שרשור: פינת המחב"ת.

נאפו פה

New member
עם ישראל חוזר בתשובה !

התלמוד הבבלי הפך באחרונה לטרנד הכי חם בעולם העסקים הישראלי. שיעורים קבועים מתקיימים במשרדי עורכי הדין ורואי החשבון המובילים, בבורסת היהלומים ובמגדלי עזריאלי. כתב ynet יצא לבדוק: איך כבש דף הגמרא את לב בכירי המשק? לימוד תורה באמצע יום העבודה, נשמע לכם מופרך? אז קבלו רשימה חלקית של משרדים בהם מתקיימים שיעורי גמרא על בסיס קבוע: גורניצקי, נשיץ-ברנדס, גדעון פישר, איתן ארז ורו"ח ברייטמן אלמגור. שיעורים קבועים מתקיימים גם בחברת מע"צ, בחברת דלק, בחברת חשמל, בבורסת היהלומים, בנק הפועלים, בנק לאומי והרשימה עוד ארוכה. כשגם אנשי עסקים בכירים כדוגמת יצחק תשובה ויו"ר דירקטריון חברת חשמל, מוטי פרידמן, ומנכ"ל הבורסה, אבי פז, בציבור לומדי הדף היומ....

y oh why

New member
והפעם בפינת המחבת:

איך להכין חביתה עם בצל מבלי לשרוף את הבצל. הוראות הכנה: יש להכין 2 ביצים, בצלים קצוצים דק דק, מלח ומעט פלפל שחור. אופן ההכנה: מוסיפים שמן למחבת, ולאחר מכן מוסיפים את הבצלים, ומטגנים על אש קטנה, לאחר שהבצלים הזהיבו יש להוסיף את תוכן הביצים אל המחבת, להוסיף מלח ומעט פלפל ולבחוש את התערובת עד אשר הביצים בושלו.

שכחת לתבלן עם כף כורכום

ואילו טיגנת עם הבצל חופן כבזרה, הלוא אז היית מקבל חביתה פרסית-מעדן. ואגב, את התערובת המתוגנת יש להעביר לכלי ריקן, ובו טורפים את הביצים. ומחזירים את התערובת למחבת כשהשמן חם דיו

גלבטרון

New member
יש כאן מישהו/י שמעוניינים בלהיות בורר?

