היא אמרה לו "היה שם איש... איש מוזר כזה... והוא אמר לי לא לחזור לאי לעולם..." ואחרי שדניאל שאל למה היא מספרת היא אמרה שזה היה הוא. היא לא אמרה "איש זקן".

קיצי1

New member
חור בתסריט - לגבי שארלוט!

בעונה 3 נאמר על שארלוט שהיא ילידת 1979 באנגליה. יכול להיות שבאמת היא אנגליה, אבל היא בטוח לא נולדה בשנת 1979! אחרת איך היינו רואים אותה בתור ילדה בת 6 בשנת 1977? האם זה חור בתסריט, או ששארלוט משקרת לגבי שנת הלידה שלה? ולמה לה בכלל לעשות זאת?

דנה1982

New member
דעה על הפרק ../images/Emo58.gif

אחלה פרק 100!!! אישית חשבתי שהעונה הזו לא ממש מובילה לשום מקום אבל הפרק המצוין הזה פשוט שיפר את ההרגשה. קודם כל אני חושבת שסוייר דביל. אני מתה עליו (והוא עדיין הגבר הכי שווה שם) אבל אם רדזינסקי בא אליך ומספר לך שהחדשים ברחו עם דניאל, אתה הרי יודע שפיל קשור בארון שלך. תפתח את הדלת בעצמך ותגיד להם שאתה יודע, תפסת משת"פ. תמציא משהו לפני שהוא יעשה רעש ויחשוף אותך. ועוד בפינת הקטנוניות - 10 אנשים עמדו סביב פארדיי כשהוא כיוון אקדח לעבר ריצ'רד, למה אף אחד לא זינק עליו פשוט? צ'רלס ואלואיז הם ההורים של דניאל. לא בטוחה אם אני מסוגלת לעמוד בכל הטוויסטים סטייל "אנטונלה". קלייר אחותו של ג'ק, חברה של קייט זו האימא של הבת של סוייר שעכשיו נמצא עם ג'ולייט שקודם הייתה דלוקה על ג'ק שהיה מאורס לקייט שגידלה את הבן של אחותו שנעלמה. אז עכשיו גם ווידמור אבא של דניאל (חוץ מזה שהוא אבא של פני). חוץ מזה היה פרק פשוט נפלא. מפתיע, מצוין. לרגע עוד חשבתי שדניאל יצליח לעשות פה משהו ולשנות את העתיד אבל מה באמת הסיכוי? הפרק התחיל בזה שהוא אמר לג'ק שאלואיז שקרה וזה ממש לא "הייעוד" שלהם, אבל בסוף הוא בעצמו האמין שזה נכון. כי אימא שלו ידעה שהוא ימות כשהיא עודדה אותו לנסוע לאי. מצד שני, אולי הכל חלק מתוכנית לשנות את המציאות? אם קייט וסוייר ימשיכו עם הרעיון של דניאל (הם הרי לא נחשפו) אולי הם יצליחו בעצמם לצור את שחרור האנרגיה. ואם זה יקרה, אז דניאל בעצם יחיה... אבל כאן באמת צריך לשאול שאלה חשובה - במידה והם ישנו את המציאות והאנרגיה לא תשתחרר, אז הם לא יגיעו לשם בעוד 30 שנה ולא יחזרו שוב לשנות ה-70 כדי לעצור את שחרור האנרגיה כך שהכל יקרה שוב... אם היה הגיון במה שאמרתי... קייט מתחילה לעלות לי על העצבים. סתם רציתי לשתף. אה וג'ק... אני חייבת להגיד שסצנת היריות, שנגמרה בירי לעבר מיכל הדלק... לא יודעת למה, אבל לרגע אחד נפלט לי בטעות "ג'ק באוור" במקום "ג'ק שפרד". אולי כי אני רואה יותר מידי "24". למרות הכל, נראה לי שאני מעדיפה את סוייר עם ג'ולייט ולא עם קייט. שתחזור לרופא הצדקן שלה ותעזוב אותנו בשקט.

