שרשור פרק משימת חו"ל- 23-12-12

ayanusha

New member
ני חושבת ששי הגזים עם האמירה

הגויים האלה יימח שמם

למה ההפקה לא חותכת כלה אמירות של אנשים בורים?

תודה13

New member
להפקה אין באמת אמירה

איך זה הגיוני שנותנים להם משימה לצאת לחו"ל וללמוד על האוכל היהודי בגלות,
שם הם רואים איך מתגברים על החוסר בכשרות ויוצרים דברים מופלאים
וחוזרת אחת כמו דליה והורסת את כל מה שלמדה ואת כל מה שנשלחה ללמוד ולעשות- אוכל יהודי כשר בגולה!

אני לא מבינה איך נותנים לה לעשות מנה לא כשרה- ועוד יוצאים מגדרם עליה.
אם היא תקבל את המצטיינת של המשימה זו תהיה שערוריה!

אני מאוד מאוד מאוכזבת השנה מהתחרות ומהגישה של התוכנית בכלל.
חבל!

ronit47

New member
איך מיה בן צבי עדיין בתחרות?

שבוע שני או שלישי שהשופטים ממש לא אוהבים המנות שלה ...ועדיין משאירים אותה.!טובים ממנה עפו.

מה אין שרשור פרק 23.12???

היה פרק באמת יפה ויוצא דופן.
הייתי מרותקת לביקור של אתי ומיה.

כבת העדה, ממש צורמות לי ההערות של רושפלד על המטבח הגיאורגי.
אין לי בעיה עם זה שהמטבח לא לטעמו, אבל איך שהוא מתאר את המטבח מעיד על חוסר ההכירות שלו עם הבישול הגיאורגי. יש באמת שימוש רחב באגוזים אצלנו אבל המטבח כל כך הרבה יותר מגוון. המטבח הגיאורגי ממש לא מתחיל ונגמר באגוזים ושומניות או איך שהוא הגדיר את זה. הוא בטח קבע את זה על סמך "ננוצ'קה" שכל כך רחוקה מלהיות אותנטית...

זה ממש הוריד לי ממנו. הוא אומר דברים בכזאת נחרצות ולי ברור שהוא מכיר בצורה ממש מינורית את המטבח... אולי הוא טועה ומטעה גם בנוגע למטבחים אחרים?

המהפך שמיה עשתה למנה גם היה רחוק מלהיות אותנטי. חינקלי זה לא עוד כיסון... הוא גדול ואוכלים אותו בידיים, מכיל בתוכו בשר בסגנונות שונים (למרות שכיום ניתן למצוא גם צימחוניים שמכילים פטריות בגיאורגיה) והבצק שלטעמה היה כבד, יש לו מטרה - לא להקרע ולהכיל בכבוד רב המון מיץ בתוכו, שאותו מוצצים בנגיסה הראשונה ורק אח"כ ממשיכים לאכול את שאר החינקלי. בכל מקרה בשביל להכין את הבצק המיוחד הזה היא הייתה צריכה רק שעה של לישה...

גם אני חוושבת שהמטבח הגרוזיני

הרבה יותר טוב ממה שתיאר רושפלד
יש לי שכנה גרוזינית והדברים שהכי מכינה, אפשר רק ללמוד ממנה...

Haad Yao

New member
אמרתי לעצמי אתמול

"כמה זמן יקח לדבש לכסח את רושפלד"?

בשורה התחתונה, זה לא מקצועי בעיני לפסול מטבח (cuisine) שלם. נכון שיש מטבחים עשירים יותר ומגוונים יותר, ויש כאלה שפחות. אני לא מכירה טוב את המטבח הגיאורגי למרות שפעם אכלתי במסעדה לא רעה בכלל שאת המלצת לי... אבל היא הייתה פיוז'נית כמו שבעצמך אמרת. אז לא מכירה אותו, אבל קשה לי להאמין שהוא דל כי מדובר באזור כל כך עשיר במוצרים - מן החי, מן הצומח. מה שכן, יש מטבחים שמכל מיני סיבות - תרבותיות, נגישות למשאבים, הם כן קצת יותר דלים. ועדיין, שף מקצועי לא אמור לדבר על מטבח שלם כאילו אי אפשר להפיק ממנו שום מנה טובה! אין דבר כזה, שף טוב צריך לדעת למצוא את המנות המעניינות בכל מטבח ואם הן לא מתאימות לטעמים של המקום אליו יובאו - הוא צריך לדעת ל"גייר" אותן, לעדכן, להתאים. הערה לא מקצועית בעליל, אני מתפלאת על רושפלד.