למרות שאישית נמאס לי מכל המחב"תים בגרוש שנכנסים לכאן ומסברים להשיב על שאלות ששואלים אותם ולהביא ראיות לדבריהם, מידי פעם, אני עדיין לא יודע למה בעצמי, אני נותן לאותם מחב"תים צ'אנס נוסף להראות כי יש לפחות ביכולתם להגן על אמונתם במקום להראות שכל מה שהם יודעים לעשות זה להתקיף. לפני יומים, לאחר תגובה שלי לחוזרת בתשובה בשם מירי שהחליטה לקפוץ לרגע לפורום ו"להאיר את עינינו" ביקש משתתף הפורום "גל אור2" שאספק גיבוי למשפט שאמרתי לה - כאשר המשפט היה "ורק לידיעתך, התורה איננה אמת, אפילו לא היסטוריה, שלא לדבר על אלוהית.", אשר היה בתגובה לדבריה שלה "התורה היא האמת." וכן יתר דבריה. לאחר שהתנצל על התנהגותו בפעם הקודמת שדנו הבאתי לו את הקישור הבא: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=570&msgid=106746427 אשר בו אני מפריח סעיף סעיף את דבריו של אתר של מחב"תים חובבים אשר טוענים כי היהדות היא אמת וכל שאר האמונות המונותאיסטיות הן שקר (ניתן לרד למטה בקישור ולראות את השירשור המקורי עם הקישור לאתר המחב"תים שאותו אני מפריח ואת שאר התגובות שלי על אותו נושא - הקישור שנתתי מוביל לתגובה הראשונה שלי מתוך 4). גל אור2 אמר כי "שאלתי על מנת להאיר לקוראים את העיניים לגבי "ההפרכות" שאתה מציע. שנינו יודעים טוב מאוד שכל טענה שהיית מעלה הייתי מפריך אותה בכמה רגעים." ו-"אני אשמח להשיב לך על כל טענה, בתקווה שהצליח. אבל קודם לכן, נשמח לשמוע עד כמה ההפרכות שלך באמת שוות. לכל אדם רציני, שבאמת חקר את התורה, אין לך טיפת סיכוי להתמודד, זאת גם הסיבה שאתה לא מעלה דבר "מההפרכות" שלך. גלבטרון, אני מבטיח לענות לך על כל שאלה, רק תשאל. אם באמת התחמקתי מימך, אז הנה, אני מבטיח לענות לך על כל שאלותיך." וכך התחיל מה שהיה אמור להיות דיון אבל הפך להרצאות. גל אור2 הביא ציטוטים ממקורות שנים ובכך טען שהפריך את דבריי ואני הסברתי לו מדוע הציטוטים שלו לא מפריכים דבר וגם לא חצי דבר וכי הוא למעשה מתחמק מלהשיב ולספק הוכחות לדבריו. דבר זה חזר על עצמו בכמה תגובות והכל היה רק על הסעיף הראשון! אליו הגבתי בקישור המצורף. גל אור2 לא מבין היכן הוא שוגה, למרות שניסתי להסביר לו שוב ושוב (ושוב ו-....) ולכן, פונה אני אליכם כעת. אם יש כאן מישהו/י שחושבים שיוכלו להיות בוררים אובייקטיבים ומעוניינים לעיין בדיון, לראות ולומר האם אכן קבלתי תשובות לשאלותיי והפרכות לדבריי ע"י גל אור2 או שאכן גל אור2 לא השיב ו-/או הפריח על שאלותיי וטענותיי. אני מודה מראש לכל מי שמעוניין/ת להביע את דעתו/ה. אני ק מבקש שבעת קריאת השירשור/דיון אנא תהיו אובייקטיבים. אם מצאתם כי אני שוגה היכנשהו אנא אימרו היכן, איך ולמה. אם אכן קיבלתי תשובה לשאלותיי ו-/או הפרחות לדבריי ע"י גל אור2 ואני התעלמתי או לא שמתי לב אליהם אנא הראו לי אותם. ואם מצאתם כי אני צודק ואכן גל אור2 לא השיב על דבריי ושאלותיי אנא הראו לו כיצד ונסו להסביר מדוע הוא לא עשה זאת על מנת שיבין. נא לא לקלל או להעליב. המטרה של הבקשה שלי היא לא רק כדי להראות מי בינינו צודק בעיניין הזה (אני או גל אור2) אלא למצוא דרך לכך שדיונים סתמיים מעין אלה לא יהיו סתמיים ולמעשה המשתתפף/ים העיקש/ים בו ילמד/ו מטעותו/ם. לצערי, עכב תקלה כרגע בתפוז אני לא יכול לשים קישור ישירות לדיון אבל השירשור המדובר נמצא בע"מ מס' 2 של הפורום הזה והכותרת שלו היא "מרכז חב"ד נוסף ברמת אביב?" (פשוט רדו לסיום השירשור ואז עלו קצת חזרה עד שתגיעו לתגובה הראשונה של גל אור2 לדבריי, שם התחיל הדיון.

יש בעיה עם השרשור הזה

בהתחלה לא הצלחתי להגיב שם לאחת ההודעות. עכשיו השרשור זה לא נפתח בכלל

ולי עדיין לא נפתח

זאת ההודעה המתקבלת: השגיאה בשורה מספר 272 תיאור הטעות This key is already associated with an element of this collection /tapuzforum/include/getMsgTreeA.asp בכל הדפדפנים בהם השתמשתי...

גלבטרון

New member
אתה מתכוון לקישור שצירפתי?

או לשירשור עצמו בו הדיון מתרחש? (שנמצא בע"מ השני של הפורום הזה) אני העתקתי את הקישור והוא פתח לי את התגובה וכאשר יורדים למטה רואים את השירשור המקורי בו הופיעה התגובה שלי ואם עוברים לע"מ השני בפורום ניתן לראות ולקרוא את השירשור הנדון + גם אני חוויתי את התקלה שאתה מתאר כאשר ניסתי לפתוח את אחת התגובות מהשירשור הנ"ל, בגלל זה כיוונתי להביט לע"מ השני בפורום הזה.

גלבטרון

New member
פניה שנייה ואחרונה בנושא

אני פונה שוב בבקשה לבוררות בנוגע לדיון ביני לבין גל אור2 (שכעת נמצא בע"מ השלישי של הפורום הזה) לפרטים על הבקשה אנא ראו את התגובות שלי מעל התגובה הזו. תודה.