Daco

New member
למה שמישהו יזנק עליו? האחרים לא עושים חשבון

liber0

New member
../images/Emo58.gif שאלה על הפרק ...

לקראת סוף הפרק כשקייט, ג'ק ופרדיי נמצאים בגו'נגל, בדיוק אחרי שפרדיי מסר להם הכל, קייט שואלת > and just how exactly do you plan on destroying this energy ? הקטע שעם כל המוזיקה הזו ברקע אני לא מצליח לשמוע מה הוא עונה לה ... =/ מישהו זוכר או יכול לבדוק לי בבקשה

Thiery Henry

New member
כמה דברים שלא הבנתי

איך בעצם אלואיז ידעה מה יקרה, עד לרגע שהיא אומרת לווידמור שהיא כבר לא יודעת? האי ריפא את דניאל, אבל ממה? מה היה לו?

Oz815

New member
תשובות (לפי דעתי)

לפי דעתי אלואיז ידעה מה יקרה פשוט כי ג'ק וקייט (או מישהו אחר מהניצולים) עומדים לספר לה (בשנת 1977) את כל הסיפור, אבל היא תדע מה יקרה רק עד הזמן שג'ק וקייט חזרו לאי כי זה כל מה שהם יודעים לספר, ואחרי זה כלומר אחרי שנת 2007 שזאת השנה שהם חזרו לאי היא כבר לא יודעת מה יקרה

Oz815

New member
../images/Emo58.gif הא ולגבי הדבר השני

לדניאל היו בעיות זיכרון קשות שנגרמו כנראה כתוצאה מזה שהוא ניסה על עצמו את הנסיעה בזמן (ניסוי דומה גם גרם לחברה שלו להפוך לצמח), האי ריפא אותו כי אין לו כבר בעיות זיכרון, מצד שני הוא מת אז הזיכרון זאת הבעיה הכי קטנה שלו

dm101

New member
25 נקודות מענינות מהפרק , מה דעתכם יש תשובות?