אמרת את הכל

האמת היא, שיש די הרבה מסעדות גיאורגיות בארץ מי יותר ברמה מי פחות. אבל אם להודות בכנות, במעטות מאוד מהן מגישים מנות באמת אותנטיות.
המקום שבו הכי רצוי לטעום אוכל אותנטי זה בבית של איזו שכנה טובה
וגם שם, ימצאו הבדלים גדולים בין השכנות מכיוון שלכל אזור יש את הבישול האופיני לו, וגם מנות בעלות שם זהה מכילות לפעמים חומרים וטעמים שונים מתוקף ההשפעה הגיאוגרפית שחלה על מי שהכין אותן. כך ש... זה כל כך לא חד מימדי כמו שרושפלד מתאר.

אגב, לא זוכרת איזו מסעדה המלצתי לך, אבל ראצ'ה (על שם חבל הארץ בגיאורגיה שבו נולדתי גם אני) זוכה לביקורות מהללות ופרסי אוכל. ולמען האמת, גם שם לא הרגשתי שזה אוכל מבית סבתא/אמא... ההתחכמות הזאת לא קיימת באוכל גיאורגי. הוא יותר כפרי, פשוט, עם טעמים טריים ועזים.

Haad Yao

New member
כי כנראה שזה לא היה עיקר המשימה

כלומר, לא היה תנאי שיצליחו להתגבר על מגבלות הכשרות, אלא בעיקר שיצליחו להביא מנה ממטבח אחר, חדש להם.

Haad Yao

New member
היא דווקא טובה

כשהיו לה מנות שלא אהבו, היה מישהו אחר שפישל יותר... ולא נראה לי שמי שעפו היו טובים ממנה, חוץ משי שלדעתי היה מתמודד מהמדהימים שיש... יש לי תחושה שהעיפו אותו כי "לא צריך אותו" לגמר, שתמיד בנוי לפי שיקולים קצת פוליטיים.

עמית898

New member
מספיק עם הכפייה הדתית

זכותם של המתמודדים לבשל כרצונם,הם לא חייבים לבשל אוכל כשר
מספיק כבר עם ההטפות הללו,זה ממש מעיק

אבי2322

New member
אין שום קשר לכפייה דתית

המשימה היתה לבשל אוכל יהודי מסורתי שנהוג לאכול באותה מדינה שביקרו בה ולכן אני מסכים שדליה לא עמדה במשימה למרות שמאד ייתכן שהמנה שלה היתה מאד טעימה.

moshavnikit

New member
גם נראה לי שחלק ממה שלא טוב בעונה הזו

זה ההתאמה שהם מנסים לעשות כך שמיה לא תתקשה לבשל.. פתאום אין משימות שמבוססות על דברים מן החי?!

אחרי כמה משימות לא מוצלחות של מיה, היא הייתה צריכה להיות מודחת היום ולא שי.. אבל אמרו פה בפורום כבר לפני כמה זמן שכנראה יעיפו אותו בהזדמנות הראשונה כי הוא לא מספיק "דמות". חבל! עונה מעצבנת

דווקא הם זקוקים לצמחונית..זה טרנד

עם כל הקמפיין שהולך עם מיקי חיימוביץ נגד בשר.. שזה הופך לטרנדי מיום ליום אז הם חייבים איכשהו להתייחס לזה.. חוץ מזה שיש מנות מאד מאד טובות צמחוניות שהייתי מגדיר אותן כאפילו יותר טובות מבשריות.. דוגמא לאחת כזו עשיתי בשבת.. מוסקה צמחונית עם פטריות ובטטות.. חבל על הזמן אין צורך בבשר כלל
אבל מיה כשלעצמה היא בשלנית טובה אבל לא יותר מזה..

moshavnikit

New member
זאת בדיוק הבעיה שלי!

שמיה נשארה מסיבות שלא קשורות לטיב המנה שהיא הכינה

מסכימה לדעתך

כבר אמרתי את זה בשרשור אחר- למיה יש ידע בבישול, אבל אין לה תשוקה לאוכל. מה שגורם לכך שמנות שנשמעות מצויין וטעים- בפועל התוצאה שלהם תפלה ומאכזבת.
כמו החינלי במילוי פטריות- לא זה נשמע מדהים. אבל הכל תלוי איך מכינים את המילוי,
אם מכינים מילוי עדין מפטריות בעלות טעם עדין (כמו שמפניון) זה לא יצא טוב, וזה בדיוק מה שהופטים אמרו.
מצד שני אם ישתמשו בפרטיות חורש, נניח, שיש להם טעם עוצמתי זה יכול היה להיות מצויין
יש לי קצת הרגשה שהיא "הולכת לפי הספר" ולא נותנת טאצ' אישי למנות שהיא מכינה.

למעלה