שרשור פרק 5.14

זה נראה לי די דחוק../images/Emo191.gif../images/Emo85.gif

העובדה שאלואיז שלחה את דניאל לאי רק בגלל שידעה שהוא יהיה שם והיא תהרוג אותו. היה לה כל-כך קשה לשתוק או להתנגד לנסיעתו לאי? מה כבר היה קורה אם הוא לא היה בא לאי? זה הבן שלה, אחרי הכול... היא שולחת או למות על האי כי זה מה שהיא זוכרת שקרה? כמה מטורפת היא יכולה להיות? למה שהיא לא תנסה לעשות משהו כדי להציל אותו??? (וגם בהנחה שהיא תגיד שזה היה הייעוד שלו - היא מתנהגת בחוסר היגיון). ובקשר לפרדוקס - זה ממש מחרפן... לא מאמין שהסדרה תהיה עד כדי כך צפויה!

tamarhp

New member
אז זהו ../images/Emo58.gif

שאי אפשר לשנות את העבר!!! היא לא יכולה למנוע ממנו להגיע לאי! זה כבר קרה! היא לא יכולה להציל אותו! ומיילס כבר הסביר להארלי את כל העניין של הפראדוקס, ואני לא מבינה מה צפוי פה - הרבה יותר טפשי ומאכזב אם פתאום הטיסה תימשך כרגיל והתקרית תימנע. הרבה יותר מסקרן זה אם הם לא יצליחו לעשות את זה, ואז מעניין מה יקרה איתם...

הקטע הצפוי הוא...../images/Emo191.gif../images/Emo85.gif

שאנחנו בעצם כבר יודעים מראש שג'ק וקייט לעולם לא יצליחו למנוע את התקרית, לא משנה כמה ינסו! וזה די מבאס, כי נראה כאילו הסדרה הולכת למקום מסוים שמראש לא יילך... לא ציפיתי דווקא שבאמת התקרית תימנע וכלום לא יקרה. חשבתי שכשג'ק וקייט ינסו למנוע את התקרית, הם בטעות יגרמו למשהו אחר (לא מניעת התקרית, אבל לשחק עם העבר זה די מסוכן ועלולים לקרות דברים אחרים...), אבל עכשיו הסברת לי על הפרדוקס וזה כ"כ מתסכל שהכישלון שלהם צפוי מראש! ובעצם הם לא ישנו דבר ממה שאמור לקרות... (אלא אם כן - וזה די הזוי - יסתבר שהתקרית בכלל לא הייתה קורית בלעדיהם, ושהם עצמם אלה שגרמו לה... זה בהחלט יהיה מפתיע!!) וואו, מעניין איך העונה הזאת תיגמר..!

pavelger

New member
../images/Emo58.gif מה שכתבת בסוף

זה בדיוק מה שאני חושב שיקרה. ג'ק ינסה לבצע את הרעיון של פארדיי אבל הפעולות שלו הם בדיוק מה שיגרום לתקרית.

tamarhp

New member
אז זו בדיוק השאלה ../images/Emo58.gif

מצד אחד אנחנו יודעים שהתקרית קרתה ולכן לא משנה כמה הם ינסו. מצד שני דניאל פראדיי מנסה לשכנע אותנו אחרת - שבני האדם הם המשתנים במשוואה והם יכולים לשנות מה שקרה ולכן הם יכולים למנוע את התקרית. לפי סוף הפרק נראה שפראדיי פשוט טעה, ואם הוא טעה - אז אכן, התקרית לא תימנע, ואולי אפילו הם יגרמו לה...

gurfi

New member
סתם נקודה קטנה ../images/Emo58.gif

שמתם לב שאמא של דניאל השאירה אותו לשלם על המסעדה כשהיא הזמינה אותו אליה?! איזו מין אמא זו? (;

elknetld2kil

New member
מה, זה ברצינות?