1. מאיפה אלואיז יודעת שדז נפצע? מאיפה וידמור יודע,הרי לא ראה את ביתו 3 שנים,כיצד פאראדיי אשם שדז נורה? כי פארדיי שלח את דז להוקינג ובן עקב אחריו? 2. כרגיל לילה הופך ליום בכיף , פאראדיי מגיע בלילה וציק צק זה 6 בבוקר עם אור יום 3. כל הפרק מרוב שהיו פלשבקים כלל לא סיפרו מה פאראדיי עשה ב"אן ארבור" במשך 3 שנים 4. מסתבר שפאראדיי לא מכיר את המטוטלת ואת הלמפוסט ולא מבין כיצד אמא שלו שלחה את ג'ק וכו במטוס לאי 5. כשפאראדיי אומר לג'ק אמא שלי אמרה לך "גורל" הוא מוציא תסכול כי אמא שלו שגעה אותו כל החיים עם גורל , הוא אומר אתם לא שייכים וזה כלל לא מוסבר 6. כשאמא של פאראדיי באה אליו כילד היא עצובה כאילו היא נזכרת שירתה בו , ו"גורל" זה לא "כשרון שצריך לפתח" :)(המבטא שלה נשמע מזויף) 7. כרגיל מערבבים שמות , ג'ק קורא לו פאראדיי ומייד אחרי זה דניאל , סוייר קורא לה קייט ואחרי זה פרקלס 8. סוייר עם אקדח בדלת עם ג'ק וגם עם אקדח אחר כך אבל כשרדזינסקי בא האקדח הלך 9. למה מיילס בג'יפ ולא במיניבוס , איך הוא נכנס לשטח העבודה הרי ב]רק קודם היתה דרך סודית נעולה שרק לצ'אנג היה מפתח , מי כתב ביומן על השעה שצ'אנג הגיע??? 10. מה צ'אנג "אמור" לעשות , לפנות את כולם מהאי? זה מה שהוא עשה בעבר? הרי מה שהיה היה 11. אלואיז אומרת "הנשים בחייך" , טרזה ושרלוט? טרזה זה קל אבל מאיפה אלואיז יודעת על שרלוט? אז היא כבר יודעת כל מה שיקרה חוץ מזה שוידמור ממן את בנה ואז היא מופתעת?? 12. היומן הממוחזר , הרי אלואיז תוריד אותו מהגופה של דניאל בעבר אחרי שירתה בו ותעניק לו אותו בעתיד והוא יעניק לה בעבר, כמו המצפן של לוק 13. עדין לא יודעים למה הרלי בא , מה בתיק הגיטרה , אולי כמו שהחיו את המתים עם נעליים אז פה מחיים את צרלי עם הגיטרה 14. פאראדיי: "אמא שלי היחידה שיכולה להחזיר לאן שבאנו" ? למה מה , נכון שהיא מנהיגה באחרים ויש לאחרים שיטה לרדת מהאי , אבל זמנים? אולי כי יש לה את היומן שהוא נותן לה והיא מחזירה לו , אולי היא הקבועה שלו 15. לדניאל הלך הזכרון מרוב ניסויי הזמן האלקטרומגנטים שלו , משהו בזכרון שלו מטיסה 815, אולי נשארו בו זכרונות של המטוס 16. וידמור אומר מחר תשכח שסיפרתי לך ששמתי מטוס מזויף , אבל אז בתאוריה דניאל אמור לשכוח את כל השיחה וגם בכלל את הביקור ובכלל את השייט לאי 17. וידמור אומר שיש באי דברים שלא חלמת אליהם ושהוא ירפא אותך , נכון האי מרפא אבל מה זה שאר הניסים , רוחות רפאים של מתים,מפלצת עשן,סוס של קייט , פנטזיות מתגשמות 18. משהו בצורה שוידמור מעריך בערכו של דניאל מזכיר את הצורה שהוא העריך את ערכו של לוק 19. נראה שג'ק יודע שקייט באה עבור קלייר שלא קיימת ב 77. ואיזה סצנה קייט צריכה לבחור בין ג'ק לסוייר, ג'ולייט מתערבת 20. שרלוט אוכלת אפולו באר? חשבו שהשוקולד הזה עושה להם הזיות , הוא בסוף לא אמר "אם תחזרי תמותי"!!!!!!!!!!!!!!! 21. מסתבר שהאמא היתה נעדרת ובזמן הזה היתה מטפלת , המטפלת אולי הלשינה שוידמור ביקר , האמא מאמינה שחשוב שיחזור בזמן , זה מצחיק הרי עוד לפני שפאראדיי נולד היא ידעה שהוא יגדל ויחזור לעבר 22. ג'ק כמנתח מצויד בערכת עזרה ראשונה עם פלסטר לשריטות צואר מרדזינסקי המפספס 23. ג'ק שאל שאלה:"למה אמא שלך טעתה" תשובה:"עוד 4 שעות תפלט אנרגיה ויהיה בונקר ו 20 שנה ילחצו על כפתור..." 24. וידמור בא ושאל את אלואיז על דז , מה אכפת לו מדז , הוא ידע שאלואיז באה לדז והיא אמרה בעבר לדז בלמפוסט שהוא חשוב , אולי הוא חשוב גם לוידמור 25. האם ריצרד זוכר את הפלאש שפאראדיי אמר לו על הפצצה?, בתאוריה מה שהיה היה, בתכלס דז זכר את פאראדיי , ואם ריצרד לא זוכר אז מה עשו עם הפצצה

