אמרתי לעצמי אתמול
"כמה זמן יקח לדבש לכסח את רושפלד"?
בשורה התחתונה, זה לא מקצועי בעיני לפסול מטבח (cuisine) שלם. נכון שיש מטבחים עשירים יותר ומגוונים יותר, ויש כאלה שפחות. אני לא מכירה טוב את המטבח הגיאורגי למרות שפעם אכלתי במסעדה לא רעה בכלל שאת המלצת לי... אבל היא הייתה פיוז'נית כמו שבעצמך אמרת. אז לא מכירה אותו, אבל קשה לי להאמין שהוא דל כי מדובר באזור כל כך עשיר במוצרים - מן החי, מן הצומח. מה שכן, יש מטבחים שמכל מיני סיבות - תרבותיות, נגישות למשאבים, הם כן קצת יותר דלים. ועדיין, שף מקצועי לא אמור לדבר על מטבח שלם כאילו אי אפשר להפיק ממנו שום מנה טובה! אין דבר כזה, שף טוב צריך לדעת למצוא את המנות המעניינות בכל מטבח ואם הן לא מתאימות לטעמים של המקום אליו יובאו - הוא צריך לדעת ל"גייר" אותן, לעדכן, להתאים. הערה לא מקצועית בעליל, אני מתפלאת על רושפלד.