שרשור פרק 5.14

בהלםם

New member
פרק פשוט מ-ו-ש-ל-ם |סופילר|

עוד לא סיימתי לראות בכלל את הפרק אני רק בחצי.. אבל אני חייבת להגיב כבר עכשיו ולומר שהכל פשוט מסתדר בפרק הזה וברור לי עכשיו איך המשפט "כל מה שקרה קרה ואין דרך לשנות" עכשיו ברור שכל העבר של הניצולים בדארמה בשנת 1070 זה פשוט כל מה שהניצולים רצו לדעת בשעת ההתרסקות על האי ובמשך כל שהותם על האי בהתרסקות 815 בנוגע לעבר של דארמה/אחרים/עוינים וכו.. הם לא יודעו אז את העבר של האי כי לא ניתן לזכור כי האי "מרפא" את הזיכרון.. אבל ברור עכשיו שכל המריבה הזו בין כל הדארמה/ עויינים.. הכל התחיל בעצם בגלל השישייה הם בעצם אלה שגרמו לכל הבעיות על האי ולהתפלגות.. הרי כשניצולים התרסקו על האי בטיסת 815.. הם כבר היו חלק מהעבר של 1970.. אומנם ידענו את זה כבר.. אבל הפרק הזה מראה איך התיסריטאים הולכים לסדר לנו את כל השאלות הפתוחות בצורה גאונית.. טוב אני ממשיכה לראות פשוט הייתי חייבת להוציא את זה חח

noga moon

New member
../images/Emo58.gif ממש לא יכול להיות

שהעוינות התחילה בגלל ה-6 הרי הגדר המפרידה היתה שם קודם. אנשי דארמה קראו ל"אחרים" בשם "עוינים", ז"א שהכל התחיל הרבה לפני שהם חזרו בזמן.

בהלםם

New member
דווקא רואים ../images/Emo58.gif

שאומנם הם לא חיים ביחד על האי באותו מחנה.. אבל אין עדיין יריבות של שנאה ורצון לסלק ולשלוט על האי.. ביינתים יש שם שמירת כבוד הדדית

Antonio Montana

New member
ס'עמק ../images/Emo58.gif

דווקא את דניאל היו צריכים להרוג העונה? אוף. בכל-אופן, אני מקווה שריצ'ארד אולי יוכל איכשהו להחיות אותו. למרות שהסיכויים קלושים, בגלל שהם חייבים להרוג דמות מרכזית כלשהי בעונה, והעונה כנראה שיהיו את זוג האוהבים פראדיי ושארלוט, + אפשרות לעוד קורבן בפרק הבא. לזכרו של דניאל, המדען המפוזר ששם את ה "מגניב" בפיזיקה. ועוד שאלה קטנה - יש מצב שהזכרון שלי לא מטעה אותי, ומתישהו בעונה הקודמת הייתה סצינה שבה דניאל פראדיי, אחרי שהוא מגיע טרי מהספינה לאי, מעלעל במחברת הפיזיקה/מתמטיקה שלו וממש ממש מתרגש? מה שכמובן הוסבר בעובדה שהבעיה שלו נפתרה באמצעות האי ועכשיו הוא יכול לבצע את החישובים הנצרכים עבור ווידמור. הערות שוליים: - הסצינה עם איום האקדח של דניאל הייתה מאולצת, אני בספק אם הוא ידע כיצד לירות. - סצינת חילופי הירי הייתה מצוינת, סופ-סוף קצת אקשן. - ג'ולייט + קייט = שוות. - הארלי הצחיק, כרגיל, עם ההערה על 1954. פונזי טיימז!