tamarhp

New member
ממממממממממ

1. מאיפה אלואיז יודעת שדז נפצע? - אנחנו עוד לא יודעים, היא שמרה את זה בסוד.. אולי מווידמור. מאיפה וידמור יודע,הרי לא ראה את ביתו 3 שנים - בן אמר לו שהוא הולך לפגוע בבת שלו - מן הסתם ווידמור הגיע לשם במהירות ואז בנמל אמרו לו שפינו אותם לבי"ח. כיצד פאראדיי אשם שדז נורה? כי פארדיי שלח את דז להוקינג ובן עקב אחריו? - כנראה, משהו כזה. 3. כל הפרק מרוב שהיו פלשבקים כלל לא סיפרו מה פאראדיי עשה ב"אן ארבור" במשך 3 שנים - הוא אמר שהוא עסק במחקר... 5. כשפאראדיי אומר לג'ק אמא שלי אמרה לך "גורל" הוא מוציא תסכול כי אמא שלו שגעה אותו כל החיים עם גורל , הוא אומר אתם לא שייכים וזה כלל לא מוסבר - כנראה שדניאל חושב שהרביעיה לא היתה אמורה להגיע לשנת 77 וקרתה איזושהי טעות שאמא שלו לא חשבה עליה. אח"כ אנחנו מגליםשזה לא נכון כי אמא שלו כן ידעה שהוא יגיע לשנת 77 ואז היא תהרוג אותו. 7. כרגיל מערבבים שמות , ג'ק קורא לו פאראדיי ומייד אחרי זה דניאל , סוייר קורא לה קייט ואחרי זה פרקלס - לא הבנתי מה הבעיה עם זה? זה מאד נפוץ שאנשים קוראים אחד לשני לפעמים בשם פרטי לפעמים בשם משפחה לפעמים בכינוי... 10. מה צ'אנג "אמור" לעשות , לפנות את כולם מהאי? זה מה שהוא עשה בעבר? הרי מה שהיה היה - כן, וזה מה שהוא עשה בעבר - לכן שארלוט גדלה מחוץ לאי, ולכן כנראה מיילס ואמא שלו גדלו מחוץ לאי בלי אבא של מיילס. 11. אלואיז אומרת "הנשים בחייך" , טרזה ושרלוט? טרזה זה קל אבל מאיפה אלואיז יודעת על שרלוט? אז היא כבר יודעת כל מה שיקרה חוץ מזה שוידמור ממן את בנה ואז היא מופתעת?? - אולי ג'ק וקייט סיפרו לה.. 12. היומן הממוחזר , הרי אלואיז תוריד אותו מהגופה של דניאל בעבר אחרי שירתה בו ותעניק לו אותו בעתיד והוא יעניק לה בעבר, כמו המצפן של לוק - לא נכון. היא תעניק לו יומן חדש, שעוד לא כתוב בו. והיא תוריד ממנו (אולי) יומן ישן שכבר כתוב בו. זה לא כמו המצפן. 13. עדין לא יודעים למה הרלי בא , מה בתיק הגיטרה , אולי כמו שהחיו את המתים עם נעליים אז פה מחיים את צרלי עם הגיטרה 14. פאראדיי: "אמא שלי היחידה שיכולה להחזיר לאן שבאנו" ? למה מה , נכון שהיא מנהיגה באחרים ויש לאחרים שיטה לרדת מהאי , אבל זמנים? אולי כי יש לה את היומן שהוא נותן לה והיא מחזירה לו , אולי היא הקבועה שלו 15. לדניאל הלך הזכרון מרוב ניסויי הזמן האלקטרומגנטים שלו , משהו בזכרון שלו מטיסה 815, אולי נשארו בו זכרונות של המטוס 16. וידמור אומר מחר תשכח שסיפרתי לך ששמתי מטוס מזויף , אבל אז בתאוריה דניאל אמור לשכוח את כל השיחה וגם בכלל את הביקור ובכלל את השייט לאי 17. וידמור אומר שיש באי דברים שלא חלמת אליהם ושהוא ירפא אותך , נכון האי מרפא אבל מה זה שאר הניסים , רוחות רפאים של מתים,מפלצת עשן,סוס של קייט , פנטזיות מתגשמות 18. משהו בצורה שוידמור מעריך בערכו של דניאל מזכיר את הצורה שהוא העריך את ערכו של לוק 19. נראה שג'ק יודע שקייט באה עבור קלייר שלא קיימת ב 77. ואיזה סצנה קייט צריכה לבחור בין ג'ק לסוייר, ג'ולייט מתערבת 20. שרלוט אוכלת אפולו באר? חשבו שהשוקולד הזה עושה להם הזיות , הוא בסוף לא אמר "אם תחזרי תמותי"!!!!!!!!!!!!!!! 21. מסתבר שהאמא היתה נעדרת ובזמן הזה היתה מטפלת , המטפלת אולי הלשינה שוידמור ביקר , האמא מאמינה שחשוב שיחזור בזמן , זה מצחיק הרי עוד לפני שפאראדיי נולד היא ידעה שהוא יגדל ויחזור לעבר 22. ג'ק כמנתח מצויד בערכת עזרה ראשונה עם פלסטר לשריטות צואר מרדזינסקי המפספס 23. ג'ק שאל שאלה:"למה אמא שלך טעתה" תשובה:"עוד 4 שעות תפלט אנרגיה ויהיה בונקר ו 20 שנה ילחצו על כפתור..." 24. וידמור בא ושאל את אלואיז על דז , מה אכפת לו מדז , הוא ידע שאלואיז באה לדז והיא אמרה בעבר לדז בלמפוסט שהוא חשוב , אולי הוא חשוב גם לוידמור 25. האם ריצרד זוכר את הפלאש שפאראדיי אמר לו על הפצצה?, בתאוריה מה שהיה היה, בתכלס דז זכר את פאראדיי , ואם ריצרד לא זוכר אז מה עשו עם הפצצה

