שרשור: פינת המחב"ת.

נאפו פה

New member
חביב אדם הנברא בצלם

שבני ישראל שמחו כאשר המצרים טבעו בים, אמר להם ה' איך אתם שמחים כאשר היצירה שלי טובעת בים. לכו לתלמדו תורה.

הרזבם

New member
מה הקשר?

אלהים ניחם גם על החיות והבהמות שהכחיד במבול... מה הקשר לעניינינו, מי הוא אדם? גם הג'וקים הם "יצירות השם". אז?...

ובגלל זה אלוהים הקשה את לב פרעה

כדי שיוכל להתעלל במצרים עוד ועוד ועוד... מקריאת התורה ממש רואים כמה אלוהים ריחם על המצרים המסכנים.

ששששששששש הוא רחמן סלקטיבי

הוא עשה את זה כשהמצרים ממש הרגיזו אותו. אבל פה בני ישראל העולצים הרגיזו אותו. בכלל, נראה לי שהקב"ה בחור עצבני לאללה (בלי לפגוע באללה).

נאפו פה

New member
שמוליק, אם למדתם טיפה יותר טוב ממני, היית

יודע, שכל הפוסל במומו פוסל ובדרך כלל יודע ששחצנות בדרך כלל נובעת ממחשבה שאתה הכי טוב בעולם.

ולכן כדאי שתפנים את מה שכתבת בתגובה זו

ותזכור ההתנשאות היא תכונה שחצנית לאללה. לצערי זו תכונה בה אתה לקית, אך כזכור זו תכונה יהודית כשרה למהדרין. עם עליון על כל העמים...........................והעליונים שבהם הם הדתיים. אל תשכח, אני חונכתי על ברכי תרבות ההתנשאות ולקח לי שנים להבין את מקומי ביקום. אז..............."טול קורה מבין עיניך". ותפסיק להשתמש בפתגמים שאינם תורמים דבר לדיונים באשר הם. לי אישית ברור שאני רחוק מלהיות הכי טוב בכל תחום שהוא, אך לך ולאלוהים שלך בו אתה אוחז ידוע בדיוק ההפך.

גוססי

New member
אנחנו כבר למדנו. מתי אתה?

נראה שידיעותיך אודות היהדות הן בדיוק מאותו סוג שנמכר לעמי הארצות החילונים ע"י תועמלנים חרדים, אותם משווקי דת המכונים מחב"תים. היהדות האמיתית נמצאת בהלכות שמקצתן הובאו כאן על קצה המזלג. אתה לא תכיר את אופיה האמיתי של היהדות על שלא תשקיע מעט זמן בלימוד הלכות נבחרות המדגימות את חוסר-מוסריותה של היהדות, את אכזריותה כלפי כל מי שאינו משתייך למועדון האקסקלוסיבי של גברים יהודים שומרי מצוות, את התייחסותה לאדם כלא יותר משק של מצוות (יחס שגורר את ההוראה הברורה מאליה להעניק עדיפות להצלת חיי הגבר על פני חיי האשה שחייבת בפחות מצוות).

Lucy Wiggin

New member
אפילו דוקינס, הגוי הגמור

יודע שהרמב"ם אמר ש'לא תרצח' מתייחס רק ליהודים, ואתה לא?

גוססי

New member
זו אגדה, לא הלכה

היהדות היא הלכה, וזו, כאמור, לא רואה בגוי אדם שחייו טובים לפחות כאלה של יהודי. כמה מוסריות יש בחוק שהופך את חייו ורכושו של גוי להפקר?

גוססי

New member
כן, גם רכושו

"שור של ישראל שנגח שור של כנעני פטור" (בבא קמא לח, א). כמה מוסר יש בחוסר שויון כזה המאפשר ליהודי לפגוע ברכושו של הגוי ולצאת פטור מכל פיצוי?

אפילו נשמה אין להם

ועל זה היה לי ויכוח לא קטן עם חברי הדתיים. הסתבר לי שיש זרם נדמה לי חב"ד שמבחינתו אין לגוי נשמה. האדם היה סתם שטיק קטן במענה שלי. היחס אל הגויים ביהדות הדתית הוא יחס מתנשא בעליל ואת זה אני מקווה שאתה יודע. משום מה בחרת לא להתייחס לשאר הטקסט שלי. אני מניח שהוא קצת קשה לעיכול. כל הצרות שבאו על עם ישראל הגיעו כי הוא הפסיק להאמין בבורא עולם, נכון? יש המאשימים את הרפומים בשואה, נכון? אז הקב"ה הינו יצור קטן וקטנוני שכל מה שמעניין אותו זו האמונה בו והקרבת קורבנות לשוא. מילא, היה מעניין אותו עניינים שבין אדם לאדם (ראה בדיחת יום כיפור), אבל לא, כמעט כל התפילה היא הלל ותשבוחות לקב"ה. אפילו קדיש בזמן האבל הינה תפילה כזו, תגיד לי, אין לו משהו יותר טוב לעשות בחיים מלבד לירדוף אחרינו עם השטויות האלה?

נאפו פה

New member
דבר ראשון אני רוצה להודות ללוסי שכל הזמן

מתערבת ומוסיפה מעל הנושא המרכזי את הנושא שלה

Lucy Wiggin

New member
אין צורך להודות לי

חלק מתפקידי הוא להזהיר מפני שרשורים מחב"תיים.

נאפו פה

New member
כתבה של YNET הוא שירשור של מחב"תיים ?

כנראה את צריכה לפנות לעיתון עצמו,

גלבטרון

New member
כולם תינוקות שנישבו במעשיות

הנה בתקווה שכולם יפסיקו להאמין במעשיות וימצאו את התשובות שיביאו אותם חזרה הביתה - העולם האמיתי.

למעלה