Daco

New member
גם לי חבל

אבל אני מקווה שדניאל דווקא ימות כי זה לא בסדר שיקחו לי את העצבות שלי על מותו. אני גם לא רואה איזה סיבה יש לאי להחיות אותו.. וגם נמאס שהתסריטאים משחקים בנו ככה.. הדבר היחיד שהוא בטוח בחיים (המוות) הם לקחו לנו.

dm101

New member
../images/Emo58.gif הורגים את כולם

בהתחלה הרגו את המיותרים שנון ובון אחרי זה את המעצבנים ניקי ופאולו ואחרי זה את הזמניים האורחים כמו בעונה 2 זנב המטוס ואחרי זה בעונה 3 את האחרים ואז בעונה 4 היו אמורים להפטר מהספינתיים כמו קימי הקפטיין רג'ינה מייקל אז עכשיו ממשיכים עם שאריות שרלוט דניאל והבאים בתור מיילס ולפידס לפי המסורת אחר כך סיזר אילנה בראם

Antonio Montana

New member
התייחסות נוסטלגית רגילה של הארלי

לדמות מהתוכנית "ימים מאושרים", שקוראים לה פונזי. התוכנית שודרה בשנות השבעים-שמונים באמריקה, אבל העלילה התרחשה באמצע שנות החמישים.

Sid

New member
....

מה לעזאזל היה הפתיח הזה עם הלוגו של לוסט שמסביבו יש כוכבים ואז דרך ה-O יוצאת מעין חללית אנטרפרייז?

Sid

New member
נו טוב

זו סה"כ היתה מין פרסומת לסרט החדש של JJ אברהמס...

JasonV

New member
../images/Emo58.gif מה שקרה קרה

אין דבר כזה שהם יצליחו לשנות את מה שקרה, אין סיכוי, אני יגיד יותר מזה אפילו, כל דבר שהם יעשו כדי לנסות למנוע את התקרית (כמו נגיד שימוש בפצצה) בעצם זה מה שיגרום לתקרית! דניאל טעה שהוא חושב שהוא יכול לשנות את העבר, וזה שהוא אמר לג'ק שהם לא אמורים היו לחזור לאי זה סתם, אל תתיחסו אל זה כאילו זה עובדה חדשה, אפילו הוא מבין את זה בסוף שהוא אומר לאלואיז שהיא ידעה שזה מה שיקרה ושלחה אותו בכל זאת. נ.ב. איך הכותבים אוהבים אירוניה, דניאל אומר לג'ק "כל אחד מאיתנו עלול למות", לא עוברים 10 דקות, בום חוטף כדור. שהוא אמר את זה ידעתי שבטוח יקרה לאחד מהם משהו, הייתי צריך לנחש שזה יהיה הוא בעצמו.

Oz815

New member
../images/Emo58.gif סליחה? לא רוצה להרוס את השמחה אבל...

בוא נגיד שהתוכנית של דניאל תעבוד והם ישתמשו בפצצה כדי לשנות את "התקרית", ישתלטו על האנרגיה ולא יהיה כפתור ללחוץ עליו והמטוס לא יתרסק על האי - אז גם לא תבוא ספינה עם דניאל עליה שלא יחזור לעבר ובגלל שהוא לא חזר לעבר הוא לא ישתמש בפצצה כדי לשנות את "התקרית" - אם אין דניאל שחוזר לעבר כדי לשנות את התקרית אז המטוס מתרסק ואז דניאל מגיע עם הספינה ומשנה את "התקרית" ואז אין מטוס ואין ספינה (הצוללת בסדר לא לדאוג
) וכו... אלא אם כן דניאל טעה, ומה שראינו בסוף הפרק זה שאי אפשר לשנות את העבר - הוא נהרג, ועכשיו התוכנית שלו לא תצא לפועל והכל בסדר. או במילים אחרות, אם קייט וג'ק ישלימו את התוכנית שלו יהיה כאן פרדוקס

Daco

New member
כשעושים סרט\סדרה שעוסקים במסע בזמן

קשה להימנע מפרדוקסים.. אי אפשר לחפש בהיגיון במסע בזמן אם מסע בזמן הוא לא הגיוני בעולם שלנו.. ספציפית מסע בזמן לעבר! אם אתה נוסע בזמן לעתיד זה עוד סבבה.. כי אז זה פשוט העתיד של העולם שעזבת בלעדיך. אבל ברגע שנוסעים לעבר באמת הייתי מעדיף שידבקו ב"מה שהיה היה" אחרת זה לא הגיוני. אבל אני מקווה שג'ק וקייט לא יצליחו.. ושכולם יצאו מהאי ויחזרו לזמנם בלי לשנות את העתיד.