tamarhp

New member
ציפיתי ליותר... ../images/Emo58.gif

דניאל אומר שאי אפשר לשנות את העבר - אבל האנשים יכולים כי יש להם בחירה חופשית. אבל זה מטומטם כי אם דניאל מונע את התקרית - אז המטוס לא יופל וכו' ואז דניאל לא יגיע לאי ולעולם לא ימנע את התקרית! = פרדוקס, כמו עם בן וסעיד, וכמו שמיילס הסביר להארלי!! לכן ברור שדניאל לא יצליח לעשות את זה (וחוצמזה אם כן - מה יעשו בעונה 6?). אני לא מבינה איך הוא לא עלה על זה לבד, זה די מטומטם. בכל מקרה, עכשיו אנחנו יודעים בוודאות שהמשוואה אלי = אלואיז = אמא של דניאל נכונה על כל חלקיה (עד עכשיו ידענו רק שאלואיז = אמא של דניאל), ובתור בונוס גילינו שווידמור אכן אבא של דניאל (אם הם היו יחד באי ואח"כ ווידמור גורש, זה אומר שדניאל נולד על האי כשאלואיז עוד היתה שם? או שאלואיז יצאה מהאי עוד קודם, בשלבי ההריון נניח?). בכל מקרה - נראה לי שדניאל טועה, לא יכול להיות שהניצולים לא היו אמורים להגיע ל77, כי מה שקרה קרה!

Oz815

New member
../images/Emo58.gif כתבתי את זה כבר למעלה

אבל אני חושב שזה קשור למה שכתבת, כי תכלס, כתבתי הודעה דומה לשלך אחרי שראיתי את הפרק - די התאכזבתי שהסידרה כביכול הלכה לכיוון שאפשר לשנות את העבר, אבל אחרי שחשבתי על זה קצת אני רואה את זה אחרת: במהלך הפרק דניאל ניסה להסביר לג'ק שאמא שלו טועה, שאין דבר כזה ייעוד ואפשר לשנות דברים, אבל בסוף הפרק (כנראה) מסתבר שהוא זה שטועה - הוא נהרג ואיתו גם התוכנית לשנות את ההסטוריה

