מצחיק כי....
בדיוק את המנה שהיא הכינה (לפי המראה) אכלתי במסעדה פרסית בגיאורגיה!
מוגש בליווי אורז.
תראי יש קצת השפעות בין המטבחים, הפרסים שלטו בגיאורגיה ויש כמובן קרבה גיאוגרפית. אבל אף אחת מהן לא באמת הכינה צ'כאפולי.... ולא קרוב לזה.
צ'כאפולי זה בשר טלה/כבש שמן מאוד, שמבשלים אותו עם בצל ושום מגורדים, ירק מכל סוג שאפשר לדמיין ובטח שלא רק טרגון... ממש המון ירקות ירוקים, שזיפים חמוצים קטנטנים ותבלינים. לא מוסיפים נוזלים, זה מתבשל בבישול איטי וארוך במיצים של הירק והשומן של הבשר עד 3 שעות בערך.