תקשיב, baked here

זה שיש כמה יאפים שלומדים גמרא כי זה "איני" וטרנדי, זה עדיין רחוק מ"עם ישראל חוזר בתשובה" כשיהיה איני ללמוד זן בודהיזם - כל הסלרברי'קס שהזכרת יזרקו חיש מהר את דף הגמרא...

avity

New member
שיעור חי באד-הומינם ובכשלים הלוגיים של המחב"ת

"אם הוא עשיר וזה מה שהוא עושה, אז בטח יש בזה משהו". זוהי החשיבה של פולחן כת-המטען. מה שפשוט זועק בסוג הזה של אימוץ דמויות נערצות (אנשי עסקים מצליחים) לצורך תעמולה דתית זה שכל עוד הן לא פונות לדת, הן מוצגות כדמויות "שמצליחות רק בעולם הזה". קנאה והתחנפות.

עם ישראל יוצא בשאלה עכשיו יותר מאי פעם

למרות שאני אינני דוגמא מייצגת, במחזור הלימודים שלי כ-75% יצאו בשאלה. יציאה בשאלה האמת העירומה........................ אל פחד, בציבור החרדי מסתירים את המספרים אך הסתרה זו איננה מקטינה את התופעה.

avity

New member
"20% מהדתיים הלאומיים" - מהנסיון שלי, עובדה

... הרבה יותר מעניינת, היא יוצאים בשאלה באופן פנימי. לא מדובר רק בהתקרבות לתרבות החילונית, אלא התפקרות ביחס אל הדת שמה שמונע ממנה לצאת החוצה היא הסביבה (דומה ליציאה מהארון).

אכן, מי שהולך לבית כנסת מזהה אותם בקלות

בוהים באויר ומידי פעם ממלמלים משהו. בקריאת התורה רובם עסוקים בעסקים ושאר מעשים טובים.

נאפו פה

New member
עזבו אותכם דיבורים, בתניים אני מסתכל על סקרים

וכתבות על אלפי אנשים שחוזרים בתשובה בכל שנה, היוצאים בשאלה הם כמות מזערית וכנראה רובם נמצאים פה בפורום, ובפורום יוצאים בשאלה.

נאפו פה

New member
זאת הבעיה שמוליק אני פתחתי, כל הכתבות מגיעות

מאתרים חילוניים ולא אתרים דתיים שחס וחלילה מנסים לגרום לשטיפת מוח ארצית

גלבטרון

New member
מתי תתעורר נאפו?

ותבין, שאתה בסה"כ תינוק שנשבה בעולם סיפורי מעשיות וכי עליך לחזור לעולם אמיתי כדי באמת למצוא את התשובות.

נאפו פה

New member
גלבטרון, אני הייתי חילוני במשך 26 שנה, אין לי

מזוזות בבית (של ההורים), בחיים לא עשינו קידוש, שלא נדבר על חגים ומועדים שבסך הכל זה עוד חופש מהעבודה האמת, שאני התעוררתי, ואני לא מדבר על אורות וכל מיני דברים רוחניים שאנשים מספרים, כיום (אחרי 4 שנים) אני נמצא בעולם הרבה יותר מיצאותי והרבה יותר מוסרי ונכון, מהעולם שהייתי בו, אני לא אומר שיש לי בעיה נגד החילוניים, ההפך, רוב החברים שלי הם אותו חברים, המשפחה, הדודים, אני אוהב את כולם, ומעריך כל אדם באשר הוא. אני לא רואה הבדל בין אותו אדם לא מאמין לבין אדם מאמין, הכל בנוי על השקפת חיים, יש אנשים שאוהבים כדורגל ויש אנשים שאוהבים חדשות, יכול להיות שאחד לא מבין איך השני לא אוהב את מה שהוא אוהב, אבל עדין מעריך אותו בתור בני אדם. במיוחד בימים אלו שאנחנו גרים בארצנו הקטנה, חייבים אנחנו להיות מאוחדים (יש לנו מספיק בעיות וצרות במדינה ואין טעם להוסיף עוד בעיות על הבעיות), עם הרבה אהבת חינם ורצון לתרום אחד לשני. זוהי השקפת חיי, וזה הדרך שבא אני רואה לנכון לצעוד. את אותן מסקנות קיבלתי על ידי דרכה של התורה, ללמוד לאהוב כל אדם, לנסות להיות ענו, ולראות כל אדם בגובה עניים. זוהי השקפת חיי, ובדרך הזאת אני מעוניין להמשיך לחיות. יכול להיות שהייתי מקבל את אותן השקפות גם דרך העולם החילוני, אבל בעיקרון זה לא קרה ולכן אני תומך באותה דרך שמראה ושהצליחה לתת לי הבנה כיצד להתנהג כראוי אחד עם השני.

למעלה