Oz815

New member
אתה בהחלט צודק אבל לא לזה התכוונתי

אתה צודק ובגלל זה בסדרה הסבירו לנו (שוב ושוב, ושוב, ועדיין אנשים לא הבינו אז הסבירו שוב, ואפילו בפרק הזה הסבירו - שוב) שיש חוקים מסויימים לנסיעה בזמן על פי "אבודים", ופה עם הסיפור של שינוי העבר הם כביכול שוברים את החוקים. למרות שאחרי שעיכלתי קצת את הפרק אני חושב שהם לא שוברים כלום, אי אפשר לשנות את העבר: במהלך הפרק דניאל ניסה להסביר לג'ק שאמא שלו טועה, שאין דבר כזה ייעוד ואפשר לשנות דברים, אבל בסוף הפרק (כנראה) מסתבר שהוא זה שטועה - הוא נהרג ואיתו גם התוכנית לשנות את ההסטוריה (אני מקווה)

tamarhp

New member
נכון, ולכן אני אומרת

שדניאל טועה ואי אפשר למנוע את התקרית!!!! זה פרדוקס! כמו מה שהיה עם בן וסעיד!

lightflake

New member
איפה פרדוקס? ממש לא פרדוקס ../images/Emo58.gif

אם הם באמת יפוצצו את הפצצה זה יגרום לכך שהכל לא יקרה והסידרה תיגמר בכך שהטיסה נוחתת בלוס אנג'לס והכל בעצם לא קרה מעולם - אז גם אין שום סיבה לפאראדיי להגיע ולשנות!! מבין?? אם אנחנו אומרים שניתן לשנות את העבר אז מספיק רק פעם אחת לשנות אותו והכל משתנה אז למה שדניאל יחזור שוב? אבל לדעתי כשאמא של דניאל יורה בו הוא בעצם מגלה שהוא טעה ושמה שקרה קרה - ולא ניתן לשנות כלום

tamarhp

New member
למה פרדוקס? ../images/Emo58.gif

מה שקרה: התקרית קרתה, ההאץ' והכפתור נבנו, דזמונד יום אחד לא לחץ על הכפתור, טיסץת 815 התרסקה, ווידמור שלח את דניאל וחבריו לאי, דניאל קופץ לעבר, ודניאל מנסה למנוע את התקרית. נניח שדניאל מצליח (בעצם הוא מת אז נניח שג'ק וקייט ממשיכים בדרכו האחרונה ומנסים למנוע את התקרית), והוא מונע את התקרית, אז: התקרית לא קורית, הכפתור לא נבנה, ודזמונד לא מפספס אותו, אז הטיסה לא מתרסקת באי,ואז ווידמור לא שולח את דניאל לאי, דניאל לא חוזר לעבר, ודניאל לא מונע את התקרית! ואם הוא לא מונע את התקרית - אז התקרית קורית, וכן הלאה - ראה תחילת ההודעה! בקיצור, פרדוקס! (אבל אכן, דניאל חשב שאמא שלו שלחה אותם לשם ולא ידעה שהם יגיעו לשנת 77 אבל כשהיא ירתה בו הוא הבין שהיא ידעה כל הזמן ומה שהיה היה ואי אפשרלשנות את העבר)

lightflake

New member
לא לא לא

רואים שלא ראית "בחזרה לעתיד" שם מייקל ג'י פוקס חוזר ומשנה את העבר ואז הכל משתנה ז"א שאם ג'ק וקייט ימשיכו בתוכנית של פאראדיי אז הטיסה שלהם מראש לא תתרסק ונכון שכל מה שראינו פשוט יעלם (גם פאראדיי לא יגיע לאי אבל גם אין שום סיבה שהוא יגיע כי הכל כבר השתנה) בקיצור תחשוב על זה ותראה מה קורה בבחזרה לעתיד שם אם העבר משתנה אז הכל משתנה ואפילו אנשים בתמונות נעלמים כי כל העבר משתנה זה גם מה שקורה ב"אפקט הפרפר"

למעלה