האא שלחה את הבן שלה למות באי, וכל מה שאכפת לך זה שהיא לא משלמת על המסעדה??!! איזה מן חוסר רגישות???!!!??!11

בהלםם

New member
אפרופו אמא של דניאל

שמתם לב באיזו מהירות היא התבגרה??.. למרות שעברו קצת יותר מ10 נניח.. חח יחסית לאמא ששיחקה שם כשבן ניגן על הפסנתר.. המעבר בגילאים היה דיי חד לאיך שהיא נראית עם השיער הלבן..

gurfi

New member
סתם נקודה קטנה ../images/Emo58.gif

שמתם לב שאמא של דניאל השאירה אותו לשלם על המסעדה כשהיא הזמינה אותו אליה?! איזו מין אמא זו? (;

yarivito

New member
2 תיאורות../images/Emo58.gif

יש לי 2 תיאוריות שהעלתי בראשי בעקבות הפרקים האחרונים,מצטער אם מישהו כבר העלה את התיאוריות האלה. 1.זוכרים כשסוייר,ג'ולייט,מיילס,פאראדיי ולוק שטו בים בזמן המעברים בזמן,וסירה אחרת ירתה עליהם? בפרק מס' 12 או 11 ראינו את אילנה ובראם מאיימים ברובים על לפידוס,ואני די בטוח שהרובים שראינו אצל האנשים שירו על החבר'ה שלנו היו הרובים שיש לבראם ואילנה,ולכן אני מסיק שהאנשים בסירה השנייה היו בראם ואילנה ושאר החבורה שלהם. 2.ווידמור והוקינג אמרו לפארדיי שאם יגיע לאי,הוא יירפא מבעיות הזיכרון שלו,ואני חושב שאני יודע איך,לא בדרך "ניסית" כמו שקרה ללוק ורוז וג'ין. זוכרים שפארדיי רשם ביומן שלו שדזמונד הוא הקבוע שלו? פארדיי סבל בעצמו מהמקרה הזה(לכן היו לו בעיות זיכרון,כנראה אצל אחרים זה שונה),ברגע שהוא פגש את דזמונד על האי,בעיות הזיכרון נפתרו כמו במקרה של דזמונד,שפגש את פני בשני הזמנים ו"תיקן" אותו. אנשים גם שאלו כאן מאיפה כל המידע של פארדיי ביומן,ולדעתי זה בעצם הוקינג כתבה את כל זה ונתנה לפארדיי. מה דעתכם?

Oz815

New member
../images/Emo58.gif דעתי

1. כן כבר דיברו על זה וזה די הגיוני שזה הם. 2. מעניין, אני לא חושב שהיא כתבה את הדברים ביומן אבל אם באמת דזמונד פתר את בעיות הזיכרון של דניאל אז זה נחמד כי אם אני לא טועה הפרק ההוא נקרא "הקבוע" והפרק הזה נקרא "המשתנה".

yarivito

New member
אם היא לא כתבה

אז מאיפה כל הדברים שהוא יודע עליהם? אנחנו יודעים שמיס הוקינג איכשהו יודעת דברים שקורים בעתיד,והדברים שבספר מדברים על העתיד(של שנת 1977),לכן הכי הגיוני לדעתי, שהיא כתבה את הדברים האלו בנוסף להקדשה לדניאל.

JasonV

New member
../images/Emo58.gif אתה הבנת את זה הפוך

הוקינס יודעת דברים על העתיד כי היא (שהיתה עדיין צעירה) קראה את היומן של דניאל! עוד לא ראו את זה אבל לפי דעתי אחרי שהיא ירתה בו היא מוצאת את היומן שלו וככה יש לה את כל המידע על העתיד+ מידע המדעי (איך היא מפעילה את תחנת המטוטלת וכל החישובים, היא לא מדענית) + מידע על דזמונד והסיבה למה הוא חשוב לבנה ולכן היא גם עזרה לו). חוץ מזה היא נתנה לו יומן חדש וריק ולא יומן,ישן, מרופט עם דפים מלאים, לכן היומן לא עושה "לופ" כמו שחשבו פה. כשהיא נותנת לו את היומן החדש, היומן המלא כבר מצוי ברשות והיא כבר יודעת מה יקרה, לכן ההגדשה ביומן "תזכור שאני אוהבת אותך", ויכלה להוסיף בסוגריים "למרות שאני ישלח אותך חזרה לאי ושם אני ירה בך". הדבר היחיד שלא ברור עדיין הוא למה היא עושה את זה? והתשובה הכי הגיונית (ודי מובנת מאליה) היא שזה הכל למען האי. "גורל", "הקרבה", מזכיר לכם משהו? לוק מקריב את עצמו למען האי, וידמור שואל את בן אם הוא יהיה מוכן להקריב את הבת שלו אם האי ידרוש זאת, מה שבסוף אכן קורה, גם את בן עצמו מקריבים שהיה ילד (את התמימות שלו), האי הזה דורש הרבה הקרבה.

למעלה