לא הבנתי...../images/Emo191.gif../images/Emo85.gif

מה הבעיה למנוע את התקרית? תחשבי על זה ככה: באותה מידה שכל אחד מהחבר'ה שהגיעו לאי (ג'ק, קייט וכל השאר) היו יכולים למות אם מישהו היה יורה בהם, כך אפשר למנוע את התקרית. עד אותה מציאות שהחבר'ה הגיעו לאי הייתה תקרית והיה דניאל פאראדיי, מהרגע שהם הגיעו הם עצמם כאילו כותבים את ההיסטוריה הבאה ויכולים למנוע את התקרית, מה שאכן ימנע את התרסקות המטוס על האי, וכן - הם מעולם לא היו על האי, וגם פאראדיי מעולם לא היה על האי - הכול שרשרת של מקרים שאירעו בעקבות מניעת התקרית. בהיסטוריה הראשונה היה מטוס שהתרסק, והיו את כל העונות של LOST עד עכשיו (חח, זה כדי לקצר), ומאותו רגע שהם יבטלו את התקרית - הכול ייעלם (ככל הנראה הם-עצמם כמו שהם עכשיו ימותו או ייעלמו), ומה שיישאר אלו הכפילים שלו בעבר, אלה שעל טיסה 815 שחולפים בשלווה מעל איפה-שהיה-פעם-האי-שהתפוצץ-לפני-30-שנה, והם לא יודעים כלום ממה שהלך שם. לדעתי, זאת תהיה דרך עוצמתית ביותר לסצנת סיום הסדרה במידה ואכן תימנע התקרית (למרות שזה לא נראה לי אפשרי למרוח את כל עונה 6 על הקטע הזה...). בסצנת הסיום לסדרה: כל טיסה 815 המקורית על המטוס שנוחת בלוס אנג'לס, יורדים מהמטוס ולא מכירים אחד את השני לעולם... הרבה לא יאהבו את הסוף הזה, זה בהחלט יהיה נועז אם יילכו על זה

tamarhp

New member
ברוך השב../images/Emo58.gif

אין דבר כזה עולמות מקבילים. אם קייט וכו' ימנעו את התקרית - זה אומר שהם מישהו הגיעו לאי. ולכן לא יתכן מצב שבו הם לא הגיעו לאי, כי אין עולמות מקבילים אלא רק עבר אחד ועתיד אחד!

לא מדובר...../images/Emo191.gif../images/Emo85.gif

על עולמות מקבילים, מדובר על עולם אחד עם מציאות אחת שהייתה ואינה עוד. זאת הרי בדיוק התיאוריה שפאראדיי הציג הפרק: האפשרות לשנות את העבר. למחוק את התרסקות 815 ע"י מניעתהתקרית! לא עוד "מה שקרה - קרה", לא עוד "קבועים" אלא "משתנים"! זו בדיוק הנקודה: לשנות מציאות אחת לחלוטין ולהתחיל במקומה מציאות אחרת.

tamarhp

New member
לא לא ../images/Emo58.gif

אתה בדיוק מתאר מצב של עולמות מקבילים: מצד אחד קייט התרסקה לאי ומנעה את התקרית ומצד שני ברגע שהיא מנעה את התקרית היא ממשיכה לטוס במטוס כאילו לא קרה כלום ובעצם מה שהיה - לא היה. אבל אם מה שהיה לא היה - אז התקרית מעולם לא נמנעה ולכן קייט כן התרסקה, ובקיצור - פרדוקס. ובשורה התחתונה: דניאל אמר שאמא שלו טעתה והם לא היו אמורים להגיע ל77, ושבעצם אפשר לשנות את העבר. אבל אנחנו גילינו שאמא של דניאל כן ידעה שהם יגיעו ל77 (כי היא אמרה לווידמור שהיא הקריבה את הבן שלה ושלחה אותו בידיעה ש... [...שהוא ימות], וגם דניאל אומר לה "את ידעת"), ובעצם אנחנו מגלים שאי אפשר לשנות את העבר. (אם היה אפשר, אלואיז לא היתה שולחת את הבן שלה למות).

למעלה